Meer groen & de wereld een handje helpen!

Een gezonder en groener klimaat, dat wilt toch iedereen? Gelukkig komen er steeds meer mensen in opstand tegen natuurvervuiling. Zoals jullie weten ga ik ook graag op vakantie naar Italië. Het is een prachtig land en ik kom er ook helemaal tot rust. Dit komt voornamelijk door het kristalheldere water, de bergen en alle groene natuurgebieden. Ooit ben ik naar Lanzarote geweest, maar dat vond ik echt droog en dor.

Op kantoren heb je tegenwoordig ook steeds meer jungle vibes of ze plaatsen een wallplanter. Dit klinkt enorm bijzonder en dat is het ook! Want het is een muur dat bestaat uit groen. WallPlanter is een uniek groen gevelsysteem en ze maken gebruik van kant en klare hagen. Deze worden gekweekt in aluminiumbakken. Wanneer ze worden geplaatst staat er gelijk een groene muur. Een wallplanter is voorzien van een slim en geautomatiseerd irrigatie-drainagesysteem dat de hagen van voeding en water voorziet, ideaal dus!

Meer groen zorgt voor een koelere omgeving

Kan je dit nog herinneren? Dat de afgelopen zomer zo vreselijk heet was? Wat kunnen we daaraan doen? Behalve airco’s kopen en er de hele dag inzitten. De steden en dorpen groener maken! Yes, that it! Hoe meer groen je om je heen ziet, des te koeler het is. En mensen kunnen ook de schaduw opzoeken van een boom. Geen plaats voor planten/bomen? Maak dan het dak van je woning/hotel/restaurant of kantoor groen! Dit kan met de MobiRoof van Mobilane.

Doordat het klimaat zo is veranderd hebben ook steeds meer huishoudens te kampen met slechte waterafvoer.Er wordt momenteel gezocht naar een oplossing om het riool te ontlasten. MobiRoof is in ieder geval een stap de goede richting op. Het water wordt opgenomen door de plantcassettes. Hierdoor loopt je regenton wat minder vaak over! En je hebt een prachtig groen dak, dat ziet er toch mega tof uit!

Wat doen wij om de wereld een handje te helpen?

Sowieso sorteren bij ons vuil, gooien niks weg… maar dan ook echt bijna niks! Ik duw wat groentes en fruit door de slowjuicer zodat er een lekker sapje ontstaat. Of zoals vanavond heb ik wat rijst en een prutje over en dat eet Marc dan weer morgen op.

Wanneer iets over datum is, hoeft het nog niet gelijk rot te zijn. Ruik aan je vleeswaren, zuivelproducten of kaas en dan weet je genoeg! En producten zoals yoghurt of karnemelk dat kan wel een week na de datum goed zijn. Ik was niet met een vloeibaarmiddel, hierdoor slipt namelijk je wasmachine snel dicht. En we proberen zoveel mogelijk met de hand af te wassen, hierdoor gaat er niet veel water verloren. Lampen niet onnodig laten branden en ik zou ook wel graag wat minder vlees gaan eten. Ook al ben ik gek op vlees. Wat doe jij om de wereld een handje te helpen?

Share:

2 Reacties

  1. 21 november 2019 / 11:35

    Mooi zijn die wanden! Op mijn vorige werk was er ook 1 love it! Wat een fijn artikel, zo mee eens allemaal een handje te helpen. Ik eet nagenoeg geen vlees meer (ik wil voor het grootste gedeelte vegan worden) ik ben heel erg met duurzaamheid bezig. Teveel om op te noemen! Maar wat goed dat je hier over schrijft!!

  2. 26 november 2019 / 22:18

    Wat goed om te horen dat jij zo bewust bezig bent met het milieu. Echt top!
    Ik probeer zelf bewust om te gaan met plastic. Ik heb zelf altijd een tas bij als ik boodschappen ga doen, pak mijn groente in de supermarkt gewoon los mee ipv in een zakje, heb bewaarbakken, multi use rietjes en dat soort items. Elk beetje helpt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.