Zo gebruik ik mijn iPhone voor mijn blog

Tegenwoordig kijken we niet meer gek op van het woord blogger/influencer. En wanneer je een blogger bent wil je de mooiste foto’s kunnen maken. Je wilt mensen kunnen inspireren met je foto’s. Tegenwoordig zit ook bijna iedereen op hun telefoon. En ik doe er net zo hard aan mee, ik neem mijn iPhone namelijk ook overal mee naar toe. Overal wil ik foto’s kunnen maken en kunnen appen. Ik maak mijn blog foto’s ook met mijn iPhone X en ik bewerk ze er ook op. Hoe? Dat leg ik allemaal uit in dit artikel.

Gebruik Lightroom op je telefoon

Een hele fijne app is Lightroom, hiermee kan je iedere kleur in de foto aanpassen. Wil je geen groen op je achtergrond? Dan pas je de groene optie volledig aan. Daardoor komen andere kleuren veel mooier uit. Ik heb ooit een video gemaakt over de Lightroom app, bekijk die hier. In deze video zie je ook hoe ik een vaste filter gebruik. Dit is altijd een DNG bestand en is te downloaden via Etsy. Typ in de zoekbalk lightroom preset (voor computer of mobiel). Hier moet je wel goed op gaan letten.

Voor een aantal euro heb je al een toffe filter (preset) tot je beschikking. Zo hoef je niet meer iedere foto los te bewerken. Ik heb er nu een aantal in mijn lightroom staan, het bewerken via de mobiel is het snelst en het makkelijkst. Toch vind ik editen op mijn Imac ook erg fijn omdat je dan een veel groter scherm tot je beschikking hebt. Hierdoor is de foto veel beter te zien! De app Facetune pak ik er nog heel soms bij, deze vind ik vooral handig wanneer een foto te donker is en ik alleen maar bepaalde stukken lichter wil maken. Je hebt ook nog de bekende VSCO app, maar die gebruik ik eigenlijk nooit.

Nooit meer iets vergeten

Zelf gebruik ik vaak mijn kalender app, maar als ik iets echt niet mag vergeten hang ik er een melding aan. Dit herinnert mij dan aan mijn afspraak of deadline. Ook kan natuurlijk Wunderlist niet ontbreken, hier maak ik al mijn online lijstjes op. Wie moet ik nog betalen, welke artikelen moet ik nog schrijven, video inspiratie, boodschappenlijstje.. ga zo maar door! Deze app gebruik ik dus ook dagelijks naast mijn agenda.

Stiekem wil ik ook nog heel graag de nieuwe iPhone 11 omdat ik dan ook foto’s in 4K kan maken. Zelfs tutorials filmen met deze iPhone 11 is geen probleem. Ondertussen ben ik een flinke camera nerd aan het worden. En iedere foto moet en kan beter. Ga jij de nieuwste iPhone kopen?

Share:

6 Reacties

 1. 21 oktober 2019 / 12:27

  Ik gebruik mijn kalender app nooit, ik gebruik altijd een gewone planner waar ik al mijn taken in schrijf!

 2. 21 oktober 2019 / 13:55

  Ik ga wat dit betreft niet helemaal mee met de trends. Mijn agenda houd ik trouw bij in mijn bullet journal, en mijn foto’s maak ik met mijn spiegelreflex. Ik bewerk ze wel in Lightroom of Photoshop, maar dan gewoon op mijn laptop.

 3. 21 oktober 2019 / 14:28

  Ik gebruik VSCO cam bewerking en afspraken gebruik ik de agenda app soms, maar meestal in mijn eigen losse agenda.

 4. 21 oktober 2019 / 19:20

  Ik ben nog steeds trouw aan mijn iPhone SE! Ik heb hem al 3,5 jaar en hij werkt echt nog prima eigenlijk. De app Wunderlist is ook één van mijn favorietjes. Ik gebruik hem ook voor mijn boodschappen, blogideetjes, héél random lijstjes … al jarenlang!

 5. 21 oktober 2019 / 20:49

  Facetune gebruikten ik al lang, en sinds kort ook lightroom. Van VSCO ben ik niet echt een fan.

 6. 24 oktober 2019 / 14:23

  Toevallig ben ik me net aan het orienteren op een nieuwe iPhone en staat de 11 dus hoog op mijn lijstje. Moet wel eerlijk zeggen dat ik ‘ie voor het werk is haha dus dat maakt uitkiezen stukken makkelijker 😉 Zou jij hem aanraden denk je? Ik heb de laatste 2 jaar Huawei gehad (ook een heeeeele goede camera btw!)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.