(kleine) badkamer inspiratie

In dit artikel ga ik het hebben over kleine badkamers. Ze zijn super cozy, maar soms ook heel irritant wanneer je met meerdere mensen woont. Want je botst soms snel tegen elkaar aan, je hebt weinig ruimte om je spullen neer te zetten en dat begint op een gegeven moment irritant te worden. Want je wilt een praktische badkamer, waar je juist enorm van kan genieten. Deze plek is juist om te ontspannen..

Nu hebben wij echt een prima badkamer, hij ziet er netjes uit.. maar is onze badkamer praktisch? Nee, eigenlijk niet. De douchedeur lijkt soort niet te passen qua breedte met de rest van badkamer, waardoor wij na iedere douchebeurt de hele badkamervloer kunnen droog maken. Het water loopt om het hoekje richting het toilet en naar de drempel van de deur. En we missen echt een kastje of lades in ons meubel. We hebben nu een stoere plank met stenen kommen en twee kleine plankjes aan de linkerkant op de muur. Hier kunnen we wat spulletjes neerzetten, maar het oogt zo snel rommelig.

Nu begin je in een badkamer altijd met de tegels uitzoeken, waar ga je voor? Deze vierkante tegeltjes die je hieronder ziet, zie je tegenwoordig enorm vaak. Ze komen trouwens ook vaak voor in keukens. Een aantal weken geleden waren wij op een beurs en toen kon je precies zien wat de trends zijn voor het aankomende jaar. Je ziet enorm veel koper/brons tinten in de badkamers. Ook de kleur goud komt voorbij, dus de uitstraling wordt een stuk warmer. Stenen badkuipen geven de badkamer een industrieel gevoel en i love it. De vloertegels worden tegenwoordig ook al steeds mooier. Ze worden groter, stoerder en meer industrieel.

Nu is een moodboard ook enorm belangrijk, de meeste mensen werken daar tegenwoordig ook mee. Wat is een mens toch zonder Pinterest? Ik haal daar namelijk echt al mijn inspiratie vandaan! Op die manier heb ik ook mijn huis ingericht. Natuurlijk.. je kan nooit de exacte meubelen vinden, maar je hebt in ieder geval wel een duidelijker beeld gekregen hoe je het zou willen. Kleuren zijn hierin enorm belangrijk, want ga je voor pastel? Of mag je badkamer een fel kleurtje hebben? Of ga je juist voor bruin/grijs die nooit zullen vervelen?

Wanneer je de tegels hebt uitgekozen ga je voor meubelen kijken. Ik heb een aantal foto’s in dit artikel geplaatst waar ik verliefd op ben geworden. Deze tinten, materialen en meubelen vind ik echt geweldig! Het oud roze is stoer in combinatie met het koper, de stenen wastafel en het bad matchen enorm goed bij elkaar en het zachte pastel tegeltje maakt het geheel wat zachter. Op de rand van het bad kan je ook nog wat spulletjes kwijt, wat altijd wel handig is.

Tegenwoordig zie je ook van die stoere houten planken, die plaatsen ze dan horizontaal over het bad heen en hier kan je dan ook weer spulletjes op neerzetten. Accessoires mogen natuurlijk ook niet ontbreken in een badkamer. Wij moeten daar nog tegenaan lopen, op dit moment staat er wel een houten dienblad met spulletjes van mijn opa. Wat staat er precies op? Een oud Gilette scheermesje, scheerzeep en een kwast, hoe tof is dat? En het is een echt oud scheermesje. Bekijk de foto hieronder;

Een kleine badkamer is ideaal

Maak elke badkamer hoe je het zelf wil. Laat desnoods iemand een tekening maken hoe je het beste je ruimte kan benutten. Want een kleine badkamer kan namelijk echt ideaal zijn! En je kan genoeg dingetjes verzinnen waardoor je al je spullen kwijt kan. Zorg alleen dat je genoeg inspiratie op doet, dat is gewoon enorm belangrijk. Je kan wel een, twee, drie naar een winkel toegaan.. en je laten informeren. Maar wat is er nog leuker dan zelf al wat inspiratie opdoen? Ga alvast wat meubelen zoeken op Google, daar kan je ook enorm veel op vinden.

Ga er niet al te blank in, dit is een ruimte waar jij voor je rust komt, waar je de dag begint en afsluit. Deze ruimte heeft liefde en aandacht nodig, geef dat dan ook en dan ben je jaren lang tevreden met je badkamer.

Share:

10 Reacties

 1. 28 november 2019 / 10:03

  Wat een gave inspiratie!! Heel tof om het zo te maken.

 2. 28 november 2019 / 19:09

  Ziet der super mooi uit.
  Wij zelf gaan verbouwen en we gaan ons badkamer en keuken afbreken en daar komt der een stuk nieuwbouw op. Ook met de bedoeling dat we eigenlijk ons badkamer niet al te groot willen. Maar dat gaan we ook laten uitteken naar het gene dat in ons gedacht zitten. Maar is altijd ideaal een kleine badkamer hebben dat je alles bij de hand hebt.

 3. 29 november 2019 / 11:44

  Onze badkamer is niet zo groot, maar wel heel praktisch ingedeeld inderdaad. Erg blij mee, en dat terwijl hij al in het huis zat toen ik ‘m kocht 🙂 In een kleine badkamer zou ik trouwens nooit zo’n mini-bad proppen, haha.

 4. 1 december 2019 / 20:54

  Wij wonen nu in een huurappartementje, maar ik kan niet wachten om als we een huisje kopen een badkamer met een bad te hebben!

 5. 2 december 2019 / 13:37

  Leuk artikel! Ik kan niet wachten om mijn eigen badkamer onder handen te nemen.

 6. 3 december 2019 / 09:01

  Die vierkante tegeltjes zijn inderdaad erg mooi zeg, heel chique! Wij hebben denk ik een standaard badkamer qua formaat. Hij is niet heel klein, niet heel groot. Wel jammer dat er een schuine wand in zit, hierdoor wordt je wel echt beperkt natuurlijk. Toen wij in dit huis kwamen wonen hebben we het bad er trouwens uit laten halen. Daar houden we allebei toch niet van en het scheelt natuurlijk een hoop ruimte;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.