Van Beautyblogger tot interieur/moestuin-nerd

In 2012 begon ik met blog artikelen schrijven, eerst gewoon puur als hobby en daarna werd het deels mijn ‘werk’. Al voelt het nog steeds aan als hobby. Ondertussen heb ik al aardig wat toffe samenwerkingen gehad en soms verdien ik er een leuk centje mee. Daarnaast moet ik trouwens wel gewoon vier dagen blijven werken. Maar ik ben dus begonnen als beautyblogger en nu groei ik uit tot een moestuin muts. Vanwaar deze overgang? Als ik deze foto’s van mezelf zie kan ik alleen maar lachen. Niet alleen mijn kapsel is vaak veranderd, maar ook mijn hobby’s. Ik heb soms het idee dat ik teveel dingen leuk vindt. Ik wil al die ballen tegelijk in de lucht wil houden, maar dat is niet mogelijk. Ik heb nu een huisje met mijn man en veel vrije uurtjes verdwijnen in het huis(houden).

Begrijp me niet verkeerd, ik ben gek op make-up.. ik neem er alleen de tijd niet meer voor. Make-up tutorials opnemen en vooral het editen duurde uren. En de views werden steeds minder, dus ik had op een gegeven moment zoiets van, ik sla een nieuwe weg in! Ik ga meer vloggen en meer lifestyle artikelen schrijven. Ook die views werden steeds minder totdat ik een huis kocht in mei 2018. Mijn video’s werden rond de 5-9.000 keer bekeken. En mensen werden enthousiast van ons interieur en ik inspireerde opeens een totaal nieuwe groep. Ondertussen groeide mijn Instagram account ook weer, deze stond trouwens al een lange tijd stil. Geloof mij, ik maak liever foto’s van onze inrichting dan dat ik zelf moet poseren voor een foto. En de foto’s worden gewaardeerd want ze worden enorm vaak opgeslagen. Dit kan ik zien wanneer ik op het knopje statistieken klik.

Ik duwde mijn snoet dus regelmatig onder de plamuur. Mijn ‘wenkies’ waren zo geëpileerd dat ik bijna geen haar meer had. De foundation ging ook gewoon over mijn lippen heen, want dan waren ze niet zo rood. Al had ik eind van de dag dan zo’n heerlijke foundation streep tussen mijn lippen. En mijn ooghoeken zaten vol met oogpotlood. Herkenbare situatie? Wanneer maakte ik mezelf zo op? Toen ik 14-19 was, maar gelukkig was daar Nikkie Tutorials en Youtube en heb ik mezelf op een andere manier leren make-uppen. Al waren mijn wenkies niet meer echt te redden. Die moest ik weer laten groeien en dat duurde wel eventjes.

Ik leerde contouren, mijn wenkbrauwen kregen een mooi vullend kleurtje en ik smeerde voor het eerst oogschaduw op. Voor die tijd gebruikte ik alleen maar mascara en oogpotlood. Nu creëerde ik dus ook echt diepte en schaduw. Maar zonder make-up de deur uitlopen, of op vakantie rond huppelen zonder make-up zat er niet in. Op mijn 18e verfde ik voor het eerst mijn haar en kort daarna koos ik voor de volgende kleuren: fel rood, aubergine, blond, ombré, zwart met een blauwe gloed, hoofd vol met highlights, midden bruin en ga zo nog maar even door. Ik ben in ieder geval niet saai geweest qua haar kleuren!

Toen ik met youtube begon kocht ik softboxen en een ringlamp. Hierdoor had ik een betere belichting en was het beeld mooi scherp. Ook leerde ik bewerken met Final Cut Pro, momenteel ben ik fan van PicMonkey en Lightroom. Ook leerde ik verschillende make-up creaties na te bootsen en ook heb ik mezelf leren schminken. In visagie of schminken heb ik trouwens nooit een cursus of opleiding gevolgd. En uiteindelijk ben ik zelfs in de top 10 beland van de NYX Face Awards. Toen kreeg ik een enorme doos met make-up opgestuurd waar menig vrouw jaloers op zou zijn.

Bekijk hieronder mijn creatie, het enige wat ik bewerkt heb aan deze foto zijn mijn ogen. Verder vond mijn moeder het altijd erg knap. Vooral omdat ik hier nooit een opleiding voor heb gevolgd. Ik zat gerust 3-5 uur achter elkaar te schminken totdat ik tevreden was. Ik hield van details en dit zag je dan ook vaak terug in mijn creaties, bekijk hier een aantal van mijn creaties.

Toch was ik niet helemaal gelukkig meer met mezelf. Ik zag zoveel concurrentie op het internet dat mijn creatieve ziel werd opgeslokt. En ik kan je zeggen, daardoor voelde ik mezelf leeg. Ik wist niet meer wat ik moest plaatsen want ‘ik was toch niet goed genoeg‘. Waarom zou iemand nog naar mijn filmpjes of artikelen kijken? Elke dag beginnen er nieuwe vloggers en bloggers die in een keer mega snel groeien door een filmpje met een pakkende of misleidende titel. Ik was in de war en ik had er even geen zin meer in. Ik ging mezelf focussen op mijn werk en liet mijn youtube, blog, facebook voor wat het was. Dit heb ik bijna drie maanden volgehouden, totdat ik het begon te missen. Bekijk hier mijn ‘ik stop ermee’ artikel.

Veel mensen voelde zich aangesproken door mijn video, maar misschien ging het dan ook wel om die mensen. Niet dat ze het verkeerd deden, maar ze zaten wel in mijn jaloerse koppie. Ik kon het niet loslaten. Waarom kon iemand zo groot worden door iedere week een sushi mukbang online te zetten? Of groot in te slaan bij de H&M en daarna alles weer terug te sturen? Of de titel; ik ga vreemd met mijn neef en mijn vriend komt binnen? Mijn hersenen maakte overuren en ik kon het gewoon niet uitstaan. Waarom hun wel en ik niet? Ik deed er zo mijn best voor, dat was waarschijnlijk ook het probleem. Ik wilde het allemaal te graag, maar wilde ik überhaupt wel in die spotlights staan? Nee, eigenlijk niet.

Ik ben een persoon die heel goed alleen kan zijn, alleen naar de bioscoop, naar de stad, op vakantie of mezelf uren terug trekken met een boek is voor mij geen probleem. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het ook leuk om dingen met mijn man, familie of vrienden te doen. Maar op die uitjes wil ik mezelf altijd graag voorbereiden. Daarom heb ik eigenlijk ook zo’n zin in die moestuin. Lekker mezelf even terugtrekken en dan hopen dat ik hierin mijn rust kan vinden. Maar goed, ik begon dus na drie maanden weer met mijn blog/youtube kanaal, maakte weer een Facebookaccount aan (anders kon ik geen samenwerkingen aannemen op bepaalde platforms) en ik begon weer te schrijven.

Mijn volgers waren weer blij dat ik terug was en ik had meer rust gekregen. Ik plaats momenteel alleen iets wanneer het mij uitkomt. Natuurlijk zitten er weleens deadlines op artikelen, maar verder voel ik geen druk meer. Soms krijg ik een samenwerking binnen die totaal niet op mijn blog past, die neem ik dan ook niet meer aan. Ook al zijn die artikelen vaak het dubbele qua opbrengst.

Wat zijn dan nu je plannen Rachèl? Ik ben mezelf al maanden aan het voorbereiden op de moestuin. Mijn vader heeft sinds twee jaar Parkinson en ik wil deze hobby samen met hem oppakken. Mijn vader heeft al een stuk land, en ik krijg nu de andere helft. Ik ben mega benieuwd hoe dit gaat uitpakken. Op mijn blog, instagram en youtube kanaal ga ik mijn volgers op de hoogte houden. Ik trek dus straks mijn laarzen aan en pluk mijn eigen groentes. Daar heb ik echt onwijs veel zin in! Ik zet een stoel op het bouwland zodat ik ook daar kan lezen. Midden in de natuur, hoe goed klinkt dat?

Het huishouden gaat door, mijn interieur foto’s blijf ik gewoon plaatsen op Instagram. Mijn moestuin avontuur kan je volgen @opdegroenetour. Hier zal ik filmpjes en foto’s gaan plaatsen. Maar nu moet ik eerst nog vier boeken uitlezen en de vierkante meter bakken gaan maken en plaatsen. Daarnaast moet ik nog grond inkopen en in ons huis gaan voorzaaien. Genoeg te doen dus! Ik weet wel waar ieder vrij uurtje in komt te zitten. Straks wordt het weer langer licht en dan heb je ook meer energie over na je werk.

Nu ben ik wel benieuwd of jij mij al een lange tijd volgt? Kan je dat hieronder laten weten? Verder ga ik voorlopig gewoon nog lekker door met mijn website en youtube kanaal. Ik hoef niet meer groot te worden, zolang ik maar mensen kan inspireren is het goed.

Share:

11 Reacties

 1. 27 januari 2020 / 16:37

  Mooi artikel. Ik blog nog niet zo lang als jij, maar ik merk dat ik afgelopen jaar de diepgang in mijn blog miste. Diepgang en persoonlijke blogposts. Sinds december is de diepgang er zeker en heb ik, ondanks het onderwerp, wel weer meer plezier in bloggen. Ik merk dat hoe drukker ik het heb op bijvoorbeeld werk, hoe minder geïnspireerd ik ben om te bloggen. Hopelijk heb ik daar in de toekomst minder last van.
  Jouw blogposts lees ik met veel plezier. Ik hoop dat je fijn samen met je vader aan de moestuin kan werken binnenkort en dat het bloggen en filmpjes maken voor op YouTube weer een leuke hobby blijft 🙂

  • 19 mei 2020 / 16:16

   Vanaf morgen heb ik vakantie dus dan kan ik mezelf gaan focussen op de moestuin, heb er zoveel zin in! Ik kan ook altijd enorm genieten van jouw blogs Marloes! Diepgang heb je zeker.. als is het op een andere manier helaas..

 2. 27 januari 2020 / 22:25

  Ik herken mezelf zo erg in jouw he! Ik heb ook teveel hobby’s vind teveel dingen leuk. En heb ook moeite om me dan op een ding te concentreren. Heb er vaak genoeg over nagedacht om te stoppen met bloggen/facebook/instagram want het gaf me zoveel stress dat ik (mede door dit) een burnout kreeg. Maar toen ik een pauze had genomen miste ik het ook heel erg. Dus nu doen we het gewoon rustig aan haha. Ik vind het ook lastig om met werk, gezin, huishouden ook nog eens fulltime te gaan bloggen.

 3. 28 januari 2020 / 09:13

  Wauw meid, je hebt echt je hart in dit artikel gestopt. Ik ken je no van het begin van het bloggen en je youtube kanaal. Ik blijf het nog steeds super leuk vinden om er naar te kijken (lezen). Ik snap zeker niet waarom mensen met die clickbites zo groot worden, terwijl er helemaal geen realiteit in zit. Het is niet echt, maar om op meer volgers te komen zie je alles tegenwoordig zo veranderen. Er zit niet echt meer een passie in als je alleen maar focust op de cijfers. Dat vind ik ook van bedrijven. Helaas kijken die niet naar het echte content, wat eigenlijk veel realistischer beeld geeft een de consument. Doe vooral waar jij je goed bij voelt. Ik ben wel bezig met fulltime bloggen. Op het moment zit ik in de ziektewet en ben ik fulltime mama. Ik vind het fijn om vanuit huis te kunnen werken. Liefs Gea.

 4. 28 januari 2020 / 09:39

  Heel herkenbaar Rachel! Ik heb min of meer vorig jaar de overgang gemaakt van beautyblogger naar lifestyeblogger en ik kan alleen maar zeggen dat ik nog steeds elke dag blij ben dat ik die stap gemaakt had. Ik vond het maken van productfoto’s (waar ik altijd super veel tijd in stak) gewoon niet meer leuk, net zoals het schrijven over de zoveelste pot crème. Nu schrijf ik nog steeds wel over beauty, maar dan meer artikelen met tips in het algemeen. Toch hou ik me nu voornamelijk bezig met interieur en een toefje fashion. En ik schrijf natuurlij over onze pomeriaan;-) Ik denk dat het maken van die stap heel normaal is. Je wordt immers zelf ook ouder, je leven verandert, en daarmee ook je interesses. Ik vind het wel heel jammer dat veel mensen met het bloggen stoppen, omdat er blijkbaar bij Instagram meer (geld?) te halen valt. Nou ja, mijn Instagram accountje is piepklein, mijn blog groeit echter goed. Ik blijf dus lekker bloggen en ik geniet trouwens volop van jouw interieur updates, zowel op je blog als via Instagram;-)

 5. 28 januari 2020 / 15:48

  Ik mis je beauty videos stiekem wel een beetje, maar ik vind de nieuwe weg die je bent ingeslagen ook heel erg leuk en lees je blog nog steeds met plezier. Ik blijf zelf toch altijd een beauty addict, dat krijg ik er volgens mij ook niet meer uit haha!

 6. 29 januari 2020 / 10:32

  Wauw wat tof om te lezen! Wat blog je ook al onwijs lang. Ik moet eerlijk zeggen dat ik je blog nu ook veel leuker vind! Ik vind make-up tutorials wel leuk om te zien, maar het spreekt mij wat minder aan? Dus voor mij is die groei wel heel tof. Gelukkig is die verschuiving voor jou (denk ik) ook heel leuk geweest door al je hobby’s. Super herkenbaar ook. Ik schrijf nu ook een stuk minder over beauty omdat ik het zelf ook minder interessant vind. De meningen van een product verschillen toch zo erg per persoon.
  Ik snap je gevoel heel goed van ‘waar doe ik het voor?’. Ik blog nu ongeveer vier jaar en blijf vrij stagneren qua volgers. Aan het begin vond ik dat heel lastig en nu soms ook nog wel, maar aan de andere kant doe ik het echt voor de lol.

 7. 31 januari 2020 / 09:48

  Ik ‘ken’ je al heel lang, maar volg je de ene keer meer dan de andere keer. Op een gegeven moment ben je op Instagram met bullet journaling aan de slag gegaan en dat was totaal mijn interesse niet.

  Ik herken je verhaal trouwens wel heel goed. Ik denk dat jij ook weet dat ik van beauty naar lifestyle naar combi van mama, lifestyle, vrouwen en entertainment ben gegaan. Ik vind ook gewoon teveel leuk haha!

  • 19 mei 2020 / 16:15

   Bedankt voor je reactie Natasja en ik vond dat juist zo leuk dat bulletjournalen, maar momenteel echt geen tijd voor..

 8. Natascha - Beautyopinie
  31 januari 2020 / 10:44

  Wat leuk om jouw ’transformatie’ zo te lezen, ik volg je al heel lang! En de weg die je ingeslagen bent vind ik mooi om te zien, zelf ben ik door de jaren heen ook veranderd en meegegroeid zeg maar. Qua mijn eigen blog herken ik dit dan ook heel erg 🙂

 9. 2 februari 2020 / 10:22

  Wat leuk om te lezen. Ik herken ook wel iets van je stukje. Ik wil ook niet iedere keer druk voelen om te bloggen en schrijf wanneer het mij uitkomt. Ik ga eigenlijk alle kanten op met mijn blog en dat is altijd zo geweest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.