Industriële vitrinekast

Alles in onze woonkamer heeft een industrieel randje. Toch is onze kamer niet koud en grauw! Daarom wilde ik dit artikel schrijven, want hoe kan je bijvoorbeeld industriële meubels combineren zonder dat het koud/grauw wordt? Lees dat in dit blog artikel. Ben jij ook zo gek op onze industriële vitrinekast? Ondertussen is de storm gaan liggen, wat een weertje was het gisteren he? Mensen waaide nog net niet uit hun schoenen. Verder ben ik dit afgelopen weekend heerlijk aan het rommelen geweest. Ik ben nog steeds druk bezig met ons moestuinplan en ook hou ik sinds twee maanden onze in/uitgaven bij waardoor we een mooi maandoverzicht hebben. Hierdoor kunnen we makkelijker zien waar we teveel geld op uitgeven. Doe jij dit ook? Ik gebruik hiervoor het programma Numbers wat standaard op een Macbook zit.

Nu ben ik wel benieuwd naar iets, wie van jullie heeft ook een industrieel huis? Is deze stijl tijdloos? Hier ga ik allemaal antwoord op geven. Ik ben in ieder geval super blij dat wij voor deze meubels heb gekozen. Het past bij mij als persoon en we hebben er ons eigen ding van gemaakt. Ons interieur is nu stoer maar warm tegelijk. Het heeft allemaal eventjes geduurd, maar uiteindelijk zijn we goed geslaagd qua meubels.

Waar komt onze kast vandaan? Wij hebben deze kast bij de Trendhopper in Sliedrecht gescoord. Ze hadden daar echt onwijs toffe meubels, ook onze Robuuste tafel komt er vandaan. Later hebben we pas op een andere website ons tvmeubel gescoord. Die sluit precies aan op onze kast en onze kast is trouwens ook afgewerkt met mangohout. Je hebt oneindig veel ruimte en het zijn geen zes lades, maar drie diepe. Hier zitten bijvoorbeeld onze bordspellen, skibbo, kaartspellen, bijbel en fotoboeken in.

Oké, een vitrinekast is niet altijd praktische want je ziet er alles doorheen. Wat ga je hierin bijvoorbeeld allemaal inzetten, wat mag iedereen zien? Wij hebben gekozen voor ons servies, wat nostalgische items, tweedehands glaswerk en de schelpen die mijn vader in Portugal had gevonden. Hierdoor hebben we een heel unieke kastinhoud gecreëerd.

Wat is er nog meer industrieel in onze woonkamer? Onze vintrinekast, kalkmuur, robuuste plank met de industriële plankendragers, onze bank, tv meubel, zwarte houten jaloezieën, eettafel, eetkamerstoelen en onze overige accessoires.

Wil je dat het allemaal niet te koud aanvoelt? Want ik bedoel, industrieel bestaat vaak uit grijs en zwarttinten. Zorg dat je een vloer neemt met een vleugje bruin erin. Onze vloer is grijs/beige/bruin, hierdoor kan je echt alle kanten op. Nog een voordeel? Je ziet er niks op, top! Voeg ook wat stoffen toe in je interieur; kussens (voor bijvoorbeeld op de bank), vloerkleed, gordijnen, plaids etc. Planten doen het trouwens ook goed, dit fleurt de boel ook weer wat op. Heb jij ook een industrieel huis, of zou je dit willen?

Share:

9 Reacties

 1. 11 februari 2020 / 11:27

  Wat een mooie kast! Past precies bij jullie interieur vind ik. Het nadeel is inderdaad het glas, maar jullie hebben hem mooi ingericht.

 2. 11 februari 2020 / 16:37

  Het is zo’n mooi geheel en helemaal niet grauw. Het is juist heel chique en stoer tegelijk! Ik moet wel lachen om het zinnetje “mensen waaide nog niet niet uit hun schoenen.” Whaha!!

 3. 11 februari 2020 / 17:55

  Ik vind de kast heel mooi! Ik hou juist van open kasten zodat je je mooi(st)e spulletjes altijd kan zien. En ik verander deze open kasten ook regelmatig. Ook jullie bank is prachtig, gaaf dat dat weer een heel andere stijl is, maar toch een prachtig geheel vormt! Ik heb geen industrieel huis. Ik vind het eigenlijk heel lastig om ons huis qua interieurstijl te omschrijven. Het is in ieder geval vooral erg kleurrijk en vol prints en verder heel ‘groen’ (en dan zowel qua kleur als qua planten;-)), maar ik heb er niet echt een naam voor eigenlijk.

 4. 12 februari 2020 / 11:51

  Wat een prachtige kast! Heel erg mooi. Wij hebben toevallig ook een industriele kast besteld om in onze keuken weg te zetten. Vind het inderdaad helemaal niet kil bij jullie maar mooi warm!

 5. 12 februari 2020 / 15:26

  Ik vind de kast geweldig en jullie interieur helemaal! Lekker knus en huiselijk! <3

 6. 13 februari 2020 / 07:45

  Ik vind de kast echt geweldig. Wij hebben zeker wel wat industrieel qua stijl in huis… Wij hebben een combi ervan gemaakt en ben er nog steeds erg blij mee.

 7. 13 februari 2020 / 13:13

  Wauw, jouw huis is zo Pinterestwaardig haha. Het ziet er echt prachtig uit

 8. 13 februari 2020 / 14:09

  Aah zo tof! Ik word ook altijd zo blij van jullie interieur, vind het gewoon zo mooi allemaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.