Hoe heb ik mijn website gemaakt?

Toen ik in 2013 begon met mijn blog moest ik een keuze maken. Schrijf ik mezelf in via het blogger platvorm of ga ik mijn website zelf maken? Dit was een makkelijke keuze want ik kon helemaal niet coderen. Ik schreef mezelf in als blogger. En gelukkig ben ik daar vanaf gestapt, ik ging over naar een WordPress account en sindsdien ben ik echt gelukkig met mijn website. Het heeft wat tijd en geld gekost, maar dan heb je ook wat!

Eerst moest mijn website wat rommeliger zijn, maar op dit moment wil ik het strak, overzichtelijk en moeten alle voorgrond foto’s uit dezelfde preset filter bestaan. De foto’s bewerk ik via mijn telefoon of op mijn Macbook, hier staat namelijk Lightroom op. Op de een of andere manier werkte dit programma niet op mijn IMac. Of het programma liep vast of ik kreeg geen presets meer geupload. Ach, zo lopen we af en toe vast op het gebied van technologie, right? In dit artikel ga ik jullie in ieder geval het een en ander vertellen over mijn website. In het begin liet ik Angelina mijn website indeling maken. Hier was ik altijd heel tevreden over, maar op een gegeven moment wilde ik dit zelf voor elkaar krijgen. Hoe moeilijk kan het zijn om een thema te kopen en die daarna te uploaden (via WordPress).

Waar moet je op letten bij het maken van een website?

Wat gaat het voor website worden? Een webshop, travelblog, beautyblog, gedichtensite, lifestyleblog etc.
Maak een moodboard, deze kan je dan als voorbeeld houden
Hoe gaat je website heten? Kies een pakkende naam of gewoon wat ik heb gedaan, je voor en achternaam.
Wil je mensen inspireren?
→Ga je foto’s plaatsen of alleen tekst of misschien een combinatie?
→Wil je een website laten bouwen of kies je voor een standaard template?
→Schrijf je budget op, wat is je max?
Welke doelgroep wil je bereiken? Kinderen, jongvolwassenen, volwassenen, ouderen of mag het een combinatie zijn?
Hoe presenteren andere website zich, heb je bijvoorbeeld een concurrente? Wat kan jij anders doen dan diegene? Maak je website uniek en kopieer nooit, je kan geïnspireerd raken.. maar maak daar dan je eigen ding van.
→Wil je dat je website goed vindbaar is op Google?
→Vergeet ook geen SSL te regelen
→Heb je een website, probeer dan continue je vindbaarheid te verbeteren
→Ga jij een schema aanhouden? Of schrijf je wanneer je er zin in hebt?
Regel je hosting, bij wie en waar breng jij je website onder? En lees goed in het contract na hoelang je hier aan vast zit (misschien wil je in de toekomst nog een keer wisselen)

Als je naar mijn website gaat en helemaal naar onderen scrolt zie je dit staan: WordPress Design by pipdig dat betekent dus dat ik op dit moment zelf een thema heb gekocht en deze naar mijn eigen smaak heb ingesteld.

Nu ben ik wel benieuwd hoe jullie dit hebben gedaan? Heb jij je website uit handen gegeven of ben je er zelf mee aan de slag gegaan?

Share:

14 Reacties

 1. 25 januari 2020 / 20:00

  Jaaaa, liefde voor Pipdig! Ik had hiervoor het Minim thema van Pipdig, maar toen ik bij jou zag dat met een ander thema van Pipdig de foto’s zo mooi in het middelpunt komen te staan, ben ik ook daarvoor gegaan. Ik vind die uitgelichte foto’s bovenin, zo’n carrousel, ook heel vet. Ik vraag me alleen af of dit onze website niet vertraagd…maar ja, anders hadden we dit al gehoord denk ik. Fijn weekend nog xxxx

  • 25 januari 2020 / 20:02

   Oh en wat een prachtige foto trouwens boven dit blog! Wauwie!

 2. 25 januari 2020 / 21:12

  Goede tips! Net als jou heb ik een thema gekocht en naar eigen smaak ingericht. Ik ben er heel blij mee!

 3. 26 januari 2020 / 11:13

  Mooie tips geef je hier. Ik heb zelf twee websites, een blog en een portfolio website. Mijn blog heb ik met een thema gemaakt en zelf hier en daar de html/css aangepast zodat alles naar mijn wens is. En voor mijn portfolio heb ik een thema geïnstalleerd, en vervolgens de plug-in Elementor, waar ik vervolgens mijn volledige site mee heb ‘gebouwd’, het voordeel hiervan is dat het met een blokkensysteem werkt en je dus niet hoeft te kunnen coderen, echt ideaal.

 4. 26 januari 2020 / 22:24

  Handig artikel voor beginners, staan goede tips tussen!

 5. 27 januari 2020 / 13:28

  Heel erg leuk om te lezen! Mijn blog heb ik samen met mijn vriend gemaakt en inderdaad vooraf goed nagedacht over wat ik graag zou willen. Daarnaast hou ik ook echt van de plugins van pipdig!

 6. Natascha - Beautyopinie
  27 januari 2020 / 15:35

  De look & feel van jouw blog is prachtig, dus chapeau 🙂 Ik heb het ook allemaal zelf uitgevogeld, en in de loop der jaren steeds aangepast 🙂

 7. 27 januari 2020 / 16:40

  Eerder had ik een blog via Blogger. Aangezien ik daar al ervaring mee had, wist ik welke kanten ik ermee op kon gaan. Toen ik weer wilde beginnen met Blogger, heb ik gekozen voor WordPress, omdat ik las dat het fijner was als je echt wat professioneler over wilt komen. Verder heb ik een webhost, lekker makkelijk. Voor mijn vorige blog had ik wel een betaalde template. Momenteel heb ik dat nog niet, maar daar wil ik dit jaar verandering in brengen. Ik zie veel mensen templates van pipdig gebruiken, ze zijn erg mooi!

 8. 27 januari 2020 / 18:39

  Goede tips Rachel. Kun je na gaan hoe lang we al bloggen. Ik ben in 2012 begonnen en deed maar wat, nu ben ik meer in het wereldje betrokken.

 9. 27 januari 2020 / 20:58

  Ik vind het prachtig al die eenheid op jouw blog, die bruine tinten zijn geweldig. Mij zal dat niet lukken, ik ben net zo “chaotisch” op mijn blog als in real life. Dus het weerspiegelt mij wel.
  Ik heb een betaald thema en zo blij mee. Verder doe ik alles zelf, best eng soms en soms ging het ook fout dus durf ik nauwelijks meer iets te veranderen.

 10. 29 januari 2020 / 10:34

  Wat een fijne tips! Ik vind jouw website ook zo classy 😉 Ik heb tijdens mijn opleiding les gehad in coderen/Wordpress dus ik heb alleen de basis skills. Ik heb wel een kant en klaar thema, maar vind het wel leuk om daarin te veranderen. Leuk dat jij er ook zoveel lol in hebt!

 11. 29 januari 2020 / 11:04

  Leuk! 😉 Ik ken je veranderingen nog goed haha. Je hebt nu zelf ook een fijn sfeertje neergezet!

 12. 31 januari 2020 / 18:47

  Je website ziet er strak uit. Blog zelf ook via wordpress en heb een thema geüpload, maar echt heel veel kaas heb ik er niet van gegeten.

 13. 5 februari 2020 / 09:12

  Je thema is erg mooi! Ik had ook altijd een PIPDIG thema en ben vorig jaar geswitched naar een nieuw thema.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.