Deze raamdecoratie kozen wij voor ons huis

Wij hebben een tijd gezocht naar houten jaloezieën en uiteindelijk kwamen wij bij Veneta.com terecht. In de hal moesten we echt kijken voor verschillende opties. Het moest strak zijn, maar ook wat zonlicht tegenhouden. Een gordijn vonden wij totaal niet passen in onze hal dus we kozen voor houten jaloezieën. En het resultaat werd enorm gewaardeerd, want de foto van de hal is inmiddels al 74x opgeslagen en heeft alweer bijna 500 likes behaald op Instagram.

Verder hebben wij een industrieel huis met unieke accenten. Sowieso ben ik altijd op zoek naar objecten die iets unieks uitstralen. Dat is al bij onze bank gebleken, veel gaan voor veilig, maar wij hebben uiteindelijk toch voor de groene hoekbank gekozen. En iedere dag krijg ik dm’s binnen waar onze bank van is. Ach, je moet er ook allemaal je eigen draai aangeven.. dat is het beste!

Tegenwoordig kiezen al wel veel mensen voor houten jaloezieën, je kan er namelijk mee ”spelen”. Op dit moment hebben we ze een stuk omhoog zitten zodat er ook iets op de vensterbank kan staan. Willen we niet helemaal op de kijk zitten dan doen we ze tot onderin. En je kan ze ook zo kantelen dat je zelf wel naar buiten kan kijken, maar andere mensen niet naar binnen.

Zoals hieronder te zien is staan ze net iets gekanteld. Wij hebben twee houten jaloezieën naast elkaar. Over de gehele breedte ging niet, na een aantal jaar zou die dan doorzakken omdat het gewicht te zwaar is. En dat wilde we natuurlijk niet hebben. Nu had ik 1 mooier gevonden en iets makkelijker, maar op deze manier kunnen we er toch van genieten! En gelukkig zit de splitsing precies op het kozijn. Hierdoor valt het vanaf buiten sowieso niet op!

Zelf monteren is niet moeilijk

Mijn man en ik hebben ze zelf opgehangen, dit was niet een hele lastige klus. Als je alles goed hebt opgemeten is er niks aan de hand. Zet twee puntjes op het kozijn en boor dan de bijgeleverde blokjes vast in het kozijn. Daarna moet je met twee personen de houten jaloezieën erin klikken en dichtschuiven. Het is echt een heel mooi systeem, dit kan ”bijna” iedereen! Ik durf niet iedereen te zeggen, maar als je kan meten en met een boor kan omgaan dan zal je ver komen. Ons is het ook gelukt en wij hadden nog nooit zo’n systeem opgehangen.

Op dit moment kunnen wij enorm genieten van de houten jaloezieën. Ik kan het lichtinval zelf bepalen en wanneer wij weggaan dan doen we gewoon alles dicht. Plus hierdoor verkleuren je meubels ook niet, dat is ook wel een mega groot plus punt. Vooral onze bank zal voor licht gevoelig zijn en deze kleur groen willen we graag behouden.

De linkerkant heb ik iets open en rechts zit die helemaal dicht.

Zoals je kan zien is onze woonkamer heel overzichtelijk ingericht. Het staat niet te vol, de pvc vloer is in de lengte gelegd zodat de ruimte nog groter lijkt ”optisch offcourse” en verder hebben we gekozen voor een rond vloerkleed. Dit komt weer mooi terug bij onze bijzettafels. Het tv meubel matched met onze eetkamer kast dus alles matched goed bij elkaar.

Het was een hele zoektocht om alles te vinden, maar uiteindelijk is het toch goed gelukt! Volg je mij nog niet op Instagram? Klik dan snel hier. Op mijn instagram plaats ik regelmatig toffe interieur foto’s. Ben ik trots op ons huis? Jazeker, en Veneta.com heeft daarbij ook zeker geholpen. Er is veel mail contact geweest en aan de telefoon werd ik ook altijd goed geholpen.

Nu ben ik stiekem wel benieuwd of jullie ook houten jaloezieën hebben? En hoe houden jullie het zonlicht buiten? Laat dat even hieronder weten! Je kan bij Veneta.com ook gratis kleurstalen aanvragen.

Share:

9 Reacties

 1. 10 november 2019 / 18:24

  Wat een mooie jaloezieën! Jullie huiskamer ziet er ook heel erg tof uit 🙂

 2. Jozina
  10 november 2019 / 19:56

  Ook ik ben op zoek naar raambekleding door t hele huis. Kozijnen zijn vorige week vervangen , heb nu kunststof en daar mag niet in geboord worden. Heb nu ook kiep-kantelramen, wat ook ruimte inneemt waardoor de raambekleding nog weer verder van t raam af komt. Gevolg… weinig ruimte in de vensterbank en dat wil ik niet. Na wat speurwerk op internet kwam bij veneta.com terecht en heb ik een afspraak gemaakt met een adviseur die aan huis komt om de situatie ter plekke te bekijken. Ben zo benieuwd!

 3. 10 november 2019 / 22:11

  Ziet der mooi uit.
  Hier zelf ist het een store en overgordijnen (maar die gaan nooit dicht wegens dat we rolijken hebben)

 4. 10 november 2019 / 23:18

  Wauw, prachtige huiskamer hebben jullie! Heel mooi en sfeervol! Ik vind de bank en het kleed heel mooi, maar de jaloezieën staan er ook prachtig bij. Een geweldige keuze!

 5. 11 november 2019 / 12:24

  Erg mooie jaloezieën staat echt super! En wat een geweldige woonkamer hebben jullie, hele gave stijl<3

 6. 12 november 2019 / 19:11

  Ohhh wat ziet dat er mooi en luxe uit! Het geeft meteen een hele andere, rustige uitstraling!

 7. 13 november 2019 / 14:57

  Het is prachtig geworden! Bij ons komen beneden ook houten jaloezieën te hangen, als de woonkamer af is 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.