Waar wij ons niet aan hebben gehouden op onze bruiloft

Op 8.8.2019 zijn wij getrouwd en we kijken er met een grote glimlach op terug. Deze dag hebben wij met een lach en een traan doorstaan. Veel mensen gaan voor het standaard huwelijk, wij hebben ons hier niet echt aangehouden. Waarom niet? Omdat iedere bruiloft uniek hoort te zijn, nodig geen mensen uit puur voor de opvulling. Deze dag moet je namelijk vieren met familie/vrienden. Het enigste waar ik van baal is dat we geen video hebben laten maken, dat was wel tof geweest om op terug te kijken.

Maar goed, ik heb een prachtig fotoboek gemaakt waar we ook trots op zijn. En soms zegt een foto meer dan 1000 woorden. Nu kunnen we samen terugkijken op een prachtige dag en ik kan je ook zeggen dat Dian Dillema echt een kunstwerk heeft gemaakt. Dankzij haar foto’s krijgen we nog steeds dagelijks complimenten (vooral veel op Instagram). De metaal Kathedraal was trouwens ook wel een goede keuze om onze foto’s te maken. Het liefst waren we getrouwd in Italië, maar dat ging helaas niet. Toch hebben we een prachtige feestlocatie gevonden! Het Houtse meer, wat een geweldig uitzicht, lief personeel en het eten was fenomenaal.

Boeket door de lucht gooien

Tja, hier kan ik heel kort over zijn. Ten eerste was ik het helemaal vergeten en toen ik erachter kwam.. was het boeket al thuis aan het drogen. En nu kan ik er nog steeds van genieten want hij ligt op onze kast in de woonkamer. Er wordt tegenwoordig ook niet echt meer een boeket door de lucht gegooid. Soms wordt dit met een extra boeket gedaan, maar niet met het origineel. Ze zijn namelijk ook best prijzig..

Er is geen korrel rijst door de lucht gevlogen

We zijn niet bekogeld met rijst korrels of bloemenblaadjes. Toen wij het stadhuis uitkwamen had mijn schoonzus voor iedereen een bellenblaas geregeld. Dit zag er echt mega tof uit! Ook op de foto’s is dit een ideaal idee. En niemand wordt er vies van (en niemand heeft rijst in zijn of haar haar).

Openingsdans, een dansvloer en een DJ

Dit hadden wij allemaal niet, Marc en ik hadden twee Spotify lijsten gemaakt. Eentje voor onder het eten en de ander voor na het eten wanneer er meer een party sfeer was. Heel veel old school nummer, maar dat konden veel mensen waarderen. De muziek stond op de achtergrond en dus ook niet te hard. Hierdoor konden veel mensen relaxed met elkaar praten. Deze sfeer wilde wij dan ook graag creëren, vooral omdat we zelf geen party-peepeeers zijn. Zo’n openingsdans vind ik altijd vreselijk gênant, ik vind het wel altijd mooi als je eventjes met je vader gaat dansen, dat heb ik als enigste wel gemist.

Het eten pakte iets anders uit

Wij kozen voor een super luxe barbecue op het strand, eerst wilden we een tapas idee uitwerken, maar toch kozen we uiteindelijk voor de barbecue. En ik kan je zeggen, het zag er ge-wel-dig uit. Het Houtse Meer weet wel van aanpakken. Er was iemand continue aan het grillen (gamba’s, verschillende soorten vis, worstjes, hamburgers, varkenshaas etc). Er lag mega veel vers gebakken brood, salades, sausjes.. het was echt heerlijk. Jammer genoeg zat mijn korset net iets te strak waardoor ik op een gegeven moment al snel vol zat.

Geen ceremoniemeester(s)

Hier hebben wij ook niet voor gekozen, waarom? Omdat ik zelf echt een plan muts ben, als ik het gewoon allemaal goed regel.. hoeft er niemand overal achteraan te rennen. En kan iedereen gewoon relaxed van deze dag genieten. Mijn zus heeft als enigste even de lijst afgelopen voor de groepsfoto’s, thats it!

Kousenband, serieus?

Mijn been liep al blauw aan bij het idee, nee dit vind ik ook zo’n Amerikaanse traditie, dit hoefde voor mij ook echt niet. Deze had ik wel erbij gekregen toen ik mijn jurk ging ophalen.. maar die ligt nog steeds ergens in een hoekje of tasje.

De sluier was weggewaaid

Nee, grapje! Ik heb gewoon niet gekozen voor een sluier, het maakt een jurk vaak af.. maar bij mij was juist de bovenkant het mooist waardoor die helemaal zou wegvallen. Bij Ankii heb ik dus niet gekozen voor een sluier, maar wel voor blingbling schoenen, sieraden en mooie oorbellen. Plus ik had een groot sieraad op de achterkant van mijn haar en die was nu ook mooi te zien.

Geloften en een speech

Wij hebben wel geloften op een kaartje voor elkaar geschreven. Met de volgende woorden van mijn man: ”trouwen met het liefste meisje”. En dat ik het al zes jaar lang met hem had volgehouden. ‘‘Je bent ontzettend veel voor me gaan betekenen, je zorgt voor me.. geeft ontzettend om me en het belangrijkste dat je altijd het beste met me voor hebt. Als ik jou in een paar woorden moet omschrijven: liefdevol, zorgzaam, optimistisch en je hebt vreselijk veel voor een ander over. Ik ben blij dat ik jou na morgen mijn vrouw mag noemen en dat we voor elkaar blijven vechten tot we beiden oud, grijs en verrimpeld zijn’. Deze geloften hebben we een avond van te voren aan elkaar gegeven. En deze kaart zal ik eeuwig bewaren, je begrijpt wel waarom 😉

Geen hak, geen sneakers maar….

Inderdaad! Bling bling sandalen, iedereen kreeg het warm bij het idee van sandalen, maar ik wist dat ze perfect zouden zijn. Mijn man is net zolang als ik, dus wat doe je dan? Zoeken naar een platte schoen, een ballerina is nooit mijn ding geweest en opeens stuitte ik op blingbling sandalen van de Tamaris, ideaal en ik heb er totaal geen last van (ik had ze ook niet ingelopen) zelfs eind van de avond ging het nog steeds goed.

Hoe zie jij je dag voor je? Wil je het ook totaal anders doen? Of heb je bepaalde dingen die je echt perse wil toevoegen aan jullie dag? Bekijk hier ons complete verslag terug.

Share:

17 Reacties

 1. 19 februari 2020 / 15:25

  Dit klinkt als een hele bijzondere dag.
  Je moet vooral doen waar je je goed bij voelt. Het is tenslotte jullie dag.
  Zo’n kaartje vind ik wel een heel erg leuk idee.
  Die ga ik onthouden voor als ik zelf ooit een keer ga trouwen. Moet mijn vriend me nog wel eerst vragen haha.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   21 februari 2020 / 13:44

   Ja, je hebt van die kaartjes op websites met (vows) wij hadden met his and her op de voorkant 🙂
   haha.. ja dat moet dan wel eerst gebeuren.

 2. 19 februari 2020 / 20:48

  Wat een prachtige foto! Vind je jurk ook helemaal geweldig. Slim om sandalen (en je man dan sneakers te dragen), kun je tenminste de hele dag goed op blijven lopen en staat nog goed ook. Ik zou op zo’n dag ook zeker geen pumps dragen.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   21 februari 2020 / 14:24

   haha pumps zijn mooi, maar ik heb er nooit langer dan 3 uur op kunnen lopen.. dus dit was de meest praktische oplossing! thanks voor je reactie 🙂

 3. 20 februari 2020 / 08:05

  Wauw wat een prachtige foto’s! En inderdaad mijn ervaring is ook dat iedereen de bruiloft op zijn/haar manier aanpakt, want ieder stel is weer anders. Dat maakt het in mijn ogen ook zo leuk!

 4. 20 februari 2020 / 09:26

  Onwijs leuk om te lezen Rachel! De locatie waar jullie de shoot gedaan hebben, was trouwens ook echt fenomenaal. Ik geef jullie groot gelijk, het is jullie dag, jullie maken de keuzes. Het is ZO belangrijk om daar 100% achter te staan. Hebben wij ons aan de ‘regels’ gehouden? Haha, what can I say? Wij zijn met z’n tweetjes getrouwd in Frankrijk, dus ik denk niet echt;-) In Nederland zijn we vervolgens nog een keer getrouwd met familie en vrienden, en ook daar hebben we zelf beslissingen gemaakt. Ik kijk er nog steeds met enorm veel plezier op terug. Beide bruiloften waren enorm speciaal op hun eigen manier.

 5. 20 februari 2020 / 10:08

  Wat een heerlijke dag moet het zijn geweest 🙂 En die sandalen waren echt een top idee!

 6. 20 februari 2020 / 14:04

  Haha wat leuk! Ik had ook geen sluier. Dat stond me voor geen meter! Wel heb ik het boeket door de lucht gegooid, maar dat kwam eigenlijk doordat mijn vriendinnen dat zeiden. Anders was ik het ook helemaal vergeten. Zo’n Kousenband lijkt mij trouwens ook helemaal niets.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   21 februari 2020 / 13:43

   haha zo’n propperig ding om je bovenbeen heen.. thanks voor je reactie Iris.. fijn weekend 🙂

 7. 20 februari 2020 / 14:53

  Je hebt helemaal gelijk! Het is jullie dag, dus de dingen die je doet kies je helemaal zelf. Ik vind het dan ook altijd gek als mensen zeggen dat dat traditie is.. Van wie? Want tradities creëer je toch zelf, dus toch ook als bruidspaar? Ik vind het juist tof als mensen het net even anders aanpakken. Alleen jammer (voor jou) dat je korset zo strak zat, haha 😉

  Jullie fotos zijn ook écht prachtig! Ik kan me voorstellen dat je er nog steeds van geniet!

 8. 20 februari 2020 / 15:37

  Heerlijk toch, om het helemaal op je eigen manier te doen? Jullie aanpak klinkt als een heel fijne. Lekker doen wat bij je past.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   21 februari 2020 / 13:43

   Ja dat is het ook zeker, we hadden maar heel kort de tijd omdat we sneller een huis hadden dan verwacht. Maar zolang je maar doet wat er bij je past, dat is inderdaad het belangrijkste Audrey!

 9. 20 februari 2020 / 15:38

  Zo leuk om te lezen. Onze buren hadden bij hun bruiloft ook bellenblaas, geeft inderdaad een onwijs tof effect.
  En ik blijf jullie foto’s inderdaad echt prachtig vinden. Mooi geschoten en op een prachtige locatie.

 10. Nelina
  21 februari 2020 / 07:14

  Ik ben zo blij dat wij niet standaard hebben gedaan, maar dat wat wij leuk vonden. Het officiele gedeelte deden wij een andere dag, dat het gratis was. Hier was wel naaste familie bij, maar net een leuk clubje.( want vonden het zo stom dat iemand over je een verhaaltje gaat vertellen die je 1 avondje heb gezien)
  Het religieuze gedeelte was op strand( en was zo geweldig!!!) En wij aten niet samen. we begonnen om 6u met het religieuze gedeelte( en daarvoor waren mensen persoonlijk uitgenodigd om op de foto met ons te gaan). Vervolgens receptie en toen een feest. Op het feest werd vanalles uitgedeeld( hapjes, er wasbeen ijscokar). En ondanks dat ik van sommige dingen denk.. had het ook wel zo willen doen ben ik toch blij dat het nu is gegaan zo als het is gegaan!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   16 maart 2020 / 16:33

   Goed om te horen dat jij het ook anders hebt gedaan Nelina! wat prachtig om op die manier met je familie te beginnen. Ik ging twee weken geleden ook een aantal mensen opmaken waarvan hun oudste dochter ging trouwen. En die begonnen ook met de dominee, mooi om te zien.

 11. 22 februari 2020 / 11:20

  Wij hebben alles ook niet gedaan, behalve dat ik wel een kousenband om. Wij trouwde in de ochtend en hadden een ontbijt met de gasten. Daarna foto’s gemaakt, een klein feestje met taart in de tuin van mijn schoonouders en ’s avonds zijn wij samen uit eten gegaan als afsluiter van de dag. Ik geniet nog steeds van de foto’s en de prachtige dag die we op onze manier hebben ingevuld met dierbare. Dit jaar alweer 8 jaar geleden…

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   16 maart 2020 / 16:32

   Wat leuk en tof om te horen Saskia! heerlijk als je kan ontbijten met je gasten, wat mega tof zeg! gaat snel he.. wij gaan nu richting een jaar. Voor mijn gevoel is het net een maand geleden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.