Wat heb ik gedaan in februari 2020?

Yes! Het is weer tijd voor mijn favoriete artikel van de maand. Een halfuurtje geleden scrolde ik door al mijn iPhone foto’s heen. En ik kwam weer heel veel leuks tegen! De maand februari zit er alweer op (wat gaat de tijd toch mega snel) en ik heb weer aardig wat te delen met jullie! Mijn man is namelijk oom geworden en ik ben helemaal verliefd op het kleine popje. Verder zijn er weer wat dingen veranderd in ons huis en ik heb hele bijzondere wolken gespot. Als je door de polder rijdt dan kom je echt van alles tegen.

Kijken jullie mee naar het complete overzicht? En laat je ook eventjes een reactie achter onder dit artikel? Want ik ben eigenlijk wel benieuwd naar jouw mooiste moment van deze maand. Ook heb ik het rolschaatsen weer helemaal opgepakt. Dit is eigenlijk de enigste sport die ik met plezier uitvoer. En momenteel vind ik het extra leuk want ik heb lichtgevende wielen! Hoe tof is dat? Ik ga hier nog een artikel over schrijven. Als het goed is kan je van deze lichtgevende wielen heel lang van genieten, want een magneetje zorgt ervoor dat de wielen oplichten.

Zoals ik hierboven al aangaf heb ik prachtige wolken gespot in de polder. Dit stuk rij ik altijd wanneer ik naar mijn werk ga. Ik moet namelijk een heel groot stuk door de polder rijden. Het heeft niet altijd voordelen, want als het vriest kan je snel uit de bocht vliegen (been there). Maar hoe mooi zijn deze wolken? Ik vind ze echt fantastisch! Op zulke momenten zet ik dan ook echt mijn auto aan de kant om er even van te genieten.

Mijn man is oom geworden en zijn nichtje heet Mahra, prachtige naam toch? Iedere keer als ik der zie is ze weer een beetje veranderd. Plus ze wordt steeds leuker, want ze kan al echt heel eigenwijs kijken (en heel veel gapen haha). Altijd leuk om zo’n kleintje vast te houden. Dit was mijn ontbijt van de afgelopen weken. Het is een flinke schaal met yoghurt, rozijnen, lijnzaad, gezonde choco bites en wat cruesli. Dit vind ik helmaal niet erg om te eten en het is niet slecht voor je.

Toen was het tijd om mijn rolschaatsen te pimpen. Op Onlineskateshop koos ik voor een fel blauwe en roze veters, nieuwe Gumball toe stops, Luminous Light Up wheels, want van mijn beige rolschaatsen waren de wielen niet prettig. Ik heb trouwens gekozen voor de glow en de rode variant wielen. Deze gaan echt mega snel en je kan dus ook in het schemer/donker rolschaatsen. Je krijgt er echt een mega funky dance gevoel van. Doe een muziekje in je oor en ga ervoor! Wie wordt er nou niet vrolijk van lichtjes? Ik heb gisteren een groot stuk gerolschaatst en ik ga er mega snel op! Ik weet wel wat ik de komende tijd ga doen (als het droog is, helaas blijft het al weken waaien en regenen).

Ik maak bijna geen selfies meer, maar hier is er weer een voor mijn favoriete ronde spiegel! Ook is de hal nu helemaal af, de kast is beige met zwarte leren handgrepen, deze sluiten mooi aan op onze andere zwarte details (jaloezieën, deurmat, kapstok etc.). Ook ben ik nog steeds blij met onze wandplank van Robuust maatwerk. Hier krijg ik ook zoveel reacties op! En ik krijg veel dm’s binnen waar deze wandplank van is, dus ik dacht ik benoem het nog een keer. Ook is deze tweede foto meer dan 40 keer opgeslagen (op Instagram), hoe tof? Ik vind het zo tof om deze statistieken te zien.

Mijn man kookt eigenlijk iedere avond en het smaakt altijd enorm goed! Zonder te jokken, hij had thuis nog nooit gekookt, maar het gaat hem zo gemakkelijk af. Links waren burritos met kip, paprika, knoflook, verschillende kruiden en wat kruiden kaas. De middelste foto is van een witlofschotel (aardappelpuree, kaas, beschuit, ham) en het gerecht rechts is een couscous. Klik op het woord couscous om het recept te bekijken, het was echt heel lekker en ook nog eens erg gezond!

Dit is trouwens mijn droomhond, ik zou zo graag een Aussie willen, nog eventjes geduld en nog even goed sparen en extra goed nadenken of wij voor een hond geschikt zijn (i.v.m. met onze banen). Het liefst wil ik een blue of red merle. Ik kreeg ook de nieuwe zwarte stalen blender van Princess binnen. Is die niet stoer? De mijne was kapot gedraaid en ging letterlijk in rook op.. dus onze keuken was toe aan een nieuwe blender en deze doet het mega goed! Ook kan deze heel gemakkelijk ijsblokjes hakken, dat is wel belangrijk want dat doe ik maar al te graag in mijn smoothies. Hierdoor is die gelijk ijskoud, hmm. Ook kreeg ik dit toffe jurkje binnen van na-kd. Deze droeg ik op de bruiloft van Andrea en Bastiaan (op Valentijnsdag, het jurkje past perfect in het thema).

Er kwamen nieuwe zaden binnen van Stadstuinieren. En ik ben sindskort ook geabonneerd op hun tijdschrift, dus ik had gelijk wat leesvoer. Het tijdschrift is prachtig vormgegeven en ik kan er weer veel van leren. Ook zat er siermais tussen (tussen de zaden) en die wilde ik zo graag! Ik ben echt super benieuwd hoe alles gaat worden. Siermais kan je niet door je maaltijd heen doen, maar je kan er wel popcorn van maken! Hopelijk is mijn moestuin over een aantal weken iets groener. We moeten nog een stukje land klaarmaken en wat bakken gaan maken. Opdegroenetour kan je heel mijn avontuur volgen, zie ik je daar?

Ik deed van de week mijn deur open en door de wind waaide mijn lijstje kapot. Deze had ik bij de kringloop gekocht en ik was juist zo trots op dit oude lijstje. Nu heeft mijn man hem gelukkig weer gemaakt (kit is altijd handig). Maar ik zet ‘m voorlopig even niet op de plank in de hal. Ook had ik mijn pony van Aliexpress in gedaan, toch wel een grappig gezicht. Ik heb echt een hele lange tijd een pony gehad.. ik twijfel om er weer een te nemen. Maar je lijkt er wel altijd gelijk een stuk jonger door.

Ik maakte ook nog deze foto in onze slaapkamer, is het geen prachtig kiekje? Ik kan echt zo genieten van mijn rolschaatsen, soms ben je gewoon enorm trots op iets. Momenteel ben ik dat op mijn rolschaatsen, ook weet ik nu hoe je de wielen vervangt, de veters goed strikt en hoe je de bearings schoongemaakt. Hierdoor vind ik het ook gelijk een stuk leuker en ze zien er weer als nieuw uit! Plus als je mensen/kinderen tegenkomt dan reageren ze zo leuk (vooral nu met die lichtgevende wielen); oooh wat mega gaaf zeg. Of; wauw wat onwijs tof zeg, die wil ik ook!

Ik ontdek steeds meer moestuinierders, het is eventjes zoeken.. maar als je tussen mijn (volgend) kopje op Instagram kijkt kan je heel veel toffe profielen vinden. Can’t get enough.. ik krijg echt zoveel inspiratie van dit soort accounts. En serieus, ik leer iedere dag meer! En dat vind ik het meest leuke van alles.. ondertussen ben ik nog steeds druk bezig met het lezen van verschillende moestuin boeken. Die heb ik voorlopig ook nog lang niet uit, maar goed we blijven positief! Mijn bosui komt op dit moment ook al omhoog (in mijn kweekbak). Die ruikt ook al echt naar ui, zo tof om dit uit een simpel zaadje te zien komen. Ook heb ik eergisteren basilicum gezaaid, want die van de Coop gaat maar twee dagen mee en dan is die mors dood.

Het is weer een tijd geleden dat ik mijn haar heb geverfd en ik ben weer echt aan iets anders toe. Ik heb al aardig wat kleuren gehad, maar ik wil binnenkort weer een afspraak maken bij de kapper. Welke kleur raad jij mij aan? Die rode kleur heb ik ook al een keer gehad, maar dit verkleurde mega snel.. al vind ik het wel echt mega mooi! Die middelste vind ik ook wel iets hebben, een hele mooie natuurlijke rood. Al zou ik het liefst gewoon nog kiezen voor links, een stuk blonder, maar wel met een iets donkere ondergrond.

Hier zien jullie mijn veldsla al omhoog komen, dit is toch super leuk om te zien? Je ziet iets groeien vanuit een zaadje wat je in de grond hebt gedaan. Ik vind dit proces echt onwijs leuk. Nu hopen dat mijn pepers en paprika nog omhoog komen. Verder maakte ik nog een foto van onze buitentafel van Budgettuinmeubelen en van mijn Daysy. Hier komt nog een uitgebreid artikel over op mijn blog. Dit apparaatje gebruik ik nu een halfjaar. Iedere ochtend meet ik mijn temperatuur en hierdoor kan je precies aflezen wanneer je vruchtbaar bent. Weg met die hormoon shit! Dit is veel beter! En je bent niet meer opgeblazen.. hier liep ik enorm tegenaan plus ik had mega last van mood swings.

Ook hebben mijn man en ik onze vakantie geboekt, we gaan weer lekker terug naar Italië. Hier zijn we twee jaar geleden ook geweest en deze plek was echt ideaal. Je kan hele toffe activiteiten plannen, je had geen last van muggen, het koelde s’avonds goed af waardoor je dus niet tegen elkaar aan zat te plakken, er was een fijn en goed betaalbaar restaurant op de camping, verderop kon je sushi eten, je kon de bergen in gaan en je stond binnen 15 minuten bij Riva Del Garda. Hier kon je ook heerlijke ijsjes kopen! Ook had ik onze kledingkast aangepakt, nu is die weer helemaal netjes ingedeeld. Toch wil ik er in de toekomst deuren voor, dan ziet het er een stuk rustiger uit en het wordt allemaal een stuk minder stoffig.

Hierboven kan je de foto wat beter bekijken, maar ik heb mijn kamer helemaal aangepakt. De gouden dozen zijn naar de zolder verhuisd, mijn bureau heb ik naar de andere kant gesleept, de ikea alex drawer staat nu naast mijn bureau en woensdag krijg ik een hele toffe stoel binnen. Deze woorden: roze, velours en groot.. mijn hart begint al sneller te kloppen.

Ook heeft dit te maken met een win-actie. Wat moet je doen? Mijn instagram in de gaten houden! Misschien ga ik nog een plank boven mijn bureau bevestigen. Dan kan ik ook weer die draad wegwerken, nu zie je die zo over de muur lopen. Even een plantje erop en wat mooie Desenio posters erop. Ja, ik denk dat ik het gewoon ga doen! Wat zou jij doen? Ik vind zo’n plank het geheel net wat meer afmaken, anders is die muur ook zo wit.. of er komt een behangetje op. Daar heb ik ook nog aan zitten denken.

Share:

18 Reacties

 1. Jolanda
  3 maart 2020 / 07:24

  Ik ben erg benieuwd naar de naam van de camping! Klinkt namelijk super…en ik zoek nog een leuk vakantie adresje in Italië 😊

 2. 3 maart 2020 / 09:02

  Wat een super leuke en volle maand heb je weer achter de rug. Nu ik je volg op Instagram heb ik bij heel veel dingen zo’n ‘oh ja’ gevoel;-) Dat herinner ik me dan nog. Wat vliegt de tijd, haha! Ik heb vroeger ook heel lang een pony gehad, tot ik hem op een gegeven moment zo zat was dat ik hem van de een op de andere dag mee ging laten groeien met de rest van mijn haar. Ik was het zat dat iedereen me altijd zo jong inschatte. Alhoewel, dat doen mensen nu nog steeds. Nu geef ik de mensen een knipoog en zeg ik gewoon altijd dat ‘ ik een heeeeel goede gezichtscrème gebruik’ en dan moeten mensen daar vaak om lachen.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   23 maart 2020 / 15:35

   Thanks meis! haha de tijd vliegt echt voorbij inderdaad.. ondertussen kan ik alweer een nieuwe wat heb ik deze maand gedaan uitschrijven. Snap ik! als je eenmaal weer een pony hebt, word je er waarschijnlijk knettergek van. haha heel snel die laatste 😉 beter te jong dan te oud toch.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   23 maart 2020 / 15:35

   Ja gaaf is die he Fabienne, gisteren zei ik nog tegen mijn man; ik ben zo blij met deze keuze. Oke het zijn wat gaten in je muur.. maar je kan er van alles opzetten.

 3. 4 maart 2020 / 12:19

  Wat een heerlijke en goed gevulde maand heb je gehad! Wat leuk dat jullie oom en tante zijn geworden, het is een dotje zo te zien.
  Wat cool je rolschaatsen! Ik had ze vroeger ook, weg gedaan toen ik groot werd en altijd spijt gehad… Later wel skeelers gekocht maar dat vond ik eigenlijk niks. Zo anders dan rolschaatsen.
  Een heerlijk vooruitzicht dat jullie naar Italië gaan. Ziet er mooi uit daar!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   23 maart 2020 / 15:36

   Je krijgt er bijna rammelende eierstokken van 😉 haha… thanks! ja rolschaatsen zijn zo leuk en funky, lekker muziekje opzetten en gaan met die banaan! Ik hoop dat Italië nog door kan gaan nu alles zo op zo’n kop staat..

 4. 4 maart 2020 / 14:20

  Wat een leuk overzicht meid! Nice om te zien. En wat een mooie plek in Italië!

 5. 4 maart 2020 / 15:57

  Staat je goed hoor zo’n baby! 😉 En wat een ontzettende leuke rolschaatsen!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   23 maart 2020 / 15:36

   Thanks wijfie! haha.. nou he 😉 ja.. ze zijn zo tof!

 6. 4 maart 2020 / 22:16

  Zo’n acht of negen jaar geleden vroeg ik aan mijn opa en oma om rolschaatsen. Dat vond ik er zo leuk uitzien. Helaas heb ik ze maar een paar keer gebruikt, want ik vind het best eng om erop te staan. Ik heb wel knie- en polsbeschermers. Moet ze maar eens uit de berging halen, want het lijkt me wel fijn om lekker te kunnen rolschaatsen.
  Van die haarkleuren die je liet zien, vind ik links het mooiste.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   23 maart 2020 / 15:38

   De linkse is ook wel het meest natuurlijk qua kleur, daar ben ik het zeker mee eens! ah.. misschien als je jezelf weer wat beter voelt een gokje wagen dan? En bescherming is wel enorm belangrijk!

 7. Amina
  5 maart 2020 / 02:17

  Ohhh skaten, zo heerlijk! Heb ik vroeger veel gedaan met een nu nog steeds goede vriendin van me. Kilometers en kilometers skaten en dan in een dorpje dat we niet kenden koffie drinken en iets eten. Zo leuk! Mooie maand heb je achter de rug hoor. En gefeliciteeeeeeeeeerd, oom en tante zijn is echt leuk! xxx

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   23 maart 2020 / 15:37

   Ah zo leuk om te horen, ja dat is toch heerlijk.. wat mega goed zeg wauw! mijn nichtje kwam met het idee; chel we gaan naar meerkerk rolschaatsen en dan bij de Mac Donalds een ijsje eten haha.

 8. 9 maart 2020 / 18:04

  Een nieuwe indeling kan soms zo’n verademing zijn! En je rolschaatsen, zo mooi!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   23 maart 2020 / 15:37

   Thanks Suzanne, ben er ook echt enorm blij mee. Ja, een beetje verschuiven is ook niet verkeerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.