Hoe kies ik het juiste matras?

Dit is natuurlijk voor de meeste mensen een raadsel, en dat blijft ook zo totdat je erop hebt geslapen. In een winkel testen is altijd het meest fijne, zo weet je in ieder geval of lekker ligt. En iemand kan jou natuurlijk in de juiste richting sturen. Maar wanneer je geen tijd hebt om naar een winkel te gaan kan je ook een matras aan huis bestellen. Maar je moet echt op een aantal dingen letten, maar die ga ik jullie in dit artikel vertellen.

Nu moet ik heel eerlijk zeggen dat toen wij voor een bed gingen kijken we geen idee hadden waar we naar moesten kijken. Gelukkig hadden we een hele fijne verkoper die ons verschillende bedden liet zien/voelen. Uiteindelijk kozen wij voor een boxspring met een stevige topper, hierdoor lig je gelijk een stuk hoger. En we kozen voor 1.60 breed, dit is voor ons breed genoeg! Marc kwam van een twijfelaar af en ik heb 27 jaar op een eenpersoonsbed gelegen, dus we gingen er allebei op vooruit.

Waar moet je op letten?

-De grootte van het matras
-Wil je een hoog matras of juist wat lager?
-Heb je rugklachten of andere lichamelijke klachten, informeer dan goed bij de webshop of winkel. Het matras kan namelijk hierop aangepast worden
-Slaap je op je buik, zij of op je rug
-Verschillende soorten matrassen; Polyether matrassen, Latex matrassen, koudschuim matrassen, Pocket matrassen, lucht matrassen en binnenvering matrassen
-Sommige matrassen kan je ook op leen nemen, hierdoor ben je er zeker van of het matras lekker ligt
-Onze topper was behoorlijk hard toen we die binnen kregen, maar het slaapt zo onwijs lekker. Dit wil dus ook niet alles zeggen.. laat je in ieder geval goed informeren en bel desnoods naar een webshop!

Wanneer je het matras hebt gekocht moet je niet vergeten het matras 1x in de maand te draaien. Hierdoor voorkom je kuilvorming, dit klinkt heel overdreven, maar zie het als het onderhouden van je matras. Hierdoor kan je er nog langer mee doen! Kijk dus eventjes je partner/vriend/ouders lief aan en dan eventjes omdraaien, hoepla!

Bamboe producten in je bed verwerken

Nu zijn al flink wat mensen op de vegan en groene tour. Dus vandaar dat ik ook dit eventjes wil benoemen. Wij hebben gekozen voor een bamboe dekbed. Nu denk je natuurlijk.. bamboe? In een dekbed, hoe dan! Er zit ten eerste 50% bamboe in verwerkt. Het dekbed is ook geschikt voor alle jaargetijden, ideaal dus! Bamboe kan namelijk heel goed temperatuur reguleren. Het valt net zo soepel als dons, dit vond ik vroeger namelijk ook enorm lekker slapen. Het kraakt soms ook zo lekker, heerlijk! Door een bijzonder stikpatroon blijft de vulling goed op z’n plek.

De vulling is 50% bamboe en 50% synthetische stoffen, als die helemaal van bamboe was geweest dan was die veelte koel. Je lichaam wordt namelijk al een stuk koeler wanneer je in slaap bent. Dit komt omdat je hart veel minder snel klopt en je horizontaal ligt. De synthetische stoffen zorgen er trouwens voor dat de warmte goed vastgehouden wordt. Ik krijg op dit moment spontaan zin in ons bed!

De positieve punten voor een bamboe dekbed:

 • Enorm zacht
 • vormt perfect rond je lichaam (zeer soepel)
 • prefecte combinatie van Bamboe, katoen en fibers
 • All-season
 • Warmteklasse 2
 • zeer goed vocht opnemend ; tot 2x zo goed als katoen
 • zeer goed ventilerend; door de holle Bamboe vezels
 • zeer geschikt voor mensen die het snel warm hebben
 • anti-bacterieel van nature; dus geen nare luchtjes

Tot nu toe zijn we mega tevreden over ons bed, matras, topper en dekbed. Nu alleen nog eventjes sierkussens scoren (ons plaid voor op bed is vandaag binnengekomen) en dan ben ik helemaal tevreden! In de vlog komt ook nog het een en ander voorbij, er komt trouwens vanavond nog een nieuwe vlog online.

Vandaag ben ik nog even naar Gorinchem geweest om wat nieuwe dingen te scoren zoals een; vloerkleed, vaas, gedroogde bloemen, lampje voor naast de tv, gordijnen besteld en een okergeel plaid! Bekijk hier mijn nieuwste Instagram foto, dan krijg je alvast een sneak preview!

Share:

7 Reacties

 1. 16 oktober 2019 / 21:10

  Oeeh, dat bamboe dekbed klinkt echt heel goed! Een goed matras en dekbed is zo belangrijk.

 2. 17 oktober 2019 / 12:52

  Ik zou bij een dekbed niet denken aan bamboe, maar het klinkt wel heel erg fijn! Mooie slaapkamer hebben jullie zeg! Heerlijk rustgevend.

 3. 19 oktober 2019 / 08:24

  Een goed matras is echt belangrijk. Wij hebben een paar jaar geleden een nieuw matras gekocht en dat verschil merk je meteen. Fijn he, hoe jullie huis steeds verder ‘af’ raakt en mooier wordt. Een resultaat om super trots op te zijn.

 4. 19 oktober 2019 / 19:44

  Een matras is super belangrijk, maar ik vind het ook heel lastig om een goed matras te vinden. Toch lastig te zeggen van zo eventjes proefliggen in de winkel. Wij hebben ook een nieuw bed gekocht en deze wordt in het nieuwe huis bezorgd volgende week. We zijn wel voor lekker groot gegaan, lijkt me ook wel eventjes wennen. Nu nog mooi beddengoed scoren.

 5. 21 oktober 2019 / 12:27

  Een matras is echt super belangrijk, maar ook heel persoonlijk. In het bed van mijn vriend slaap ik altijd als een blok!

 6. 22 oktober 2019 / 20:50

  Zo belangrijk dat je een bed en matras hebt waar je goed op ligt en slaapt. Ik had nog nooit gehoord van bamboe dekbedden, wat interessant!

 7. 24 oktober 2019 / 22:39

  Haha ik krijg helemaal zin om een nieuw bed te kopen en daar heeeel lekker in te gaan slapen! Ik ben ook aan het oriënteren voor een nieuw bed en matras dus je blog kwam net op een goed moment 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.