Smakelijk couscous recept met wintergroenten

Gisteren was het een regenachtige dag en mijn man en ik genoten er echt van. De dag ging onwijs traag en dat vonden we helemaal niet erg. Al begon de dag niet zo goed, want ik had enorm last van mijn blaas en mijn man ontdekte dat de schoorsteen lek is. Er lag namelijk een plas op onze nieuwe laminaat vloer.. ai. Dit hebben we snel opgeruimd en een emmer eronder gezet. Hopelijk kan er snel naar gekeken worden en dan moeten we even deze waterschade gaan melden.

Maar goed even terug naar het recept, dit was de eerste keer dat ik ging experimenteren met couscous. Op de wat eten we pagina van Jumbo heb ik dit recept gevonden. Ik heb er een eigen twist aan gegeven. Benieuwd hoe deze couscous smaakt en hoe je deze maakt? Bekijk dan snel het complete artikel. De foto’s liegen er in ieder geval niet om. En nog een groot pluspunt, het is mega snel klaar!

Ingrediënten:

Een half groentebouillonblokje
275 gram couscous (hele inhoud van het pak)
Een grote winterpeen
Een rode ui
-Twee teentjes knoflook
Olijfolie
300 gram boerenkool
-Blueband bakboter
-2 gekruide chipolataworstjes
Een aantal blokjes fetakaas
-2 eieren
-Groene aromat
-Zout
-Knoflookboterkruiden
-Gemalen knoflook

De woorden die ik dikgedrukt heb zijn van het originele recept. De rest heb ik zelf toegevoegd. Zelf ben ik altijd erg van de kruiden, dus die heb ik ook nog eventjes toegevoegd. We hebben het zelfs met een beetje chilisaus gegeten, dat was ook een erg lekkere combinatie moet ik zeggen (zegt iemand die nooit chilisaus eet). Mijn man eet dit bij een aantal dingen en die probeerde het dus ook bij dit recept. En met succes!

4 personen / eenvoudig / 578 calorieën p.p. / totaal ben je er ongeveer 20-30 minuten mee bezig

  1. Begin eerst met een half groentebouillonblokje, dit verkruimel je in het water en roer dit eventjes goed door met een garde. Hierdoor lost het wat sneller op. Wanneer het water kookt en het blokje helemaal is opgelost doe je de 275 gram couscous in het water. Roer dit met een lepel eventjes goed door. Het moet gelijkmatig verdeeld zijn in de pan.

2. Dan is het tijd om het 5-6 minuten met rust te laten. Je ziet dat de couscous net onder water staat. Bij dit mengsel heb ik ook al wat gemalen knoflook toegevoegd. Hierdoor trekt het net wat beter in. Het ziet er al leuk uit zo, toch? Je kan ook kiezen voor een kippenbouillon, zelf had ik die niet in huis, maar bij de Jumbo heb je keuze genoeg! En eigenlijk moet je altijd een paar van die bouillon blokjes op voorraad hebben.

3. Tijd om wat groente te snijden, ik ben begonnen met de wortel. Dit vind ik altijd een pittig klusje. Wortelen zijn hard en rollen al snel onder je vingers vandaan. Probeer plakjes/blokjes van een halve cm te snijden. De rode ui heb ik ook wat fijner gesneden. Ik heb alleen gekozen voor de rode variant omdat die altijd iets sterker zijn. De boerenkool die ik had gehaald was al voorgesneden, dat is ideaal!

4. Maak de (wok)pan warm, ik doe altijd de combinatie blueband boter gecombineerd met een scheutje olijfolie. Doe als eerst de plakjes worst in de pan, wanneer die bruin zijn mag je de wortelen toevoegen. Na 2 minuten kan je de ui en boerenkool toevoegen. Het rook nu al echt heerlijk.. ondertussen spiek ik eventjes onder de deksel van de couscous en die heeft al het water al opgenomen.

5. Ik voeg nog wat extra kruiden toe aan de couscous, deze pot kruiden heb ik bij de Intratuin gekocht, hiermee kan je ook kruidensaus/knoflookboter maken. Voeg ook nog wat groene aromat toe en een snuf zout. Dit doet ook al veel qua smaak, het moet namelijk niet zo’n flauwe bedoeling zijn.

6. Ondertussen zag het mengsels er zo uit. Wat een kleurrijk spektakel he? Ik heb trouwens geen wokpan, dus ik heb een diepe koekenpan gebruikt. Dit ging ook prima, wij zijn trouwens ook niet van het wokken. In het recept staat dat je de groente kort moet wokken, maar wij houden niet van knapperige groente. Wij hebben er dus voor gekozen om het mengelmoesje net iets langer te laten bakken. Hier kan je trouwens ook de knoflook aan toevoegen. Ruik je dat? Het ruikt ondertussen al geweldig.

7. In een andere pan bak je twee eieren heel kort en roer die met een houten lepel los. Dit strooi je dan over het mengsel heen, dit maakt het geheel net wat zachter. Ook vult een eitje ook wat meer, want het is een heel luchtig gerecht. Dan is het tijd om de couscous bij het mengsel te doen even door elkaar roeren en klaar is Kees. Mijn man en ik hebben er dus wel wat chilisaus bij gegeten. Ga jij dit recept ook maken?

Over een aantal maanden kan ik mijn eigen groente gaan verbouwen! Ik heb er zoveel zin in, benieuwd naar mijn avontuur? Lees dan eventjes mijn blog artikel over het beginproces van opdegroenetour.

Share:

6 Reacties

  1. 25 februari 2020 / 12:43

    Dit ziet er heerlijk uit! Echt comfort food als het mij vraagt. Succes nog met de lekkage (hopelijk kan het snel opgelost worden) en hopelijk voel je je weer wat beter.

  2. 25 februari 2020 / 14:37

    Wat een heerlijk recept, ik ben gek op couscous dus ik ga dit zeker even onthouden!

  3. 25 februari 2020 / 18:56

    Klinkt echt heel lekker! Ikzelf maak eigenlijk te weinig couscous gerechten naar mijn zin.

  4. 27 februari 2020 / 17:26

    Gaat op mijn lijstje om een keer te proberen! Ook ik varieer nog net wat te weinig met couscous 🙂

    • Rachel Kromdijk
      Auteur
      23 maart 2020 / 15:41

      Wat leuk om te horen Louise, dit zal je vast smaken 🙂 Succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.