Wat vond ik van Expeditie Robinson 2019?

Mijn man en ik wonen pas vier maanden samen en zijn op 8.8.2019 in het huwelijksbootje zijn gestapt. Maar een ding was duidelijk, ik moest en zou Expeditie Robinson gaan volgen. Ik heb nooit GTST gevolgd en verder volg ik eigenlijk vrij weinig series, maar Robinson is altijd al een stiekeme droom van mij geweest. Mijn ouders keken dit vroeger al en toen sloot ik op een gegeven moment ook aan. Ik vond het zo onwijs tof, je wordt op een eiland gedropt.. met een groep ”vreemde” mensen en ga maar overleven. Iedereen komt zichzelf een keer tegen, vreemde eetproeven (die trouwens dit jaar zeer braaf was) toffe proeven die je moet volbrengen en er wordt enorm veel van je lichaam gevraagd. Wat lijkt mij het mooiste van de hele Expeditie? Dat je internetloos bent en daardoor extra kan genieten van de natuur om je heen en dat je neemt wat de natuur je kan geven. Al die prikkels zijn daar gewoon verleden tijd, geen lampen, meldingen in je scherm, geluidjes, je werk, de dingen die je gewoon in het dagelijkse leven MOET doen.

Maar ik zou het gaan hebben over deze Expeditie! Hugo was zondag de grote winnaar geworden van Expeditie Robinson 2019. En ik vond dat hij het verdient had. Mijn man en ik hadden liever een ander eind gezien, maar de spanning was wel weer om te snijden! Jammer dat Shary-an niet mee kwam met de andere twee. Want dan was het nog spannender geweest! Het had alleen mooier geweest als Hugo voor een tweede keer raak had gegooid. Nu was het gewoon.. oké jullie hebben 42 ballen, wanneer niemand raakt gooit wint Hugo automatisch, want die had als eerste het ruitje kapot gegooid.

Wat vond ik dit keer van de kandidaten?

Weer leuker en beter dan het jaar ervoor, toen waren er ook onwijs veel opgevers in het spel. Al vond ik het jaar met Carlos (als winnaar) het leukst. Nu had eigenlijk alleen Roy en Frank opgegeven omdat ze last van heimwee hadden. Maar verder deed iedereen wel echt z’n best, er vloeide tranen wanneer ze weggestemd werden (Rijk & Rob die zijn meel weggooide, de mafkees), de bontjes waren op een gegeven moment wel te extreem en Marianna… och wat kon ik die schieten in het begin zeg. Maar aan het eind vonden ik en mijn man haar juist hilarisch. Dat lachje ook van der. Verder vond ik Fien echt een overlever, natuurlijk.. elke keer kwam ze vol in beeld wanneer ze bezig waren met een bontje. Maar deze dame heeft op jonge leeftijd wel kanker overwonnen. En dat je dan toch op zo’n eiland gaat zitten wat enorm veel van je lichaam vraagt vind ik onwijs knap.

Akwasi is met z’n 31 jaar echt een toffe en vooral sterke kandidaat. Ik had hem, Tim en Hugo graag in de finale gezien. Ook was die zo relaxed toen hij eruit werd gestemd. Hij reageerde ook zo onwijs lief. Dat Shary-An in zijn tas zat te kijken vond ik wel bizar. Wat vonden jullie van deze streek? Daardoor wist zij namelijk precies hoeveel stemmen hij nog had. Niet helemaal fair dus.. heel twitter leek ook te ontploffen.

Wat kan er anders in Robinson?

Dat ze meer mooie momenten laten zien van de kandidaten, niet alleen de strijd en ieder bontje. De natuur en drone beelden zijn echt fantastisch begrijp me niet verkeerd. Maar wanneer ze goeie gesprekken hebben, om een kampvuur zitten, dat zie je niet echt.

Dat ook de sterke ”echte Robinsons” een echte kans krijgen in het spel. Tim had ik bijvoorbeeld liever in de finale zien staan. Rijk was gewoon te bizar voor woorden, als je ziet hoeveel mensen deze show maken dan hadden ze vaker bij deze jongen langs moeten gaan. Ze lieten hem 10x op een dag flauwvallen, dat vind ik wel zorgwekkend. Zelfs Kim was er helemaal van ontdaan. Desondanks was het weer een geweldige Expeditie Robinson.

The best of BlendTV

Ik kan enorm genieten van de BlendTV video’s na eilandpraat en dit was mijn favoriet. Dit was overigens ook de laatste Blend die online kwam. Dit soort humor is op mijn lijf geschreven, ik kwam echt niet meer bij! En ook zo knap hoe ze het soms bewerken..

Welke kandidaten had jij het liefst in de finale gezien? En wie had er van jou mogen winnen?

Share:

9 Reacties

 1. 17 december 2019 / 12:53

  Vroeger keek ik het ook, ik vind het zo’n leuk reality programma! Stiekem heb ik ook die droom. Ik woon net 2 km over de grens en kan het daardoor niet meer kijken (Vlaamse tv nu ;-)) maar dat vind ik echt zo jammer! Ik volg dus niet smeer maar jammer dat jij het einde niet helemaal zo gewenst had!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   2 januari 2020 / 14:59

   Ah dat is wel mega vervelend Heidi.. er komt nu wel een Vlaamse versie, Belgen tegen Nederland alleen wel op videoland voor de Nederlanders? dus dat begrijp ik nog niet helemaal, maar goed. Thanks voor je reactie!

 2. 17 december 2019 / 15:45

  Haha, dat filmpje! Ik vond Expeditie Robinson wel wat minder dit jaar. Het leek wel alsof ze het of een heel andere boeg hadden gegooid nu het op RTL4 was. Die suffe voice-over, die stomme muziek steeds… Ik heb me echt vaak zitten ergeren. En dan ook nog alle sterke kandidaten die eruit gingen en dat daardoor op het laatst – op Hugo en Eva Cleve na – echt heel matige kandidaten overbleven, vond ik echt zonde.

 3. 18 december 2019 / 16:50

  Ik heb het voor het eerst dit jaar niet gezien. Ik hoorde wel dat het volgend jaar helemaal anders wordt.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   2 januari 2020 / 14:59

   Nu ben ik wel erg benieuwd wat ze gaan verzinnen..

 4. Natascha - Beautyopinie
  21 december 2019 / 08:47

  Ik had eerst een enorme hekel aan Mariana maar vond haar gaanderweg steeds leuker haha. En goed! Het einde vond ik wel een beetje jammer, de finale was niet zo spannend.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   2 januari 2020 / 14:59

   Haha dat had ik dus ook.. wat een mens is dat joh!

 5. 21 december 2019 / 17:52

  Ik had dit jaar extra veel moeite met ER, omdat m’n favoriete ER-presentator Dennis Weening is vervangen door Kaj. Én hij was ook de voice over met Nicolette, die nu gedaan werd door een stem waarvan ik nog steeds denk “Pohhh, laat die maar weg hoor volgend seizoen.” Volgens mij een Hart van Nederland voice over, zo’n stem. Moet echt iets spannender klinken. Aan Kaj ben ik echter wel gaan wennen en dat is nu wel ok. Ben het helemaal eens met je: sterke kandidaten gewoon blijven tot het einde!

  Leuk blog Rachèl. Wat mij betreft wordt het volgend jaar weer zoals ‘normaal’. En wat vond je van dat apparaat waar ze mee moesten gooien? Toch véél te lastig?
  xxx

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   2 januari 2020 / 15:01

   Dat was ook een hele aparte actie, want Dennis vond het zelf ook heel vreemd gaan. En jammer dat het zo moest lopen. Mijn man had ook niks met Nicolette, maar Kaj is wel leuk.. maar je krijgt wel een soort rare plek toegewezen en je moet jezelf enorm bewijzen tegenover de kijkers. Dat lijkt mij best lastig. Thanks wijfie! hmm ja vreemde stok haha, erg lastig want ze waren er TE lang mee bezig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.