Wat heb ik gedaan in de maand Januari?

Wat heb ik gedaan in de maand Januari?

Het is alweer februari en ik weet nog goed dat ik het artikel ” wat heb ik gedaan in December” plaatste. Ondertussen zijn we 2020 proostend ingegaan en ik heb een hele rommelige week achter de rug. Er is een oud klasgenoot van mij overleden. Hij heeft ook nog jaren tegenover ons gewoond, dit kwam echt heel hard aan. Ik ben er ook de hele week niet lekker van geweest. En ik heb aardig wat meegehuild op de nummers van Coldplay – Everyday Life en van Maan – ze huilt maar ze lacht. Ik zag ook zo op tegen het condoleren.. maar wat waren ze allemaal sterk. Daarnaast was er nog een jonge man overleden in ons dorp en liet een tweeling en een vrouw achter. Laten we dus maar van elke dag genieten. En zoveel mogelijk liefde geven aan de mensen om ons heen.

Benieuwd wat ik allemaal heb gedaan in de maand januari? Scrol dan snel naar beneden en bekijk alle foto’s. De vorige keer waren mijn volgers erg enthousiast over dit template, dus ik ga het voortaan maar zo doen! Dit is ook lekker overzichtelijk.

Het was tijd om mijn moestuinplan te maken, alle zaden te bekijken wanneer ze gezaaid mogen worden en daarna heerlijk te genieten van mijn lunch. Een heerlijke salade en zelfgemaakte Linzensoep. Dit is trouwens wel een zeer vullend soepje! Het recept komt binnenkort nog online op mijn blog. Het linkse boekje is trouwens van Floor Korte zij heeft ook een moestuin dagboek uitgebracht, deze is echt ideaal om mee te nemen naar je tuintje!

Ik ging ook nog een keer naar de Diebo in Nieuwegein en daar kocht ik nog vijf nieuwe visjes! Ze zijn echt prachtig.. helaas gingen er ook weer heel veel nieuwe vissen dood. Dit waren zeven rijst visjes, dit kwam blijkbaar door de nitrietpiek (en de kaamlaag die op het water dreef). Er was te weinig beweging op het oppervlak, dit heb ik trouwens opgelost want de filter zat blijkbaar te diep onderwater… nu even wachten tot mijn nitrietpiek helemaal weg is. Dan kunnen we weer nieuwe planten en vissen toevoegen.

Project hal kast, ja hoor daar gaan we weer. Het is tijd voor een nieuwe kleur, mijn zus en moeder hadden de kast groen geverfd en dat was helemaal prima totdat de rechterdeur appeltjesgroen uitpakte. Links was nog steeds een pastelkleur, maar rechts was een stuk groener. Daar irriteerde ik mezelf zo erg aan dat ik de verf uit de schuur had gepakt (deze kleur had ik gebruikt voor de buitenboel) en de kast een nieuwe kleur gaf. Nu is de hal gelijk een stuk rustiger. Helaas heb ik wel een paar keer gespetterd op de muur, dit kan ik denk ik wel goed oplossen door het netjes te sauzen?

Ook ontvingen we onze eerste Hello Fresh Box en ik kan je zeggen, alle drie de recepten waren heerlijk! Dit was een recept met orzo, ik voegde nog wat extra kaas en spek toe voor een extra lekkere smaak. We waren aan het smullen, nja eigenlijk ik alleen..want Marc heeft nog steeds zijn smaak niet terug. Die is even flink verkouden geweest, ik had er twee dagen last van en toen heb ik mezelf enorm vol gepropt met vitamines.

Ook ontving ik eindelijk mijn pakketje van Westwing, nu ben ik s’avonds voor ik ga slapen mijn gezicht aan het ‘rollen’. Ik heb sowieso het gevoel dat mijn gezicht zachter aanvoelt en er beter uit begint te zien. Dus hier ga ik zeker mee door! De plankendragers kwamen ook binnen van Goudmethout! Ze passen echt perfect bij onze woonkamer kast en het tv meubel.

Als ik naar mijn werk rij zie ik soms een prachtige zonsopgang, voor deze moest ik ook gewoon eventjes stoppen.. het was zo mooi. Mijn man bestelde een beschuitbus en een koffiepot van Brabantia. Op bol.com waren ze trouwens veel duurder dan op de officiële website. Hier moet je soms wel echt opletten. Mijn moeder kwam nog eventjes langs met twee glazen kandelaars en een ronde vaas (van de kringloop). Het staat echt enorm leuk zo bij elkaar. Sfeertje hoor moeders thanks!

Nog een Hello Fresh recept en dit was ook echt heerlijk! In dit recept moest je wat kokosrasp en cashewnoten opbakken. De kokosroom moest je er doorheen roeren en hierdoor ontstond een heerlijk zachte rijst. Deze heb ik ook bewaard, want ik vond het echt heerlijk! De dag erna (op woensdag) was mijn nichtje Merel jarig en kreeg van mij een nagelpakket! Ze was er helemaal blij mee, maar ze wilde ook nog graag een nachtje komen slapen en de dag daarna een meidendagje houden. Een foto van mijn earparty op dit moment, helemaal blij met de sieraden van Ana Luisa.

Toen was het tijd voor onze Robuuste wandplank van Robuust Maatwerk. Ik ben zo blij met deze twee planken, ze passen echt perfect bij ons interieur. Het zijn barnwood planken die uit Canada/Amerika komen. Deze planken lagen als vloer in schuren. Hierdoor is geen enkele plank hetzelfde. Op deze manier kan ik er alles opzetten en ben ik niet afhankelijk van een foto.

Trouwens die eerste foto nam ik vanaf het toilet haha, ons toilet is wel wat breder en dieper, alleen je zit wel bijna met je knieën tegen de deur. Dus meestal zit ik met de deur open wanneer ik alleen thuis ben. En toen zag ik dit zo voor me en toen dacht ik, ja daar moet ik een foto van maken! Goed verhaal Rachèl, lekker kort ook!

Gekruide krieltjes, kip, tomaten ovenschotel wat we nog overhadden en een salade met pancetta en mozzarella. Dit was een heerlijke maaltijd kan ik je zeggen! Ook kwamen er nog drie nieuwe hoesjes binnen van iDeal Of Sweden. Zijn ze niet prachtig? De linker heb ik op dit moment op mijn telefoon zitten.

Rechts zie je een foto van tegels, ik ben met mijn zus en moeder wezen kijken naar tegels. Mijn zus en zwager zijn een huis aan het bouwen en ze wilden inspiratie opdoen. Dit vond ik persoonlijk echt een hele stoere combinatie. Zeker met een zwarte verwarming, kraan en accessoires. Sowieso ben ik ook echt wel fan van de kleur taupe en in combinatie met grijs. Wat vinden jullie een mooie tegelkleur voor in de badkamer?

Black Decker handmixer, hello you! Ik heb een keukenmachine dat klopt, maar met kleine hoeveelheden boter werkt die soms niet fijn. Dit blijft dan te plat tegen de kom aanzitten. Dus ik dacht, ik bestel een handmixer.. maar daar heb je niet enorm veel keuze in. Dus uiteindelijk koos ik voor dit stoere model en ik kan je zeggen, hij doet het super goed! Die avond had mijn man pasta gemaakt met een lepel creme fraiche. Mijn man kookt trouwens bijna elke avond want die is vroeger klaar met werken. En hij wil dan niet wachten tot ik thuis ben, en ik kan je zeggen.. hij heeft nog niks laten verbranden en het smaakt altijd goed (afkloppen)!

Mijn moeder kwam afgelopen week nogmaals kijken naar mijn trouwalbum, die wilde nog een foto uitzoeken zodat ze die kan ophangen. Ik ben nog steeds zo blij met onze foto’s, onze trouwfotograaf was Dian Dillema. Het trouwalbum heb ik trouwens zelf gemaakt, dit had ik in twee avondjes al voor elkaar. Het is een heel groot album, maar ik geniet van iedere foto die ik erin heb verwerkt.

Even nog een close-up van alle hoesjes, zijn ze niet tof? Welke case trekt jouw aandacht? en heb jij alleen een bumper of ook een klapper? Die heb ik op dit moment er eventjes op zitten want mijn abonnement is afgelopen en hij mag nu echt niet meer vallen. Binnenkort komt er een review van online met een super toffe kortingscode, wil je dus nog zo’n case scoren? Wacht dan eventjes tot het artikel online staat of wanneer de foto voorbij komt op mijn instagram account.

Afgelopen zaterdag maakte ik nog koffie cupcakes en ze waren echt mega lekker. Ik moet alleen de volgende keer het glazuur wat dikker houden. En de cupcakes wat platter snijden zodat het er mooi op blijft liggen. Ook nog even een foto van onze woonkamer en de toffe industriële deur mag niet ontbreken. Rechts een foto van onze hal kast, met enorm veel extra ruimte.. heerlijk! Dat komt altijd van pas en hierdoor is mijn keuken een stukje leger.

Benieuwd naar mijn nieuwste vlog? Bekijk die dan hier.

Share:

6 Reacties

 1. 4 februari 2020 / 20:20

  Klinkt als een goed begin van het nieuwe jaar. De kast ziet er inderdaad zo een stuk rustiger uit, mooi!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   2 maart 2020 / 19:41

   Dat is het zeker, thanks Ilona 🙂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   2 maart 2020 / 19:41

   Zo lief dankjewel Marloes <3

 2. 11 februari 2020 / 14:09

  Pijnlijk om in je omgeving meerdere mensen tegelijk te verliezen. Ik hoop dat je het er persoonlijk niet te moeilijk mee hebt, en anders veel sterkte gewenst <3
  Januari klinkt en ziet eruit als een fijn begin van het jaar. Hoop dat je ook blogjes gaat schrijven over je moestuinproces, want love dat 🙂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   2 maart 2020 / 19:41

   Dat is het zeker Veerle.. je wilt nooit iemand laten gaan (jong of oud), maar dit was wel echt bizar.. en kwam ook opeens heel dichtbij. <3 goed om te horen dat je geïnteresseerd bent in ons tuinproces.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.