de 5 beste beslissingen die ik tot nu toe in mijn leven heb gemaakt

Soms plof je op de bank neer en dan denk je na over je leven. En dan denk ik na over bepaalde momenten in mijn leven… eigenlijk heb ik veel dingen goed aangepakt en natuurlijk ook een aantal dingen niet. Maar een mens maakt fouten, iedereen maakt fouten. Ik ben lang in een negatieve spiraal blijven hangen. Ik was vroeger ook echt niet altijd leuk/gezellig, waar komt dat allemaal door? Dat ga ik in dit artikel vertellen, bereid je maar voor want dit wordt personal.

Op dit moment ben ik 27 jaar en op 8.8.2019 trouwde ik met Marc. Ondertussen hebben we een huisje gekocht, flink verbouwd en nu voel ik me ook echt thuis, in het begin was het allemaal nieuw en ik dacht echt dat ik mijn ouderlijk huis flink zou missen en dat ik heimwee zou krijgen, maar nu mis ik het op een goede manier. Ik heb 27 prachtige jaren gehad en mijn ouders zijn er altijd voor mij geweest. Ook kan ik naar ze toe wanneer ik wil, wanneer ik onze deur weer binnenstap voelt het ook weer goed. Het is goed zo… ik geef mega veel om ze en mijn moeder helpt ons soms met ons huis. Soms raak ik namelijk even het overzicht kwijt. Afgelopen woensdag kwam ze samen met mijn zus onze halkast verven en daarna ging ze als een wervelwind door ons huis heen. Opeens klopte de keuken qua indeling en onze trappenkast is weer overzichtelijk en strak. Maar laat ik nu even de vijf punten benoemen waar ik trots op ben.

1.Stoppen met vreemde jaloezie

Vroeger was ik enorm snel jaloers, wanneer iemand dezelfde oorbellen had baalde ik al als een stekker. Wanneer iemand anders aandacht kreeg en ik niet, dan kon ik daar enorm mee zitten. Vinden zij mij niet leuk? Ik wilde misschien te erg leuk gevonden worden. Op dit moment maakt het me allemaal niet meer zoveel uit. Ik heb geen handvol vriendinnen, maar dat hoeft ook niet. Nu ben ik bevriend met een aantal meiden die soms echt slecht communiceren op WhatsApp, maar its oké. Iedereen heeft tegenwoordig een druk leven en je vergeet weleens een app te beantwoorden. Die reactie komt vanzelf wel, is het dringend? Dan bel ik gewoon!

2.Ik heb mijn eigen stijl gecreëerd

Hmm ik weet niet eens of ik een ”eigen stijl” heb, maar jullie begrijpen vast wel wat ik bedoel! Het is soms wat vrouwelijker en de andere keer vind ik juist stoer en baggy heel tof. Maar vroeger wilde ik mezelf altijd kleden zoals andere mensen. Dat doe ik dus nu niet meer, ik kies wat ik leuk vind en daar maak ik dan een aantal leuke setjes mee. Sommige webshops inspireren mij ook enorm op Instagram. Op welke webshops bestel ik het meest? Olivia & Kate, Loavies, Chiquelle.

3.Mijn vrienden/familie zijn belangrijker dan wat dan ook

Toen ik nog op de middelbare school zat was ik nog een rokende tiener. Ik was teveel bezig met jongens, populariteit en regelmatig was er een ruzie. Stress, stress en nog eens stress. Mijn broer heb ik bijna verloren toen ik 12 was en kort erna zaten we in het ziekenhuis want toen had mijn broer een tumor tussen zijn hypofysen. Mijn vader heeft enorm veel op z’n bordje gekregen; een klaplong 2x onverwachts terwijl die gewoon op de bank zat, een melanoom op z’n rug, hij heeft nu twee trombose benen en zo kan ik nog even doorgaan.. het ergste? Momenteel is er geconstateerd dat die Parkinson heeft. En dan zie je toch wel iemand waar je veel van houdt enorm achteruit gaan.

Natuurlijk ben ik nog steeds bezig met mijn social media kanalen, maar het boeit me allemaal wat minder dan een aantal jaar geleden. Ook proberen we zoveel mogelijk wat met elkaar te doen. Wat is dus belangrijk? Zoveel mogelijk nieuwe herinneringen maken.

4.Enorm goed gespaard voor mijn toekomst

Als je op dit moment een huis wilt kopen, dan mag je aardig wat geld op je bankrekening hebben staan. Het is bizar hoeveel je kwijt bent voor een huis, een verbouwing en dan ook nog eens een trouwerij. Achteraf moest er meer aan het huis gebeuren dan wat wij hadden verwacht. Dit hadden wij niet echt in het kostenplaatje meegenomen. Wanneer je een behangetje wegtrok brokkelde de muur spontaan af (het was dan ook een huis uit de jaren 60) dus dan moet de stukadoor al komen. Wij hadden gerekend op alleen de zolder en uiteindelijk moest het hele huis gestukt worden. Ook de vloer moest worden aangepakt want die was niet glad en op sommige stukken ongelijk. Maar goed, waar wil ik heen? Ik ben nooit een echte geld smijter geweest, vroeger heb ik nooit om geld hoeven vragen en ik spaarde altijd flink. Ik rookte wel, maar ik ging amper tot nooit stappen. Ik zat liever thuis te tekenen en een boek te lezen haha, Don’t get me wrong. Soms vond ik stappen echt wel leuk, maar ieder weekend? En pas om 23:00 gaan.. man.. ik lag dan al knock-out op de bank. Waar ik tegenwoordig meer van kan genieten? Koken voor vrienden, eindigen met een aantal drankjes, hapjes en een bordspel.

5.Minder social media stress

Vroeger was ik continue bezig met presenteren. Bezig zijn met dingen wat iemand anders toen ook had. Toen begon ik een blog en zo groeide mijn social media imperium. Dit ging niet goed, want op een gegeven moment had het mij in de ban. Ik wilde het liefst mijn oude leventjes terug, op dat moment stak ik namelijk iedere vrije minuut in mijn blog/youtube kanaal. Op school moet je presteren, waar je werkt ook.. en op mijn social media ook. Daarom was ik er een aantal maanden mee gestopt, verwijderde ik mijn Facebook, twitter, snapchat en ik voelde me vrijer dan ooit. .

Toen ben ik weer begonnen want ik miste de product foto’s maken, mooie content creëren, maar er zijn wel een aantal dingen veranderd. Momenteel plaats ik een blog wanneer ik er tijd voor heb. Geen stress en genieten van ieder blogartikel wat ik aflever. Ook ben ik blij dat ik voor interieur heb gekozen. Ik heb zoveel mensen mogen inspireren met mijn blog artikelen en video’s! Ook krijg ik dagelijks dm’s binnen waar ik bepaalde dingen heb gekocht. Vooral veel mensen vragen naar mijn kalkmuren en hoe ik dit heb gedaan. Ook ben ik blij dat ik heb gekozen om te trouwen, dit maakt het uit huis gaan wel veel specialer. Ik vond het vooral mooi toen mijn vader mij wegbracht en aan Marc gaf in de kerk. En zo kan ik nog aardig wat dingen opnoemen, maar dit zijn een aantal hoogte punten die mij als mens het meest hebben veranderd.

Op welke beslissing ben jij het meest trots? Laat dat hieronder weten.

Share:

16 Reacties

 1. 15 december 2019 / 17:01

  Wat een mooie en inspirerende blog Rachel! Echt leuk om te lezen. Volgens mij ben ik jou eigenlijk ‘pas’ dit jaar actief gaan volgen, en ik heb enorm genoten van al jouw mijlpalen; jullie prachtige bruiloft, de verhuizing, de verbouwing en tot slot natuurlijk de styling. Je mag ook mega trots zijn op jezelf. (Ik krijg trouwens nu tijdens het schrijven van deze comment een comment van jou binnen, hoe toevallig dat we op hetzelfde moment op elkaar blogs zitten te kijken!)

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   2 januari 2020 / 15:19

   Dankjewel! haha geloof het ook, wel leuk om te zien dat je na al die jaren dan toch opeens een klik krijgt met een website. Dit heb ik ook vaak meegemaakt hoor, maar ik volg vooral mensen via bloglovin, dan heb ik iedereen onder elkaar in 1 overzicht.. dit vind ik veel fijner werken. lief van je en haha wat grappig en toevallig!

 2. 16 december 2019 / 08:34

  Wat inspirerend om te zien dat je zo nadenkt over waar je trots op bent. Het is zo belangrijk om juist daar stil bij te staan om te kunnen kijken naar de toekomst.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   2 januari 2020 / 15:20

   Dat is ook goed om regelmatig te doen Daphne, eventjes ervoor zitten en eventjes over dingen nadenken.

 3. 16 december 2019 / 08:54

  Wat een mooi artikel, Rachel. Mooie zelfreflectie. Ik herken dat puntje wel, met vriendinnen die weinig tijd hebben of niet snel uit zichzelf appen. Maar dat is inderdaad gewoon oké. Iedereen heeft zijn eigen leven met drukte of dingetjes. Maar ik probeer zelf wel altijd om het contact goed te houden. Dat zit gewoon in me, haha. Alhoewel ik sommige ook ben kwijtgeraakt, nadat ik zelf besloot om eens niet meer steeds als eerste iets te sturen. Dan wordt het snel duidelijk! 😉

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   2 januari 2020 / 15:17

   Dankjewel Simone, lief van je! Ja, het maakt niet uit als het maar leuk is wanneer je samen bij elkaar komt. En dat ze niet met 1 vriendin veel meer doen dan met jou. Want dan voel ik mezelf wel snel achtergesteld. Ik ben er ook meer van hoor, dat merk ik wel. Ik stuur graag iedere dag een whatsapp bericht naar vriendinnen/familie. Maar mensen die het minder doen dan probeer ik ze niet teveel ” lastig te vallen”.

 4. 16 december 2019 / 10:18

  Prachtig geschreven Rachel! Ik volg je al heel wat jaren en ik vind het heel tof dat je nog steeds blogt. Heel mooi om eens stil te staan bij dingen waar je trots op bent. En super goed dat je sociale media niet meer je leven laat beïnvloeden.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   2 januari 2020 / 15:18

   Bedankt lieve Anna, leuk om te horen dat je me mij nog steeds na al die jaren volgt. thanks voor je reactie 🙂

 5. 16 december 2019 / 15:37

  Wat naar van je vader dat hij Parkinson heeft en hij achteruit gaat. Helaas kan ik daarover meepraten. Je kunt beter genieten van de tijd die er nog is 🙂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   2 januari 2020 / 15:18

   Dat is zeker waar Mariska, het is heftig.. en proberen om nog zoveel mogelijk met elkaar te doen inderdaad!

 6. 16 december 2019 / 15:57

  Wat een supermooie blog is dit…ik vind het leuk dat je af en toe door de interieur-dingetjes heen, ook dit soort dingen schrijft. Heel veel is herkenbaar. Mijn vriendinnen met kinderen zijn ook niet meer zo vlot met appen of bellen, maar alledrie werkende vrouwen, dus ik snap het ook goed. Ze proberen het ook maar allemaal in balans te houden zeg maar. Heel veel beterschap en sterkte trouwens in het nieuwe jaar voor jou (je blaas), en je papa. Koester die momenten inderdaad.

  Ik ben trouwens het meest trots dat ik ondanks mijn extreme angst voor operaties, toch onder het mes ben gegaan om mijn hernia weg te laten halen. Beste beslissing die ik ooit gemaakt heb: niet naar mijn angst luisteren.

  Veel liefs,
  Amina

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   2 januari 2020 / 15:09

   Persoonlijke artikelen blijven wel altijd het meest fijn om te schrijven (en te delen), want hier herkennen veel mensen zich in. En daardoor kan ik ook weer mensen inspireren. Ja, dat is ook zeker zo.. Iedereen heeft momenteel een druk leven. Je moet tegenwoordig aardig wat ballen in de lucht houden, zeker als je nog een gezin hebt. Dan moeten die ook weer op tijd eten, naar bed worden gebracht, of je moet ze brengen naar een sport! Dankjewel lieverd <3

   Wat goed ook van je! Ik kan ook altijd enorm genieten van je artikelen en je reacties op mijn social media kanalen. Nog de beste wensen en een gelukkig en liefdevol 2020!

 7. 17 december 2019 / 16:13

  Heel mooi geschreven Rachel! Super heftig om te lezen wat jij / je familie allemaal hebben meegemaakt en nu meemaken. Lijkt me heel heftig, maar ik vind het goed dat je positief blijft en geniet van de momenten die je hebt! Je mag trots op jezelf zijn!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   2 januari 2020 / 15:06

   Thanks voor je reactie Simone, het is ook moeilijk.. want je wilt iedereen gezond bij je houden. Maar gelukkig heeft die goede dagen gehad met Kerst en Oud en Nieuw. dus hij heeft er ook van kunnen genieten. Dankjewel lieverd!

 8. 21 december 2019 / 13:47

  Mooi om te lezen dat je jezelf steeds beter begint te vinden. Naarmate je ouder wordt, gebeurt dit steeds meer. Ik denk dat je met jouw ervaringen ook anderen inspireert. Als je jong bent, kan het leven zo ingewikkeld lijken.
  Veel sterkte met je vader en geniet van je familie.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   2 januari 2020 / 15:05

   Wat lief om te horen, klopt.. het lijkt ook allemaal ingewikkeld, maar hoe ouder je wordt des te meer je inzicht krijgt in bepaalde dingen. En je ziet het ook steeds meer zwart/wit. Vroeger dwarrelde je er een beetje tussenin. En kon je geen keuzes maken, want geen een keuze leek goed te zijn. Dankjewel <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.