Wat heb ik gedaan in de maand november?

Wat heb ik gedaan in de maand november?

Een week in pictures is mij dit keer weer niet gelukt, vandaar dat ik gewoon een maandoverzicht met jullie deel. Deze artikelen worden altijd enorm goed bekeken en ik moet zeggen dat ik ook dit soort artikelen het leukst vindt om te lezen. Plaatjes kijken en weinig tekst, dat vond ik vroeger op school al leuk haha! Benieuwd naar wat ik gedaan heb in de maand november? Scroll dan lekker op je gemak naar beneden.

Ik maakte een overheerlijke kip/groentesoep en het was echt heerlijk. Nu ben ik wel van de gebonden soepen. Tot nu toe heb ik al deze soepen gemaakt: tomatensoep van verse tomaten, tomatencreme soep, champignonsoep, kip/champignonsoep, en groentesoep. En ze zijn tot nu toe ook allemaal goed gelukt. Nu is soep maken niet heel moeilijk, maar op smaak krijgen is soms wel een dingetje.

Mijn nichtje Julia kwam logeren

Dit was best wel spannend voor mijn nichtje, want ze kwam voor het eerst bij ons logeren. En ik was benieuwd tot hoe laat ze zou ‘uitslapen’ en daar keken we enorm van op want om 8:00 lag dit meisje nog heerlijk te slapen. Marc ging er vroeg uit om te werken bij mijn zwager en toen kwam ze nog heerlijk een kwartiertje bij mij in bed liggen. Maar.. ze wilde heel veel doen: ‘chillen’, koekjes bakken, buiten vegen en knippen en plakken.

En wat heeft ze het allemaal goed gedaan, de koekjes vond ze natuurlijk het leukste om te doen. Maar daarna wilde ze graag weer eventjes ‘chillen’. Dit kon ze echt heerlijk zeggen. We hebben flink wat afgeknuffeld, parfum opgespoten, nagels gelakt, make-up opgedaan en wat vond ze het leuk. De koekjes waren goed gelukt en die hadden we ingepakt voor papa, mama en haar broertje. Nog eventjes een selfie samen en de foto daaronder is gemaakt voordat ze naar bed ging, wat een engeltje he?

Kleding kopen & opgestuurd krijgen

Ik kocht een aantal items en ook kreeg ik een aantal items opgestuurd. Deze outfit hieronder kocht ik zelf. De laarsjes kocht ik bij de vanHaren en het rokje is van Olivia en Kate. Dit is ook zo’n mega leuke webshop! Ondertussen staan er ook wat nieuwe kleding shoplogs online, benieuwd? Ga dan hier naar mijn youtube kanaal.

Hoe tof is deze knoop trui? Deze kan je bestellen op de website van Chiquelle
De eerste twee items zijn van SHIEN, Chiquelle, SHIEN 2x, Chiquelle, Bruine jasje is van Olivia en Kate net zoals de trui en het jurkje erachter en de grof gehaakte roest trui is weer van Chiquelle, het rokje is weer van Olivia en Kate, de twee zwarte tops zijn van Chiquelle.
Lekkere krokante kip stukjes eten met blauwe kaas, gebakken aardappelen, pijnboompitjes, zongedroogde tomaten en gemengde sla met room.

Een gezellig avondje bij vrienden

Wij hebben een bijzondere band met onze vrienden, Doris en Aldwin zijn er nog niet zo lang geleden bijgekomen, maar wat zijn we toch blij met ze. Ondertussen plannen we iedere keer een nieuwe datum en dan koken we voor elkaar. Tot nu toe hebben we vooral veel Ticket to Ride gedaan, er zijn aardig wat flessen wijn en bier opgedronken, uren lang hebben we met elkaar gepraat over van alles en nog wat. Ondertussen hebben we onze bak creaties op de proef gesteld, want het is net iedere keer Heel Holland Bakt.

De eerste keer had ik een taart gemaakt met Mars, Twix, Maltezers, karamel en chocolade on top. Die foto herinneren jullie je misschien nog wel. Toen barste de ‘wedstrijd’ los! Nu maken Doris en ik iedere keer om en om een geweldig toetje, vooral onze mannen genieten hiervan! Dit keer had Doris een onwijs groot chocolade monster gemaakt. Hij was gevuld met eigengemaakte karamel, Maltezer en nog meer lekkers. Het sloeg in als een bom, maar wauw wat was die lekker! Ook kregen we ook nog een stukje mee voor thuis.. jammie. Ze hadden trouwens ook een enorm lekker diner voorbereid, dat recept heb ik ook eventjes opgevraagd. Je begrijpt wel dat wij rollend naar huis gingen die avond.

Op naar Venlo!

Toen was het tijd om een nachtje weg te gaan, we gingen naar het Maashof hotel in Venlo. Toen we de parkeerplaats opreden zag ik deze bomen naast elkaar staan. Iedere boom had al z’n eigen herfstkleur te pakken, is het niet prachtig? Ik kwam al gelijk in de herfstsfeer en ik wilde kijken hoe de omgeving eruit zag. Al was de tuin trouwens al prachtig van het hotel. We liepen eventjes een flink rondje om het hotel en ondertussen hadden we allebei een rode neus van de kou. Opeens hadden we allebei trek in warme chocolademelk, we kozen voor de witte variant, te lekker!

Designer outlet Roermond

De dag erna was het mega regenachtig, maar toch wilde we nog eventjes naar Designer Outlet in Roermond, dit was maar op een kleine 20 minuten rijden vanaf het hotel. Dat was wel de moeite waard dachten we, maar wat een mega dure merken zeg. Ik heb uiteindelijk een shirtje gekocht bij Scotch and Soda en Marc kocht nog wat truien bij Superdry en schoenen van het merk Timberland. Hij had namelijk echt nog een paar schoenen nodig, hij heeft alleen maar zijn witte trouw sneakers en hardloopschoenen. Deze vond ik echt onwijs stoer en perfect voor de herfst/winter.

Ik moet wel zeggen dat ondanks het weer, de outlet onwijs mooi versierd was. Overal zag je kerstballen, lampjes en kransen hangen. Vooral nu is het een leuke tijd om hier te shoppen of om alleen maar rond te kijken. Ik bedoel, daar zijn wij Nederlanders ook goed in toch? Lekker snuffelen.. kijken kijk maar niet kopen!

Mijn man werd 25 jaar!

Er is er een jarig Hoera Hoera, dat is er maar een en dat is Marc! Hij had van mij een aantal dingen gekregen voor zijn verjaardag; nachtje Venlo, een kaart, chocolade milka reep en een heerlijke parfum van Dolce & Gabbana The One. Gelukkig vond die zelf de geur ook wel erg lekker.. dat zit dan weer mee haha! Ik wilde gevulde eieren maken, eiersalade en een appel kruimel taart met een laagje room erin. Nou ik kan je zeggen, het was een drukke zaterdag. Marc zijn vrienden kwamen op het laatste moment ook nog langs en toen was ik net klaar in de keuken. S’ avonds kwam de rest van de familie & visite.

Het recept komt binnenkort online op mijn blog, hij was echt heerlijk!
Altijd leuk een leuk gezicht wanneer je neefjes en nichtjes aan het spelen zijn!

Zus en Zwager 12,5 getrouwd!

En toen was het tijd om een ander feestje te vieren. Mijn zus en zwager zijn in dezelfde maand jarig en nu zijn ze ook 12,5 getrouwd! Wat een tijd en gelukkig nog steeds bij elkaar. Tegenwoordig is dat zeer uniek als je de 12,5 jaar haalt! Maar goed.. mijn moeder en zus hadden echt heerlijke dingen klaar gemaakt. En wat nog leuker was, ze vierde het in hun nieuwe huisje. Het moet nog helemaal glad gemaakt worden. Maar ik vond het wel iets hebben! Er stonden drie warmtebronnen dus niemand had het koud! Ze hadden stokbrood, salades, tapas, huzarensalade, broccoli salade, tonijnsalade, eigengemaakte knoflooksaus, twee grote schalen met vers fruit en een mega schaal met vlees!

Hier zat echt mega veel tijd in! Maar wat was het allemaal lekker zeg. Ik heb de hele avond achter de barbecue staan, ik had echt klokoksels. Wie gebruikt deze term nog meer? haha of ben ik de enige?

Mijn lieve neefje en nichtje.
Zo trots op deze powervrouw, altijd happy en ik heb ook mijn moeder haar kook skills geërfd. Daar is Marc mij wel dankbaar voor denk ik haha, verder is het een topper!
Ik heb deze maand extreem veel verse gember thee gedronken.
Wie van jullie drinkt dit nog meer?
Ik maakte een heerlijke worteltjestaart, deze was zo enorm lekker.. en zo smeuïg.

Bekijk hier het recept.

Ik twijfel nog steeds of ik een witte plank boven mijn bureau wil bevestigen.
Wat zou jij doen? Ik heb natuurlijk rechts al mijn open IKEA PAX kast staan. In de toekomst komt daar sowieso wel een deur(en) voor.
Er was een Appel en Peren feest in ons dorp, ik heb echt genoten! Al was de weg naar huis die avond zeer lang. En de volgende dag had ik last van mijn blaas en een enorme kater.

En daar zijn ze weer!

En toen was het weer tijd voor Doris en Aldwin, of Alladin en Doritos! Ik heb 2,5 uur in de keuken gestaan want ik wilde dit keer geen taart maken, maar cupcakes! Deze waren best wel makkelijk te maken, het recept komt binnenkort op mijn blog te staan. Dit zijn chocolade cupcakes met een karamel zeezout toffee in het midden. Bovenop had ik Rusian Pippings gebruikt die ik had besteld op aliexpress. Je hebt mooiere varianten, maar het is een begin, right? De fondant roosjes waren ook erg goed gelukt. Deze vormpjes koop ik ook via Aliexpress.

Zien ze er niet te gek uit? Ben jij van de des te meer botercreme of des te minder des te lekkerder? Mijn man vond ze nogal.. kleurrijk en toooo much botercreme, terwijl dat juist de cupcake maakt! Ik ga hier meer mee doen want cupcakes maken is wel leuk. Plus in de toekomst misschien ook gezonde varianten?
Toen was het nog tijd voor een potje Skibbo. Deze kwam nieuw uit de verpakking en deze lagen in onze kampeer krat. En toen ik die deksel verwijderde, rook ik onze kampeergeur (muggenkaars, kruiden etc.) en ik verlangde gelijk naar Italië. Toen ik beneden kwam en Marc het spel opende, rook die hetzelfde vertrouwde geurtje en zei die ook gelijk; vakantie….
Het was tijd voor de kapper, yes! Een flink stukje eraf en dat was nodig ook. Het was misschien wel een halfjaar geleden dat ik was geknipt en het was een week voor mijn bruiloft voor het laatst geverfd. Ze heeft er een donkere toner overheen gedaan en ik ben weer helemaal in mijn nopjes! Healthy hair. Al wil ik het in de toekomst wel weer onderin een stukje blonder hebben.

En toen was het tijd voor een nieuwe game genaamd; Assassin’s Creed Origins. Wat een mega spannend en moeilijk spel is dit zeg. Maar met aardig wat geduld kom je best wel ver haha. Wij kochten dit spel op Switchbay. Hier heb je nog meer spellen voor een leuk prijsje.

Ook kreeg ik opeens last van uitslag, ik dacht gelijk aan die nieuwe truien die ik opgestuurd had gekregen. Heb ze gelijk nog een keer gewassen en goed laten uitwaaien. Na 1,5 week gek te worden van de jeuk ging ik toch maar eens langs de dokter. Ik had opeens bultjes boven mijn bips, ellebogen en op mijn borst.. gelukkig verdwenen ze weer na een week. Mijn huid was ook zo enorm droog geworden, jeuk is echt nog gekker dan pijn.

Nieuwe gordijnen yes!

Eindelijk hangen deze beauty’s in ons huis, ik koos voor gordijnen van de Kwantum en wat zijn we daar goed geholpen. Ze dachten dat er Poolen in ons huis woonde omdat er nog lakens voor onze ramen hingen. Dit hing er drie maandjes, maar goed die zijn dus nu weg! Ik vond het ducktape wel wat hebben.. nee grapje, maar ja soms moet je eventjes wachten op je spulletjes. Blijkbaar hadden andere dorpsgenoten hier wel een mening over, ach ja.. nu hangen er gordijnen en ik ben er super blij mee. Ik koos voor een oud roze kleur op ”mijn” kamertje en achter voor een beige/grijs tint! Allebei wel van dezelfde serie zoals je kan zien.

Een heerlijke verse tomatensoep met salade en gevulde kipfilet met parmaham en mozzarella. Wat smaakte het toch weer heerlijk!
Marc en ik kregen van zijn oom/tantes een prachtig boeket!
Hij staat nu nog steeds te stralen op onze tafel.
Even weer wat sushi gemaakt en wat is het toch lekker, vooral die sesamzaadjes maken het erg lekker. Deze portie bracht ik eventjes naar mijn ouders toe.
En natuurlijk kon de kerstboom ook niet ontbreken, wij waren wel erg vroeg.. maar dat kwam echt door mijn man haha.. ik wilde de boom even uit de doos halen (nadat ik net onze eerste boom had gekocht) om te kijken of die wel goed was. En toen ging mijn man alle takjes goed doen en toen ik de boom weer in de doos wilde doen, mocht die niet meer weg. Hij vond het wel sfeervol. Dus de volgende dag kregen wij lichtjes van zijn moeder en ik bestelde toen ook maar gelijk kerstballen. Begin november stond die al, oeps.

De slowcooker uitproberen

En ja hoor, toen was het zover! ik ging voor het eerst mijn slowcooker uitproberen, deze slowcooker kocht ik op The Retro Family. En wat hebben ze daar toch leuke items! Ik koos uiteindelijk voor de 3.5 liter en daar hebben wij tot nu toe meer dan genoeg aan. Er zijn nu ook prachtige keukenmachines te koop en nu voor een extra leuk prijsje! Heb jij ook een slowcooker? Ze verbruiken nog minder dan een koelkast en je vlees wordt echt onwijs zacht zonder aan te branden. Ideaal! Dit stoofpotje komt binnenkort ook online, bewaar jij liever je recepten op Pinterest? Volg dan mijn speciale map op Pinterest klik hier.

Heb je weer genoten van dit artikel? Laat dan even een reactie achter! Dat vind ik altijd enorm leuk om te lezen. Thanks voor je tijd en nog een fijne dag/avond verder.

Share:

4 Reacties

 1. 3 december 2019 / 21:21

  Ja heel gezellig de kerstboom! Ik heb er net eentje online besteld haha.

 2. 7 december 2019 / 13:18

  Wat een leuke maand overzicht weer.
  Zo te zien heb je weer fijne dingen beleeft.

 3. 9 december 2019 / 12:47

  Wat leuk zo’n maandoverzicht! Het klinkt heel gezellig met je nichtje, lekker tutten en ‘meisjesdingen’ doen. Er is echt een stuk van je haar af! Echt heel mooi. Je kerstboom is ook prachtig.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   2 januari 2020 / 15:40

   Ah thanks voor je reactie Daphne! haha heerlijk ze krijgt er nu ook echt een leuke leeftijd voor.. wel lekker hoor als het weer een stukje korter is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.