Willen wij een vintage keuken?

Oke, rustig aan! Ik denk dat heel veel mensen nu hebben geklikt en denken.. jullie keuken is prachtig! Wil je een nieuwe keuken? Jullie zijn gek! Maar soms is dromen en inspiratie opdoen niet verkeerd. Zelf ben ik gek op koken en ik merk dat ik in deze keuken weleens steken laat vallen. Mijn zus en zwager zijn op dit moment een huis aan het bouwen en ik wil alleen al bij het idee daar elke avond in de keuken staan. Er komt een mega groot kookeiland in en daar zit de kookplaat en de kraan vlakbij elkaar. Geen spetter over de vloer dus!

Plus het leukste deel, er staan krukken voor het keukeneiland. Hierdoor betrek je iemand bij het kookproces. Of je kinderen kunnen s’morgens lekker bij je in de keuken komen zitten en kijken hoe je hun brood aan het klaar maken bent. Of je man kan na zijn werk eventjes aanschuiven met een biertje en je gezelschap houden.

Vintage en industrieel

Zelf ben ik vooral gek op een vintage keuken. Niet met de drukke patroontjes, maar een tegeltje mag best wel groen zijn. Neem bijvoorbeeld deze keuken hieronder van Madeleine’s interior. Ze heeft gekozen voor een nieuwe look in haar keuken. Het is industrieel maar ook deels vintage. De houten accessoires komen goed tot z’n recht en de tegels maken de keuken enorm sfeervol! Ook is dit ideaal voor het eventuele kookspetters. Als ik spaghetti of lasagne aan het maken ben, ben ik als de dood voor spetters op de witte muren. Dit is dan natuurlijk een ideale oplossing, doekje eroverheen en het is weer schoon!

Door Madeleine haar account heb ik nog meer inspiratie opgedaan voor ons huis. Zij heeft bijvoorbeeld ook gekozen voor een tegel in haar keuken en in de woonkamer een houtlook vloer. Hierdoor houd je de keuken rustig en maak je de woonkamer wat warmer. Onze keuken is namelijk ook best wel aanwezig en door de tegel komt die veel beter tot z’n recht. Nu heb ik wel allerlei hoekjes gecreëerd in onze keuken. Maar ik heb nog niet de juiste accessoires gevonden.

Maar ik moet zeggen dat je hier ook tegenaan moet lopen. Forceer accessoires niet want dan maak je het al snel te rommelig. Toevallig had ik zelf al wat tapasplanken gespaard en gekregen. Dus die kon ik al leuk een plekje geven. Een plantje doet ook altijd wonderen, zelf moet ik nog even een leuk plantje scoren bij het tuincentrum, maar basilicum is op dit moment ook goed.

En kruiden mogen natuurlijk ook niet ontbreken

Natuurlijk mogen kruiden niet ontbreken in onze keuken. Zelf ben ik opgevoed door een moeder die enorm houdt van verschillende soorten kruiden. Ieder gerecht heeft zo z’n vaste ingrediënten, maar ook specerijen. Nu wil ik binnenkort nog een keer naar de markt gaan of naar Rotterdam (Fenix Food Factory) om wat bijzondere kruiden te scoren.

Dit is een kleine collectie die op mijn keukenplank staat. In mijn lade heb ik nog veel meer kruiden haha, zoals je al kan merken; kruiden heb je nooit genoeg! En een uitje/knoflook en tomaatje moet je ook altijd bij de hand hebben. Als ik een salade maak dan pak ik altijd wat olijfolie, groene aromat, zout, tomaatje en een grote lepel pesto. Je kan dan nog wat feta, mozzarella of gedroogde ham toevoegen, maar dan heb je ook echt een heerlijke salade!

Mijn toekomstige keuken wensen;

Wat zou ik in de toekomst willen veranderen in onze keuken? Een zwarte wasbak/kraan zou ik heel tof vinden, een zwart fornuis erbij en dan maakt het de keuken al een stuk stoerder! Tegen een wandtegel zeg ik zeker geen nee en ik zoek dan nog wat toffe accessoires, naast dat ben ik echt helemaal tevreden met onze keuken. Mijn zus is op dit moment ook bezig met het bouwen van een huis en dan is een 3D keuken echt ideaal om te zien.

Wat voor type keuken hebben jullie? En wat zou jij het liefst willen veranderen in je keuken? Wil je meer foto’s van keukens/interieur zien zodat je geïnspireerd kan worden? Klik dan hier voor mijn VTwonen verslag.

Share:

8 Reacties

 1. 30 oktober 2019 / 20:19

  Zijn wel echt prachtige voorbeelden ja! Mijn keuken is zo klein daar kan ik helaas weinig mee 🙁

 2. 31 oktober 2019 / 11:21

  Vintage vind ik wel hele mooi. Maar jullie keuken is ook wel echt prachtig!

 3. 31 oktober 2019 / 15:20

  Ooooee, die kruiden zo neergezet! Heel tof! Van keukeninspiratie krijg je eigenlijk nooit genoeg, toch?

 4. 1 november 2019 / 21:50

  Ik begrijp je heel goed.
  Hier het zelfde, hier sta nog steeds de keuken als we ons huis hebben gekocht.
  Is ook niet mijn droomkeuken, maar ik droom ook van een keuken waar ik dan heerlijk in kan koken.

 5. 3 november 2019 / 12:57

  Ah mooie inspiratie!!
  Zelf ben ik heel blij met onze keuken, alleen degene die onze keuken ging designen deed dat voor het eerst. En onze keuken is echt totaal niet praktisch. Zo hebben wij dus bijvoorbeeld geen uitschuifbare laden en kwam ze er last minute achter dat er ook nog een besteklade in moest. Jullie hebben echt een mega mooi huis! Ik ga je volgen 🙂

 6. 4 november 2019 / 22:42

  Heerlijke keuken inspiratie! Heb de plaatjes gepind op Pinterest, echt prachtig. Wat is Madeleine’s keuken geweldig hè. Er écht nooit aan gedacht om een rond kleed in de keuken neer te leggen, maar hoe gaaf is dat!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.