Hier word ik echt rustig van

Soms heb ik last van stress, buikpijn of vreemde zenuwen en daar word ik soms een beetje chagrijnig van. Wat is dan het beste medicijn? Dat ga ik jullie in dit artikel vertellen. Wij vrouwen hebben soms met genoeg dingen te dealen. We willen de ballen thuis maar al te graag omhoog houden; onze partner tevreden houden, het vermaken van de kinderen ‘als je die hebt’, het huis moet netjes zijn, een goedgevulde koelkast, lekker ruikend kussensloop, de schone was moet weer een plekje krijgen, je werk, hobby’s en zo kan ik nog wel even doorgaan. Soms willen we gewoon eventjes teveel! En is dat erg? Nee, maar op een gegeven moment moet je dan ook even me-time inplannen. Dat is in ieder geval erg belangrijk!

Maar hoe doe je dat? En waar kan ik als mens van ontspannen? Eigenlijk van heel veel, want ik vind veel simpele dingen leuk. Denk bijvoorbeeld aan kleine dingen zoals een rondje door de polder lopen, een boek lezen, een grote bak warme thee, foto’s bekijken van de bruiloft of van onze vakantie, mijn huis opruimen, mijn make-up sorteren en zo kan ik nog veel meer dingen bedenken. Kijken jullie even met mij mee? Hieronder zal ik jullie alles vertellen.

Lees een boek of tijdschrift

Op dit moment zit ik op mijn ‘eigen’ kamertje en daar staat links van mij een goed gevulde kast. Waar die het meest mee gevuld is? Boeken! En een hele berg tijdschriften. Ze zeggen weleens dat je aan boeken kan zien hoe een mens leeft of hoe iemand is. En dat kan ik beamen, als je door mijn kast gaat kom je de volgende boeken(onderwerpen) tegen: moestuin, beauty, koken, reizen, romantiek, spanning, fotografie en innerlijke rust. Dit zijn dingen waar ik echt van kan genieten. Even op de bank ploffen met een goed boek, een grote kop thee, knisperend haardvuur en ik ben helemaal in mijn nopjes. Dat knisperende haardvuur zet ik dan aan op youtube haha, want een open haard ontbreekt in ons huis.

Leg je mobiel een uur voor je gaat slapen aan de kant

Dit moet ik eigenlijk veel meer doen, een uur voor ik ga slapen mijn wekker zetten en dan gewoon even een stuk lezen uit een tijdschrift of boek. Je word er nooit dommer van en je slaapt een stuk relaxter. Dit is ook meerdere malen bewezen, dus eigenlijk moet ik dit gewoon iedere avond doen. Wat doe ik dan nu voor ik ga slapen? Op mijn telefoon naar moestuinierders zoeken of een serie kijken op de tv. Lichtelijk serie verslaafd, Anne met een E heb ik in twee weken uitgekeken.

Neem een heerlijk warm bad/douche

Bij mijn ouders ging ik altijd heerlijk in bad en lang ook. Ik zat gerust 1,5 uur in bad tot ik helemaal verrimpeld was. Yes, van top tot teen.. no SHAME! Maar goed nu moet ik het doen met een douche en daar ben ik na vijf minuten onderuit. Ik vind het op de een of andere manier niet lekker, je kan niet lekker chil zitten of liggen en het schoonmaken is een veel grotere klus. Maar wanneer ik het koud heb kan ik wel onwijs genieten van dat warme water! Heb je een bad? Knal er dan een heerlijke lush bath bomb in en geniet van al die mooie glitters en kleurtjes. Dit soort producten moet ik namelijk missen..

Geef jezelf een massage

Dit klinkt misschien gek, maar dat is het helemaal niet. Scrub je benen alvast onder de douche/of in bad. Smeer je benen/lichaam daarna in met een heerlijke bodylotion. Soms heeft je velletje dit gewoon nodig! Je kan natuurlijk ook nog een haarmasker inzetten. Zet gewoon overal een masker op! Je ziet er straks weer uit als… herboren. Go for it!

Plan je vakantie of weekendje weg

Wij gaan deze zomer richting Italië, ik hoop dat het coronavirus dan onder controle is, want momenteel is het een drama in Italië. De ene na de andere wordt met dit virus besmet. En ik begreep net van mijn man dat ook de eerste in Nederland is ontdekt. Nou, we gaan onszelf dan maar opsluiten. En thuis vakantie vieren.. maar om even terug te komen op dit stuk. Plan een heerlijk weekendje weg! Of plan je vakantie alvast voor volgend jaar 😉

Duik je tuin in

Hopelijk kan ik dit over een maand gaan oppakken, hier heb ik zo’n zin in. Na dit artikel ga ik gelijk weer werken aan mijn moestuinplan. Hoe wil ik het nou echt gaan doen? Wat mag waar komen? Wat heb ik nog nodig? Welke groente mag ik over een week of drie gaan voorzaaien. Ga ik ook een deel in potten doen? Ga ik al kruiden thuis zaaien zoals my favorite: Basilicum.. yummie,yummie… Die van de supermarkt gaat altijd super snel dood en een eigen exemplaar moet dus langer meegaan.. ik ben benieuwd. Maar wil je dus op de hoogte worden gehouden? Check dan mijn andere instagram @opdegroenetour

Share:

8 Reacties

 1. 28 februari 2020 / 17:36

  Net als jij vind ik een bad ook heel relaxt, alleen ik doe het te weinig en dat is zonde want we hebben er een.. en die staat dus soms weken letterlijk stof te happen. Ook probeer ik net als jij regelmatig een boek te lezen, dat vind ik ook heel ontspannend. Wij hebben ook geen open haard, maar vind het wel een goed idee om er naar een op YouTube te luisteren/kijken. Daar was ik anders echt nooit opgekomen 😂. Echt een goed idee 👌🏻.
  Verder kom ik tot rust wanneer ik mijn nagels lak 💅🏻 en dan niet voor m’n blog maar voor mezelf. Meestal op zondag.. dan kom ik ook ff helemaal tot rust. Fijn weekend 😘.

 2. 28 februari 2020 / 20:10

  Mooie tips! Ik probeer er ook op te letten dat ik niet te kort voor het slapen nog met mijn telefoon zit. Ook mag ik graag lezen om te ontspannen.

 3. 29 februari 2020 / 23:36

  Ik heb ook geen bad meer. Ik mis het best wel. Ik kon het echt úren volhouden in bad. Met een boek. Wijntje erbij. Muziekje op. Heerlijk. Soms overweeg ik wel eens zo’n opblaasbaar bad te kopen. Want badderen is toch wel de beste manier om te ontspannen.

 4. 1 maart 2020 / 10:18

  Ik vind lezen in bed echt heerlijk, en ik doe dat dan ook bijna elke avond. Soms komt Sketch op bed liggen, en dat is dan helemaal leuk. Verder kan ik ook echt relaxed worden van bijvoorbeeld bezig zijn in huis, een kast uitruimen, een la organiseren, een open kast stylen. Gek misschien, maar daar ga ik dan helemaal in op en werkt voor mij ontspannend.

 5. 2 maart 2020 / 08:55

  Een douche of tijdschrift zorgen bij mij ook voor ontspanning, maar een vakantie boeken… Nee dat zeker niet haha. Kasten uitzoeken dan weer wel!

 6. 2 maart 2020 / 10:50

  Mooie tips! Mijn mobiel aan de kant leggen helpt voor mij ook enorm. En dan een boek of tijdschrift ervoor in de plaats. Heerlijk om een verhaal in te duiken. Helaas hebben wij geen bad, maar een warme douche helpt bij mij ook.

 7. 2 maart 2020 / 13:32

  Mooie tips! Ontspanning is zo belangrijk, maar werkt voor iedereen zo anders!

 8. 4 maart 2020 / 16:01

  Fijne tips! Ik vind lezen ook heerlijk of lekker wandelen door het bos of door een donker dorp in de avond. We hebben helaas geen bad, maar we zorgen dat we op vakanties altijd een bad hebben. Vooral mijn man kan er echt úren in zitten 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.