Wat heb ik gedaan in de maand december?

We zitten alweer in de maand Januari! ”Wat gaat de tijd toch snel”,.. in dit artikel ga ik een aantal foto’s met jullie delen. Zijn jullie benieuwd wat ik ik allemaal heb uitgevoerd in de maand december? Scroll dan snel naar beneden. December is altijd een enorm drukke maand, maar je doet er altijd wel enorm leuke dingen in. Je hebt vakantie ‘de meeste van ons dan‘ en daarin plan je natuurlijk zoveel mogelijk dingen. Is het onmogelijk om alles af te vinken? Maybe.. maar ondertussen heb ik wel weer een aantal mooie herinneringen gemaakt.

We mogen weer dankbaar zijn voor een aantal dingen. 2019 was geen makkelijk jaar, ik ben mensen kwijtgeraakt, heb nieuwe vriendschappen mogen sluiten, we hebben na zeven jaar relatie een huis gekocht, daarna hebben we een bruiloft gepland (in 3/4 maanden), wat trouwens een succes was! Ook heb ik ons huis weer een beetje mooier mogen maken, mijn vader gaat begin februari Parkinson trainingen volgen (trots), mezelf enorm tegengekomen met de verbouwing en het plannen van de bruiloft, mezelf meer mogen verdiepen in moestuinieren en een instagram aangemaakt genaamd @opdegroenetour en we hebben onze eerste huisdieren in huis gehaald. Die het trouwens niet heel goed doen, dus als jij nog een aquarium wilt overnemen, stuur mij dan een e-mail!

Ik heb mijn man verrast met een aquarium, meer lezen over hoe ik dit heb aangepakt? Klik dan hier. Het was echt een gedoe en momenteel zijn er al twee modderkruipers dood en op dag twee lag er al een Molly dood op de bodem. De modderkruipers hadden blijkbaar een hele zachte bodem nodig, dat ene kleine stukje zand was blijkbaar niet genoeg. Dit was dus echt mijn eigen schuld!

Waar heb ik mijn aquarium gekocht? Bij Van Zandwijk in Meerkerk. Hier hebben ze maar een aantal aquariums/vissen. Maar toen ik vorige week naar de Diebo in Nieuwegein ging, viel mijn mond open. Wat een enorm grote dierenwinkel is dat zeg. Ik had zoveel keuze dat ik erbijna niet uitkwam. Ik heb echt ruim 1,5 uur zitten kijken naar allerlei verschillende vissen.

Even een stukje gelopen in de polder achter ons huis, hoe mooi? Ik heb hier een uur gelopen en het was echt zo stil. Ik ben denk ik maar totaal vier mensen tegengekomen dus ik kon echt flink genieten. Helaas heb ik geen herten gespot, maar wie weet de volgende keer. Ik ga dit in ieder geval erin houden!

Ik ben met mijn schoonzus, zus, moeder, twee nichtjes en mijn neefje naar de film Frozen II geweest, wat heb ik in een deuk gelegen zeg. Op een gegeven moment keken mijn nichtjes en neefje zelfs geïrriteerd achterom, die begrepen even de humor niet van Olaf. De dag erna heb ik ook nog de koelkast helemaal goed uitgepoetst en de was gedaan.

Een paar dagen later kwam mijn nichtje Merel langs, we gingen samen knutselen aan onze Bulletjournal. Even een lekker koekje en een flinke kop thee erbij.. jammie! Oh ik ben echt risotto verslaafd, mijn man is er niet zo’n groot fan van (helaas..), ik had er pijnboompitjes doorheen gedaan, pesto, Parmezaanse kaas, zelfgemaakte gehaktballetjes met kaas en alles afgeblust met droge witte wijn. De dag erna zat ik aan een gezonde chocolade smoothie, heerlijk.. maar zeer vullend.

Keuzes en nog meer keuzes, ik had prachtige witte ronde knoppen gekocht bij de ZaraHOME, maar uiteindelijk zijn het toch de Italiaanse zwarte (leren)handgrepen geworden. Het past super in het geheel en ik ben er echt mega blij mee! Maar, misschien wordt de kast in de toekomst taupe, want het is met het blik niet helemaal goed gegaan waardoor de rechterhelft appeltjes groen is en de linkerkant vaal groen. Ach, dit is in de toekomst weer makkelijk op te lossen.

Mijn ontbijt en lunch voor die dag toen ik bezig was met The Vegan Switch. Daarna had ik s’avonds een grote pan met verse linzen soep gemaakt. De smaak was eventjes wennen omdat ik er kerriepoeder doorheen had gedaan, maar uiteindelijk was het super lekker! Dat weekend kwamen ook mijn man z’n ouders bij ons eten en we sloten af met een potje Mens Erger Je Niet.

Ik heb een prachtige verzameling zaden voor onze toekomstige moestuin! Deze zijn van DutchGardenSeeds! Hier heb je onwijs veel keuze qua fruit, groente en allerlei soorten bloemen. Ook de levering is onwijs snel, plus je word op de juiste manier geholpen. Ik had namelijk veel vragen en ik kreeg heel snel antwoord via hun Instagram account. Dus heb je vragen.. stel ze dan gerust! Ik kan echt niet wachten om te beginnen met de moestuin. Nu eerst nog de vierkante meter bakken fixen.

Ik drink eigenlijk nooit koffie, maar eens in de maand maak ik een lekkere cappuccino. Ook pakte ik ruim vijftig cadeaus in voor onze kandidaten, ze zagen er super tof uit. Ik kreeg ook de Irresistible Me Diamond Stijltang opgestuurd. Wat een mega fijne tang zeg, mijn haar is binnen enkele minuten mega stijl. En de tang is mat rood, dit vind ik ook echt stoer! Hij heeft een lang snoer, je kan digitaal de temperatuur zien staan, je haar is niet meer statisch, je haar krijgt een glans en het snoer is roterend! Wil je krullen maken? Dat kan ook met deze tang!

Deze avond vergeet ik nooit meer, we gingen met Confianza uiteten en mijn man mocht ook mee. We hebben echt zo’n gezellige avond met elkaar gehad! Binnenkort ga ik samen met mijn man bij Three in Rotterdam eten. Jep, de sushi is van hoge klasse.. daar betaal je ook voor, maar dat proef je ook. Mijn man en ik zijn nu voor eeuwig verpest met sushi. Normaal ben ik geen fan van paling, eendenlever noem het maar op.. maar deze avond heb ik alles geproefd, maar werkelijk alles was zo mega lekker! Het toetje was ook hemels, zo zacht en deze hele avond was gebaseerd op smaakexplosies.

We brachten kerst door met onze families, de eerste Kerstdag was bij mijn zus en we kregen van mijn ouders een prachtig stenen kruis met de woorden HOPE erop. Marc en ik hebben ook een stalenbeeld op onze kast staan die we van mijn ouders hebben gekregen (kerst 2018), prachtig om zoiets in huis te hebben staan. Op tweede Kerstdag gingen we naar Marc zijn familie, wat was het allemaal weer lekker! Helaas had hij de dag voor kerst enorm last van zijn rug. Hij kon niet liggen en zitten, gelukkig was dit maar 1 dag zo heftig. Dan weet je soort ook niet wat je als partner moet doen, wat een drama was dat.

En toen was het tijd om Etten-Leur onveilig te maken! Mijn schoonzus was helaas ziek dus toen ging ik samen met mijn zus en moeder. We kwamen rond 17:30 aan bij het Fletcher hotel. En hebben toen heerlijk gegeten bij een Italiaan (deze zat in het centrum). Hier hadden ze echt heerlijke pizza’s! Zelf ga ik altijd voor een viersoorten kaas pizza. S’avonds hebben we met z’n drieën vanuit bed een kerstfilm gekeken. Helaas was de wellness alleen van (met badkleding) 9-11, maar als we dat deden dan miste we ons ontbijt. Dus na een heerlijk ontbijt zijn we het centrum gaan verkennen. En wat hadden ze een leuke winkels zeg!

In een overdekt centrum zat ook een H&M en wat hadden ze een toffe collectie. Ik kon er echt geen genoeg van krijgen, ondertussen had ik zoveel verzameld dat de helft over de grond heen sleepte. En ik scoorde ook nog een winterjas! Mijn moeder heeft wel die taille riem eraf gehaald, dan valt die een stuk mooier en de kleur en kwaliteit is erg mooi! In de Xenos kwam ik nog deze mini Nutella tegen, how cute?

Hello 2020! We hebben het jaar super nice afgesloten want Doris, Aldwin, Ariette, Rianne en Aart kwamen het met ons mee vieren. De eerste keer in ons huisje..het was een heerlijke avond/nacht. Helaas waren we de volgende ochtend al om kwart voor negen klaar wakker. We kregen van Doris en Aldwin nog een heel lief cadeau (drank Bailey’s en Bonbons). Ariette en Aart namen de Appelbeignets en oliebollen mee, daar heeft iedereen ook van gesmuld. Rond 00:45 kwamen mijn ouders, zus, zwager en hun kinderen nog langs. Toen zat opeens het huis vol haha en we waren allemaal al lichtelijk aangeschoten.

Hoe hebben jullie het jaar 2019 afgesloten? Daar ben ik stiekem wel benieuwd naar. Zijn jullie ergens naar een vuurwerkshow gaan kijken, hebben jullie het met vrienden gevierd? of met het gezin/familie?

Share:

17 Reacties

 1. 14 januari 2020 / 15:04

  Wat een mooi huis heb je! Ik ben je gaan volgen op Instagram, ik begon vorig jaar met mijn moestuin begonnen en die is gruwelijk mislukt volgens mij… Het zag er niet uit en stom dat ik van die leuke naambordjes in de grond had gepoot met wat waar staat. Een keer regen en alle tekst is weg! Geen idee wat er eigenlijk meer in staat, haha!
  Heerlijk, die sushi, daar kan je mij voor wakker maken!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 januari 2020 / 15:20

   Dat is lief van je Babs, thanks! Ik zag het, wat leuk dat je mijn moestuin avontuur wilt gaan volgen. oh noooo dat is wel een goeie van je! Watervaste stift haha.. drama.. en die sushi moet je echt eens een keer gaan proberen, te goed!

 2. 14 januari 2020 / 15:46

  Aaah, wat heb je veel leuke dingen gedaan! Op Mens erger je niet na dan. Daar heb ik echt zo’n hekel aan, hahaha!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   15 januari 2020 / 15:42

   haha wie niet?

 3. 14 januari 2020 / 20:35

  Mooi overzichtje, ook de lay-out is zo leuk om door te scrollen! Ik vroeg het mij trouwens ook al af, of die Olafhumor ook wel wat op kinderniveau is. Maar die vraag heb je meteen mooi beantwoord, haha.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   15 januari 2020 / 15:11

   Thanks voor je reactie Kelly, en goed om te horen dat je deze lay-out zo leuk vind! Scrolt in ieder geval iets makkelijker en sneller. jep, soms was het meer volwassen humor.

 4. 15 januari 2020 / 10:50

  Wat een fijne en gezellige maand! Lekker eten, leuke uitjes. Het klinkt top! Hopelijk wordt januari ook zo leuk voor je.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   15 januari 2020 / 15:11

   Ja de maand december was echt heerlijk, leuk om het altijd op deze manier nog een keer terug t e zien.

 5. 16 januari 2020 / 10:19

  He wat zonde dat je aquarium avontuur niet helemaal goed is gelopen! Echt jammer, want je had er natuurlijk een heleboel tijd en moeite in gestoken. Wij hebben heel kalm aan gedaan met Oud & nieuw. Het was onze eerste Oud & nieuw met het hondje, dus het was natuurlijk even afwachten hoe het zou gaan. Nou; ik was banger dan Sketch dus, haha. Ik heb het nooit zo op vuurwerk en dit jaar was het ook weer een en al geknal, gewoon alsof er een soort bommen afgaan, niets voor mij. We zijn lekker binnen gebleven, heerlijk;-)

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   3 februari 2020 / 21:10

   Ja het is echt een investering geweest en met een hamster was ik net zo blij geweest haha.. maar hopelijk gaat nu die nitrietpiek eruit en dan kan ik nieuwe vissen en planten gaan toevoegen. Ook heerlijk toch? Als wij een hond nemen in de toekomst gaan wij ook nergens heen hoor.

 6. 16 januari 2020 / 11:38

  Wauw wat een fijne en drukke maand! Mooie foto’s heb je ook gemaakt! Ik vind die witte jas trouwens echt prachtig, staat je super goed! Hoop dat januari een mooie maand voor je wordt!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   3 februari 2020 / 21:11

   Thanks Claire wat lief ja hij is tof he.. ben er ook enorm blij mee

 7. 16 januari 2020 / 23:00

  Ahh wat leuk om foto’s van je kerst & oud en nieuw te zien 🙂 Die leren handgrepen voor je kast zijn echt super mooi!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   3 februari 2020 / 21:11

   Stoer zijn ze he? Ben er ook enorm blij mee!

 8. 16 januari 2020 / 23:00

  Wat een drukke en fijne maand heb jij gehad! Jammer dat er al wat beestjes in je aquarium dood zijn gegaan. Frozen 2 wil ik ook graag een keer zien, maar dat komt wel als die film op Disney+ staat of via Pathe thuis te huren is, haha. Ik heb in december fijn kerst gevierd met mijn familie en vriend en een rustige oud en nieuw gehad samen met mijn vriend bij zijn vader. Heerlijk. Verder was het redelijk hectisch vanaf halverwege december, maar dat heb je gelezen volgens mij 😉

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   3 februari 2020 / 21:11

   Thanks voor je reactie Marloes! ah heerlijk he Disney films.. kan daar ook zo van genieten en wat fijn dat je het met je familie en vriend heb gevierd <3

 9. 21 januari 2020 / 09:36

  Wat een leuk overzicht van de maand december. Voor mijn gevoel is december echt voorbij gevlogen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.