Trouwfoto’s plaatsen in je huis

Soms wil je iets meer aankleding in je huis, maar het moet niet too much worden. Vooral niet met je trouwfoto’s, sommige mensen kiezen ervoor om iedere kamer op te vullen met hun trouwfoto’s. Maar dat wilde wij juist niet, het moest strak en overzichtelijk blijven. Maar hoe doe je dat? Wij hebben een industrieel, landelijk, modern huis. Sommige items zijn strakker, andere wat zachter qua uitstraling waardoor we veel kanten op kunnen. Ik koos voor twee strakke zwarte lijsten van de Xenos de ik liet meerdere foto’s vergroten via Drukwerknodig. Dit is een drukkerij die gespecialiseerd is in het drukken van boeken, maar waar je ook fotoproducten kunt bestellen. 

Ik wilde namelijk twee foto’s van 40×30 en op deze website was dat mogelijk. De kwaliteit is prachtig en het papier is sterk. Zoals je kan zien koos ik voor twee wat donkere foto’s. Deze zijn in de Metaal Kathedraal in Utrecht gemaakt. Wat een geweldige locatie is dit zeg, we zijn allebei totaal niet goed voor de camera, maar Dian Dillema heeft er een kunstwerk van gemaakt! Hier kijken we met veel trots op terug en wat was onze dag geweldig.

Belangrijke stappen waar je rekening mee kunt houden

Kies voor een bepaalde stijl in je huis, wij hebben gekozen voor zwarte lijsten en in de hal heb ik gekozen voor een heel oud houten fotolijstje wat weer terugkomt in de barnwood wandplank van Robuust Maatwerk. Doordat ik industriele items heb gecombineerd met hout kan ik best veel kanten op.

Ga voor kleur, neutraal of artistieke vormen, het moet wel met elkaar matchen. Je kan ook kiezen dat je het per kamer anders doet. In onze hal hebben wij dan zwart met hout gecombineerd. In mijn kantoortje is alles wat meer kleur en wat liever dus denk aan: goud, oud roze, wit, pastel kleuren. In de woonkamer combineren wij de kleuren geel, groen, grijs en zwart.

-In de woonkamer hebben wij sowieso gekozen voor een aantal verschillende posters van Desenio. Een aantal gedroogde bloemen waarvan de kleuren perfect terugkomen in ons interieur. Zo maak je het steeds meer iets eigen. Zoek soms niet te hard, want je loopt er soms zomaar tegenaan.

Wat is het belangrijkste? Dat je doet waar jij jezelf fijn bij voelt! Ga niet teveel uit van een ander z’n mening. En met mijn tips hoef je zeker niks te doen. Maar ik merk wel dat ik veel interieur vragen krijg en dat ik wel mensen kan helpen. Vandaar dat ik toch dit artikel online wilde zetten. Nu ben ik wel benieuwd of jij foto’s hebt van je huwelijk/love shoot? En waar heb jij die opgehangen of misschien juist neergezet?

Iedere keer als ik langs de trap naar beneden loop denk ik terug aan onze geweldige dag. Mocht ik ze een keer vervangen dan is dat geen probleem want ik heb nog twee andere 40×30 foto’s liggen. En wil ik geen foto maar een poster ophangen? Dan kan ik die natuurlijk gewoon bestellen. Op deze manier kan je dus lekker afwisselen.

In de toekomst wil ik nog een strakke zwarte trapleuning bevestigen tegen onze smetplank. Deze plank hebben we expres laten hangen omdat het een trapleuning meer stevigheid geeft. Het is alleen wel lastig om zo’n trapleuning te vinden die zo bol loopt. Dit moet je dan allemaal gaan uitknippen en versturen naar online webshops. Zij maken dan een malm en vanuit daar maken ze een trapleuning voor je (op maat). Misschien hebben jullie ook een rondlopende trapleuning, hoe hebben jullie dit gedaan?

Share:

7 Reacties

 1. 16 januari 2020 / 12:23

  Wauw, wat een prachtige foto’s! Het geeft een mooi resultaat dat de foto’s wat donkerder zijn. Je hebt ze een mooi plekje gegeven langs de trap. Zo word je inderdaad altijd herinnert aan jullie mooie dag.

 2. 16 januari 2020 / 14:06

  Ik vind jullie foto’s zo enorm mooi geworden. Als ik ooit ga trouwen, weet ik wie ik als fotografe moet inhuren! 😉 Heel mooi om ze het plekje op de trap te geven. Love it.

 3. 16 januari 2020 / 20:43

  Wauw wat een mooie foto’s zonde om niet op te hangen inderdaad!:)
  X Robin

 4. 17 januari 2020 / 08:16

  Mooie foto’s! Ik vind dat ook altijd super fijn… Ik wil in onze huiskamer een collage hangen van onze Noa <3

 5. 19 januari 2020 / 07:59

  De foto’s zijn echt prachtig, en ik vind het trapgat inderdaad ook een mooie plek om ze neer te hangen. Ik vind het ook altijd leuk als de foto’s zelf een beetje ‘matchen’ met de rest van het interieur. Wij hebben natuurlijk twee bruiloften gehad dus twee keer zoveel foto’s als normaal, haha, ik heb op meerdere plekken in huis dan ook trouwfoto’s.

 6. 20 januari 2020 / 20:34

  Wat een prachtige foto’s! Staat vast mooi in je interieur 🙂

 7. 21 januari 2020 / 09:38

  Waarom niet? Dit maakt een huis super persoonlijk en daar houd ik van! Zeker met zulke mooie foto’s als die van jullie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.