Robuuste Wandplank

Eindelijk is onze woonkamer af! Het duurde een aantal maanden, maar nu zijn we helemaal tevreden. Het was een heel gepuzzel, maar het is wel gelukt! Dankzij de planken van Robuust Maatwerk is onze woonkamer nu echt af. Veel mensen zijn net als wij gek op robuust materiaal, maar op internet is dit product lastig te vinden. Uiteindelijk kwam ik dus bij Robuust Maatwerk uit die twee planken voor ons ging maken. Mijn man en ik kozen voor een Robuuste plank in de hal (zwevend) en een plank op industriële dragers in de woonkamer.

Het hout past perfect bij de rest van ons interieur en de dragers zijn in dezelfde kleur als onze vitrinekast en tv-meubel. Waren deze planken makkelijk te bevestigen? En ging het goed in combinatie met onze kalkmuur? Deze muur is natuurlijk onwijs gevoelig en ik was echt bang dat dit fout zou gaan. Op de foto hieronder ben ik onwijs trots. Alles past mooi bij elkaar, het is uiteindelijk helemaal een eigen geheel geworden. Na 1000 Pinterest foto’s heb ik er toch een unieke woonkamer van kunnen maken. Ik wil niet kopiëren, want het is juist leuk om er een eigen draai aan te geven.

Waar komen deze planken vandaan?

Het zijn barnwood planken, afkomstig uit ‘Barns’ schuren uit Canada en Amerika. Robuust Maatwerk importeert dit barnwood rechtstreeks en alle onderdelen van het barnwood gebruiken ze. Deze wandplanken zijn vloerplanken geweest. Ze zijn dus allemaal uniek en hebben mooie oude gebruikerssporen. Ze kunnen los geleverd worden en in iedere afmeting. Maar ook incl. blinde stalen bevestiging is geen probleem. Op deze manier hebben wij de plank opgehangen in onze hal. Nu vond ik een blinde plank mooier in de hal omdat er al een stoere spiegel boven hangt.

In de woonkamer mocht de uitstraling net iets grover en stoerder. Daarom kozen wij voor stoere industriële dragers. Ook hadden we deze plank blind kunnen ophangen, maar uiteindelijk hebben we hier dus niet voor gekozen. Toen ze binnen kwamen werd ik echt onwijs enthousiast.. de planken waren ook enorm goed ingepakt. Dat vind ik sowieso wel een prè, je wilt natuurlijk geen beschadigde planken binnen krijgen. Ook al zijn ze soms al iets gebarsten en onwijs robuust. Als er een hoek af is dan valt dat natuurlijk wel op!

Er zat een handige tekening bij de hal plank. Deze moest zwevend worden opgehangen. Hoe hebben mijn man en ik dit aangepakt? Ik stond natuurlijk al klaar met de stofzuiger en mijn man begon eerst met puntjes zetten. Ik hield het metalenframe vast en hij hield zijn waterpas erop. Toen heeft hij heeft een aantal gaten geboord. Weer eventjes de waterpas erop, mijn man is heel precies. En in dit geval is dat zeker een plus punt.

Marc liep eventjes naar de schuur om wat pluggen te pakken en zijn Makita boor deed de rest. Het frame zat vast en we konden de robuuste plank er zo op schuiven. Wat een ideaal systeem zeg! Hieronder kan je zien hoe het er vanaf boven uit ziet. De spiegel, de houten jaloezieën, de handgrepen en de lamp zijn zwart. Die maken het stoerder, de plank maakt het geheel compleet.

Hoe hebben we het aangepakt in onze woonkamer? De kalkmuur is natuurlijk onwijs poreus en één verkeerd tikkie en de muur is wit. Ik had binnen enkele minuten klokoksels gecreëerd. In andere woorden; ik had het heel erg heet. Mijn man werd daardoor ook wat nerveuzer. We begonnen eerst met de zijkanten opmeten. Links naar het midden en vanaf de kast (rechts) naar het midden. Toen hebben we vanaf de grond gemeten. Toen ging ik op een afstand kijken en mijn man hield de plank op de plek waar die zou komen te hangen.

Ik was tevreden en mijn man zette twee stipjes op de muur. Hij begon met boren en ik hield de stofzuiger erbij. Daarna was het tijd voor de dragers, dit ging eigenlijk ook best goed. Je moet alleen zorgen dat ze helemaal waterpas hangen. De dragers zijn robuust en stoer en het maakt het geheel echt af. Qua accessoires kan ik alle kanten op, ondertussen heb ik al aardig wat gewisseld. Maar ik moet er ook een beetje tegenaan lopen.

De plank is aan de onderkant een stuk gladder, die kant kan je dus ook kiezen. Dat is het voordeel van dragers, dan draai je de plank gewoon om. Bij een zweefplank kan dit trouwens ook want je kan de plank gewoon naar voren trekken en dan een kwartslag draaien. Op dit moment kan ik echt enorm genieten van onze woonkamer. Hij is ruim ingericht, stoer en het hout maakt het helemaal af. Verder moet ik nu alleen nog de kamers boven afmaken.

Wat wil ik daar nog gaan doen? In mijn ”kantoortje” wil ik nog een andere bureaustoel en een roze fauteuil in de hoek zetten met een lamp erboven. Hier kan ik dan lekker rustig in lezen. Mijn make-up kast moet dan even naast de kledingkast worden geplaatst. Ook zou ik graag een groot vloerkleed willen waardoor het geheel wat zachter wordt. En dat is ook extra lekker voor je voeten natuurlijk. In onze slaapkamer wil ik graag deuren voor onze Pax kast, een kastenwand onder onze tv en een grote houten spiegel naast de kast. De zolder en kleine kamer is voor nu helemaal prima.

Zoals jullie kunnen lezen ben ik echt mega enthousiast. Mijn man is momenteel erg blij dat die niets meer iets hoeft op te hangen (voorlopig). Nu ben ik wel benieuwd wie van jullie ook zo’n robuuste plank zou willen?

Share:

25 Reacties

 1. 29 januari 2020 / 10:27

  Wauw wat is jouw huis toch mooi! Ik ben vooral dol op die groene bank. Lijkt me ook heerlijk zitten. Die zwevende plank staat heel gaaf trouwens 🙂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   31 januari 2020 / 10:15

   haha iedereen heeft het over die groene bank. Ik heb al zoveel mailtjes en dm’s ontvangen waar die vandaan komt, hoe die zit, hoe breed die is etc. Thanks voor je reactie 🙂

 2. 29 januari 2020 / 10:28

  Staat heel mooi zeg! Wij hebben toevallig zo’n mooie wagonplank in de toilet opgehangen.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   31 januari 2020 / 10:16

   Thanks Angelina, kalkmuren zijn altijd net wat stoerder 🙂

 3. 30 januari 2020 / 00:01

  Heel tof. Staat ook mooi bij de prachtige bank. Wij hebben echt een nieuwe bank nodig. Maar ach, met 2 kleine kinderen vind ik dat ook weer zo zonde. Deze bank zit ondertussen onder verschillende vlekken en dat gaat nog wel even door met de mondjes vol jam, handjes met pindakaas, etc. Dan maar even wachten. Want als zo’n bank onder de vlekken zou zitten als die van jullie, zou ik echt balen. En er moet ook geleefd kunnen worden in huis. Dus dan maar voorlopig deze bank nog. Met minder mooie planken er boven 🙂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   31 januari 2020 / 10:16

   Ja, dan kan je beter nog eventjes wachten. Mijn zus der bank is ook aan vervanging toe, maar die wacht nog eventjes tot ze over gaat in der nieuwe huis. Natuurlijk moet er ook geleefd worden in een huis, daar is het ook voor toch?! haha in de toekomst kan je altijd deze bank en de planken scoren!

 4. 30 januari 2020 / 10:33

  Ik zag ze al eerder voorbij komen en wat zijn ze gaaf zeg! Sowieso hebben jullie een prachtige woonkamer. Zou zo uit een magazine kunnen komen!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   31 januari 2020 / 10:14

   Zo lief thanks Justine! Ben er op dit moment ook zo blij mee

 5. 30 januari 2020 / 11:44

  Wauw, wat een mooie planken! In ons interieur zouden ze niet passen, maar bij jullie komen ze prachtig tot hun recht!

 6. 30 januari 2020 / 22:21

  Ja, prachtig! Heel robuust en stoer om te zien!
  Wat grappig, jullie muur is poreus, die van ons zijn keihard. Daar moet je echt een professionele boor voor hebben om daar doorheen te komen.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   31 januari 2020 / 10:14

   Het laatste stuk hadden we wel een klopboor nodig, anders moest mijn man echt teveel kracht zetten op zijn Makita boor. Maar toen we boven het behang eraf trokken (in de verbouwing) kwam de muur op sommige plekken helemaal mee. Huisje uit de jaren 60 he dan heb je dat haha.

 7. 31 januari 2020 / 09:37

  Mooie planken en helemaal passend bij jullie interieur! Mijn man is ook zo precies met het ophangen van planken e.d. Heel fijn idd!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 februari 2020 / 12:32

   haha dat is zeker fijn, vooral als je zo trots bent op de muur waar het op komt te hangen.. dan is een gaatje teveel.. echt TEVEEL

 8. 1 februari 2020 / 15:22

  Wat is de woonkamer mooi geworden! Zo’n wandplank in mijn huis lijkt me ook wel wat. 🙂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 februari 2020 / 12:32

   Ja het is echt heel gaaf! en op deze manier kan je er van alles opzetten

 9. 3 februari 2020 / 17:43

  Heel erg mooi! Het past ook helemaal bij de rest!

 10. 3 februari 2020 / 20:38

  Ik heb je artikel met plezier gelezen, ik kan me die ‘klotsoksels’ wel een beetje voorstellen hoor. Een gat of zelfs meerdere gaten in de muur is natuurlijk best definitief, dus je kan maar beter zorgen dat je in 1 keer goed boort;-) Het boren laat ik hier ook altijd aan Andre over.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 februari 2020 / 12:40

   ja joh haha ik had het echt benauwd.. ik vond het echt heel spannend, maar het is dus helemaal goed gekomen.

 11. 5 februari 2020 / 11:06

  Wauw, ben verliefd op jullie woonkamer! Echt een prachtige combinatie van industrieel en rustiek. En de kleur van de bank!! ♥

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 februari 2020 / 12:33

   Zo lief thanks Jessica, wij zijn er ook zo blij mee.. kostte aardig wat bloed zweet en tranen (en geld) maar dan heb je ook wat haha!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.