Ons eerste huis, het verhaal.

De afgelopen paar maanden zijn voorbij gevlogen. Over een aantal dagen ben ik alweer drie maanden getrouwd, de tijd vliegt echt voorbij. Toch wilde ik een aandenken maken van onze verbouwing. Op myposter heb ik dit geweldige fotoboek gemaakt. Hier staat het hele verbouwproces in! Op 28 mei ontvingen wij de sleutel van ons huisje. En wat zijn we flink bezig geweest. We hebben er helemaal ons huis van gemaakt. En daar ben ik nog het meest trots op. Het heeft aardig wat bloed zweet en tranen gekost, maar nu kijk ik er met een grote glimlach op terug.

Niet iedereen kon waarderen wat ik op het internet plaatste, maar ik wilde er een serie van maken en dat is gelukt. Ieder blog artikel werd over de 600x bekeken en ik ontving zoveel positieve en vooral lieve reacties. Daardoor wilde ik ermee doorgaan. Er zijn flink wat emmers verf opgegaan in dit huis, maar het voelt nu wel eindelijk als thuis. Hier had ik in het begin best wel moeite mee.

Ik verliet mijn vertrouwde nestje en ruilde dat in voor een totaal nieuw avontuur. Op 28 mei tekende wij een formulier waardoor we de eigenaren waren van een jaren 60 huis. We hadden nog geen idee wat we konden verwachten, en ik moet zeggen dat het eerste proces vreselijk was (alles schriftelijk regelen). Er moest onwijs veel geregeld worden, en er zat zoveel veel tegen dat we bijna de handdoek in de ring wilde gooien.

Na onze eerste bezichtiging moesten we al direct een bod doen. Na vier dagen kregen we te horen dat er nog vier andere koppels een bod hadden gedaan, tja wat doe je dan? Heel goed overleggen wat het huis waard is, wat al vrij lastig is.. want de prijzen zijn heel erg onlogisch in deze tijd. Een aantal jaar geleden kocht je zo’n woning voor 175.000? Nu gaan ze opeens richting de 250.000! Maar de woning zag er verder prima uit en het zat op een ideale locatie. Dus dan doe je er nog maar een geld bedrag bovenop. Toen zaten we flink wat dagen in spanning, opeens kregen we een belletje en ze zei gefeliciteerd met jullie woning. Ik kon het niet geloven! … ik belde Marc en die kon het net zo min geloven. Hij belde me zelfs nog terug of ik echt geen grap maakte.

Nadat we getekend hadden en de sleutels kregen gingen we direct naar het huis toe. We draaide de sleutel om en daar stonden we. Zo zaten we in een mega treinversnelling en opeens stond alles stil. We keken elkaar aan en liepen naar onze woonkamer. Wat totaal niet als ”onze” woonkamer aanvoelde. Na 19:00 kwam iedereen bij elkaar om naar de woning te kijken (en wat te drinken) en voor ik het wist was de vloer er al uit. Mijn zwager en vriend trokken het binnen een paar minuten eruit. En de weken erna gingen we flink stof happen.

En daar had ik echt een hekel aan op een gegeven moment, omdat de badkamer en keuken in de normale staat moesten blijven. De stukadoors lagen alles zo op de aanrecht neer, verfvoeten in de badkamer, muren werden beschadigd. Oké we hebben flink wat rollen stukloop uitgerold, maar je kan helaas niet alles tegenhouden in een verbouwing. Op een aantal momenten kon ik ook echt wel janken, nadat we getekend hadden moest ik namelijk ook nog voor de zomervakantie een bruiloft gaan plannen. Rachèl wat haal je jezelf op je nek werd er dan aan mij gevraagd?

Hier hadden we zelf voor gekozen, voor ons allebei is trouwen vanuit huis de normaalste gang van zaken. Maar tegenwoordig is een huis kopen al een flinke uitgaven, een verbouwing en inrichting ook.. en daar bovenop dan ook nog een bruiloft.. ja dat is slikken. Maar we hadden gelukkig heel goed gespaard. Maar uiteindelijk wilde ik toch wel heel graag trouwen voor ik het huis uitging. Mijn vader heeft parkinson en ik vond het heel mooi dat die mij nu nog zelf de kerk in kon brengen. Dit was trouwens ook het meest emotionele van de dag. Maar we hebben echt een geweldige dag gehad, lees hier meer over onze bruiloft.

Mijn vriend en ik besloten de koof te slopen in de woonkamer. We vinden het heel sfeervol, maar niet het object wat er stond. Plus we konden op deze manier ook geen eetkamerkast kwijt. En die wilde ik ook wel heel erg graag. De schuur was prima, maar toch hebben we die nog helemaal opgeknapt. De achterste muur is helemaal wit, de vloer heeft een betonverf gekregen en de werkbank heeft mijn vriend gesloopt en een compleet nieuwe werkbank gemaakt.

We dachten dat twee muren in huis gestuct moesten te worden, maar uiteindelijk moest elke muur in het huis gedaan worden. Dit was een enorme tegenslag.. maar uiteindelijk is het wel prachtig geworden! Ook was er een deuropening in onze slaapkamer, deze wilde we uiteindelijk toch dicht maken. Zo creëerde we een totaal nieuwe kamer in ons huis.

De keuken was inmiddels helemaal ingepakt, er werd vloerverwarming gelegd, er werd een airco aangesloten en ik pakte het kelderkastje aan. Mijn vriend vond het toen onzin, maar nu is die er toch wel heel erg blij mee. Deze heb ik behang vrij gemaakt (achterop was een krant te zien met de tekst; deze fauteuil zit 200 gulden beter. Deze was dus door de eerste bewoonster aangebracht, wel erg nostalgisch. Maar ik wilde er een strak wit kastje van maken. Hier konden dan de wijnflessen komen te staan, vazen, blikjes, kaarsen, chips etc.

Op dit traphokje ben ik nog steeds erg trots. Het is altijd genot om erin te kijken, vooral als je bedenkt hoe het er eerst uit zag. Wat niet verkeerd was, maar het is nu een stuk leuker! Ook hebben ze pvc in dit hokje gelegd, hierdoor is het nog makkelijker schoon te maken.

& toen was het echt ons huis

Zoals je aan deze titel kan zien, het huis voelde steeds meer aan als ons huis. Ik vond het super fijn om alles een plekje te geven. In 27 jaar had ik aardig wat gespaard en ik ben altijd slecht geweest in weggooien, dus je kan in deze video zien hoeveel ik had gespaard. Van pannensets tot bestek, maar ook onwijs veel apparaten haha.. onze keuken stond dus ook gelijk vol! Het servies had ik gekocht bij de Casashop, hier krijg ik ook onwijs veel vragen over. Bij deze winkel heb je nog zo’n vier of vijf andere kleuren van het Earth servies.

Het huis is nu ons thuis

Op dit moment voelt het ook echt als thuis, ik vind ieder plekje van het huis fijn. Als mijn man aan het game is ga ik eventjes bij hem zitten en mijn man komt ook kijken als ik aan het bloggen ben. Welke dingen moeten er nog afgemaakt worden? Want ik bedoel.. 28 mei kregen we de sleutel en 8.8.2019 waren we getrouwd. Er zit niet heel veel tijd tussen en er is heel veel gebeurd.

-Vorige week heb ik nog gordijnen besteld bij de kwantum, oud roze en van dezelfde soort stof een taupe/grijze kleur. Dus er moeten nog twee gordijnrailzen worden opgehangen.
De hal kast moet nog een keer gegrond worden en daarna mag die in de verf. Misschien laat ik dit eventjes over aan mijn moeder, want het is wel het eerste waar je tegenaan kijkt als je de woning binnen loopt.
Het koofje op de kamer waar ik blog mag ook nog geverfd worden.
-In de toekomst gaan we nog een keer de achtertuin aanpakken, helaas zit er op veel tegels verf en we willen er echt een groene tuin van maken.
-Een plankje onder de ronde spiegel in de hal.
Plankjes moeten er nog gemaakt worden in de hal kast, hier kan ik dan mijn vazen neer gaan zetten en wat overige spulletjes + we gaan er misschien onze jassen in ophangen.

Verder is eigenlijk alles wel klaar, nja ze zeggen altijd; je bent nooit klaar in je eigen huis. En dat geloof ik ook wel. Maar op dit moment wacht ik nog even op het verfwerk en de gordijnen en dan vind ik het voorlopig helemaal prima. De rest vul ik langzaam aan. Dat komt vast wel goed, nu eerst gewoon genieten van ons plekje.

Heb jij ook weleens een album gemaakt van je verbouwing/verhuizing? Ik vind het wel enorm tof om terug te zien, vooral omdat je binnen een paar bladzijdes het hele proces kan herbeleven.

Share:

16 Reacties

 1. 28 oktober 2019 / 11:56

  Zo’n leuk idee om een album te maken over het proces van een eigen woning kopen en verhuizen, heel origineel en dit gaan jullie later fantastisch vinden om naar terug te kijken!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   2 januari 2020 / 15:48

   Ja daarom.. ik ben sowieso al gek op foto’s kijken (en maken), maar dit vond ik wel een leuk proces om vast te leggen in een fotoalbum.

 2. 28 oktober 2019 / 13:58

  Jullie hebben zo hard gewerkt! Mooi om er zo nog een extra herinnering aan te hebben.

 3. Lieke van Veen
  28 oktober 2019 / 16:18

  Wauw wat moet dit een hoop werk zijn geweest. Vooral als je ook nog een bruiloft moet regelen.
  Dat fotoboek is wel heel erg gaaf.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   2 januari 2020 / 15:48

   Dat was het zeker en in een hele korte tijd! haha maar het was het allemaal waard!

 4. 28 oktober 2019 / 16:45

  Wat leuk om zo’n album bij te houden! Ik kan niet wachten tot mijn vriend en ik samen een huisje kopen!

 5. 28 oktober 2019 / 19:22

  Wauw, wat leuk, een boek van de verhuizing! Dat is zo’n tof idee! Ik had daar helemaal nog nooit over nagedacht. Leuk! <3

 6. 29 oktober 2019 / 10:45

  Super leuk dat je er een album van hebt gemaakt! Wat hebben jullie veel werk verzet zeg en wat is het mooi geworden 🙂

 7. 31 oktober 2019 / 15:54

  Tof verhaal om te volgen! En voor mij nog interessanter om te zien hoe dat allemaal gaat, want er staat me een vergelijkbaar proces te wachten in 2020 😂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   2 januari 2020 / 15:47

   oeh ik ben benieuwd Mariska, ik zie vast wel wat voorbij komen op je blog!

 8. Natascha
  1 november 2019 / 10:23

  Wat een leuk idee! Ik heb wel een paar losse foto’s op m’n laptop staan maar dat is toch anders. Zo kun je nog eens terugkijken op je harde werk 😉

 9. 1 november 2019 / 21:53

  Wat leuk om zo een boek te hebben, om der altijd op terug te kijken hoe alles is begon in jullie mooie huis.

 10. 3 november 2019 / 01:02

  Wat een tof idee om er een boek van te maken! Wij wonen nu twee jaar in ons nieuwbouwhuis. Toen we er in trokken was echt alles alleen beton. Dus niet nog even de oude keuken gebruiken of een vloer overnemen van de vorige bewoners… We hebben bijna alles zelf geklust en ook al is het nog niet helemaal 100% af (net zoals jij vonden we het op een gegeven moment wel best en hebben minder belangrijke delen zoals de zolder en tuin later aangepakt) ben ik er wel heel trots op!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   2 januari 2020 / 15:46

   Thanks voor je reactie Karin, ja dat vond ik nou dus ook! Ik heb echt genoten om dit boek te maken.. op deze manier heb je even in 1 klap je totale verbouwing voor je. en gewoon in 1 fotoalbum, ideaal! Wat mega goed zeg, en daardoor kan je er extra trots op zijn right?

 11. 9 november 2019 / 19:43

  Ik kwam jou in eerste instantie op YouTube tegen, totdat ik zag dat je ook blogt. Heel leuk om over te lezen. 🙂 Ben helemaal geïnspireerd door jullie woonkamer. Erg leuk met dat ronde kleed! Mijn vriend en ik gaan over 2 weken verhuizen, dus begint bij ons het hele feest. Bij jullie ziet het er erg mooi uit. Mag ook wel na zoveel moeite! 🙂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   2 januari 2020 / 15:47

   Wat super leuk om te weten Evelien en wat tof dat je daardoor op mijn blog bent gekomen! ja.. ben zo blij dat we dat vloerkleed nog hebben genomen. Daardoor is het veel warmer aangekleed. ah wat mega leuk succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.