Stekkie Ecosysteem review

Heb je dit al wel eens gezien? Het is Stekkie’s wondere, groene natuurwereld in een afgesloten fles. Het is een uniek en bijzonder object, maar wanneer er visite over de vloer komt zijn ze toch altijd benieuwd en nieuwsgierig. Ik leg dan bijvoorbeeld uit dat je deze plantjes nooit water hoeft te geven. Dan zie je de ogen al groot worden; nooit?! Nee, echt nooit.. hoe ideaal is dat!

Het zal je misschien verbazen maar alle tropische planten in deze glazen pot zijn levend en zorgen helemaal voor zichzelf! Dat wordt ook wel een mini-ecosysteem genoemd. Door de juiste samenstelling van voedingsstoffen, planten en vocht hoef je dit magische landschap nóóit meer water te geven.

Normaal zijn dit soort ecosystemen zeer prijzig. Ze staan namelijk te koop voor 400-500 euro. Gelukkig is Stekkie goed te doen qua prijs en je hebt er ook nog eens mega lang plezier van!

Hierboven is mijn Stekkie goed te zien, soms is het glas iets vochtig. Dat is niet erg, want dat betekent dat die z’n ding doet! Door dit systeem hoef je de plantjes nooit water/voeding te geven. Houdt wel de dop er goed op!

Even wat leuke feitjes op een rijtje zetten! De mensen achter Stekkie, maken en doen echt alles zelf. Ze controleren de flessen zelf en dit gebeurd allemaal in Italië, de grond (en voeding) en de plantjes doen ze zelf in de flessen plaatsen. Dit vergt natuurlijk onwijs veel geduld en concentratie want alles moet door die smalle opening heen. Ook hebben ze de website helemaal zelf gebouwd en gecreëerd. Dit kan natuurlijk ook niet iedereen, dus dat vind ik ook wel tof om te delen!

Zoals je hierboven kan zien heeft je stekkie uv-licht of daglicht nodig. Maar.. heel belangrijk! Zet je Stekkie niet vol in de zon of in de schaduw. Het moet er eigenlijk net tussenin zijn! Draai de fles elke maand 180 graden, easy peasy!

Elk mini-ecosysteem bevat condens. Dit is vergelijkbaar met regen in de natuur en zorgt voor een optimale waterhuishouding. Het water in de fles verdampt waardoor er waterdruppels ontstaan op het glas. Deze waterdruppels zakken geleidelijk weer in de grond en worden opgenomen door elke plant. Om het vocht in de flessentuin in balans te houden gebruikte Stekkie eerst mos. Nu is er een betere oplossing: boomschors. Boomschors is een natuurlijk materiaal dat gemaakt wordt van de schors van zeedennen. Deze bomen bevinden zich rond de Middellandse Zee. Het is 100% natuurlijk, duurzaam en bevat het FSC Keurmerk. Dankzij deze boomschors wordt de bodem beschermd, blijft het vocht op peil en heeft het ook een decoratieve afwerking, ideaal dus!

Allerlei verschillende plantjes, ik kon aan Stekkie aangeven welke sfeer ik wilde in mijn ecosysteem. Mijn interieur is industrieel (dus stoer) en bevat ook veel groen tinten. Ik wilde dus niet dat de plantjes te kleurrijk zouden worden. En daar hebben ze zich goed aangehouden! In het midden hebben ze gekozen voor een iets hoger plantje en eromheen kan je verschillende plantjes zien. De ene heeft roze nerven, de ander wit en ook nog een stoer tropisch plantje.

Ik ben tot nu toe erg tevreden met mijn Stekkie, inmiddels heb ik ‘m nu ruim een maand en ik wil niet meer zonder! Hij is stoer, uniek en hij past helemaal in ons interieur. Dus ik wil nogmaals deze lieve mensen bedanken van Stekkie, wat ze hebben echt een top service verricht! Was er iets mis dan kon ik ze mailen en dan kreeg ik ook direct aan antwoord terug. Toen mijn Stekkie aan de deur werd geleverd was ik helemaal enthousiast. Hij zat in een rond mandje en hij was klaar om te shine in ons interieur!

Je hebt verschillende maten

-Small €89,00
-Medium (deze maat hebben wij) €119,00
-Large €199,00
-Extra Large €299,00

Accessoires die Stekkie leuk vindt Macramé

Je kan dit mini-ecosysteem overal neerzetten en ook ophangen. Hang je natuurwereld op met Stekkie’s macramé in beige of mosterd kleur.

Benieuwd hoe dat eruit ziet? Bekijk Stekkie’s macramé shop.

Share:

6 Reacties

 1. 13 november 2019 / 23:03

  Klinkt echt goed.
  Wij zelf gaan ook zo iets aan kopen, ook om Wil dat ik van planten hou. Maar jammer genoeg meestal vergeet water te geven. Bedankt om met ons te delen 😉

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   17 januari 2020 / 10:17

   Haha dat is wel echt ideaal inderdaad! Veel succes Heidi 🙂

 2. 14 november 2019 / 15:59

  Wat super leuk! Mijn vriend vind dit ook helemaal geweldig!

 3. 15 november 2019 / 13:09

  Ik vind dit er echt top uitzien! Misschien eens proberen zelf te maken.

 4. 15 november 2019 / 22:45

  Echt heel bijzonder dat dit zelfvoorzienend is! Ziet er mooi uit en bijzonder, blijf het zeggen haha.

 5. 18 november 2019 / 09:10

  Heel mooi! Andre heeft laatst ook zoiets gekocht bij een winkeltje in Utrecht. Je hebt er inderdaad helemaal geen omkijken naar en het staat heel leuk in huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.