Mijn dankbaarheidslijstje van februari 2020

Eens in de maand maak ik een ”dankbaarheids” artikel, want waar mogen wij allemaal dankbaar voor zijn? Aardig veel dingen kan ik je zeggen. Vandaag was het trouwens weer een zeer regenachtige dag, het lijkt niet op te houden met regenen. Deze dag begon met een mega bevroren autoruit(en), maar daar is mijn dankbaarheidspunt nummer 1. Er kwam een vrouw uit de straat naar mij toe gelopen met spul waardoor het ijs direct smolt, ideaal (anti-vries)! Ze zag mij vanuit haar woonkamer op mijn horloge kijken en dacht dat ik in tijdnood zat. Hoe lief is dat?

Ik kreeg dus ondertussen een WhatsApp bericht waardoor mijn horloge trilde (daardoor keek ik op mijn horloge), maar ik zat ook wel krap in mijn tijd. En door deze mevrouw was ik dus gewoon netjes op tijd. Ik was haar dus erg dankbaar, mooi dat er ook zulke mensen op de wereld rondlopen. Hoe is trouwens morgen mijn planning? Mijn man gaat werken en ik ga de zolder opruimen, even alles eruit trekken en alles netjes per thema sorteren (kamperen-kookspullen-accessoires-kleding-tuinspullen). Dan is het weer lekker overzichtelijk, verder heb ik s’avonds een verjaardag en zondagmiddag ook. Hoe ziet jullie weekend eruit? Laat dat even hieronder weten.

♥ dat ik deze maand geen verbrand voedsel heb hoeven te eten, ik ben dus enorm dankbaar dat mijn man zo lekker kan koken ♥ mijn eerste zaadjes zijn uitgekomen, hallo moestuinplan! ♥ ik ben super blij met al mijn lieve vrienden/familie ♥ mijn drie kamers helemaal netjes opgeruimd en anders ingedeeld, hierdoor heb ik meer rust gecreëerd. ♥ er staan spannende dingen op de planning ♥ ik krijg echt steeds meer zin in onze moestuin, nu alleen nog alles uittekenen, kopen en in elkaar zetten ♥ mensen die je lieve complimentjes geven ♥ er komt een mega grote win-actie aan en ik ben echt mega WHAAH, dit gaan jullie zo tof vinden. Denk aan deze drie woorden: zacht – velvet – oudroze ♥ blij met mijn nieuwe hoesjes van iDeal of Sweden. ♥ nieuwe muziek ontdekken ♥ eindelijk gebruik maken van Spotify Premium, tot ziens vervelende reclames ♥ mijn man en ik hebben The Missing afgekeken en Anne met een E, dit waren echt leuke en spannende series! ♥ mijn statistieke gaan de goede kant op, ik zit nu over de 5.000 bezoekers per maand, zo trots! ♥ langleven boeken, enorm blij dat ik daarvan de eigenares ben.. nu alleen nog wel de rest uitlezen (dan heb ik nog veel boeken te gaan) ♥ ik ben blij dat ik mezelf nooit verveel en mezelf altijd kan vermaken ♥ erg trots en blij met en op mijn man ♥ maak ik ondertussen weer mooie connecties met andere bloggers ♥ nog steeds enorm trots op ons huisje ♥ ik kan enorm genieten van hoe de natuur groeit en bloeit ♥ enorm blij dat ik mijn bureau aan de andere kant heb gezet, dit zit een stuk fijner ♥ hoelahoepen weer aan het oppakken ♥ de kasten weer allemaal netjes ingedeeld en die zien er weer goed en strak uit ♥ met een heerlijk bed en dat we een dak boven ons hoofd hebben, daar denken veel mensen niet over na, maar het is niet zo normaal dat je een huis hebt. Zelfs in Nederland zijn er onwijs veel daklozen. Laten we dus ook bij dit soort dingen stilstaan ♥ er gaan eindelijk geen vissen meer dood, ondanks de nitrietpiek die we momenteel hebben ♥ ik kijk naar mijn trouwring en dan denk ik, yes.. ik ben zo blij dat ik voor deze prachtige steen heb gekozen en ondertussen draag ik ook iets van mijn oma. Dus mijn ring heeft een extra mooie betekenis!

Waar zijn jullie deze maand extra dankbaar voor? Nu gaan mijn man en ik genieten van een rosé op de bank. Ik wens jullie een heel mooi weekend!

Share:

15 Reacties

 1. 28 februari 2020 / 22:44

  Wat een mooi lijstje! Ik word altijd heel blij van dit soort lijstjes. Als je The Missing goed vindt, dan zijn The Stranger en Absentia ook twee aanraders. Terwijl ik dit typ, lig ik in bed onder frisgewassen lakens. Ook altijd zo’n geluksmomentje!

  • 28 februari 2020 / 22:46

   Oh en wat lief van die vrouw trouwens. Dat kom je tegenwoordig niet vaak meer tegen. Hier in België is het in ieder geval vaak een mentaliteit van ieder voor zich. Zo jammer!

 2. 29 februari 2020 / 14:23

  Mooi lijstje! Ik denk dat we tegenwoordig te weinig stil staan bij de kleine dingen in het leven. Fijn dat je ons hier weer even aan herinnert. Ik kan zelf ook altijd echt gelukkig worden van nieuwe muziek (ik zag deze ook op jouw lijstje voorbij komen 🙂 ).

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   23 maart 2020 / 15:40

   Muziek kan je gevoel zo beïnvloeden, dat is het mooie eraan!

 3. 1 maart 2020 / 16:53

  Wat een mooi lijstje. Ik maak zelf ook altijd een lijstje, zowel voor mijn blog als mijzelf. Vind het altijd wel mooi even stil te staan bij dit soort dingen.
  Trouwens, zo lief dat een buurvrouw even aankomt met antivries. Mooi dat dat soort mensen er nog zijn inderdaad.

 4. Natascha - Beautyopinie
  2 maart 2020 / 10:51

  Wat een mooi lijstje! Ik zou dat ook weer eens moeten doen, stilstaan bij de mooie dingen. In mijn geval is de keuze niet zo moeilijk deze maand 😉 Begin februari is mijn zoontje geboren!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   23 maart 2020 / 15:40

   Dat is momenteel ook erg lastig, maar we moeten het als mensen wel blijven proberen te doen!

 5. 2 maart 2020 / 11:12

  Wat een mooie dingen! Ik ben ook benieuwd naar je moestuin! Het is zo leuk om te hebben. Vooral wortels vond ik erg grappig. En wat super lief van die vrouw! Er zouden meer mensen zoals haar moeten zijn.

 6. 2 maart 2020 / 13:23

  Wat een mooi lijstje! Ik ben heel dankbaar voor mijn vriend en hoe hij mij de afgelopen maand heeft gesteund!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   3 maart 2020 / 13:16

   Wat mooi en goed om te horen <3

 7. 2 maart 2020 / 14:35

  Je hebt ontzettend veel dingen om op terug te kijken! Heel fijn!

 8. 2 maart 2020 / 21:18

  Ah wat een fijne dingen allemaal! Ik lees dat je aan het hoelahoepen bent, ik doe het ook bijna elke dag en vind het zo leuk en fijn om zo te bewegen. Ben ook benieuwd naar de winactie 🙂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   3 maart 2020 / 13:15

   Hoelahoepen en rolschaatsen doe ik echt graag! Ik geniet daar ook echt van en je merkt het echt aan je benen, billen en buik! Hou mijn instagram dan morgen maar goed in de gaten, hij is zo tof!

 9. 5 maart 2020 / 22:40

  Jeetje, zo lief van die dame! Kijk, daar hou ik nou van. En wat goed dat je man lekker kan koken. Wij zijn helaas beiden ‘gezegend’ met een hekel aan koken, hahaha!

  Ik maakte ook maandelijks een blog met dingen waar ik dankbaar voor was, maar ben daar op een gegeven moment mee gestopt. Omdat ik alleen wekelijks post, was er geen tijd meer voor. Maar als ik die van jou lees, vind ik het zo leuk om die persoonlijke kant van je te lezen. Misschien moet ik het toch weer oppakken…

  Liefs!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   23 maart 2020 / 15:39

   Daar ben ik echt elke dag dankbaar voor, zoals gisteren heb ik een stoofpot gemaakt en die hoeft die dan vanavond alleen maar warm te maken, even wat rijst koken en voila! Ah gewoon weer lekker gaan oppakken Amina, is juist leuk 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.