Hierdoor voel ik mezelf ‘oud’

Er zijn van die dingen dat je denkt, he.. shit! Nu voel ik mezelf echt ”oud”. Ik heb een aantal van die dingen onder elkaar opgesomd. Laat jij mij in de comments weten welke dingen ik ben vergeten? Of waar jij jezelf juist oud door voelt? Veel plezier met het lezen van dit artikel. Ondertussen ben ik mijn moestuinplan aan het maken, willen jullie hier ook een artikel over lezen? Want dan komt die aankomende week online, nu even een schema in Excel maken en het een en ander noteren in mijn notitieboek. Er komt meer bij kijken dan je denkt..

Verder waaien er een aantal mensen voorbij ons raam, wat een storm zeg! Het verbaasd mij hoeveel mensen nu een rondje gaan lopen ”vliegen”. Een hele fijne zondag allemaal en geniet ervan! We mogen bijna weer gaan werken.

1.Wanneer kinderen u tegen mij zeggen
2.Als ik op mijn knieën heb gezeten en ik omhoog moet komen
3.Soms kraakt mijn lichaam gewoon..
4.Als ik mezelf realiseer dat ik gewoon getrouwd ben, een huis heb gekocht en we eigenlijk alles op ‘de rit’ hebben
5.Wanneer je tieners/pubers ziet lopen en dat ze dan de auto instappen, maar huh ben jij al 18?! Oké dit heb ik echt gemist..
6.Straattaal is zo niet mijn ding, soms gebruik ik Google om erachter te komen wat het betekent. Ik kom uit de tijd van wjnmk, brb, lol, knmzj
7.Wanneer je op de radio hoort dat het nummer Escape van Gwen Stefani al 13 jaar oud is, ho stop de tijd!
8.Vroeger vond je muziek in kledingwinkels chil, tegenwoordig vind je het al snel te hard staan, en serieus.. wat is dit voor muziek?
9.Dat op je de tv oude beelden ziet en dat je denkt, die jampot glazen.. ‘oh die dragen ze nu ook, laat maar’.
10.Ik word gewoon al bijna 30 jaar.. nog drie jaar, de ene kant natuurlijk super dankbaar dat ik het mag worden
11.Wanneer ik Beugelbekkie, David de Kabouter, de Snorkels voorbij zie komen, dat was pas televisie!
12.Wanneer ik op de zolder oude foto’s en spulletjes aan het bekijken ben
13.Tegenwoordig communiceert de jeugd met hun mobiele telefoon, ‘vroeger’ gingen we buiten skippyballen, touwtje springen, buskruit doen, op containers klimmen, dingen en plaatsen verkennen.
14.Soms val ik bijna inslaap op de bank onder een film, dit had ik vroeger echt nooit.. maar serieus, echt nooit.
15.Het is bijna uitstrijkjes tijd
16.Wanneer iedereen om je heen kinderen krijgt of al een tweede/derde krijgt en ik pas net getrouwd ben.
17.Tegenwoordig gaan mensen om 00:00 pas stappen, ik lig al om 22:00 op apegapen, hoe dan?!
18.Vroeger nodigde mijn ouders mensen uit op het eten en nu creëer ik zelf dit soort situaties and i love it.
19.Wanneer ik sommige dingen doe of zeg, dan realiseer ik me één ding.. ik lijk precies op mijn moeder!
20. Ik kan helemaal genieten van een boek op de bank, terwijl andere avontuurlijke uitjes hebben of staan te springen op een festival
21. Mijn handen worden ook ouders ”logisch”, maar kijk eens goed naar je handen, je ziet dat er al 27 jaar mee geleefd is
22. Op een gegeven moment (zeker wanneer je gestopt bent met roken) na je 25e merk je dat je echt je best moet doen om je lichaam in shape te houden
23. Vroeger sprak je na school met een vriendje of vriendinnetje af, tegenwoordig moet je de agenda’s naast elkaar leggen en soms wordt het dan nog op het laatste moment verzet
24. Wanneer je hoort in welk jaar de eerste Sims uitkwam
25. Vroeger speelde ik Habbohotel, tegenwoordig heb je niet echt meer tijd voor dit soort dingen
26. Mijn oogleden veranderen, dit voel ik vooral wanneer ik oogschaduw aanbreng
27. Wanneer je merkt dat je opeens bepaalde gerechten of ingrediënten wel lust.
28. Vroeger ging je weleens fietsen, skeeleren of een stuk lopen en wanneer je dan viel, keek je snel om je heen en stond je weer snel op. Als ik nu zou vallen.. zou ik het liefst een aantal minuten blijven liggen, even ondertussen schaapjes tellen en kijken of ik een figuurtje kan spotten in de wolken , kan ondertussen iemand mij overeind helpen?
29. Wanneer ik door mijn dorp heenloop en dan naar huizen kijk waar ik vroeger binnen speelde, of langs het huisje van mijn oma waar nu een ander omaatje in woont. Of hè! dit was vroeger mijn school, hier gingen we altijd knikkeren of vadertje moedertje spelen

Door welke voor dingen voel jij je oud? Loop jij juist tegen dingen aan, of merk je het juist aan je hobby’s?

Share:

25 Reacties

 1. 9 februari 2020 / 16:32

  Zo herkenbaar en dat wordt alleen maar erger haha. David de kabouter is trouwens echt nostalgie <3

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 februari 2020 / 13:24

   haha het wordt inderdaad alleen maar erger.. maar goed het is ook prachtig om ouder te mogen worden, dat kan niet iedereen zeggen. David de Kabouter was ook gewoon leuk om te kijken, tegenwoordig zijn het allemaal van die serieuze series over eerste kus, verkering etc. dan krijg ik echt medelijden met mijn nichtje..

 2. 9 februari 2020 / 18:40

  Nummer 2 en 3 hahah echt te erg. Maar de eerste keer dat een jonger persoon u tegen mij zei weet ik ook nog zo goed. Ik was echt beledigd terwijl het kindje gewoon beleefd was haha.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 februari 2020 / 13:24

   ja sommige mensen werden ook boos wanneer ik u zei, maar ik antwoorde dan altijd met: ”sorry ik ben gewoon beleefd, maar vanaf nu zal ik gewoon jij zeggen (ik zal het proberen in ieder geval)”.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 februari 2020 / 13:24

   Thanks Marloes 🙂

 3. 10 februari 2020 / 10:16

  Ik ben ‘nog maar’ 21, maar herken zeker wat punten. En straattaal zegt mij ook niks, ik kom ook uit de ‘wjnmk’ en ‘brb’ tijd. Ik voel me wel aardig volwassen wanneer ik verzekeringen aan het vergelijken ben, wanneer ik met mijn vriendin praat over onze toekomst en wanneer ik me besef dat ik over een jaartje alweer klaar ben met school. Ik zal niet zeggen dat ik me oud voel, maar ik besef me soms wel plots dat ik toch wel aardig volwassen begin te worden.

  • 10 februari 2020 / 10:59

   Ik heb echt precies hetzelfde! Ik merk bijvoorbeeld dat ik de laatste tijd ook steeds meer vocht vasthoudt in mijn benen en dat er ’s avonds echt de sokken in geklemd zitten! Nu merk ik ook dat ik alweer bijna 22 wordt (wat nog niet oud is), maar dat betekent dat mijn vriend dus dit jaar ook 26 wordt en dus al dichter bij de 30 komt!

 4. 10 februari 2020 / 10:46

  Haha, door welke dingen voel ik me oud? Nou door punten 1 tot en met 29 dus! Alles is ZO herkenbaar, krakende botten bij het opstaan, kinderen die u tegen je zeggen, om 10 uur ’s avonds al op apegapen liggen….#ifeelyourpain 😉

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 februari 2020 / 13:22

   haha gewoon door.. ALLES! ja heerlijk, gisteren zakte ik ook weg op de bank om 23:30 ofzo? En mijn man zei; chel ik val weleens weg.. maar als we een serie kijken moet je dat wel even zeggen dan gaan we gewoon naar bed 😛

 5. Natascha - Beautyopinie
  10 februari 2020 / 13:09

  Zoooo herkenbaar! En vooral dat trends weer terug komen waar je dan 20 jaar geleden ook aan meedeed 😉

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 februari 2020 / 13:22

   De wijd uitlopende pijp, de doorzichtige brillen, kleurtjes of vlechtjes in je haar en ga zo maar door haha, heerlijk om al die dingen voorbij te zien komen

 6. 10 februari 2020 / 17:22

  Eerst 🙂 het lijkt me heel leuk om meer te lezen over je moestuinplan. Zeker omdat ik het ook heel fijn vind om zelf mijn groentes te kweken. Mijn ontspanning en mijn (letterlijke) aarding.

  Misschien klinkt dat ook al oud 🙂 Maar ik ben dan ook wel al ‘oud’ want hier staat er al een 4 voor… (hoewel ik dat zelf niet zo voel)
  Dus ik herken me in heel veel van je puntjes.
  Met de rages die terugkomen, dat heb ik nu heel erg met de revival van Dr Martens schoenen. Toen ik 16 was, was dat enorm trendy en nu weer (maar ook nu weer bedenk ik dat ik het maar laat voorbij gaan). Mijn man heeft dan weer een trauma met grote brillen… 🙂
  Nog confronterend als de apotheker en de stomatoloog die je verstandskiezen gaat trekken, jonger zijn dan jezelf…
  Maar bovenal vraag ik me af waar al die tijd naartoe is?

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   11 februari 2020 / 14:06

   Dat komt voor elkaar Geke, ik ga er iets moois van maken! En ook hopende dat ik daar weer veel mensen mee mag inspireren, op de gezonde tour dus! en wat is er nog leuker dan je eigen groentes verbouwen.. Dr. Martens heb ik nooit iets mee gehad, maar tegenwoordig zijn ze weer helemaal trendy. Ja het gaat allemaal echt zo snel..

 7. 11 februari 2020 / 12:45

  Ik heb dat gevoel soms als ik voorbij een middelbare school wandel. Het geluid van de bel, de groepjes voor de schoolpoort… Het zit nog vers in mijn geheugen, maar ergens is het toch al zo lang geleden.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   11 februari 2020 / 14:06

   Ja, als ik mijn nichtje moet ophalen dan denk ik ook echt.. wat een leventje. Al hebben die al wel veel meer huiswerk dan toen wij op de basisschool zaten. maar die piepjes en die liedjes die ze moeten zingen blijft nostalgie!

 8. 11 februari 2020 / 22:26

  Ohhh ja zo herkenbaar! Ik voel me echt heel oud als ik zie dat mensen die flink wat jaren jonger zijn dan ik 18 zijn en naar feestjes gaan, terwijl ik liever thuis op de bank zit.

 9. 13 februari 2020 / 12:02

  Ohhh zo herkenbaar! Vooral dat de muziek ’tegenwoordig’ zo hard staat haha. Ook vind ik de meeste muziek wel heel erg op elkaar lijken. Ik had het ook toen ik erachter kwam dat een band van vroeger nu ineens weer muziek maakt (panic at the disco) en dat ik dacht: nooo, vroeger waren ze zoveel beter. Ik merk het ook aan mijn katers, want na een paar biertjes ben ik de volgende dag al niet meer te genieten. Dat ging vroeger ook een stuk sneller haha.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   18 februari 2020 / 10:56

   haha ik merk het ook aan mijn katers zegt Claire dan, ja we zijn het sowieso wat sneller ‘zat’ haha!

 10. 13 februari 2020 / 21:21

  Heel herkenbaar.
  Maar als je eenmaal een kindje heb dan voel je nog ouder.
  Zeker als ze elk jaar ouder worden.

 11. 14 februari 2020 / 12:11

  Zo herkenbaar allemaal!
  Laatst had ik ook zon “wat ben ik oud” momentje. Ik vroeg aan een puber of hij niet eens aan zijn huiswerk moest ipv de hele dag voor de tv hangen hahaha

 12. 14 februari 2020 / 13:16

  Ik ben in augustus dertig geworden en kan er maar niet aan wennen, haha. Ik schrik nog steeds wanneer jongeren me ‘mevrouw’ noemen. Ohh, en dat opstaan nadat ik op m’n hurken gezeten heb … Ik moet me net niet rechttrekken aan het winkelrek. 😂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   18 februari 2020 / 11:00

   Alles kraakt he, mijn man kijkt me soms ook echt aan met een blik van; wat ben jij aan het doen? haha help me eens eventjes overeind? Please!

 13. 17 februari 2020 / 21:12

  Als je kind naar school gaat, voel je je oud!

  Behalve als je erachter komt dat ze nog steeds elastieken, schoteltjes maken met touwtjes op hun handen (stringz) , slijm maken met lijm (wat dan vervolgens in het haar komt…) en gum sparen 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.