Hoe bevallen onze jaloezieën?

It feels like home en elke dag kom ik ook echt thuis! Mijn man staat al in de keuken te koken en ik mag iedere dag aanschuiven. Soms spring ik nog eventjes bij, maar hij doet het graag. Ik zet wat lampjes aan, steek wat kaarsjes aan en plof daarna neer op de bank. Mijn ogen glijden over ons interieur en er komt een bepaald gevoel naar boven: rust. Ik ben tevreden met ons huis en het is precies hoe wij het in ons hoofd hadden. Al is het huis soms wel donker, dit komt door de overkapping (die trouwens meer voordelen dan nadelen heeft). En door onze topjaloezieen, want die houden natuurlijk ook aardig wat daglicht tegen.

Toch hebben we ondanks de donkere woonkamer/keuken gekozen voor jaloezieën. Zijn we daar blij mee en wat zijn de voordelen van jaloezieën? Dat ga ik jullie in dit artikel vertellen. Hieronder is trouwens een foto te zien van de hal die inmiddels veranderd is. De kast is namelijk in de kleur taupe geverfd, tot ziens groen! Deze kleur groen was namelijk heel anders uitgepakt dan wat ik in mijn hoofd had. Nu heb ik gewoon de kleur van de buitendeur/kozijnen erop gesmeerd en dit vind ik een stuk mooier en rustiger. Door de Robuuste wandplanken is de hal wel een stuk stoerder geworden. Ik ben benieuwd wat jullie van deze zwarte accenten vinden?

In het begin ga je nadenken over de kleuren die je wilt gebruiken in je huis. Toen wij eenmaal onze meubels hadden uitgezocht, gingen we kijken naar onze raamdecoratie. Gaan we voor jaloezieën, gordijnen dik/dun, plastic folie of plisségordijnen met een up en down systeem? Hier had ik het best wel moeilijk mee, waar doe je goed aan? Uiteindelijk stuitte ik op wat inspiratie (via instagram) en die foto liet ik zien aan Marc. Die werd ook wel enthousiast en daar zijn we dus voor gegaan.

We zijn gegaan voor zwarte jaloezieën met dunne basis linnen gordijnen. Deze combinatie is echt super, ook past dit perfect bij onze kalkmuur en bij de rest van ons interieur. Nu hebben we trouwens alleen aan de voorkant jaloezieën genomen want aan de achterkant zit dus onze overkapping. Die neemt al behoorlijk veel daglicht weg. Hier hangen dus alleen de linnen gordijnen. Die sluiten weer mooi aan op de rest van ons interieur.

Maar wat zijn nu de voordelen van onze houten jaloezieën? Ze staan sowieso onwijs stoer, je kan spelen met het daglicht.. misschien is dat wel het belangrijkste punt van alles. Je kan namelijk de hoogte bepalen en de stand. Hierdoor kan je ervoor kiezen om heel veel licht naar binnen te laten of het juist zo min mogelijk. Wat wij voornamelijk doen is; de jaloezieën iets kiepen en dan s’avonds gewoon de linnen gordijnen ervoor te schuiven. Hierdoor verkleurd de bank zo min mogelijk en s’avonds staat het een stuk sfeervoller.

Wij zitten ook op een punt waar veel mensen naar binnen kijken (de stoep aan de voorkant van ons huis loopt precies in een knik). In het begin liet ik de jaloezieën open en deed ik de gordijnen er niet voor. Dit doen we dus nu tegenwoordig wel, wat privacy is ook wel fijn. Ondanks dat wij ook jaloezieën hebben in onze hal willen we er misschien wel een gordijnen gaan hangen (voor de zomer is dit ideaal) Er komt namelijk ook veel zon door onze deur naar binnen. Hierdoor warmt de hal enorm snel op. Nu ben ik wel benieuwd waar jullie voor hebben gekozen? Hebben jullie ook jaloezieën ”ergens in huis”.

Share:

10 Reacties

 1. 24 februari 2020 / 08:37

  Het staat zo mooi bij jullie in huis. Ik vind het ook fijn om het zicht naar binnen wat te verminderen
  Geeft veel meer rust.

 2. 24 februari 2020 / 12:10

  wauw ten eerste mijn complimenten voor je mooie site!! jullie jaloezieen zijn heel gaaf!! wij hebben ook jaloezieen want ook wij houden er niet van dat jan en alleman naar binnen kunnen koekeloeren haha

 3. 24 februari 2020 / 15:19

  Mooie oplossing! Wij hebben in een aantal kamers ook jaloezieën. Ideaal!
  Prachtige bank heb je trouwens! Super mooie kleur!

 4. Natascha - Beautyopinie
  25 februari 2020 / 08:31

  Ik heb ze niet maar wil ze wel 😉 Wij hebben duettes in huis en ik krijg m’n vriend nog niet zover om die te vervangen haha.

 5. 25 februari 2020 / 18:58

  Staat echt super mooi in jullie leuke interieur!

 6. 26 februari 2020 / 08:10

  He, wat leuk om te zien dat jullie dus ook houten jaloezieën EN gordijnen hebben! Wij hebben laatst op zolder zwarte houten jaloezieën laten plaatsen en ik vind dat ongelofelijk mooi. Toen kreeg ik dus het idee om ze eventueel ook beneden te doen, in plaats van de witte vitrages. Maar we hebben dus al veloursachtige groene gordijnen (over die vitrages dus). Ik vind het lastig om in te schatten of dat niet too much wordt, maar jullie hebben het dus ook. Ik ga er eens goed over nadenken.

 7. 27 februari 2020 / 17:13

  Jullie huis is een plaatje <3. Ik heb ook jaloezieën, witte houten.

 8. 27 februari 2020 / 20:04

  Ziet er echt heel mooi uit zeg! Mooie inrichting heb je.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.