Mijn leven is als mijn earparty

Vreemde titel, waarschijnlijk heb je er daarom ook op gedrukt? Ik zal deze titel even uitleggen want zo raar is die eigenlijk niet. Op mijn 10e liet ik mijn eerste gaatje schieten en daar was ik toen tevreden mee, toen ik 12 jaar was schoot ik er nog twee gaatjes bij. Ik voelde me mezelf weer een stukje stoerder/volwassen? Uiteindelijk was ik geobsedeerd door een vakantie vriendin haar tragus piercing (ze had een pareltje). Die heb ik toen samen met een vriendin laten schieten. Ook hier ben ik tot op de dag van vandaag super blij mee!

Toen kreeg ik het idee dat ik er drie gaatjes bij wilde, en dat in 1x. Deze video staat trouwens ook op mijn Youtube kanaal. Hier heb ik goed last van gehad, want normaal slaap ik op mijn linkerzij en nu moest ik gewoon op mijn rug slapen. Mijn earparty heeft zich net als mijn leven uitgebreid en zich verbeterd. Eerst was het rommelig, wat doe ik erin? Staat dit bij elkaar? Heb ik er goed aan gedaan? Vooral tussen mijn 12e en mijn 27e jaar ben ik het meest veranderd, ik ging van een meisje, een onwetende tiener naar een getrouwde vrouw.

Toch mag ik best wel trots op mezelf zijn

Soms weet ik het even niet, en nu ik getrouwd ben loop ik ook nog steeds tegen dingen aan. De ene dag ben ik blij met mezelf, de andere dag kan ik wel in een hoekje kruipen en mezelf verstoppen in een grote trui. Ik dacht dat wanneer ik zou stoppen met de pil, dat ik mijn hormonen onder controle zou krijgen. Dat ik beter in mijn vel zou komen te zitten, maar helaas is dat nog niet zo. De eerste vier maanden voelde ik mezelf top, ik was minder opgeblazen, was wat kilo’s kwijt en ik kon het leven weer aan. Ik was na een flink aantal jaar roken gestopt en mijn conditie werd ook weer beter. Momenteel tob nog steeds met mijn lichaam en ik kan er nog steeds niet van op aan. De dokters staan nog steeds voor een raadsel en ik moet het maar verder uitzoeken. Ligt het aan mijn ‘soms’ slechte eetgewoonte? Of zit het dieper? Ik weet het niet, maar soms zou ik mijn pijn willen ruilen voor iets leukers, was het maar zo makkelijk; ”even een nieuwe oorbel kopen en de oude verwijderen”.

Toch mag ik trots op mezelf zijn, soms was mijn leven een rommeltje, was ik maar wat aan het doen, werd ik flink gekwetst, gepest, teleurstelde ik andere mensen, ging ik door een moeilijke periode heen, kwam ik er weer bovenop, raakte ik vriendinnen kwijt, kreeg ik er weer nieuwe bij, was bloggen een obsessie voor me, momenteel is het juist deels mijn werk geworden, stopte ik met bepaalde hobby’s en breide ik andere juist weer uit.

Mijn leven is op dit moment net zo in balans als mijn earparty

Momenteel is mijn earparty compleet, het is een mooie gouden set van Ana Luisa en ik begin steeds meer de echte Rachel te worden. Ik heb ontdekt wat mijn favoriete kledingstijl is, ik ga beginnen met een nieuw moestuin avontuur in februari, mijn blog loopt zoals het loopt, ik ben gelukkig getrouwd, slechte gewoontes zijn weg, mijn lichaam is nog niet waar het hoort te zijn, maar ik heb er vertrouwen in dat dat wel goed komt, familie staat voorop en ik maak meer tijd vrij voor mezelf, mijn man, vriendinnen en familie. Hierdoor bestaat er een mooie balans. Natuurlijk ben ik nog niet waar ik wil zijn, maar mijn leven is op dit moment net zo in balans als mijn earparty.

Share:

15 Reacties

 1. 12 januari 2020 / 15:03

  Wat mooi en positief (en hoopvol!) om te lezen. Hoe ouder ik word, hoe meer ik ook het gevoel heb dat alles in de plooi valt en ik de balans wat beter weet te vinden. Ik ben er zeker nog niet, maar ik voel wel dat het er al heel wat beter aan toegaat dan vroeger.
  Ook nog veel succes gewenst met je moestuin avontuur. Ik ben nu al benieuwd om daar meer over te lezen op je blog. Spannend!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 januari 2020 / 16:02

   Dankjewel Sarah, dat is zeker zo.. mooi omschreven ” alles in de plooi valt”. Balans is een van de belangrijke dingen in je leven. Thanks, gaat zeker goed komen!

 2. 13 januari 2020 / 12:47

  Zo fijn om te lezen dat je steeds meer bij jezelf komt. Ik heb op de middelbare school zo mijn best gedaan om bij mensen te horen die zó niet bij me pasten. Wist ik dat toen maar. Ga lekker zo door, het mooie van ouder worden is dat je rustiger wordt en vaker jezelf meer gaat accepteren/waarderen. En wat een mooi merk is Ana Luisa! xxx

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 januari 2020 / 16:03

   Ja het is wel zo fijn om alle negativiteit achter je te laten en gewoon door te gaan, keep your head up 🙂
   Dat is zeker waar, je gaat anders naar dingen kijken waardoor je meer je eigen ik gaat vormen.

 3. 13 januari 2020 / 15:55

  Wat mooi om te lezen! Ik merk dat ik mijzelf steeds beter accepteer dan voorheen. Ik merk echt, zeker wanneer ik kijk naar mijn jongere zusje, dat ik veel zekerder ben over mijzelf.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 januari 2020 / 16:03

   Dat is vooral ‘leuk’ om te vergelijken, en zij zal ook steeds zekerder gaan worden! En daar kan jij haar als zus weer in steunen

 4. 13 januari 2020 / 16:43

  Mooi om te lezen, en wat een mooie vergelijking heb je gemaakt! Bij mij is het een beetje dubbel. Ik ben het er mee eens dat je vaak meer balans krijgt naarmate je ouder wordt. Maar sinds ik mama ben geworden, moet ik net weer heel erg zoeken naar die balans. Bij sommige vrouwen valt alles vrij snel in z’n plooi, maar ik ben na 2 jaar nog steeds aan het zoeken. Komt uiteindelijk ook wel goed, alleen een beetje trager ;-).

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 januari 2020 / 16:04

   Ai Vanessa, dat snap ik dat zal bij mij misschien ook nog een frustratie puntje worden. Sommige mensen zijn na een bevalling ook weer prachtig slank en hoeven er amper wat aan te doen? Dat is zeker zo!

 5. 13 januari 2020 / 16:47

  Inderdaad, mooi om te lezen. 🙂 Ik accepteer mijzelf steeds gemakkelijker, al vind ik nog wel dat ik een paar kilo kwijt moet raken (van die gedachte kom ik nooit af, ben ik bang)…

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 januari 2020 / 16:05

   haha hier nog 1.. van die gedachte kom ik waarschijnlijk ook nooit af.

 6. 13 januari 2020 / 19:19

  Absoluut mag je trots op jezelf zijn! Wat fijn dat je dat steeds meer gaat beseffen en dat je ook steeds beter in je vel zit. En jeetje, drie gaatjes tegelijk haha! Ik heb nu twee gaatjes naast elkaar in beide oren, maar wil in mijn linker oor nog graag een gaatje bovenin. Aangezien ik dat moet laten piercen ben ik daar toch nog een beetje terughoudend mee: ik heb zo’n hekel aan naalden!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 januari 2020 / 16:05

   haha ja het was een drama Kelly, ik heb ze laten schieten en niet laten piercen. Het mag niet meer I know, maar die man is het blijven doen en vind het stom om 40 euro meer te vragen om een oor te piercen. Ik snap je volkomen, zo’n grote naald zit ik ook niet op te wachten..

 7. 13 januari 2020 / 21:15

  Wat een mooi en positief artikel om te lezen! Zo mooi dat je ook echt het gevoel hebt jezelf gevonden te hebben, dat is wel echt iets moois.

 8. 13 januari 2020 / 21:26

  Wat fijn dat het zo goed met je gaat en je steeds meer balans in je leven krijgt. Zeker de dingen kiezen die jij echt leuk vindt helpen daarbij. Ik denk dat bij mij die rust ook meer kwam toen ik mij niet meer liet leiden door wat anderen dragen, doen of denken.
  Mooie vergelijking met de gaatjes en oorbellen in je oren; leuk woord earparty, dat triggerde zeker wel om verder te lezen. 😉

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 januari 2020 / 16:09

   Thanks meis, dat is zeker waar, dat is een belangrijk iets en dat laat je je toch gebeuren wanneer je onder de 20 bent. Wanneer je eenmaal volwassener word en meer je eigen leven gaat lijden zorgt dat voor een andere wending. haha jawel toch? Vond het een mooie vergelijking, het kwam in een keer in me op en de titel heb ik toen even opgeslagen op mijn telefoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.