L’Occitane en Provence

Als je aan L’Occitane denkt dan denk je aan; Provence, de oneindige lavendelvelden, de zwoele en vooral lange avonden, de Middellandse zee, een tafel met heerlijk eten en een goed drankje en dan proosten bij zonsondergang. De Provence is een magische plek. In deze unieke regio lijken de mensen en hun levensstijl een weerspiegeling te zijn van de natuur.

Deze mensen brengen de warmte met zich mee, de authenticiteit en door dit sfeertje verlang je ook naar de eenvoudige dingen in het leven. Zelf ga ik graag naar Italië en vroeger ging ik altijd drie hele weken met mijn ouders kamperen, en zelfs na drie weken was ik het nog niet zat. De mensen, het eten, de heerlijke zwoele avonden, op de een of andere manier voelde ik mezelf hier ook thuis. Ik werd vooral rustig van de bergen, de prachtige natuur en het klotsende water wat tegen de rotsen opspatte.

Er zijn vier nieuwe geuren beschikbaar, zelf heb ik de Souree Harmonie ontvangen. Toen ik de doos openmaakte kwam er een heerlijke geur uit. Ik werd hier gelijk rustig van en ik dacht gelijk terug aan de spa middag met mijn moeder. Dat was drie weken geleden en hier gebruikte ze ook van die heerlijke geuren. Je ontspant er gelijk van..

Iedere geur roept beelden op van de Provence en zorgt voor een gevoel van voldoening, welzijn en tevredenheid dat van deze adembenemend prachtige plek lijkt te komen. Maar laten we eerst eens kijken naar de verpakking en uitstraling van deze producten.

Zelf heb ik de volgende items ontvangen; een geurspray, zeep, geurkaars en ook nog heerlijke geurstokjes met vloeistof. De verpakking ziet er goed uit, eerst dacht ik aan delfts blauw. De kwaliteit is goed en stevig, hier kan ik verder niks op aanmerken. De kleuren combinatie die ze hebben gebruikt vind ik erg mooi en clean. Zelf heb ik de groene lijn ontvangen, maar je hebt dus ook nog deze varianten:

DOUCEUR IMMORTELLE (verkwikkend geel)

Een moment om te glimlachen

Na een lange warme dag komt er uit de aarde van de Provence een uitzonderlijke geur naar boven, vermengd met kruiden en bloemen. De landschappen krijgen rijke okertinten door de ondergaande zon. Dit is het perfecte moment om de warmte van de Provence in je op te nemen, terwijl je ’s avonds gezellig samen aan tafel zit.

De essentiële oliën van immortelle, basilicum, cipres, eucalyptus en litsea cubeba komen samen in een heerlijk aromatische geur. Het is een geur die je laat glimlachen en je een goed gevoel geeft.


SOUFFLE DE LIBERTÉ (revitaliserend Turquoise)

Een fris briesje

Adem diep in en stel je voor dat je over een klif loopt en naar de zee kijkt. Dit geeft je een bevrijdend gevoel. Het turquoise water spat tegen de rotsen aan en je ademt de wind in. L’OCCITANE heeft deze omhullende frisheid gevangen in een verkwikkende blend van munt, pijnboom, rozemarijn, zoete sinaasappel en litsea cubeba, voor een moment vol welzijn en vitaliteit.

COCON DE SÉRÉNITÉ (ontspannend blauw)

Diepgaande ontspanning

Dompel je onder in pure sereniteit. Een blend van essentiële oliën die bekend staan om hun ontspannende eigenschappen om te ontsnappen in een cocon van rust en kalmte. Provence wordt gecombineerd met zoete sinaasappel, bergamot, mandarijn en geranium, voor een ontspannen welzijnsmoment.

De zeep & de spray

De zeep kost €12,00 en dat is best wel prijzig voor een stuk zeep. Toch is die echt de moeite waard. Het is ten eerst een groot stuk, je krijgt er zachte handen van en hij verzorgd het lichaam goed. Nogmaals.. de geur is echt heerlijk, zo’n zeepje moet je altijd gewoon in je badkamer hebben liggen. Deze zepen worden gemaakt zonder palmolie en de kaarsen worden gemaakt met 100% plantaardige en duurzaam geproduceerde palmolie.

De huisspray gebruik ik vooral op mijn slaapkamer en in de woonkamer/keuken na het koken. Hij is niet vet op de vloer en de geur blijft een aantal uur hangen. Deze is te koop voor €24,00.

Prestige relaxerende kaars

Laat er licht zijn! Als je op zoek bent naar een bijzondere kaars, dan zit je met onze Prestige relaxerende kaarshelemaal goed. De kaars is gemaakt van plantaardige was en duurzame palmolie, en geeft de ontspannen geur van de essentiële oliën uit Cocon de Sérénité af. Deze grote kaars gaat lang mee en zit in een stijlvolle doos met wervelende botanische illustraties. Dit product is exclusief verkrijgbaar in geselecteerde winkels en op onze website. Een echte blikvanger en ik moet zeggen dat dit ook wel mijn favoriete product is. Deze geurkaars kocht €22,00

Parfum verspreider

Deze huisparfumverspreider zit in een elegant blauw met wit doosje met botanische illustraties en heeft een zacht gebogen vorm die doet denken aan een druppel. Deze geurverspreider ziet er goed uit en vormt daardoor een geweldig decoratief accessoire. Voeg je favoriete Huisparfumvloeistof en een paar geurstokjes toe om een heerlijke sfeer te creëren. €15,00

Nu moet ik wel zeggen dat de vloeistof wel enorm snel wordt geabsorbeerd. Maar de geur ruik je echt door het hele huis heen, dus dat is dan weer een enorm groot pluspunt.

AFVAL VERMINDEREN

De navulbare essen van onze Huisparfumverspreider zijn gemaakt van 100% gerecycled PET-plastic. Dit vind ik dus al wel een heel goed alternatief. De glazen kaarsenpotjes kunnen worden gerecycled of hergebruikt als vaasjes, pennenbakjes, enzovoort! Wij mensen moeten meer om de wereld gaan geven, laten we zuiniger zijn ook in onze beauty producten.

Deze producten zijn te koop in de winkels en online.

*de producten in dit artikel zijn beschikbaar gesteld ter review.

Share:

6 Reacties

 1. 1 november 2019 / 21:46

  Lijk me zalige producten.
  Geur stokjes is dan ook een van mijn favoriete.
  In de living en Badkamer sta der dan ook steeds er.

 2. 3 november 2019 / 10:17

  Wat een heerlijke lijn! Die geurtjes zien er leuk uit! En wat handig dat je niet gelijk alle vloeistof in het flesje hoeft te doen.

 3. 3 november 2019 / 16:44

  Wat een fijne lijn! Helemaal goed dat de kaars vegan is en dat er geen gebruik van palmolie wordt gemaakt. Wel wat prijzig, maar het klinkt als een mooi merk!

 4. 4 november 2019 / 18:37

  Wat een fijne lijn! Ik hou zelf echt van de producten van L’Occitane en heb er ook een heleboel van in huis!

 5. 4 november 2019 / 22:34

  Oh wat is dat glazen potje leuk zeg waar de geurstokjes in gaan. Love it! Vorig jaar rond deze tijd de adventskalender van L’OCCITANE gekocht. Echt zo’n heerlijk merk xxx

 6. 8 november 2019 / 15:46

  Wat een mooie collectie ik ben benieuwd naar de geur!:)
  X Robin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.