My week in pictures 11

Nu is dit natuurlijk de officiële titel van het bericht wat iedere week voorbij komt op mijn blog. En we waren bij nummer 10 gebleven, maar daarna is er heel veel gebeurd; sleutel gekregen van ons huis, verhuizen, trouwjurk kiezen en kopen, klussen als een malle, trouwkaarten zelf ontwerpen, alles zelf tot in de puntjes regelen, het vrijgezellenfeest van mij en Marc en zo kan ik nog wel eventjes doorgaan.

Jullie zien in ieder geval in dit overzicht de hoogte punten van de afgelopen 3 maanden. 28 mei kregen wij natuurlijk de sleutel van ons huis en sindsdien heb ik veel dingen niet bijgehouden. Eerst wilde ik mezelf volledig op mijn aankomende man focussen en op ons huis.

Toen was het opeens tijd om Leora op te maken voor haar bruiloft. Dit is een oud klasgenoot van mij en dit vond ik natuurlijk een hele eer. Ook mocht ik haar moeder opmaken.. en wat zagen ze er mooi uit! Het blijft bijzonder om bij zo’n dag aanwezig te zijn. Het was tof om weer bezig te zijn met make-up en het resultaat mocht er wezen.

Een trouwjurk passen en kopen!

Ik heb mijn jurk in Dordrecht gekocht bij ANKii My Vintage Boudoir. Wat hebben ze daar prachtige jurken zeg. Iedere week zie ik nog steeds prachtige nieuwe items voorbij komen. ANKii heeft een vintage stijl die ik zocht, maar uiteindelijk is het wel een totaal andere jurk geworden dan wat ik in mijn hoofd had. Gelukkig hebben ze mij hier enorm goed mee geholpen want mijn hoofd liep echt over.

Hieronder kan je de foto’s bekijken van de eerste en de laatste passessie. Het bovenlijfje is doorzichtig en strapless. Hier moest ik wel enorm aanwennen, maar het lijfje maakte de jurk echt af. Zelf wilde ik eerst een hele strakke jurk, maar uiteindelijk stond deze echt het mooist. En hier kon ik ook nog normaal in eten en lopen.. ook erg belangrijk.

Het vrijgezellenfeest in Scheveningen

En toen was het opeens zover, mijn vrijgezellenfeest. Ik stond in ons huis te klussen en ik bedacht me opeens.. shit! over een kleine 1,5 week trouwen we al.. en het is vandaag weekend dus het kan zo maar zijn dat ik word opgehaald. Oke, Marc het is 14:00.. ik ga mezelf opfrissen thuis en ik wacht het eventjes af. En ja hoor.. daar kwamen de ladies, op het nummer van Beyonce – Single Ladies. Heel toepasselijk ook haha.

We zijn naar Scheveningen gegaan en hebben het echt enorm getroffen met het weer. Toen wij onderweg waren begon het namelijk enorm hard te regenen. Gelukkig was het droog en zonnig toen we de parkeergarage uitkwamen. Ook kwamen we nog Chris Zegers tegen en die heeft nog wat getekend op mijn shirt. Met als afsluiter; succes xxx
Want hij zei; succes zou je nodig hebben in een huwelijk, thanks mate! Daarna zijn we op de pier gaan eten en hebben we nog wat gedronken bij Crazy Piano’s.

En toen was het tijd om te verhuizen

Nog een aantal dagen en dan was het zover, de laatste nachten in mijn eigen vertrouwde bedje. Aftellen.. eng idee eigenlijk. Over een aantal nachten lig ik gewoon in ons eigen bed.. van 1.60. Opeens wissel ik een eenpersoonsbed in voor een hoge boxspring. Ik kijk nog eens naar mijn plafond, het behang, mijn kast en ik laat een diepe zucht. Ik ga dit huis en mijn ouders echt nog flink missen.

Hierboven kan je zien dat ik aardig wat in te pakken had. Er gingen twee volle koffers en wat kratten naar ons huis. Ik had nog een aantal dagen en er hing nog geen kleding in onze kast. Als je getrouwd bent is het ook wel zo leuk om je eigen chillen pak aan te trekken. Gelukkig heeft Marc wat minder kleding.. want ik heb toch aardig wat gespaard in de afgelopen paar ”jaren”. En nu kan ik al mijn zomer en winter kleding in onze kast laten hangen, thuis moest altijd winter in kratten naar de zolder. Anders paste het niet in mijn kast haha, dus dat is een groot voordeel!

Naar een heel lief koppel!

Het was onze laatste zondag thuis.. maar.. we waren uitgenodigd om te komen eten bij Doris en Aldwin. Wat was het weer heerlijk en natuurlijk kon een potje ticket to ride niet ontbreken. We hebben echt een hele gezellige middag/avond gehad! Ik kan altijd enorm genieten van onze gesprekken, na een flink aantal uren zijn we nog steeds niet uitgepraat.

Time for some wedding nails

Het was tijd voor mijn nagels.. normaal doe ik nooit nep nagels, maar op mijn bruiloft wilde ik het toch wel hebben. Vooral omdat ik erg korte stompjes heb vind ik zo’n nagel wel mooi (vooral als er zoveel foto’s van je handen worden gemaakt). Ik ben naar Lotte gegaan in Gorinchem en wat heeft ze het mooi gedaan. Precies hoe ik het wilde en de lengte was ook super. Na een kleine vijf weken heb ik ze eraf gehaald, maar ik heb onwijs veel complimenten gekregen over deze nagels. Wil je ze ook laten doen bij Lotte? Stuur mij dan even een mail of een dm via Instagram.

Wedding Selfie bij mijn trouwjurk

Och ik was zo bang voor de zenuwen, maar het stomme was.. en gelukkig maar.. dat ik geen zenuwen had. Wat voelde dit goed zeg. Ik had heerlijk geslapen, werd om 6:00 wakker, begon met een ontbijtje, toen met mijn eigen make-up, dat zat naar mijn zin.. kimono aan en toen stond de kapster voor de deur. Oke haar in de krul, haarsieraad erin en na 1,5 stond mijn aanstaande man voor de deur. Alles verliep echt op rolletjes en ik had totaal geen last van zenuwen. Maar een selfie met mijn make-up en jurk kon natuurlijk niet ontbreken.

En toen waren we getrouwd!

Het stadhuis en de kerk zat erop en toen zaten we opeens in de mustang op weg naar onze feestlocatie. Daar werden we opgewacht door onze gasten met champagne.. toen ik onze bruidstaart zag staan werd ik helemaal happy.. wat was die mooi! En helemaal naar onze zin.. aanvallen! De foto hieronder is gemaakt in de mustang. Ik keek naar onze handen, onze ringen en er ging een mega goed gevoel door me heen. Jij bent nu mijn man! Wij zijn nu gewoon man en vrouw, en nu begint ons leven samen en dat gaan we rocken! Er gaan tegenwoordig genoeg huwelijken kapot, en dat maakt het ook soort eng om te trouwen. Maar je moet er wat van maken, uiteindelijk lijkt het gras misschien ergens anders groener.. maar ook daar ga je weer tegen problemen aanlopen. Zoek de problemen en gevaren niet op, maar probeer er altijd samen uit te komen. En vooral als je getrouwd bent.. je hebt ergens ja tegen gezegd. Je zal voor pittige discussies, ruzie’s en meningsverschillen komen te staan. Maar daar ben je ook mens voor, zolang je maar in elkaar blijft geloven dan moet het goed komen. Nu denken misschien mensen, daar kom je nog wel achter. Ik hoop gewoon dat ik er niet achter hoef te komen en dat we samen oud en grijs mogen worden.

Emoties en verrassingen

De emoties liepen links en rechts wel op. Vooral de terugweg was even flink emotioneel. Alle emoties kwamen er eventjes uit. Ik heb me de hele dag groot kunnen houden, behalve bij een lied in de kerk.. maar verder ging het bij mij prima. Ik heb totaal geen zenuwen gehad en ik dacht maar zo; ik heb een goed leven gehad samen met mijn ouders. Ik heb een geweldige band met mijn ouders en ik heb flink van thuis genoten.

Maar nu is het tijd om op mijn eigen benen te staan. Toen we s’nachts thuis kwamen was het hele huis versierd. Er ontbrak alleen nog licht dus we zagen ook niet zoveel. We zijn snel gaan slapen en de volgende ochtend hebben we alles op ons gemak bekeken. Aart had heel lief hartjes snoepjes op de trap gelegd dus dat deed soort zeer aan onze voetjes haha. Maar goed, zonder licht kan je ook niet echt zien waar je loopt (met ook nog eens een grote trouwjurk aan).

Ze hadden alles echt zo leuk en mooi versierd. De kleurtjes waren ook zo mooi.. en ik heb het ook echt gewoon nog weken laten hangen. Ik vond het zo fleurig, mijn man werd iedere dag gek van de ballonnen boven z’n hoofd dus ik heb de complete slinger naar mijn kamer verhuisd. haha, daar kon die er niet tegenaan lopen.

Op de trap en aan de oven hangen de roze strikjes nog steeds.. ik kan het soort gewoon nog weg doen. Ik vond het zo onwijs lief en leuk gedaan!

Onze eerste eters zijn een feit!

En toen ging ik voor het eerst in ons huis kokkerellen en het was goed gelukt! Jordy en Merel kwamen uit Den Bosch langs en wat hebben we lopen ”vreten” met z’n alle. De barbecue stond achter Marc en ik had lekkere dips gemaakt, cheesecake cakes, broccoli salade met spekjes, tomaten salade met mozzarella en veldsla/pesto, en nog wat lekkere dingetjes!

Het was in ieder geval een erg gezellige avond en heerlijk om zo onder de overkapping te zitten. Misschien dat we die ook links en rechts nog gaan dichtmaken, dan blijft het sowieso helemaal windvrij en regen vrij.

En toen kwamen Marc zijn ouders eten

En je schoonouders moet je natuurlijk altijd verwennen dus ik maakte groene spaghetti, dit is echt een van mijn favoriete recepten. Het is makkelijk te maken en zeer romig. Bekijk mijn recept in videovorm hier. Vergeet vooral de Cajun kruiden niet, die maken dit recept extra lekker (net zoals de knoflook, die is ook zeer belangrijk). Ik ga dit recept deze week ook weer maken. Alvast eetsmakelijk! We hebben met Marc zijn ouders ook nog een potje ticket to ride gedaan. Het is zo’n leuk spel!! O ja we sloten af met een Rolo toetje.. die was lekker,, oeiii.

En mijn neefje en nichtje kwamen langs

Ik deel niet ALLES op mijn instagram, maar in zo’n overzicht kan ik dit soort foto’s wel kwijt! Mijn neefje Mattz en mijn nichtje Merel kwamen ook nog een keer gezellig langs en aten ook met ons mee. Mattz at lekker friet en Merel koos voor de pizza. Die ging ik er ook helemaal in, daar had ze geen moeite mee. Mattz koos voor Fortnite op de Playstation en Merel wilde graag De Sims 4 spelen op mijn iMac. Wat heeft ze toch ook prachtig dik en lang haar, ik had eventjes wat krullen bij der gemaakt.

Gisteren heb ik trouwens de laatste kampeerspullen opgehaald bij mijn ouders, dus nu kunnen de neefjes en nichtjes ook een keer blijven slapen, gezellig! Ik heb twee nichtjes die enorm van tutten houden dus die gaan dat wel leuk vinden.

Alles over een moestuin leren

Het was tijd om mijn groene verstand op standje 10 te krijgen. Ik wil heel graag een moestuin beginnen, maar dan moet je wel wat informatie tot je nemen. Hoe ga ik dit opzetten? Hoeveel tijd gaat erin zitten? Wanneer kan ik wat zaaien en ook weer oogsten? Dat staat allemaal in deze boeken, ideaal! Ook heb ik gelijk een journal waar ik alles in kan bijhouden. Hierdoor maak je je eigen berekeningen en je kan er ook je zaadjes in bewaren.

Ook nam ik nog een kijkje op het bouwland van mijn vader. Als we ermee beginnen dan krijgen we dat linkse stuk waar nu gras op staat. Ik weet dat het enorm veel tijd gaat kosten, maar we beginnen eerst gewoon klein! En eerst de dingen die we het meeste eten; sperziebonen, knoflook, bessen, misschien druiven, selderij, rode ui, witte ui en wat veldbloemen voor eigen boeketjes, dat zou ik ook wel tof vinden!

Thanks voor het lezen! Het was aardig wat informatie, maar dat kan ook niet anders na drie maanden. Ik hoop dat ik jullie weer heb kunnen vermaken en ik wens jullie nog een fijne zondagavond toe! Vanavond ploffen mijn man en ik neer op de bank met een snack en Expeditie Robinson, wie van jullie gaat er ook kijken?

Share:

8 Reacties

 1. 7 oktober 2019 / 22:00

  Wat een bijzondere periode! Heel mooi om te zien!

 2. 8 oktober 2019 / 13:19

  Gefeliciteerd met je huwelijk! Wat zag je er prachtig uit zeg, wauw wat een jurk! En Ticket To Ride lijkt me echt een leuk spel, zoveel over gehoord al maar nog nooit gespeeld. Misschien een goede voor op het december lijstje!

 3. 8 oktober 2019 / 16:12

  Wauw wat een prachtige jurk!
  Gefeliciteerd en heel veel geluk samen in jullie huisje.

 4. 8 oktober 2019 / 18:09

  Woooh wat een uitgebreid overzichtje. Vet spannend ook, zo met je bruiloft en nieuwe huis! Je zag er echt prachtig uit. En tof, ik wil ook een mustang als bruidsauto haha.

 5. 9 oktober 2019 / 08:17

  Ik kan me heel goed voorstellen dat het voor jou een super intense tijd is geweest, met het uit huis gaan, trouwen, een huis kopen en inrichten! Ontzettend leuk hoe je ons allemaal laat meekijken;-)

 6. 9 oktober 2019 / 10:40

  Heel mooi overzicht! Wat is er veel gebeurd, echt leuk om te lezen, zeker nu ik chronische rugpijn heb en daardoor veel op de bank lig. Thank you! En die jurk, zo zo zo zo mooi! Love it! xxx

 7. 10 oktober 2019 / 21:20

  Wauw, gefeliciteerd met je huwelijk! Wat een prachtige jurk zeg! Veel geluk samen <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.