De keuken van onze dromen

Het blijft een van mijn meest favoriete plekken in het huis. Mijn man en ik bereiden hier heerlijke gerechten, ook bak ik wat taarten en koekjes af én met succes. Mijn man staat hier altijd te koken wanneer ik thuis kom van een lange dag werken en we genieten van hoe onze keuken op dit moment is. Toch zou ik meer genieten van een keuken die er íets anders uit zou zien. Meer in onze stijl, al is die nu helemaal niet verkeerd hoor! Hij past namelijk perfect in ons interieur, alleen we hebben niet de ruimte voor de keuken van onze dromen. Dromen? blijf voorlopig nog maar lekker dromen Rachèl. Voorlopig heb je nog lang niet zo’n uitgebreide keuken.

Waar kijk ik naar als ik op zoek ga naar keukens? Sowieso moeten ze iets unieks hebben. Denk bijvoorbeeld aan stoer materiaal, zwarte items, overzichtelijk, mooie apparatuur, praktisch ook om schoon te maken, kookeiland, zwarte kraan, er moeten mensen aan het keukeneiland kunnen zitten, de kleur taupe vind ik ook geweldig, dit in combinatie met wit of grijs. Verder vind ik een houten keuken tof alleen de vloer is dan weer lastig. Wij hebben er toen voor gekozen om alleen in de woonkamer een pvc vloer neer te leggen met een houtlook en in de keuken een soort grijze ’tegel’ pvc. Hierdoor hebben wij rust gecreëerd en past de kleur mooi bij het aanrechtblad.

De badkamer en de keuken zijn de meest moeilijke dingen om uit te kiezen. Je partner moet dan ook nog eens op dezelfde golflengte zitten, anders wordt het nog moeilijker. Waar kijk je allemaal naar? Wil je een kookeiland of juist niet? Wil je een oven en magnetron in één? Oh ja, tegenwoordig heb je ook al een stoomoven, lijkt je dat ook interessant? Ook heb je tegenwoordig geen afzuigkappen meer in de lucht, maar vlak voor het punt waar je kookt. Wat een hightech dingen allemaal, maar wat ziet het er toch mooi uit.

Ook is bijna iedere keuken tegenwoordig voorzien van een Quooker kraan, die heb je trouwens ook in alle kleuren en soorten. Samen met mijn moeder, zus en tante ben ik op de VTWONEN Design Beurs geweest en we keken onze ogen uit. Sowieso heb ik hier mezelf suf gefotografeerd, want ze hadden er echt een werk van gemaakt. En het was zo mega groot.. we twijfelden of we volgend jaar nog zouden gaan.. maar ik ben denk ik toch van de partij. Als ik alle foto’s terugkijk dan vond ik het toch wel heel mooi allemaal. Ben jij hier toen ook geweest?

Keuken Donnas heeft een prachtig leverkleurig aanrechtblad. Hier moet je natuurlijk wel van houden, maar in combinatie met het wit en grijs/taupe vind ik het een hele frisse maar tegelijk ook warme verschijning.

Keuken Runas is weer een stuk stoerder, het kookeiland vind ik perfect. Het heeft een goed formaat, je kan eraan zitten waardoor je je kinderen ook perfect bij het kookproces kan betrekken. Ondertussen zijn ze bijvoorbeeld ook bezig met hun huiswerk. Persoonlijk vind ik de barkrukken geweldig, maar de lampen zou ik vervangen en de kraanmat zwart. Hierdoor wordt het geheel nog een stuk stoerder en robuuster. Keuken Adore is een beetje de keuken die wij op dit moment hebben. Een grijs blad en voor de rest is alles hout. Hierdoor heb je gelijk een heel landelijk gevoel (of juist een vakantie gevoel).

Ben jij op dit moment tevreden met je keuken? Of zou je nog wat dingen anders willen? Tegenwoordig zie je ook dat veel mensen een kalkmuur achter hun keuken maken, of ze laten de muur betekenen met van die stoere tegeltjes. Je kan ook je kraan en wasbak vervangen , dan krijgt je keuken al een hele andere uitstraling. Of je laat de voorkant van je kastjes in een andere kleur spuiten. Keuzes en ideeën genoeg in ieder geval.


Share:

9 Reacties

 1. 22 januari 2020 / 16:59

  Mijn huidige keuken valt mee. Ik ben er niet super tevreden over, maar ik vind ze ook niet slecht. Ik zou ze vooral groter willen. Meer opbergruimte én ruimte voor een vaatwasser zodat ik minder met de hand hoef af te wassen!

 2. 23 januari 2020 / 09:51

  Mijn keuken is niet heel groot, maar er is ook niet echt plek in mijn huis voor een grotere. Ik ben zeker niet ontevreden, maar nog meer ruimte is natuurlijk altijd welkom voor een bakfanaat als ik ben 🙂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   24 januari 2020 / 09:31

   Als je gek bent op koken dan merk je inderdaad al snel dat je ruimte te kort komt.

 3. 24 januari 2020 / 09:17

  Wat een mooie keukens, daar kan ik ook alleen van dromen haha. We hebben wel een grote keuken, maar behoorlijk oud en aan vervanging toe… maar een nieuwe keuken zit dit jaar nog even niet in de planning.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   24 januari 2020 / 09:30

   Het is ook een flinke uitgave waar de meeste mensen echt voor moeten sparen! Hopelijk krijg jij in de toekomst ook de keuken van je dromen.

 4. 24 januari 2020 / 09:28

  Kan me helemaal vinden in jouw stijl! Super mooi vind ik dat. Helaas moet ik het met een klein keukentje doen in mijn huurappartementje, maar het komt ooit nog wel!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   24 januari 2020 / 09:31

   In de toekomst komt dat vast helemaal goed Simone! 🙂 leuk om te horen dat je dezelfde stijl hebt!

 5. 26 januari 2020 / 11:27

  Wij hebben vorig jaar zomer onze keuken laten verbouwen, zwart met messing, en ik ben daar echt super blij mee. Een keuken neemt natuurlijk een groot deel van je benedenverdieping in beslag en hij is deels ook zichtbaar vanuit onze woonkamer, dus als zoiets dan helemaal naar je zin is, is dat echt heel fijn. Ik ben alleen niet zo van het koken, dat doet Andre bijna altijd;-)

 6. 27 januari 2020 / 13:32

  Wat een mooie keukens! Ik zelf houd ook heel erg van landelijk, maar vind zwarte details ook prachtig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.