Voor welk textiel kies jij?

Het weekend is weer voorbij gevlogen, soms zitten er echt te weinig uren in een dag. Zaterdag hebben ik en mijn man de gordijnen opgehaald in Gorinchem. En wat zijn ze prachtig! Tot ziens lakens en ducktape… nu zijn echt alle kamers klaar! Alleen nog de hal kast verven en dan is alles in huis af. Maar we moeten nog wel wat handdoeken en theedoeken kopen, want afgelopen week vloog mijn theedoek in de hens bij het maken van sushi. Vraag me niet hoe, maar het ging heel snel. Tussen de deksel en de pan moest een theedoek en die had ik eventjes naast een andere pit gezet. En opeens stond mijn linnen theedoek in de fik. Dus het is tijd om nog wat keukentextiel aan te schaffen.

Toch ben ik hier best wel een beetje moeilijk in, want niet elke handdoek/theekdoek vind ik fijn. Een handdoek moet niet te dun zijn, niet te klein en de handdoek moet van mooie kwaliteit zijn. Ik ben ook altijd wel uit op unieke items, dus de kleur mag wel aanwezig zijn, het materiaal mag stoer zijn en er mag ook gerust een patroon inzitten. In onze badkamer hebben wij bijvoorbeeld voor een wafeltjes handdoek gekozen. Deze hangt naast onze wastafel.

In onze keuken heb ik gekozen voor deels linnen, deels katoen. Linnen vind ik er gewoon stoer uitzien en katoen vind ik fijner drogen. Ook heb ik het idee dat die veel meer water opnemen. Ik wil sowieso nog een aantal kleuren erbij die je hierboven ziet. Deze foto maakte ik trouwens op de vtwonen Design Beurs. Op deze beurs kwam linnen ook regelmatig voorbij. Ons dekbed is ook wit linnen, dit kan je dan weer stoer maken met een grofgehaakt plaid.

Textiel heb je nooit genoeg

Wij Nederlanders zijn ook gewend dat ieder ding een functie moet hebben. Alleen tegenwoordig zie je steeds meer dingen verschijnen wat ‘‘geen nut” heeft, maar puur als accessoire dient. Bekijk bijvoorbeeld de foto hieronder, er hangen twee wat grotere doeken aan de muur. Mensen van vroeger zouden ons voor gek verklaren, die doeken moet je in de keuken hangen of op een stoel neerleggen. Niet zomaar aan een muur…

Toch heeft het wel wat, het maakt het geheel wat knusser, warmer en meer aangekleed. Dit zie je wel meer in landelijk interieur dan modern. Ik ben benieuwd wat jullie van dit soort kleedjes vinden. En heb jij er ook genoeg in huis? In onze woonkamer hebben we twee plaidjes, een okergele en een zwarte die ik thuis al had. Boven hebben we op ons bed ook een gehaakt plaid. Het maakt het geheel wat meer af! Dit is ook wel te zien aan het aantal likes op mijn instagram. Hoe meer je de ruimte inricht, des te vaker de afbeelding wordt opgeslagen. Vooral in de herfst/winter gaan meer mensen voor knussigheid, lekker op de bank onder een kleedje in je badjas. Dit klinkt toch helemaal heerlijk?

Nu ben ik wel benieuwd naar welk materiaal jullie altijd kijken. Laat dat even hieronder weten!

Share:

8 Reacties

 1. 4 november 2019 / 16:31

  Ik wil nog wel graag een mooie doek om te gebruiken voor foto’s. Zo’n wafeltjespatroon vind ik ook heel leuk inderdaad.

 2. 4 november 2019 / 16:32

  Die knussigheid trekt mij ook altijd aan, en die straalt ook hier van je foto’s af. Qua materiaal op vlak van textiel let ik wel steeds meer en meer op wanneer ik iets in huis haal. Een beetje uit ervaring, zeg maar. Want niets is zo vervelend als, bijvoorbeeld, een keukenhanddoek die niet goed afdroogt.

 3. 4 november 2019 / 22:24

  Hele fijne inspiratie op deze foto’s zeg! Prachtig vind ik het. En ik ben precies hetzelfde. Handdoeken waar ik me mee afdroogt moeten lekker dik zijn, opvallende kleuren vind ik leuk en niet te klein. Vind het ook een enorme afknapper om in hotels van die te kleine en te dunnen handdoekjes te krijgen. Voor theedoeken ga ik meestal ook voor katoen, drogen zeker veel beter. Maar met linnen vind ik altijd dat je mooiere patronen kunt vinden. Heel mooi en fijn artikel weer. xxx

 4. 5 november 2019 / 08:07

  Mijn handdoeken laten wel wat te wensen over, deze heb ik al wel eventjes en zijn niet meer zo mooi. Staat op dit moment alleen niet het hoogst op het lijstje, dus dat komt ooit nog wel! Ik heb wel geïnvesteerd in nieuw beddengoed, maar dat was ook nodig, omdat we naar een groter bed zijn gegaan. Hiervoor hebben we ook voor linnen gekozen. Vind het super mooi en het ligt heerlijk

 5. 5 november 2019 / 15:09

  Ugh theedoeken zijn echt drama! Ik heb er een heleboel, maar toch ook echt duidelijke voorkeuren. Sommigen zijn zelfs exact hetzelfde qua formaat, materiaal en winkel… maar werken toch niet allemaal even fijn.

 6. 6 november 2019 / 08:49

  Ik heb enkel het meest nodige, maar soms zou ik wel eens wat extra willen om het gezelliger aan te kleden.

 7. 6 november 2019 / 13:29

  Ik hou van lekkere dikke handdoeken, al moet ik zeggen dat die vaak ook loodzwaar zijn. Erg mooi wat je hebt gekozen, het linnen en katoen geeft een krachtige, stoere uitstraling. Ik ga “landelijk” nu steeds mooier vinden nu ik jouw foto’s zie!

 8. 6 november 2019 / 20:55

  Leuke foto’s zijn het.
  Hier zijn het katoen Theedoek(wij noemen deze keukenhandoeken 😉 )

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.