De 10 meest gelezen artikelen van 2019

De 10 meest gelezen artikelen van 2019

En we tellen nu echt af.. het is bijna 2020 en dat betekent dat ik weer ga kiezen om een van mijn meest favoriete artikelen te plaatsen. Dat is namelijk mijn top 10 meest gelezen artikelen ‘van 2019’. Hierdoor krijg ik een duidelijker beeld van het afgelopen jaar. Wat vonden mensen het meest interessant om te lezen? Al ruim 7 jaar blog ik met veel liefde en plezier, maar er liggen ook wat spannende dingen op ons te wachten in 2020. Benieuwd wat die dingen zijn? Klik dan hier.

Ik had nooit verwacht dat ik elke dag zoveel inspiratie zou hebben en dat het schrijfplezier zou blijven. Ik geniet nog steeds elke dag van mijn volgers/bezoekers en natuurlijk van mijn website. Hier zit enorm veel tijd en geld in, maar dat was het écht waard. Ik geniet nog steeds dagelijks van het creëren van content en ik hoop dat ook in het nieuwe jaar te kunnen blijven doen. Ondertussen ging ik naar mijn dashboard toe en daar klikte ik op mijn statistieken. En benieuwd wat mijn top 10 is? Scroll dan snel verder.

1. Onze bruiloft 8.8.2019

En momenteel zijn we alweer bijna vijf maanden getrouwd, times flies.. deze dag ging ook zo enorm snel voorbij. Maar het was echt perfect, het weer zat mee, bijna iedereen kon aanwezig zijn (op 2 mensen na), de taart was precies zoals die moest worden, de smaak was fantastisch, de gezonde spanning die er heerste bij het ja-woord, het knielen ging goed, de jurk zat de hele dag heerlijk, mijn man zag er ge-wel-dig uit! Het sfeertje was fijn onderling, iedereen had praat, de achtergrond muziek hadden we goed uitgekozen en we buikte met z’n alle uit op het strand bij een vuur.. hoe klinkt dat? Fantastisch toch?

2. De Mirena spiraal maakte mij ziek

Helaas heb ik dit jaar ook veel pijn gehad, sinds vorige zomer loop ik met extreme blaaskrampen/pijnen. Bij de huisdokter kwamen ze niet verder en op een gegeven moment ben ik doorgestuurd naar het ziekenhuis in Gorinchem. Daar hebben ze me binnenstebuiten gekeerd, helaas kwam er niets uit. Totdat ze een foto gingen maken van mijn buik, daar zagen ze twee witte vlekjes bij mijn nieren. Dit konden nierstenen zijn en dat kon de pijn dan ook verklaren. De operatie werd 11 dagen voor mijn bruiloft ingepland en toen ik bijkwam had ik een mega zere arm want het infuus was niet goed geprikt. Dus ondertussen werd mijn arm enorm dik, blauw en zeer zwaar. Ook de katheter was niet goed geplaatst, of ik had die door de pijn eruit geperst.. dat kon ook.. maar ze zeiden ja hoor.. je kan plassen. Nou toen ”piste ik mezelf letterlijk onder, wat een rot gevoel zeg”. Kort na de operatie werd er gezegd dat het geen nierstenen waren, maar kalkvlekjes.. de pijn en operatie waren dus voor niets geweest.

Daarna kreeg ik na een aantal uren een morfine prik toegediend, maar ik trok bijna mijn haren uit m’n hoofd van de pijn. Ik moest een nacht blijven en dat was echt verschrikkelijk, de pijn was nu bijna niet te houden. Elk wc bezoek voelde ”denk ik” als een bevalling. Het leken wel weeën die ik had, en door de pijn voelde het telkens of ik ging flauwvallen. Uiteindelijk (en gelukkig) heb ik op mijn grote dag geen pijn gehad, maar ben ik er helaas nog niet vanaf. Ik heb wel iemand via instagram gevonden die precies dezelfde klachten heeft en ook niet verder komt. Natuurlijk ga ik jullie op de hoogte houden als ik er helemaal vanaf ben. Ik merk wel dat ik bepaalde dingen niet meer kan eten/drinken (citroen, limoen, witte wijn, bepaalde dranken, sambal, pittige dingen zoals wasabi etc.)

3. Clarisonic Mia

Dit apparaatje heb ik gekocht in 2017 en tot op de dag van vandaag doet die het ge-wel-dig! De batterij gaat nog steeds lang mee en ik ben blij dat ik de video’s van Jaclyn Hill heb gekeken waardoor ik deze uiteindelijk heb aangeschaft. Het was wel eventjes een smak geld, maar hij maakt mijn huid een stuk schoner en gladder. Kort erna moest ik een nieuwe brush aanschaffen en dat vind ik in Nederland echt bizar duur, daarom vond ik een aantal dupes op Aliexpress die er precies oppassen, en daardoor werd het artikel enorm veel bekeken (tot op de dag vandaag). Bekijk hier de review video van Jaclyn.

4. Wij hebben een huis gekocht!

Och wat was dit een spannende reis zeg, en het ging ook allemaal zo snel! Tenminste.. voordat we te horen kregen dat de verkoop rond was, waren we weken verder. Dit leverde bij mij vooral heel veel stress op en afgekloven nagels. Precies op de laatste dag kregen we alles rond, dit was namelijk wel even een dingetje. Qua geld ging het allemaal wel, dat was gelukkig het probleem ook niet want we hadden goed gespaard. Maar de papieren waren helaas het probleem. Maar goed, we hebben flink geklutst en het is nu helemaal naar onze smaak. Natuurlijk gaan er in 2020 nog wat dingen veranderen, maar dat zien jullie vanzelf voorbij komen.

5. Best ruikende shampoo

In 2013 schreef ik een artikel over de best ruikende shampoo. Dit was het jaar waarin ik begon als blogger en nog enorm veel fouten maakte qua spelling en schrijfstijl. Ach, ik schrijf nog steeds niet perfect, maar mensen genieten van mijn verhalen, dus het gaat momenteel prima. Soms draai ik een zin in een totaal verkeerde volgorde om, maar dat is soort een vorm van dyslexie wat ik met me meedraag. Opeens twijfel ik dan enorm over hoe ik een woord moet schrijven. Maar gelukkig hebben we onze vriend Google! En mag ik blij zijn met de ruim 4000 bezoekers per maand!

6. Fudge Shampoo

De beste zilvershampoo ever, als je nog op zoek bent koop dan de conditioner en de shampoo van dit merk. Als je een beetje op Google gaat zoeken kom je deze producten voor een veel betere prijs tegen. Ga niet gelijk voor de eerste de beste website, want dan pis je snel naast de pot om het maar eventjes plat te zeggen. Je haar slaat niet gelijk paars uit, wat bij veel van deze shampoo’s wel het geval is, en je krijgt de warmte er op een mooie manier uit zonder dat je je haar beschadigd. En je doet ook echt bijna een jaar met deze twee tubes!

7. Figenzi Gold parfum

Dit is een parfum die ik een tijd geleden voor mijn (toen nog vriend) had gekocht bij de Action. Ik vond de geur echt enorm lekker dus ik kocht er nog 4 bij want het waren extreem kleine flesjes. Een maand later stond er een 100ml dus ik had beter even nog kunnen wachten. Wat is jouw favoriete parfum bij een man? Vroeger hadden ze van David Beckham After Dark (zwart flesje) en die vond ik echt geweldig. Helaas is die niet meer te koop..

8. Huda Beauty New Nude Palette

Toch is dit wel mijn meest favoriete palette! Waarom? Omdat de uitstraling fantastisch is, de kleuren zijn lief en passen perfect bij mijn groene ogen, Huda Beauty is sowieso een geweldig merk, deze soort glitters had ik ook nog nooit gezien en ik kan er erg mooie looks mee creëren. Heb jij producten van dit merk? De lipsticks en concealers zijn ook erg goed.

9. Thermen Bussloo

Wat hebben ik en mijn moeder hier genoten zeg, we kregen een heerlijke massage en de ruimtes zagen er prachtig uit. We hadden ook gekozen voor een heerlijke en zeer uitgebreide lunch waardoor we bijna niet meer konden drijven. Twee maanden geleden ben ik met mijn moeder ook in Thermen Soesterberg geweest, dit was voor ons maar een klein halfuurtje rijden. Ook een prachtig complex en wat een heerlijke ruimtes zeg! Het parkeren is voor de deur en in de rustruimte kijk je uit op een bos, echt prachtig en zeer rustgevend! Hier wil ik het nieuwe jaar ook weer heen.

10. H&M Lipstick review

Dit was de eerste keer dat ik lipsticks kocht bij de H&M en ik kan je zeggen.. ze zijn fantastisch. Benieuwd naar de swatches? Klik dan even op de titel, ik draag ze op dit moment nog steeds. Ze blijven mooi, blijven goed zitten en de kleuren zijn helemaal mijn ding. Wat is jouw favoriete lipstick van dit jaar?

Dat waren alle 10 artikelen weer, van welk artikel heb jij het meest genoten? Weet je dat nog? Laat dat anders even hieronder weten. V

andaag is het oudjaarsdag en vanavond na 00:00 begint het jaar 2020! Bij ons komen een aantal vrienden dus we vieren het met zeven man. En we sluiten af met een heerlijke frituurhapjes en misschien een logeerpartij. Het is de eerste keer in ons huisje dus dat maakt het wel eventjes bijzonder en extra leuk. Hoe gaat jouw avond eruit zien?

Share:

4 Reacties

 1. 2 januari 2020 / 09:56

  Ik heb onwijs genoten van de artikelen over jullie bruiloft en natuurlijk de updates van jullie mooie huis. Het lijkt me zo leuk om jullie mooie huis dit jaar dan ook eens in het echt te gaan zien. Vreselijk dat je zoveel pijn hebt (gehad). Wat moet je je moedeloos gevoeld hebben toen het uiteindelijk geen nierstenen maar kalkvlekjes bleken te zijn. Ik hoop echt dat er een arts is die je hiermee kan helpen! Lieve Rachel, alle goeds gewenst voor het nieuwe jaar en tot gauw!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   2 januari 2020 / 14:58

   Super lief om te horen! En ik ben ook super benieuwd naar jullie huisje, dat straalt ook zoveel uit. We gaan snel een datum door appen en dan zien we elkaar, ik heb er nu al zin in! Ik wens jou ook een gezond en liefdevol 2020 toe 🙂

 2. 4 januari 2020 / 13:35

  Heerlijk artikel Rachèl! Ik moet ook nog steeds een top 10 maken van best gelezen artikelen in 2019, ga ik misschien vanavond aan beginnen…je hebt echt suoerartikelen geschreven. Wat mij zo inspireert is je gezellige schrijfstijl, de lengte van je artikelen (nooit te lang, zo knap!) en de onderwerpen. Ga zo door wijffie! xxx

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   6 februari 2020 / 14:08

   Thanks meis, ja ik vind het altijd wel leuk om te zien wat er het meest is gelezen! lief lief! <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.