Onze top 10 samenwoon ”struggles”

In dit artikel ga ik het hebben over onze top 10 samenwoon struggles . Ten eerste begin ik met het volgende: ik hou verschrikkelijk veel van mijn partner, maar aan sommige dingen kan je niet wennen En dat zijn eigenlijk de meest normale dingen en ik denk ook echt dat veel meer stellen hier tegenaan lopen. Wanneer je voor het eerst gaat samenwonen zie je altijd dingen die je nog nooit gezien hebt, right? En die dingen kan je bijvoorbeeld in je routine meenemen of je gaat er iets aan veranderen.

Je moet met elkaar leren leven, we zijn drie keer samen op vakantie geweest. 1x in een hotel in Lanzarote en de andere keren hebben we gekampeerd in Italië. In 2019 hebben we ook aardig wat stress gehad van ons eerste huis. Het koopproces was een heel geregel, toen de verbouwing en daar hadden we vier maanden de tijd voor. Er ging namelijk ook nog getrouwd worden, krap in tijd? Een beetje! Je begrijpt wel dat ik amper nagels over had, maar na ruim een halfjaar zijn we goed op elkaar ingespeeld. Marc kookt iedere dag (ik kook op de woensdag, zaterdag en zondag). Regelmatig springt mijn man ook bij wanneer ik aan het koken ben. Samen koken vind mijn man namelijk ook erg leuk en het eten is sneller klaar 😉 Schoonmaken doe ik op mijn vrije dag en in het weekend rommelen we een beetje samen. De ene keer hangt Marc bijvoorbeeld de was op en de andere keer pakt die de stofzuiger erbij.

Alles opruimen van de ander.

Waar ik vooral erg aan moest wennen en nog steeds is de rommel die een man kan maken. Ik dacht dat wij vrouwen er wat van konden. Zijn broeken, shirts en sokken liggen soms door het hele huis heen. Ook leeft die soms op de zolder (hier kan die dan heerlijk rustig game wanneer ik aan het bloggen ben) en dan stapelt het volgende op: koekjes/chip verpakkingen, pakken frisdrank, biertjes, kopjes koffie en snoeppapiertjes. Ook heb ik een openkast ”een pax kast van ikea” op onze slaapkamer staan en daar kan je natuurlijk heel makkelijk je truien en broeken in proppen. Hier komen in de toekomst gewoon lekker deuren voor, dan ziet het er gelijk een stuk gladder uit.

Opgepropte doeken everywhere.

Mijn man hangt de doeken meestal niet uit (behalve zijn badhanddoek), dit doet hij bij de theedoeken, handdoeken ‘van de keuken en badkamer’. Deze doeken liggen dan ergens op een prop. Ik hang ze meestal uit, de vaatdoek hang ik ook uit over de kraan..

Het dekbed-trek ritueel.

Nee, ik ga geen twee losse dekbedden aanschaffen, want dat vind ik er zo rommelig uitzien. Maar wij draaien onwijs veel in ons slaap en de laatste dagen word ik iedere keer met mega weinig dekens wakker. Mijn man rolt zichzelf op als een hotdog. Soms is het ook andersom hoor 😉

Bier en frisdrankflessen.

Zelf drink ik alleen maar water en thee dus ik spoel mijn beker om en zet die in de vaatwasser. Mijn man drinkt koffie, dubbelfris, taksi, bier etc. Dus deze flessen, bekers staan vaak door het hele huis heen. Even in de krat terugzetten of de flessen naar de schuur brengen is momenteel natuurlijk ook erg koud.. je kan ze dan beter op de keuken opstapelen. Tenminste dat denk mijn man dan.

Heel hard zingen.

Ik zing weleens mee met nummers op Spotify, maar mijn man die zingt zo hard dat ik soms moet roepen naar boven dat die een toontje zachter moet zingen. In de toekomst krijgt die geluidsboxjes van mij, want iedere keer heeft die een koptelefoon op (hij hoort zichzelf dus niet zingen). Sorry buren, maar ik probeer hem echt een toontje zachter te laten zingen.

Een hond nemen? We hebben al haren genoeg in het huis.

Ik wil echt heel graag een hond, maar je hebt dan wel te maken met haren. Het liefst willen we een middelmaat hond, een labrador of goldenretriever vinden we heel tof.. maar zijn net te groot (en te harig). Een aussie vind ik ook echt helemaal te gek, heeft wel weer veel haren. Maar ik smelt als ik een blue of red merle van dit ras zie. Maar mijn man vind dat ik ook al genoeg haar produceer. De haren liggen in bed, in de badkamer, op de trap. Ik kan er niks aan doen, vroeger had ik heel lang haar en mijn moeder werd er toen ook echt gek van. Ook is het douche putje snel verstopt, daar is mijn man ook altijd erg blij mee 🙂

De schuur netjes houden.

Een schuur is enorm handig, je kan er namelijk van alles inzetten. Alleen sommige spullen die stappelen de laatste maanden een beetje op. Marc zet er zijn bierkratten in, onze aardappelen/uien staan er ook in. Hmm.. ik ben begonnen met mijn moestuinproject dus dat betekent dat er nu ook potgrond, potjes, zand, kweekbakken en tuingereedschap is bijgekomen. Nog minder plek in de schuur! haha, yes dit is onze verzamel plek geworden.

In slaapvallen op de bank.

Ja, de ene keer ben ik het en de andere keer is het mijn man. Vrij irritant wanneer je een serie aan het kijken bent. Ik moet minder 43 gaan drinken want dan kan ik mijn ogen echt niet open houden.

De badkamer…

Tandpasta niet goed wegspoelen, mijn haren die in het doucheputje zitten waardoor het water niet goed wegloopt. Een lege wc rol.. moet ik nog meer uitleggen? Mijn make-up die uitgestald ligt, of gebroken poeder op de grond, een hete stijltang die nog in het stopcontact zit. De badkamer opgeruimd houden is soms een hele klus haha.

Onkruid groeit als kool.

Wij hebben helemaal geen groene voor/achtertuin, maar toch hebben we aardig last van onkruid. En ik kan je zeggen, mijn man vind dit echt een verschrikkelijk klusje. Dus ik sta soms een uurtje op z’n kop om onkruid uit de tuin te trekken. Al verheug ik mezelf wel op onze toekomstige moestuin. Op Dutchgardenseeds heb ik aardig wat zaden uitgezocht en die zijn momenteel aan het opkomen (de bosui, radijs, krulsla, veldsla). Als je mijn avontuur wilt volgen dan kan je naar @opdegroenetour

Tegen welke dingen loop jij aan? Of heb jij hele andere ‘struggles’? Laat dat even hieronder weten. En ik denk dat dit een aantal standaard dingen zijn waar de meeste koppels tegenaan lopen. Bekijk ook nog eventjes mijn ”wat heb ik gedaan in februari” artikel. Ik heb het rolschaatsen weer helemaal opgepakt. Morgen komt er ook een video online hoe ik mijn rolschaatsen heb gepimpt.

Share:

20 Reacties

 1. 7 maart 2020 / 21:26

  Zo herkenbaar! Mijn vriend maakt ook overal zo’n rommel en achter zijn rug moet ik alles opruimen. Hij is zo’n type dat zijn vuile was OP de wasmand gooit in plaats van erin. En zo heb ik nog genoeg voorbeelden, haha. Die opgepropte doeken herken ik ook. Blij dat ik niet de enige vrouw ben die hier frustraties over heeft. Leuk artikel!

  • Rachel
   Auteur
   21 april 2020 / 09:00

   Yes, daar kan de mijne ook wat van hoor.. en dan zegt die altijd; nee hoor, ik doe het er altijd in. Nou dat is niet waar! 😛

 2. 7 maart 2020 / 22:25

  Haha, ik wilde zo graag een kat, mijn vriend een hond. Uiteindelijk hebben we nu bijna een jaar een kat, omdat we gewoon geen tijd hebben voor een hond. Mijn vriend laat vaak vuile kleding slingeren. Die ruim ik zonder erover te mopperen op, want ik laat op mijn beurt ook van alles slingeren (tassen, boeken, bonnetjes, petten, et cetera).

 3. 7 maart 2020 / 23:33

  De troep van mannen is echt het ergst xD En inderdaad die opgepropte doeken. Waarom??

 4. Sara
  8 maart 2020 / 10:24

  Grappig om te lezen! Wij wonen inmiddels alweer bijna 9 jaar samen bedenk ik me net! Het scheelt bij mij heel erg dat mijn man van stofzuigen houdt en een opgeruimd huis. Maar toch houd je altijd kleine dingen.. ik heb al heel vroeg gezegd dat ik altijd de wc-bril naar beneden wil, omdat ik gewoon chagrijnig wordt om die vieze bril elke keer aan te moeten raken. Dit doet hij dus voor mij. En verder hadden we altijd in de badkamer discussie over de tandpasta. Ik doe tandenpoetsen aan de wastafel, mijn man onder de douche. Dus nu hebben we twee setjes tandenborstel en tandpasta staan en dat werkt perfect! Ohja wij hebben het grootste dekbed gekocht wat we konden vinden bij Ikea. 240 volgens mij en ons bed is 180. Dus genoeg deken voor allebei! (Alledrie aangezien ons zoontje ook vaak tussen ons in kruipt).

  • Rachel
   Auteur
   21 april 2020 / 08:59

   haha hij houdt er zelfs van? Dat is dan wel erg handig Sara! gelukkig heb ik nooit problemen met die bril van het toilet.. daar hoor ik meer vrouwen over. Yes, de grootste dekbedmaat is dan ook wel erg handig inderdaad. Mijn man poetst alleen zijn tanden onder de douche wanneer die heel laat gaat en dan gelijk zijn bed in kan 😛

 5. 8 maart 2020 / 13:28

  Haha sommige dingen komen me zeker wel bekend voor 😉

 6. 8 maart 2020 / 15:00

  Grappig om te lezen. En leuk dat je ook de net iets mindere kanten laat zien, want het is natuurlijk niet alleen rozengeur en maneschijn.

 7. 9 maart 2020 / 01:52

  Jaaaaa, herkenbaar hoor! Mijn man laat veel liggen. Ik probeer hem er op te wijzen dat hij (ik hoor het mijn moeder nog tegen mij en mijn vader zeggen thuis en nou doe ik het zelf ook hahaha) elke keer als hij naar de keuken loopt, steeds iets van tafel mee kan nemen naar de keuken. Maar het zit er niet in geloof ik. Ook laat hij in z’n gamekamer vaak dingen op tafel staan. En hij ruimt verpakkingen van nieuwe spullen niet meteen op. Ik snap dat niet hoor. “Ja, ga ik straks doen” hoor ik dan vaak. Maar ik heb ook m’n dingetjes hoor. M’n haar (dik en krul) kom je veel tegen op de grond en ik word daar zelf ook gek van en ik laat veel vallen, ben echt een onhandig typje hahahaha. Maar we wonen al 19 jaar samen en het gaat nog steeds super. Je gaat steeds meer aan elkaar wennen en op een gegeven moment kun je met elkaar lezen en schrijven. Dan ben je gewoon al pratend iets met elkaar aan het opknappen of doen en dan gaat het als vanzelf. Dat is heel mooi wanneer je dat beseft.

  Oh en m’n complimenten voor deze blog en het onderwerp! Heel veel stellen hebben dit, maar je leest er zo weinig over. Heerlijk om te lezen. En ik vind die foto van jullie samen bovenaan de blog zo prachtig! xxx

  Ps: is een Jack Russelltje niks voor jullie? Heb ik bijna 15 jaar gehad. Kan 15 worden en als je een kortharige neemt heb je binnen niet zoveel last van haren. Buiten soms plukken/kammen. Ze zijn klein, maar hebben zo’n heerlijk stoer karakter.

 8. 9 maart 2020 / 14:48

  Oh, wow! Die man van jou is wel een rommelkont! Vriendje-lief en ik zijn allebei even neurotisch netjes dus dat komt goed uit. Ik irriteer me wel aan het feit dat hij drie velletjes toiletpapier op de rol laat zitten (maak dat effe op en doe er een nieuwe rol op). En hij irriteert zich aan het feit dat ik de stekker van de elektrische tandenborstel vergeet terug te doen als ik mijn haar geföhnd heb. Verder valt het wel mee. Ik maak ik me over veel dingen ook niet al te druk, hoor. Anders kun je bezig blijven. 😉 “Choose your battles”

  • 21 april 2020 / 09:01

   Ja, dat heb je ook mooi gezegd Nicky.. en dat leer je wel als je eenmaal een jaar met elkaar samenwoont denk ik. In het begin is alles natuurlijk wennen.. en daar moet je een weg in zien te vinden.

 9. 9 maart 2020 / 15:58

  Haha zo leuk dit artikel! Ik moet zeggen dat mijn vriend en ik weinig samenwoon struggles hebben tot nu toe, we wonen nu ruim anderhalf jaar samen. We vullen elkaar eigenlijk goed aan, het enige wat ik altijd irritant vind is de was in de slaapkamer. Maar sinds ik daar een wasmand voor heb gekocht (die we eerst alleen in de badkamer hadden) heb ik daar ook weinig last meer van haha. 🙂

 10. 9 maart 2020 / 18:05

  Ik herken deze dingen nu al en dan woon ik nog geeneens samen, dat wordt nog wat

  • Rachel
   Auteur
   21 april 2020 / 09:01

   Nou dan kan ik alleen maar zeggen; succes Suzanne haha!

 11. 9 maart 2020 / 23:21

  Haha ik woon nu bijna 3 jaar samen en herken niet alle struggles. De lelijk opgevouwde handoeken is soms mijn schuld, als ik te snel moet, haha.

  Tof artikel Rachel! 🙂

  Liefs
  X

 12. 11 maart 2020 / 10:21

  Wat leuk om te lezen en ik herken de struggles ook heel erg hoor! Haha!

 13. 12 maart 2020 / 11:07

  Hahaha super leuk om te lezen! Volgens mij leer je elkaar pas echt kennen als je gaat samenwonen. Ik wil ook samenwonen met mijn vriendin en ben heel benieuwd hoe dat gaat 😉 Gelukkig zijn we al heel veel bij elkaar dus we zijn wel wat gewend.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   23 maart 2020 / 15:33

   Dat is ook echt zo haha, dan merk je steeds meer hoe iemand in elkaar zit. Dat scheelt al wel enorm!

 14. 14 maart 2020 / 07:55

  Ik denk dat wij wel met elkaar boffen omdat we allebei heel erg opruimerig zijn. Andre laat dus (gelukkig) geen spoor achter van lege flessen en bekers in huis, haha;-) De dekbed struggle is wel herkenbaar, alleen ben ik degene die vaak op mijn kop krijgt;-) Ja, als je kiest voor een hond moet je maar wel een goede stofzuiger paraat hebben. Sketch haar haartjes vallen momenteel ook enorm uit. Ik draag haar wel eens en dan zit echt heel mijn jas onder de haren. Dat ziet er natuurlijk heel stom uit, maar we moeten er ook altijd wel om lachen, we kunnen er ZO nog een Sketch van breien zeggen we dan. Maar…..al die haren door het huis vallen echt in het niet bij hoe leuk en hoe gezellig het is om zo’n lieverdje in huis te hebben hoor;-)

  • 21 april 2020 / 09:03

   Ja, dat geloof ik ook wel hoor Christiana.. al scheelt het wel dat onze toekomstige Maltipoo niet verhaard! Daar heb ik al iets in gewonnen ”qua opruimtijd”. Verder moeten we nog wel heel goed gaan kijken of we er 300% achterstaan. Je leven draait straks natuurlijk ook om je hond, kunnen we dit aan, zijn we hierop voorbereid? Of kunnen we nog beter eventjes wachten. Probleem is dat er bijna geen cavapoo of maltipoo nestjes zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.