Tomatensoep met paprikapesto op een ciabatta

Dit keer heb ik een heerlijk recept van HelloFresh gemaakt. Wat heeft het heerlijk gesmaakt, en daarom wilde ik het ook graag met jullie delen. Ten eerste krijg ik al enorm veel vragen over mijn servies (dit is van Casashops) en of ik meer recepten wilde delen op mijn blog/youtube kanaal. Mijn laatste recept deelde ik op 28 maart in 2018. Veelte lang geleden dus, gelukkig heb ik mijn huis en mezelf meer op orde.

Het was vanaf 28 mei rennen en vliegen, maar sinds een week hebben ik en mijn man het meeste klaar. We hoeven alleen nog de schotten, de halkast en het koofje boven af te lakken en op twee kamers gordijnen op te hangen. Dan is eigenlijk heel ons huis wel klaar, al ben je eigenlijk nooit echt klaar in je huis haha en die zin begrijpen de meeste wel.

Ingrediënten tomatensoep

Wat heb je allemaal nodig voor de soep:

 • 1 ui
 • 1 winterpeen
 • Gedroogde tijm
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 2 knoflookteentjes
 • 6 grote tomaten
 • Paprikapoeder
 • Parmezaanse kaas
 • Olijfolie
 • Groentebouillonblokje
 • Kruiden (peper en zout)
 • Honing

Zelf heb ik nog wat extra dingen toegevoegd omdat ik aan mijn vitamientjes moet komen (i.v.m. mijn dieet) ; bleekselderij twee grote strengen, sjalotje, oregano, knoflookpoeder, het broodje heb ik iets aangepast zodat mijn man het wat lekkerder zou vinden.

En ben je echt een vleesliefhebber? Voeg dan ook wat lekkere gehaktballetjes toe. Wil je ze een bite geven? Dat kan! Doe dan het gehakt in een schaal met wat parmezaanse kaas, kruiden naar smaak, knoflook en een theelepel groene pesto. Kneed dit door elkaar, maak er balletjes van en braad ze dan licht aan en kook ze daarna mee in de soep.

Hoe gaan we dit aanpakken?

1.Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon voor de soep. Snijd de ui in blokjes en snijd de knoflook fijn. Snijd de peen in blokken en de tomaat in parten.

2.Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de peen, tomaat, gedroogde tijm, het paprikapoeder en de tomatenpuree toe en bak 2 minuten.

3.Voeg de honing en het kokende water toe aan de soeppan. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Zelf heb ik twee van dit soort blokjes gebruikt want ik hou wel van een kruidig soepje. Kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur. Roer ondertussen wel goed over de bodem heen.

4.Snijd ondertussen de ciabatta in plakken van 1 cm. Verdeel de sneetjes ciabatta over een bakplaat of ovenrooster met bakpapier, beleg met de rode-paprikapesto, besprenkel eventueel met de overige olijfolie en bak 6 – 8 minuten in de oven. Of beleg een ciabatta met je favoriete beleg! Of dip het in de pesto.

5.Haal de soep van het vuur, voeg de helft van de grana padano toe en pureer de soep met een staafmixer. Voeg (warm) water toe als je de soep wilt verdunnen en breng de soep op smaak met peper en zout.

6.Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige grana padano. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de paprikapesto-bruschette.

Ga voor grote stukken, dat mag!

Omdat je de soep glad gaat maken hoef je geen kleine stukjes te snijden. Zelf heb ik mijn blender gebruikt, maar je kan natuurlijk ook een staafmixer gebruiken. Dit werkt in een pan natuurlijk vele malen sneller, zelf heb ik geen staafmixer dus ik moest eventjes improviseren.

Maar wat gaan we doen met de ciabatta’s? Ik heb twee heerlijke ciabatta’s gekocht en die ingesmeerd met een rode paprikapesto. Daarna twee kleine dotjes alioli, een plak gerookte ham en wat ijsbergsla bovenop. Deze combinatie was erg smakelijk hoorde ik aan de andere kant van de tafel. Door de ijsbergsla heb je een heerlijke krokante en frisse bite.

Geef er je eigen draai aan!

Je kan het recept heel makkelijk volgen en dan heb je een heerlijke soep met een smakelijk broodje. Maar als je zo gek bent op koken als ik dan geef je er al snel je eigen draai aan. Je kan trouwens op het eind ook nog wat room erin doen! Zelf ben ik altijd een volle soep gewend met vermicelli, groente, vlees dus dan is dit eventjes wennen. Maar ik ga dit recept zeker nog een keer maken. De smaak is erg vol, hmmm!

Hellofresh is een fantastisch concept

Het is fantastisch wat Hellofresh heeft opgezet. De website is mooi en overzichtelijk, in Amerika zijn veel mensen ook fan van dit concept. Ze hoeven niet naar de supermarkt dus ze worden ook niet in verleiding gebracht, je kan je eigen recepten samenstellen en dan krijg je alles in een box geleverd. Zelfs de recepten worden per stap uitgelegd (met afbeeldingen erbij). Hebben jullie weleens iets geprobeerd van Hellofresh?

Bekijk hier het complete recept en iedere stap staat ook online afgebeeld.

Share:

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.