VT Wonen & Design Beurs

En toen was het tijd voor de VTWONEN Design Beurs in Amsterdam. Mijn zus en ik hadden twee tickets besteld en op het laatste moment gingen mijn moeder en tante ook nog mee. Mijn camera had ik opgeladen, mijn sd kaartjes lagen klaar.. en ik was er ook klaar voor! Mijn zus is momenteel bezig met een huis bouwen en wilde alvast wat inspiratie opdoen. Nou ik kan je zeggen.. als ik zo de foto’s onder elkaar zie, heeft ze genoeg inspiratie op kunnen doen. Het was deze dag erg regenachtig en mijn moeder had enorm last van der gal. Die trouwens is verwijderd, maar die pijn kan je nog weleens ervaren ondanks dat je gal eruit is.

Benieuwd naar alle foto’s en mijn verslag? Bekijk dan snel de rest van het artikel. Wat kwam er heel veel voorbij? Okergeel, groen, oudroze, veldbloemen, fluweel, hout, kannen, kruiken en riet. Ik heb alle foto’s op kleur gesorteerd dus op deze manier is het meer een geheel. Sowieso kan je veel foto’s gebruiken voor ansichtkaarten, achtergrond van je computer of telefoon. Ik ben in ieder geval mega enthousiast als ik zo door alle foto’s heen scroll. Have fun watching!

Enorm veel gedroogde bloemen

Je zag ook vooral heel veel gedroogde bloemen. Zelf woon ik net twee maanden samen, getrouwd en wel, maar ik kon niet klakkeloos eventjes geld gaan uitgeven. Sowieso is alles niet heel goedkoop op zo’n beurs, helaas! Zoals je hierboven ziet heb je onwijs veel toffe en vooral stoere huis accessoires. Qua meubels viel het wel tegen, maar vier stands trokken echt mijn aandacht, en dit was er dus een van!

Veldbloemen en gedroogde bloemen doen mijn bloggers/interieur hart wel sneller kloppen. Je kan ze sowieso lang houden, want ik bedoel.. ze zijn toch al gedroogd. Plus ze passen perfect in mijn industriële huis.

Vooral veel zachte tinten

Ondanks mijn stoere inrichting ben ik ook echt wel van de zachte tinten. Denk bijvoorbeeld aan dit prachtige veldboeket wat hierboven te zien is. Ze hebben er ook okergeel/oranje in verwerkt.. wat echt prachtig tot z’n recht komt. Zoiets zou ik ook wel als boeket willen, wanneer ik met onze moestuin begin zou ik ook graag eetbare bloemen planten, maar natuurlijk kunnen de veldbloemen niet ontbreken. Hallo, leuke boeketjes!

Hout, hout en nog eens hout!

Zoals je hierboven kan zien is er ook enorm veel hout verwerkt in de stands. Het geeft een warm en landelijk idee, ze hebben het echt op een prachtige manier verwerkt in het interieur. En natuurlijk kunnen de veldbloemen ook niet ontbreken! Zelf hebben wij een industrieel huis, maar we hebben een aantal houten meubels. Hierdoor krijgt het huis toch gelijk een warme uitstraling.

Er was ook het een en ander te eten

Je had verschillende soorten stands om even wat te nuttigen. Hierboven zie je bijvoorbeeld heerlijke kaneel/suiker broden. Deze man verkocht echt allerlei soorten broodjes. Met zongedroogde tomaten tot olijven, heerlijk! Verder hebben wij ook een bakje thee/koffie gedaan met een brownie bij een leuk Italiaanse foodtruck. Ik drink zelf geen koffie, maar mijn zus en tante vonden het heerlijk. Mijn moeder kon even geen enkele geur aan, dus die had niks gegeten en gedronken.

Nu moet ik zeggen dat wij 1 grote brownie hebben gedeeld met z’n drieën. Hij was erg lekker, maar ook best prijzig haha en we wilde niet al te ongezond doen. Kan jij brownies ook niet weerstaan? Vooral die plakkerige zijn zo enorm lekker haha, ik kwijl ondertussen al gelijk weg bij het idee. Waarom ben ik zo gek op chocolade? En waarom kan ik daar op dit moment niet meer tegen (mijn blaas reageert er sinds een jaar heftig op, net zoals op citroen/limoen, peper, sambal en verschillende soorten drank waaronder witte wijn.. je zou het maar net hebben leren drinken ughum).

Dit is toch een heerlijke foto, prachtige tint bruin fleurt de boel op!
Gratis kleine hebbedingetjes, dit was een van de weinige stands waar je iets gratis kreeg. Flexa deelde bijvoorbeeld kleine kleurtesters uit. Daar stond ook een enorme rij trouwens.
Dit soort tegels zijn op dit moment helemaal trendy. In keukens en badkamers trouwens!

Je kon ook workshops volgen

Mijn zus had zich in geschreven voor een workshop, uiteindelijk viel dat een beetje tegen. Ze dacht dat dit een 1 op 1 gesprek was, maar het was een soort theatervoorstelling. Er konden ongeveer 30-40 man plaatsnemen (die zich hadden ingeschreven) en die konden naar een presentatie luisteren hoe je het beste je huis kan inrichten. Mijn zus had heel netjes de bouwtekeningen meegenomen, maar die waren dus niet van toepassing. Ook stond deze ”workshop” niet aangegeven op de kaart. Het was voor ons een heel gezoek, maar goed op een gegeven moment hebben we het maar gewoon gevraagd.

Mijn zus ging nog even de vtwonen verf uittesten, wat waren ze mooi!
Dit is nog eens mooi en stoer behang! Als je dit plaatst heb je wel echt een eyecatcher.

Donkere nude tinten

Zoals je hieronder kan zien is er gewerkt met blauw/grijs en vooral veel taupe. Nu moet ik zeggen dat taupe een tijdloze kleur is. Zelf werk ik ook in onze slaapkamer met taupe. Hierdoor kan je alle kanten op met je dekbed, kussens en gordijnen. Onze gordijnen zijn ook taupe/grijs dus onze slaapkamer voelt enorm warm aan.

Dit rommelige effect vind ik ook echt fantastisch, ik mis alleen nog een ”rommelig” plaid. Hierdoor creëer je dit leuke effect. Daar moet ik nog eventjes naar op zoek gaan.

Prachtige herfst tinten, toch?

Heel veel oud roze en velvet

Zoals je hieronder kan zien wordt de kleur roze ook menigmaal gebruikt. Vooral de velvet poef had mijn hart veroverd. Deze had er leuk geweest op mijn kantoortje, bij deze winkel heb ik trouwens ook onze slaapkamerlamp gescoord! Hier krijg ik nog steeds enorm veel vraag naar, kijk dus snel op de website van Dutch Home Label.

Ook hadden ze een kraampje met veldbloemen (gedroogd) en verschillende kerst items!

Stoer en Uniek!

Hier ben ik echt verliefd op, oude kompassen, zandlopers, prachtige accessoires. Deze stand stond helemaal aan het begin en had direct mijn hart veroverd. Vooral de schelp totems vond ik geweldig. Ik bedoel, dit staat toch onwijs stoer op een plank of op de kast? Ook verkochten ze prachtige bergkristallen, zoals ik al zei.. ik smolt!

Het waren ook echt wel mijn kleuren, stoere nude tinten afgewerkt met hout of staal. Dit soort items zou ik gewoon allemaal zo mee willen nemen. Wie van jullie kan ook geen genoeg krijgen van dit soort items?

En na een aantal uur namen we afscheid

Ik was het al behoorlijk zat, mijn moeder had een zeer lijf en mijn zus had het ook wel gezien. Mijn tante was ons op een gegeven moment kwijt door de drukte en die voelde zich weer net een verdwaald kind haha. Ik rende op der af en ze was gelijk enorm opgelucht. We hebben aardig wat inspiratie op kunnen doen, maar we hebben allemaal niks gekocht. Wat trouwens helemaal niks voor ons is, maar goed het heeft wel weer geld bespaard haha. En ik kan nu nog 20x de foto’s terugkijken.

Share:

15 Reacties

 1. 15 oktober 2019 / 16:34

  Wauw, wat een prachtige foto’s! Gewoon alles is mooi, haha. Echt inspirerend<3

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   16 oktober 2019 / 18:38

   Thanks meis! Ja het was ook wel echt heel mooi, maar deze foto’s geven me nog net wat extra inspiratie, vooral omdat je het nog eventjes op je gemak kan doornemen.

 2. 15 oktober 2019 / 19:36

  Wat een super fijn en uitgebreid fotoverslag! Ik ben er dus ook geweest, maar heb vooral als een kip zonder kop rondgerend haha. Wij hebben er ook niks gekocht, maar we kwamen eigenlijk ook puur voor de inspiratie. Heb zelf niet zo veel foto’s gemaakt, dus fijn dat jij dat wél hebt gedaan. Zie nu zoveel mooie dingen terug!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   16 oktober 2019 / 18:37

   Thanks voor je reactie Sanne, haha ik vind het ook wel fijn dat ik zoveel foto’s heb gemaakt. Je krijgt daar zoveel verschillende indrukken dus ik vind het wel fijn om het eventjes op mijn gemak door te kijken. Hierdoor kan je veel meer sfeerbeelden creëren in je hoofd die je weer in je eigen huis kan laten terug komen!

 3. 15 oktober 2019 / 19:42

  Wauw, leuke foto’s met véél te vele leuke stuks…
  Ik woon net een half jaartje in mijn nieuwe appartement en kan nog veel meer gebruiken, krijg weer kriebels hierdoor!

  Kiki
  http://www.awayofdreaming.com

 4. 16 oktober 2019 / 01:29

  Ahhh wat rot dat je mama zich zo naar voelde zeg en dat jij ook nog steeds zo’n last heb van je blaas. Sterkte hoor! Echt: wat heb je mooie plaatjes geschoten, love it! Welke camera Heb je gebruikt voor deze camera? Die van mij is 4 jaar oud maar ik vind ‘m nogal zwaar…

   • Rachel Kromdijk
    Auteur
    16 oktober 2019 / 18:36

    Ja dat was inderdaad wel echt balen! Ik gebruik mijn Canon Mark ll camera, deze gebruik ik ook om te vloggen! 🙂 ps; ik gebruik mijn Spiegelreflex camera ook nauwelijks.. zonde eigenlijk.. maar hij is echt heel lomp en zwaar.

 5. 16 oktober 2019 / 14:03

  MEID WAT EEN FOTO’S HAHA! Echt prachtig zeg, ze zijn echt allemaal 10+! Nu heb ik spijt dat ik niet ben gegaan…

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   16 oktober 2019 / 18:46

   Ah Sharon zo lief dankjewel! haha ach gelukkig had je meer dan 20 foto’s om de sfeer een beetje te kunnen proeven haha. Fijne avond nog 🙂

 6. 16 oktober 2019 / 15:05

  Wauw, wat een onwijs mooie foto’s en wat ziet het er leuk uit op die beurs! Ik had dat nog nooit zo goed gezien, behalve af en toe op Instagram. Heel tof!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   16 oktober 2019 / 18:46

   Zo lief thanks Larissa! haha nu heb ik jou gelukkig op deze manier kunnen inspireren, leuk om te lezen. Fijne avond nog!

 7. 19 oktober 2019 / 08:26

  Wat een heerlijke inspiratie allemaal, ik heb een abbo op de VT wonen, gisteren viel het nieuwe nummer weer in bus, vind ik altijd zo leuk om te lezen. Ik vind de gedroogde bloemen-trend ook heel erg mooi. Past denk ik ook wel in ons huis.

 8. 21 oktober 2019 / 12:28

  Heel erg leuk om te zien! Ik wil het liefst nu ook aan de slag gaan met alles in het interieur!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.