dR Amsterdam Portemonnee

En daar zijn we weer, dit keer met een nieuw item! Want ik ga de dR Amsterdam portemonnee voor jullie reviewen. Op dit moment heb ik misschien 4 portemonnees ”versleten” in mijn 27 jarige leven. En ze zien er allemaal nog als nieuw uit! Dat betekent dat er goed is gewerkt aan de uitstraling en het materiaal! En dat moet wel, want wij vrouwen gebruiken maar te graag onze portemonnee.

Laten we ook niet vergeten dat er enorm veel pasjes in zo’n portemonnee moeten passen. Mijn moeder en zus hebben ook echt een berg aan pasjes, ik zelf nog niet zo. Maar die komen nog wel, want wanneer je gaat samenwonen kom je ook bij iedere supermarkt en winkel waar je ook pasjes van moet hebben. We houden natuurlijk ook wel van sparen, right? Tegenwoordig heb je natuurlijk ook handige apps om ze in te zetten. Dan hoef je ze allemaal niet meer in je portemonnee te bewaren, ideaal! Maar toch is het wel fijn dat er aardig wat dingen passen in je portemonnee. Laten we dit item eens onder de loep nemen…

Wat zit er allemaal in mijn portemonnee?

Sowieso zitten er altijd een aantal pasfoto’s in mijn portemonnee, meestal twee paracetamol voor eventuele pijntjes of voor andere mensen, mijn pinpas, zorgpas, rijbewijs, kentekenbewijs en ‘meestal’ zit er ook wat geld in. Al leveren we nu vaak onze twee euro munten in voor eieren bij de boer of voor goede doelen aan de deur. Maar verder laat ik overige pasjes van winkels vaak thuis.

In deze portemonnee kan je in ieder geval aardig wat kwijt. Mijn moeder kon al haar pasjes er niet in kwijt, maar die heeft er ook extreem veel waardoor die niet meer dicht kan. Je hebt in ieder geval 9 vakjes om je pasjes in te doen. Daarnaast heb je ook vier grote vakken waar je nog overige dingen kan bewaren. Aan de zijkant kan je nog foto’s of eventuele visitekaartjes kwijt. In het midden kan je je kleingeld kwijt en deze rits loopt net zoals die van de portemonnee erg soepel. Dat is natuurlijk ook belangrijk, want als een rits stroef gaat raak je wel geïrriteerd.

Deze leren clutch/portemonnee komt uit de Basil collectie van het kwaliteitsmerk DR Amsterdam. Je kan dit item hier bestellen. De afmetingen zijn 10×18.5×2,5 cm en de lengte van de polsband is 18 cm. Ook is deze portemonnee afgewerkt met mooi kwaliteit leer en je kan deze portemonnee dus ook als clutch gebruiken.

Wat zegt de webshop over deze portemonnee: In deze clutch portemonnee zitten 4 papiergeldvakken, 1 ritsvak, 1 smal insteekvak en 9 pasjesvakken in 2 van de papiergeldvakken. De portemonnee wordt afgesloten met een stevige metalen rits en heeft een polsband die afneembaar is.

Hier ben ik het wel mee eens, het is een prachtige en sterke portemonnee, waar je alle kanten mee op kunt. Het enige nadeel? Ik zie er zelf geen een, maar ik weet dat sommige mensen een rits niet fijn vinden. Want al zit er een muntstuk dwars of als je iets teveel geld erin hebt zitten, dan krijg je de rits niet goed dicht. En ik denk dat mensen zich hieraan kunnen storen. Tegen dit probleem ben ik zelf nog niet aangelopen omdat ik vaak mijn pinpas gebruik en weinig cash in mijn portemonnee heb zitten. Wil je juist een exemplaar zonder rits? Kijk dan even op de Lederwarenwebshop, je hebt hier namelijk echt van alles. Ook heeft deze webshop riemen, tassen, sleutelmapjes, creditcard-mapjes en nog meer items.

Ben je nog op zoek naar een toffe bruine variant? Check dan ook even deze portemonnee, deze is nu ook in de korting en kost maar €25,00 dat is nog eens een leuke prijs! Niet iedereen houdt van een knallie de ballie portemonnee, maar ik vind het juist wel een eyecatcher. En als je ‘m kwijt ben dan heb je ‘m ook weer snel gevonden. Deze kleur zie je namelijk niet over het hoofd!

Inmiddels heb ik deze portemonnee al een aantal maanden in mijn bezit, en ik kan je zeggen. Hij is fijn in gebruik, in mijn tas valt die snel op en ik kan er alles in kwijt! Ik ben benieuwd of jullie ook een opvallend exemplaar hebben? En hoelang doe jij met een portemonnee? Laat je dat even hieronder weten?

Share:

12 Reacties

 1. 1 december 2019 / 20:52

  Wat een leuke kleur! En past inderdaad lekker veel in

 2. 2 december 2019 / 12:45

  Supermooi is ‘ie! Ik hou van die kleur! En van clutch portemonnees <3

 3. 2 december 2019 / 13:44

  Wat is ‘ie super mooi! Hele leuke kleur en wat ook een leuke foto’s!

 4. 2 december 2019 / 16:39

  Ja heel gaaf! Ik ben sinds een paar maanden overgestapt naar een kleinere portemonnee en dat bevalt me totaal niet ik ben iedere keer alles kwijt. Zo vervelend. Het formaat dat jij hebt is veel beter.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   2 januari 2020 / 15:38

   haha dat is mega vervelend.. dan heb je toch soort spijt van je keuze. Dit soort modellen vind ik toch altijd het meest fijn werken.

 5. 3 december 2019 / 08:58

  Ik vind hem heel erg tof, zowel qua kleur als qua model. Sowieso ben ik steeds meer van het oranje de laatste tijd. Ik kocht een tijd geleden oranje kussens voor in de woonkamer en nu wil ik ook boven wat meer met oranje gaan doen. Ik heb nu een rode portemonnee, maar stiekem zou ik ook wel weer een keer een nieuw exemplaar willen hebben.

 6. 3 december 2019 / 10:57

  Zo’n knallende kleur is inderdaad wel makkelijk wanneer je je portemonnee wil terugvinden. De mijne is gewoon zwart en in een grote tas moet ik daar toch altijd even naar zoeken. Haha. Qua indeling vind ik dit type, met verschillende vakjes, wel heel handig. Zorgt voor extra overzicht!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   2 januari 2020 / 15:38

   Het is een heel handig model, en de kleur is inderdaad echt handig haha.. weer eens iets anders.

 7. Natascha - Beautyopinie
  6 december 2019 / 12:22

  Wat is ‘ie tof! Ik zou nooit een oranje portemonnee kopen, tot ik deze foto’s zag haha. Hij is super mooi, al vind ik die bruine waar je naar linkt ook erg tof.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   2 januari 2020 / 15:38

   Die bruine is inderdaad ook echt prachtig! Maar deze kleur knalt er wel lekker uit.

 8. 7 december 2019 / 13:25

  Mooie portemonnee, hier ook zo veel pasjes dat ze soms niet meer in mijne portemonnee past.
  Maar daar hebben ze nu een gemakkelijke systeem voor bedacht e. Gewoon op je mobiel zetten met zo een App en dan moet je deze enkel bij hebben.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   2 januari 2020 / 15:37

   haha nee en dan is een portemonnee met een rits weer flink vervelend.. want dan krijg je die niet dicht. Ja, dat moet ik ook echt nog eens een keer de tijd voornemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.