Dít was mijn 2019

Dit is toch wel het meest bewogen jaar van mijn leven geweest. En het is allemaal zo onwijs snel gegaan. In februari gingen we met het gezin een weekendje weg en toen had ik nog totaal niet het idee dat ik dit jaar zou gaan trouwen. In dit artikel laat ik een aantal van mijn hoogtepunten zien (ook in afbeelding-vorm). Het was moeilijk om te kiezen, maar ik ga ook wat dingen delen waar ik het meest van heb genoten.

Teveel foto’s en te weinig ruimte voor een hoogtepunten artikel, im sorry! Natuurlijk ga ik er wel iets leuks van maken, dus scroll snel naar beneden. Laat jij trouwens ook even weten wat jouw hoogtepunten zijn van het afgelopen jaar? Heb je misschien een toffe vakantie gehad? Of heb je iets nieuws gedaan waar je trots op bent? Ben je geslaagd voor je opleiding of heb je een nieuwe baan gevonden waar je het naar je zin hebt? Laat dat even in de comments achter, ik ben benieuwd!

*wil je van verleden naar het heden? Scroll dan eerst helemaal naar beneden en dan scroll je langzaam omhoog.

Ik maakte weer wat flaylay foto’s, dit was zo’n tijd geleden. En ik moet er ook echt weer in komen. Toch ontdek ik op deze manier toch aardig wat leuke plekjes in ons huis. Ook kreeg ik dit jaar aardig wat toffe dingen opgestuurd.

Mijn zus was 12,5 jaar getrouwd

Dit kan ook niet ontbreken in het rijtje, mijn zus en zwager waren 12,5 jaar getrouwd en wie stond er al het vlees te grillen? Me! En och wat had ik een kloksoksels zeg, het was zo mega warm. Ze zijn bezig met een huis bouwen en daar hebben ze het feestje gehouden. Heel tof om het op deze manier al in het huis te vieren. Mijn moeder en zus zijn extreem goed bezig geweest in de keuken.

Ze hadden de volgende dingen klaargemaakt: een enorme tapasplank, 2 grote schalen met vers fruit, aardappelsalade, broccolisalade met pijnboompitten en spekjes, eigengemaakte knoflooksaus a la huize Kromdijk, een enorme grote schaal met vlees (alles aan spiesjes geregen), stokbrood, kruidenboter en ga zo maar door! Er kwam geen eind aan, het zag er zo goed uit! Iedereen had in ieder geval genoeg want het kwam niet op! Op het eind hebben we zelfs mensen schaaltjes mee gegeven voor thuis.

Het Appel en Perenfeest

Ik ben totaal niet van het stappen en ik heb er eigenlijk ook echt een hekel aan. Maar… toen kwam opeens het appel en perenfeest en mijn zus, buurvrouw en schoonzus vonden dit wel een leuk idee. Even met de vrouwen een avondje eruit. Oke, toen moesten we van die heerlijke pakjes aanschaffen en toen heb ik ook Rianne en Ariëtte uitgenodigd. Uiteindelijk was het een prima en gezellig avondje en eindigde we bij de snackkar. Frikandel met mayonaise en ui, jammie! Dat smaakte zeer goed kan ik je zeggen. Al was de afstand naar huis langer dan ik dacht, en die nacht was het toen ook zo mega koud.. brrr.

Ook maakte ik chocolade cupcakes

Het was een mega tijd geleden, maar ik wilde zo graag weer cupcakes maken. Ik had van die silicone houders gekocht en mijn Rusian Pippings waren binnen gekomen. Hierdoor kan je leuke dingen creeëren op je cupcake of taart. Oke, het zag er op het internet makkelijker uit.. maar het was best wel grappig geworden. De volgende keer doe ik iets minder kleurstof door de botercreme want dan is de kleur ook iets minder heftig! In het midden had ik een karamel zeezout blokje verstopt..

Vrienden eten en spelletjes!

Hier kan ik zo enorm van genieten, we hebben nu ons eigen huisje en je kan over van alles praten, maar dan ook echt uren lang. Met Doritos en Alladin doen we altijd koken voor elkaar en daarna wat drankjes en spelletjes. Skibbo, ticket to ride, Dixit, 30 seconds het kan niet gek genoeg! Met oud en nieuw komen deze leukerds ook naar ons toe en Ariette, Aart en Rianne schuiven ook aan. Wat heb ik toch zin in deze avond. We gaan er een gezellige avond van maken!

En toen gingen we naar Venlo

Een paar weken geleden gingen ik en Marc naar het Maashof hotel in Venlo. Helaas zat het weer niet mee want ze gaven 100% regen op. En daardoor ging onze choppertour niet door, maar ondanks het weer zijn we toch nog wezen shoppen in Roermond. Wat hadden ze het hier mooi versierd zeg. De avond ervoor had ik Marc nog verrast met een spetterend vuurwerkshowtje op zijn toetjesbord. Mijn man had nog Timberlands gekocht en wat truien van het merk SuperDry, ik kocht nog een truitje bij Scotch and Soda. Zelf waren we hier nog nooit geweest dus we keken onze ogen uit. Het was echt prachtig versierd.

Onze aller eerste kerstboom gekocht!

We waren er extreem vroeg bij, maar toen ik deze kerstboom zag bij de Kwantum voor 35 euro kon ik niet wachten. Ik sjeulde mezelf een breuk met alle pakken en versieringen, maar hij stond er echt prachtig bij. En dat op 6 november, ik schaamde mezelf bijna om de boom aan te doen. Ik dacht, ik ga eens in een rondje in het dorp lopen wanneer het donker is en dan kijken wie er nog meer een kerstboom hebben staan. Nou, dat waren dus alleen wij..

Mijn nichtjes kwamen voor het eerst bij ons logeren

Dit was voor beiden natuurlijk zeer spannend, maar wat hebben ze het allebei goed gedaan. Merel kwam eerst bij ons slapen en die kon net als Julia goed uitslapen. Ze wilde allebei: chillen, filmpjes kijken, iets bakken (liefst koekjes) en een spelletje doen op de computer. Ik rende mezelf overhoop, maar wat hebben we gelachen! Deze meiden kunnen zichzelf ook enorm vermaken. Geef ze een tv of een tablet en ze zijn zoet haha.

Voor de eerste keer zelf sushi gemaakt

Mijn man en ik gaan graag sushi eten, maar er zitten hier weinig sushi restaurants in de buurt. Dus ik dacht, waarom probeer ik het een keer zelf niet? En dat is best goed gelukt! Ja ik ben wel de hele middag bezig geweest, en het werd een knoeibol op het aanrecht.. maar het is wel leuk om te doen! Vooral als het resultaat er goed uit ziet! De sesamzaadjes waren ook zo enorm lekker op de sushi. De geflambeerde versie is wat minder dan in het sushi restaurant, maar de combinaties met de tonijnsalade en gebakken zalm waren echt te lekker! Voor herhaling vatbaar dus.

Familie is alles, meerdere dingen samen doen

Nu heb ik vorig jaar gezegd dat ik in 2019 meer met mijn familie wilde gaan doen. En dat is gebeurd! We zijn bijvoorbeeld naar de vtwonen Design Beurs geweest. Bekijk hier het complete verslag. Wat hebben we hier mooie dingen gezien zeg, mijn zus moet nog haar hele huis gaan inrichten en dan komt er echt genoeg op je af. Welke kleuren ga je gebruiken? Ga je voor industrieel, landelijk, modern? Of ga je voor een mix?

Ik wil hier mijn zus mee gaan helpen en dan komt er een prachtig interieur uit! Daar heb ik wel vertrouwen in. Binnenkort gaan we ook een nachtje weg met de vrouwen en pasgeleden ben ik nog met mijn moeder naar de Termen geweest. We zijn van 10:30 tot 21:00 geweest, het was zo heerlijk! Dit mag weleens vaker gebeuren, in mijn leven ben ik nog maar vier keer naar de spa geweest. Te weinig, ik weet het!

Bakken, koken en nieuwe dingen proberen

Ik vind het super leuk om iets te bakken als er visite komt. En ik heb al aardig wat dingen uitgeprobeerd. Maar deze Carrotcake met karamel was ook echt om te smullen. En toch nog een beetje gezond door alle wortelen die erin zitten! Klein beetje gezond.. haha voor de rest gewoon enorm smeuïg en smakelijk. En ik heb bakken/koken altijd al leuk gevonden, maar nu kan ik allemaal in mijn eigen keuken experimenteren. Nu komen trouwens ook al mijn kookboeken van pas. Benieuwd naar al mijn smakelijke recepten? Klik dan hier.

Op de groenetour met Rachèl

Er begint in 2020 een nieuw project voor mij. Ik ga namelijk een moestuin beginnen, mijn man wil eerst zien of dit hele project gaat lukken. Maar ik heb er stiekem heel veel zin in. Een aantal bedrijven gaan mij hier ook bij helpen, daar ben ik enorm dankbaar voor. Ondertussen heb ik al vijf moestuin boeken gekocht en hier leer ik enorm veel van. Over een dikke maand ga ik beginnen met voorzaaien, dat heeft natuurlijk nog wat voet in aarde. Het is niet allemaal zo simpel, je plantje moet genoeg voeding, zon, water, ruimte krijgen om uit te groeien tot een plantje. Daarna moet die sterk worden en dan kan ik het plantje pas in de vierkantemeterbank poten.

Ach, ik heb er veel zin in en we gaan knallen. Op naar een groener plekje en dat ga ik ook op video vastleggen. Op mijn blog komt er dan wekelijks een update voorbij. In het begin zijn het vooral de voorbereidingen en inkopen van de dingen die we nodig gaan hebben. Gelukkig is mijn man handig dus die kan mij helpen met het in elkaar zetten van de bakken. Wil je mijn avontuur volgen? Klik dan sowieso hier om naar mijn @opdegroenetour instagram te gaan.

Op 8.8.2019 stapte wij het huwelijksbootje in

Nadat we een bod hadden gedaan op het huis, kregen we te horen dat we het hadden! Dit was zo’n bizar moment, ik kon het echt niet geloven. Toen ik mijn vriend belde stuurde die erna nog een whatsapp met? Het is geen grap toch chel? haha die kon het dus ook niet geloven. We hadden gewoon een huis! En nu moesten we dus een bruiloft gaan regelen. Marc trok met mijn zwager na het proosten op het huis gelijk de vloer eruit. Ai.. oke dit ziet er al anders uit. En zo begon er steeds meer te veranderen, bekijk hier ons eerste verbouwverslag.

Op 8.8.2019 zijn we getrouwd en wat hebben we een prachtige dag gehad. De dag ervoor regende het mega hard en de dag erna was er een mega storm. Op onze dag scheen de zon, de lucht was strak blauw en er waaide een heerlijk briesje, perfect dus! Onze trouwfoto’s zijn gemaakt bij de Metaal Kathedraal in Utrecht en daarna zijn we naar den Hout gereden voor het feest. Wat hadden ze alles perfect geregeld, het was echt een sprookje. Het uitzicht op het water, de loungebanken op het strand en toen de Luxe Barbecue aanging was ik helemaal enthousiast. Jammer genoeg zat mijn korset aardig strak dus ik kon niet zoveel eten haha. Onze bruidstaart was trouwens door Marjolein van Heel Holland Bakt gemaakt, en wat was die mooi geworden, precies hoe we de taart wilden.

Het vrijgezellenfeest

Ik was nog flink aan het klussen in het huis en toen kreeg ik het idee dat misschien die dag mijn vrijgezellenfeest zou zijn. Er waren namelijk nog maar twee weekenden over. Na de lunch bleef ik thuis, kleedde ik mezelf om en zat al klaar in de tuin samen met mijn moeder. Ja hoor, ik hoorde een muziekje met Single Lady’s en daar waren mijn Lady’s. Wat super gezellig! En ze hadden het echt heel leuk geregeld.. helaas kon mijn schoonzus er niet bij zijn. We zijn naar Scheveningen gereden en daar moest ik namen verzamelen op een t-shirt. Daarna gingen we eten op de pier met een fantastisch uitzicht en we belanden daarna in de Crazy Piano’s. Het was me een dagje wel, ik was echt verrot haha. Dat klussen vreet ook aardig wat energie..

Het huis leegmaken en pimpen

Misschien namen we veelte veel op onze schouders, maar het is echt helemaal ons ding geworden. Er zijn aardig wat artikelen online gekomen over de verbouwing en hierdoor kreeg ik dagelijks enorm veel privé berichten. Nadat we 28 mei de sleutel kregen hadden we ruim 2 maanden om het te verbouwen. We moesten allebei natuurlijk gewoon werken en daarna waren we in het huis bezig, in het weekend waren we ook in het huis bezig, maar gelukkig kregen we veel hulp van onze familie/vrienden. Ieder vrij uurtje waren we bezig in ons huis. Er zat enorm veel tegen, maar het was het uiteindelijk allemaal waard.

Hieronder zijn nog wat foto’s van hoe het was en hoe het uiteindelijk is geworden. We kozen er dus voor om de haard weg te halen, hierdoor konden we dan een kast kwijt. Ik zou anders niet weten waar we al onze spullen moesten laten. De vloer is een brede PVC plank geworden en in de keuken ligt er een grijze pvc ”tegel”. Dit paste beter bij de keuken. Er komt nog een uitgebreid artikel met voor en na foto’s! Stay tuned.

En toen zaten we bij de notaris!

Daar was het moment.. we gingen tekenen voor het huis. Al vind ik het proces wel vreemd gaan hierin Nederland. Door de huize gekte hebben we het huis maar 1x bekeken en moesten daarna gelijk een bod doen. Dit was op vrijdagmiddag om half vijf. Op maandag kregen we te horen dat er nog vier mensen hetzelfde bod hadden gedaan en toen moesten we even snel overleggen of we er nog iets bovenop gingen doen.

We wilden het huis heel graag dus we gingen ervoor! (zonder het nog een tweede keer te hebben gezien). En toen hadden we het opeens! Toen gingen we vrijdag naar het huis om een laatste controle te doen (wij hadden nog nooit een huis gekocht, dus ja waar moet je precies allemaal naar kijken?). De verkopers staan in hun eigen lege huis, dat is dan al een bijzonder sfeertje. Ik vind dat je zoiets alleen met de makelaar moet doen. Maar goed, opeens hadden we een onbekende sleutelbos in onze handen. We gingen na het tekenen gelijk naar het huis en liepen nogmaals een rondje door het huis. Wat mega vreemd.. dit wordt ons thuis.

Vakantiepark De Leisert

In februari gingen we een weekendje weg met elkaar. We deden heerlijk gourmetten en we hadden onze knoflooksaus buiten gezet (er was geen plek meer in de koelkast). We wilde de kom de volgende ochtend pakken en toen zagen we tot onze verbazing dat die leeg was. Er liepen daar al een aantal katten, maar die hadden heel die mega grote volle schaal leeggelikt. Bizar! Hier hebben we wel enorm hard om gelachen, wat zullen die uit hun bekkies hebben gestonken. Verder hadden we een heerlijk verblijf in de Leisert in Roggel. Doen jullie dit ook weleens met het gezin?

Share:

18 Reacties

 1. 19 december 2019 / 17:05

  Super leuk om te lezen! Je eerste kerstboom kopen, dat klinkt echt een mijlpaal! Haha!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   2 januari 2020 / 14:57

   haha dat was het ook zeker Suzanne! En tot nu toe staat die nog steeds mooi.. dit weekend maar eens afbreken, jammer genoeg.

 2. 20 december 2019 / 08:36

  Wat een prachtige terugblik met mooie momenten<3

 3. 20 december 2019 / 16:17

  Wat een leuk jaar hebben jullie samen beleefd! Zo grappig dat je in februari nog niet wist dat je ging trouwen. En dat terwijl jullie bruiloft er zo perfect uit zag!! Mooie momenten om aan terug te denken. Hopelijk wordt 2020 minstens zo mooi jaar (al kan dat bijna niet, omdat je bruiloft vast het mooiste moment van je leven is geweest)

  • 23 december 2019 / 09:08

   Dat sowieso Iris! Leuk dat je hebt gereageerd, nee heel bizar.. het is ook mega snel gegaan!

 4. 21 december 2019 / 17:47

  Naast de grote levensgebeurtenissen (proficiat trouwens) heb je duidelijk ook veel gezellige en culinaire hoogtepunten gehad. Mooi om zien!

 5. 24 december 2019 / 09:43

  Wat een mooi jaar meid, met inderdaad heel wat bijzondere, liefdevolle en culinaire hoogtepunten;-) Ik kan me dat moment dat wij de sleutels van dit huis kregen ook nog zo goed herinneren! Zo raar, sta je daar opeens in je eigen huis. Maar wat is jullie huis mooi geworden, jullie hebben er dan ook heel hard aan gewerkt. Het is jullie allemaal zo gegund, nu op naar een prachtig, liefdevol en gezond 2020.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 januari 2020 / 16:29

   Bedankt voor je super lieve woorden Christiana! en haha dat gaat zeker goed komen. <3

 6. 26 december 2019 / 09:43

  Wat is er onwijs veel gebeurd dit jaar! Ik volg je op insta, en ik vind je interieur foto’s ook altijd zo mooi; jullie hebben het echt moooi ingericht!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   2 januari 2020 / 14:56

   Zo lief thanks girl! ahw binnenkort ga ik een artikel plaatsen met voor en na foto’s!

 7. Natascha - Beautyopinie
  27 december 2019 / 11:36

  Wat leuk om hier even bij stil te staan he? Zou eigenlijk iedereen even moeten doen 🙂 Je hebt in elk geval een mooi jaar gehad, ik wens je voor 2020 hetzelfde!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   2 januari 2020 / 14:47

   Heel leuk om zo’n artikel in elkaar te zetten! Thanks jij ook Natascha 🙂

 8. 29 december 2019 / 10:52

  Wat een mooie en bijzonder jaar was het voor je. Zo leuk om dat in deze blog terug te zien. Je hebt echt een supermooi huis en ook de locatie van jullie trouwfoto’s was geweldig.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   2 januari 2020 / 14:47

   Dat was het zeker, heel mooi, turbulent maar geweldig! Wat super lief om te horen, jaa…. de Methaal kathedraal is echt fantastisch om foto’s te maken.

 9. 30 december 2019 / 19:43

  Wat een mooi, maar ook wel ontzettend druk (lijkt me?) jaar! Hoop dat 2020 minstens zo fijn gaat worden!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   2 januari 2020 / 14:46

   haha druk was het zeker Anne, maar wel mooi om het zo af te sluiten!

  • 10 januari 2020 / 09:14

   ahw zo lief thanks! Ja, en nu moet alles even weer wat rustiger worden haha.. feestdagen zitten erop. Nu even focussen op wat ik dit jaar allemaal wil gaan doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.