Je huis PlanetProof maken

Je huis PlanetProof maken

Wij hebben op 28 mei een huis gekocht uit 1968, het is een huis met drie woonlagen en heeft een Energielabel C. Hier keek vooral mijn man erg naar. Verder is de isolatie gelukkig ook goed geregeld, we hebben namelijk dakisolatie en dubbel glas. Vooral in deze koude tijd is het belangrijk om je huis te voorzien van dit soort dingen. Huizen met isolerend glas verliezen namelijk minder warmte, hierdoor hoeft je ketel minder hard te stoken. En dit bespaart natuurlijk weer geld!

Niet ieder huis heeft dubbelglas, maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van dubbel glas? Dat kan je hieronder lezen.

Je ramen stralen geen kou meer af, dus de kou wordt goed buiten gehouden. Ook hebben je ramen minder last of geen last van condens. En het heeft ook nog eens een geluiddempende werking. Zeker wanneer je in de stad woont (of in een drukke straat) is dit ideaal.

Op deze manier kan je ook het milieu een handje helpen. Hoe? Doordat je kunt besparen op het energieverbruik, betekent dit dat jouw woning minder belastend is voor het milieu. Energieverbruik betekent immers CO2-uitstoot, hetgeen klimaatverandering in de hand werkt. Je hebt ook minder kans op inbraak. Logischerwijs is dubbelglas voor inbrekers een grotere drempel dan enkel glas. Het ‘ruitje intikken’ om snel binnen te komen wordt er niet bepaald makkelijker op wanneer jij je woning hebt voorzien van dikker en dus sterker glas. Laat die inbrekers dus maar klooien, snel genoeg hoort dan een van je buren al rinkelend glas of klappen.

Wanneer je in dubbel glas investeert, komt deze investering in het geheel terug in de meerwaarde van de woning! Los van alle bovengenoemde voordelen zijn de kosten dus indirect gedekt, top!

Wil je sowieso meer informatie of je huis van dubbel glas voorzien? Klop dan eventjes aan bij GlasGigant. Op dit moment heb je trouwens niet alleen dubbel glas, maar ook triple glas. Is dit veel beter? Jazeker. Triple glas is het meest isolerende type glas op dit moment. Dit wordt ook wel driedubbel glas genoemd. De naam zegt het eigenlijk al, het is niet dubbel (2 laags) maar drie laags glas. Ook is er een extra, tweede spouw (net als bij HR++ gevuld met edelgas) en een tweede HR coating aan toegevoegd. Met triple glas HR wordt er nóg meer energie bespaard en nóg minder CO2 uitgestoten. Dit zijn natuurlijk allemaal voordelen, en ik ben blij dat wij dit in ons huis hebben.

Wat kan je nog meer tegen de kou doen? Zorg voor houten jaloezieën, dikkere gordijnen en houdt bijvoorbeeld de deuren goed dicht wanneer je de verwarming aanzet.

Share:

12 Reacties

 1. 7 januari 2020 / 11:06

  Wij hebben ook dubbelglas in huis. En in plaats van de standaard verwarming hebben wij luchtverwarming. Er lopen dus door onze hele huis buizen met in elke kamer een soort opening (in de woonkamer meerdere openingen) waar dan warme lucht uit stroomt. Die buizen zijn natuurlijk netjes weg gewerkt en zie je dus niet. Die luchtverwarmingsunit ging echter kapot in de eerste week (!) dat wij in dit huis woonden. Echt verschrikkelijk was dat, wat een pech. Nu leasen we zo’n apparaat, zoiets is gewoon normaal niet te betalen. Het wordt nu heerlijk snel en ook echt lekker warm in huis. In kamers waar we geen warmte willen, zoals in de slaapkamer, kun je de opening dan als het ware dichtdraaien.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 januari 2020 / 15:58

   Wat bijzonder Christina, daar had ik namelijk nog nooit van gehoord! oei, dat die in de eerste week al kapot ging is dan wel een mega tegenvaller.. bah!

 2. 7 januari 2020 / 17:55

  Wij hebben gelukkig (bewust) een vrij nieuw huis van 2013 met dik glas, vloerverwarming en goede isolatie. We hebben zelf nog rolluiken aangeschaft om de kou nog meer buiten te houden.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 januari 2020 / 15:59

   Wat mega fijn Daphne, dat scheelt in ieder geval een hoop kosten!

 3. 8 januari 2020 / 14:16

  Wij hebben ook dubbel glas, maar bij de deuren blijft het toch altijd wel een beetje tochten. Brrrr… Misschien komt dan doordat ons huis niet heel nieuw is.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 januari 2020 / 15:59

   Wij hebben dat bij onze voordeur, als je die beter aanduwt stopt de koude tocht.. laat je ‘m los dan is het ook brrr. Onderin hebben we al een tochtstrip geplaatst, maar het komt ook bij de zijkant en bovenkant vandaan.

 4. 9 januari 2020 / 10:29

  Dubbel glas maakt zo veel verschil! Ben er heel blij mee. In mijn vorige huis – uit begin jaren ’50 – zat dat niet en daar voelde je de kou soms gewoon door het glas heen komen. En in de winter altijd condens op de ramen…

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 januari 2020 / 16:01

   ja wij hebben boven ook nog wel eens last van condens, hangt er vanaf hoe koud het buiten is (of vochtig?).

 5. Natascha - Beautyopinie
  10 januari 2020 / 11:50

  Wij woonden ooit in een oud huis waar het letterlijk naar binnen waaide. Zelfs met hele dikke gordijnen bleef het naar binnen komen, maar we hadden dan ook een huisbaas die echt niets aan de woning deed. Gelukkig hebben we nu een koopwoning en zijn we zelf verantwoordelijk 😉

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 januari 2020 / 16:01

   oh wat mega naar zeg.. dat is ook fijn dat jullie huisbaas er ook niets aan deed. haha dat scheelt al een hoop Natascha!

 6. 11 januari 2020 / 12:08

  Ik denk dat o.a. dubbel glas echt wel een goede investering kan zijn. Zowel voor je eigen portemonnee als voor de natuur. Overigens wel echt mooi dat jullie zo’n oud pand hebben weten te bemachtigen, heeft altijd wel wat.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 januari 2020 / 16:00

   Ja een oudere woning vind ik altijd wel wat hebben, probleem is wel dat je ieder geluid hoort van je buren. Als mijn man hard zingt of ik iets laat vallen denk ik gelijk; oh shit wat zullen de buren wel niet horen.. dat is wel echt een min punt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.