Woonkamer Before and After

10 mei begonnen we met klussen en voor ik het wist stond ik in een kaal huis. De vloer was eruit, de muren waren kaal en opeens zag ik het niet meer zitten. Overal lag stof, de vloer was onwijs ongelijk, de zolder moest nodig opgeknapt worden en de koof had Marc eraf geramd en overal lagen de brokstukken verspreid. De stress sloeg opeens toe, over 2,5 maand gaan we trouwen en het is echt een bouwval op dit moment! Toen het eenmaal gestuct was kreeg ik eindelijk weer wat ruime in mijn hersenpan. Het zag er weer strak en goed uit. Uiteindelijk werd ook iedere ruimte geëgaliseerd en dat zag en toen ook een stuk beter uit! Hierdoor kon ik alles een beetje voor me zien.

Er hebben heel veel dingen tegengezeten, maar uiteindelijk komt alles goed. Zolang je geld heb kan je alle kanten op. Ook kan ik jullie zeggen dat het goed is geweest dat we zoveel hadden gespaard. Want op zulke momenten vliegt je geld er doorheen. Maak in ieder geval van te voren een begroting en zorg dat je ook een buffertje hebt voor het geval dat er iets gebeurd. Wij hebben natuurlijk alles in èèn keer alles moeten aanschaffen. Denk aan: verf, kwasten, vloeren, gordijnen, airco, vloerverwarming, meubels en accessoires.

Zo zag de woonkamer van de vorige bewoners eruit. Het had een Botanische vibe, denk dan aan: donkere elementen, donkerbruine houten vloer, koper/bruine accessoires en ze hadden ook een blauwe muur. Het kleed paste weer goed bij de andere accessoires in het huis. Hier kan je de koof nog zien, schattig.. maar in het echt was die kachel echt heel lomp. En als we de koof hadden laten zitten dan konden we geen kast kwijt. Dus die hebben we als eerst gesloopt. Maar daardoor haalden we best wel wat op onze nek gehaald. We moesten namelijk kijken tot hoever we de koof konden weghakken zonder dat alles naar beneden zou komen.

Gelukkig had Marc goed geïnformeerd en mijn zwager had er ook nog naar gekeken. Die is loodgieter en heeft ons ook nog geholpen in het huis. Ook heeft mijn zwager iemand geregeld die de airco kwam ophangen. Diezelfde middag pakte mijn zwager de vloer aan, hallo vloerverwarming! Hier hielp ik hem mee, wat trouwens een pittig klusje was.

Hieronder kan je zien hoe de vloer werd in gevreesd. De buren zullen echt enorm blij zijn geweest met ons. De vloer is aan een stuk gelegd dus ieder geluid trilt enorm door… Maar goed wij hebben nu wel lekkere warme voetjes, steeds meer mensen installeren een vloerverwarming en ik begrijp nu wel waarom. Eerst vond ik het niet nodig, maar mijn zus en broer gaven aan dat het echt werelds is! Dus toen hebben we besloten het toch maar te doen.

Onze woonkamer was opeens een opslag geworden voor spullen. De stopcontacten zijn allemaal naar beneden gehaald, dit vonden we allebei veel mooier. Want anders zaten er vierstopcontacten precies boven onze bank. Op een witte muur valt dit nog niet zo op.. maar op een grijze kalkmuur natuurlijk wel! Wat hebben we verder nog allemaal veranderd in onze woonkamer? Ik zal hieronder het lijstje samenstellen.

1. stopcontacten naar beneden gehaald 2. het achterraam eruit gehaald en het kleine raam is een vast raam geworden. Het raam zat onder de las spetters dus ik vond dat enorm zonde. Toen hebben we de keuze gemaakt om die er helemaal uit te laten halen en een nieuwe te laten plaatsen 3. de koof weggehaald en dicht gestuct 4. vloerverwarming gelegd 5. blauwe muur verwijderd, dit waren allemaal rare plakkaten dus dat moest eraf gehaald worden.. daar kon niet overheen gestuct worden. 6. De keukenvloer lag hoger dus er moest geëgaliseerd worden voordat er PVC gelegd kon worden 7. alle kozijnen hebben we geverfd 8. de oude vensterbanken eraf gehaald en nieuwe vensterbanken gekocht 9. PVC vloer besteld bij Paans Stofferingen uit Werkendam 10. de stopcontacten van de tv zijn lager gemaakt zodat je geen kabels ziet, dit is echt ideaal!

Op een gegeven moment wilde ik af van de witte muur, ik ging op google surfen en kwam uiteindelijk terecht op Pure & Original kalkverf. Ik ging naar een winkel in Arkel en daar kocht ik vier blikken en een blokkwast. Ik was gelijk €200 lichter, maar het resultaat mag er zijn! Het was wel hele zware verf waardoor die moeilijk aan te brengen was. Op een gegeven moment heb ik de verf ook iets meer aangelengd met water, hierdoor werden ze vegen ook een stuk zachter. Wil je weten hoe je het beste kalkverf kan aanbrengen? Klik dan hier voor de video en het artikel.

Hieronder kan je zien dat de muur rechts een stuk drukker is uitgevallen. Hier was de verf dus ook enorm zwaar.. daarna heb ik het aangelengd met water. Al had ik het advies precies opgevolgd van de winkel, maar ik heb denk ik nog 200-300ml extra water toegevoegd. Wat was het vreemd om opeens de kamer zo te zien. De kalkmuur zat er strak in en de vloer was perfect qua tint. Ook had Marc de plinten vastgemaakt. Het werd al steeds meer ons huisje..

Dit gevoel duurde trouwens wel bizar lang. Hadden jullie dit ook? We hadden het huis gekocht, we stonden opeens in een kaal huis en ik voelde het nog niet echt. En toen het steeds meer eigen werd (door te verven, de vloer die erin lag, meubels), voelde het steeds meer als ons plekje. En ik ben trouwens nog steeds trots op deze muur. Dit heeft uiteindelijk meer dan acht uur gekost denk ik. Eerst moest de primer erop, toen de eerste kalklaag en toen nog een tweede laag kalkverf. Ik had op een gegeven moment geen arm meer over.

Ik weet het nog heel goed, mijn vakantie zat er bijna op en vrijdag kwamen al onze meubels (het grootste deel in ieder geval) het was deze dag dik 40 graden en opeens kreeg ik een telefoontje dat de Haco Wonen het niet ging redden. Precies de leverancier waar we het meeste van zouden krijgen. (bank, stoelen en ons bed). Hier heb ik dus enorm mijn best voor moeten doen dat die uiteindelijk toch wel kwam. Het was helemaal aan het eind van de dag, maar ik had het ervoor over.

Uiteindelijk was mijn auto een deuk rijker, want de chauffeur liet ons bed uit zijn handen glijden. Hij was zeiknat van het zweet en het bed ging maar net naar boven… ik was als de dood dat een van die mannen tegen mijn kalkmuur aan zou komen. Als er iets vochtigs tegenaan komt heb je gelijk een rare vlek. Dit gebeurde dus met de kast van Trendhopper, maar gelukkig moest de kast nog een stukje om waardoor de vlek erachter viel.

De woonkamer heeft een industriële look die warm aanvoelt

Ben ik op dit moment tevreden over onze woonkamer of zou ik nog iets anders willen toevoegen? Of heb ik misschien spijt van een van onze aankopen? Eigenlijk ben ik enorm tevreden, alles moest een plekje krijgen en nu voelt het echt als thuis. De woonkamer heeft een industriële look die warm aanvoelt. Eerst twijfelde ik over clean, wit, gevlochten materiaal en de kleur cognac. Uiteindelijk is het warm, landelijk, groen, okergeel en industrieel geworden.

Op dit moment heb ik 668 pins op mijn Home Inspiration bord. Hier kan je zien dat ik echt gek ben op verschillende stijlen. Soms kan het niet druk en gek genoeg zijn. Uiteindelijk waren mijn man en ik het snel eens over de meubels. De groene bank vonden mijn moeder en zus het meest tof en op een gegeven moment toen ik met Marc naar Alexandrium ging vond hij deze bank ook het mooist. Oke, bestellen maar dan!

Waar komen onze spullen vandaan?

We krijgen ook vaak te horen dat deze bank enorm lekker zit. Het kleed hebben wij gekocht bij Leenbakker, zwarte ronde tafels bij de Karwei, het ecosysteem is van Stekkie, de meeste accessoires zijn de Leenbakker en Kwantum, de zwarte deur is van de Praxis, houten jaloezieën van Veneta, Basic linnen gordijnen zijn van Enjoy21 (gratis inmeetverzekering en momenteel ook flinke korting) en ons servies is van de Casa.

De metalen kast is van de Trendhopper (uit Sliedrecht), ons tv meubel is van Max wonen en de lampen komen bij de Haco vandaan. Onze tafel komt bij de Trendhopper vandaan. De stoelen (in twee verschillende kleuren) zijn van de Haco. De plant in de hoek is van de Intratuin en we willen sowieso nog wat meer groen in onze kamer.

Heb jij al je meubels bij èèn zaak gekocht of ook bij meerdere? En wat vind je van deze stijl qua inrichting? Heb ik dingen gemist of over het hoofd gezien? Mail mij dit dan: rachelkromdijk@gmail.com voor overige vragen mag je mij natuurlijk ook altijd een bericht sturen.

Ik hoop dat ik weer wat mensen mag inspireren met dit artikel. Wil je mij ook als stylist inhuren, dat kan! Stuur dan foto’s van je woning/kamer en dan ga ik voor je aan de slag. Ik wens jullie allemaal een fijn weekend en geniet ervan. Wat zijn jullie plannen?

Share:

15 Reacties

 1. 9 februari 2020 / 09:06

  Onwijs gaaf, ik zie het vaak voorbij komen op Insta! Ik vind vooral jullie kleed bij de bank heel uniek!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   9 februari 2020 / 13:39

   Ah thanks Chris! Wij zijn ook blij met die keuze geweest hoor.. eerst vond mijn man een vloerkleed niet zo nodig, maar het is nu een veel warmer geheel.

 2. 9 februari 2020 / 11:42

  Wat gaaf zeg, onwijs mooie look en sfeer geeft het 🙂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 februari 2020 / 12:26

   Thanks Donna, lief van je 🙂

 3. 9 februari 2020 / 18:46

  Wauw echt prachtig zeg, alsof het recht van pinterest komt!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 februari 2020 / 12:26

   Dat is een groot compliment, thanks Laura!

 4. 10 februari 2020 / 10:50

  Wat is het toch mooi geworden, je kunt er echt trots op zijn Rachel. Oh, verschrikkelijk is dat, op een bepaald moment tijdens de verbouwing dat je zo’n instort-moment hebt en het helemaal niet meer ziet zitten. Ik heb dat ook gehad, vooral onze keukenverbouwing duurde zo lang vorig jaar. Ik had wekenlang een marmer blad midden in de woonkamer staan, overal pannen, overal bestek, eten, servies, theedoeken, overal zooi en stof. Je denk dat het nooooooooit meer af, of goedkomt. Maar uiteindelijk….komt het al-tijd goed, gelukkig maar;-)

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 februari 2020 / 12:26

   Zo lief thanks Chris! ja echt hoor, ik was alleen maar stof aan het happen.. weer opruimen en na een paar uur was het weer een bende. Er kwam echt geen eind aan! ja een keuken en badkamer verbouwing blijkt ook echt vreselijk te zijn.. haha gelukkig komt uiteindelijk alles goed!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   29 maart 2020 / 13:36

   Thanks Suzanne 🙂 We zijn er ook echt enorm blij mee.

 5. 16 februari 2020 / 14:24

  Heel veel werk komt der stress van..
  Maar nadien als het af is dan is het een plaatje.
  Ik vind trouwens jullie huisje der prachtig uit zien dan de vorige bewoners.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   29 maart 2020 / 13:36

   Ja dat is zeker waar Heidi, we zijn blij dat we alles gelijk hebben kunnen doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.