Rolschaatsen pimpen, cleanen & lichtgevende wielen testen

Als kind was ik al gek op rolschaatsen. Ik stond er stabiel op en ik hield het er veel langer op vol. Toch ben ik uiteindelijk overgegaan op skeelers, want die waren stoerder en iedereen had ze in die tijd. Langzaam verdween de rolschaats en momenteel wordt die weer populair! Momenteel ben ik 27, getrouwd en ik sta weer op rolschaatsen, waarom? Dat ga ik jullie in dit artikel uitleggen. Sowieso ben ik nu nog meer fan geworden van rolschaatsen. Dit komt omdat mijn wielen nu ook licht geven en ze zien er een stuk leuker uit.

Deze rolschaatsen heb ik momenteel vier jaar en ze zien er nog steeds goed uit. Toch wilde ik ze al een tijdje pimpen. In de video (die kan je hieronder bekijken) kan je zien hoe ze er eerst uitzagen. Een wereld van verschil, wat een stel wielen en veters wel niet kunnen doen. Ze behoren nu echt tot de categorie funky! Helaas zijn er niet veel rolschaatsdisco’s in de buurt. Er was er een in Utrecht, maar die is helaas na 1,5 jaar alweer gesloten.

Benieuwd hoe je de wielen/veters moet vervangen? Of hoe je de bearings het beste kan schoonmaken? Scrol dan snel naar beneden.

Mijn wielen geven licht! Dankzij de wielen van Luminous.

Voor €32,00 heb je een set van vier wielen van Luminous. En je hebt kleurenkeuze genoeg! Zelf heb ik gekozen voor de rode en witte (glow) variant. Hierdoor creëer je een speels effect. In de toekomst ga ik denk ik nog voor de lichtblauwe variant en de glitter. Die zien er namelijk ook heel tof uit, check wel voor de zekerheid of deze wielen onder je rolschaatsen passen. Vraag dit anders goed na bij de webshop.

Onlineskateshop heeft mij namelijk ook enorm geholpen op dit gebied. Ik wist namelijk niet dat je veters nodig had van 230 cm! Ja, je leest het goed.. 230 cm.. dat is nog langer dan je deur. Maar je hebt ze echt nodig , want anders kom je niet tot bovenin. Anders kunnen de veters los gaan en hierdoor kan je extreem hard vallen. En dat wil je natuurlijk niet!

Bearings schoonmaken, hoe doe je dat?

Oke, niet iedereen vind dit een leuk klusje, maar ik kon hier echt van genieten. Even je bearings of ook wel lagers genoemd schoonmaken. Hoe doe je dit? En hoe krijg je ze het beste schoon? Eigenlijk heel simpel, op de video heb ik dit stapsgewijs uitgelegd. Je draait de voorste bout eraf en hierdoor komt je wiel los. Dat kan je doen met deze tool. Ik heb een makkelijke manier gevonden om je bearings los te klikken zonder tool. Dit met behulp van je rolschaats, even druk zetten en voilà hij is los! Er zit aan beiden kanten een bearing, wanneer je ze los hebt pak je er een rol wc papier bij.

Geloof mij, dit heb je nodig, want de bearings zijn vaak enorm vettig. Wanneer je het meeste vuil/vet eraf hebt kan je ze na doen met een doek. Als ze schoon zijn kan je ze weer in je wielen klikken. Hoe doe je dit?

Leg beiden bearings met de holle kant omhoog en duw je wiel erop. Je hoort dan een klik, draai je wiel om en duw de andere kant van je wiel op de tweede bearing. Dit is ook goed te zien in de video, soms is het laten zien vele malen makkelijker dan het uitleggen in woorden.

Dit deed ik eventjes snel tussendoor op de zaterdagmiddag, hierna moest ik door naar een bruiloft (vandaar het jurkje). Maar je wielen vervangen en schoonmaken is niet een hele grote klus. Ga er eventjes voor zitten en pak alle tools erbij. Dan ben je binnen een halfuurtje, drie kwartier klaar en zien je rolschaatsen er weer als nieuw uit! Pas wel op met je vloer, want de wielen en bearings kunnen enorm vet zijn. Gelukkig hebben wij een PVC vloer, dus ik kon het er zo afvegen met een doekje.

Zoals je hierboven kan zien is de bearing enorm smerig. Hieronder laat ik mijn nieuwe bearings zien van Moto. Door deze bearings kan ik nog meer snelheid maken en ze zorgen ervoor dat de wielen smooth rollen. Wil je de bearings niet op deze manier losmaken? Scoor dan dit handige apparaatje, hiermee kan je ze er heel makkelijk uitduwen. Deze nieuwe bearings heb ik op mijn panter rolschaatsen gebruikt.

Dit zijn de nieuwe bearings van Moto

Rolschaatsen is voor iedereen, voor mannen en vrouwen!

Er zijn niet alleen rolschaatsen voor vrouwen, maar in Amerika zijn er ook enorm veel mannen die rolschaatsen. Gaat een man op zulke rolschaatsen die ik heb? Nee, je hebt ook een sneakervorm.. en die zien er nog goed uit ook. Wil je die bekijken? Klik dan hier.

Ook heb ik een kleine top 6 gemaakt met mijn favorieten op dit moment:

 1. Moxi Roxi – Lolly Empty Clementine Skate – Rollerskates €349,95 2. Rio Roller – Signature Yellow – Roller Skates €119,95 3. Moxi Roxi – Lolly Strawberry – Rollerskates €349,95 4. Rookie – Classic White / Wit – Rollerskates €84,95 5. Rio Roller – Rose Cream – Roller Skates €109,95 6. Moxi Roxi – Lolly Floss Leaf – Rollerskates €349,95

  Dit is mijn top zes op dit moment, je ziet dat de prijzen enorm verschillen. Het merk Moxi staat gewoon bekend voor de beste rollerskates. Je hebt in Amerika ook een hele Moxi crew. Ze zien er ook mega tof uit toch? De combinatie van Rose gold en beige vind ik echt prachtig. Even een felle veter in en andere kleur wielen eronder en je hebt een compleet andere skate. Hierdoor kan je eindeloos combineren. De okergele vind ik ook tof, vooral met dat leuke burberry patroontje. De classic white is altijd een toppertje, ze zijn vrouwelijk en elegant.

Benieuwd hoe de wielen eruit zien in het donker? Spoel dan even door naar het eind. Mijn man ging mij achterna met de fiets en heeft het vastgelegd. Ze zijn echt onwijs leuk, doe een muziekje in en voor je het weet krijg je disco feelings.

Nu ben ik echt benieuwd wie er van jullie rolschaatsen heeft? Zelf heb ik dan twee paar en mijn nichtje heeft ze tweedehands gescoord voor vijf euro. Even een stel nieuwe veters erin, nieuwe neus stoppers eronder en misschien over een aantal maanden nieuwe wielen. Dan zien ze er weer als nieuw uit! En wat is ze er blij mee, nu kan ze eindelijk met haar tante mee rolschaatsen en ze houdt het veel langer vol dan op skeelers.

19 Reacties

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   11 maart 2020 / 14:35

   Aha thanks Fabienne, leuk om te lezen 🙂

 1. 10 maart 2020 / 10:33

  Wat gaaf! Ik heb geen rolschaatsen, maar eigenlijk wil ik ze nu wel hebben, hahaha! Ik had vroeger wel skates. Dat vond ik ook erg leuk om te doen. Maar rolschaatsen zien er toch wel wat vrouwelijker uit.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   11 maart 2020 / 14:35

   Met skeelers word ik heel snel moe en dan zak ik soort met mijn voeten naar binnen, dat probleem heb ik dus niet met rolschaatsen. Dus hoe moe ik ook ben, ik kan het erop vol houden en mijn voeten blijven gewoon goed staan (rollen..) haha.. ik snap je.. tegenwoordig heb je ook zoveel toffe rolschaatsen.

 2. 10 maart 2020 / 10:40

  Aah wat leuk! Misschien moet ik toch ook maar eens rolschaatsen proberen, skeeleren ben ik ook gewoon net iets te onhandig voor, haha.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 maart 2020 / 17:23

   haha dan is dit sowieso wel een fijne optie Ilona, je kan het altijd proberen. Of eventjes testen in een winkel waar ze rolschaatsen verkopen.

  • Jill
   15 april 2020 / 20:23

   Ik heb pas impala skates gekocht als het mij echt goed bevalt dan wil ik de moxi lolly kopen.
   Ben benieuwd

 3. Richard
  10 maart 2020 / 12:54

  Vind als man zijnde juist deze modellen vet ipv sneakermodellen.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 maart 2020 / 15:54

   Wat goed om te horen, mijn excuses Richard.. dit was dan een aanname van mijn kant!

 4. 11 maart 2020 / 12:16

  Ohhhh wat leuk! Ik heb vroeger zo zo zo veel geskate! Als het beter gaat met m’n rug kan ik dit ook weer gaan doen, hoop alleen wel dat ze mijn maat dan hebben (43), want ik ben 1.83m. Ik vind die rose cream heeeeel erg mooi. En nu ga ik gauw je filmpje kijken! xxx

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   11 maart 2020 / 14:34

   Het was vroeger ook echt een hype en opeens was dat weer over. Ik weet nog goed dat wij zelfs een eigen schans hadden gemaakt en dan over vijf kids heen vlogen.. lekker verantwoord ook haha maar het ging altijd goed gelukkig! Die zijn inderdaad wel heel tof, anders onlineskateshop even mailen 🙂

 5. Natascha - Beautyopinie
  11 maart 2020 / 18:53

  Ohhhh wat super tof dit, jeugdsentiment hoor! Dat ik rolschaatsen had is al heeeeeel lang geleden 😉

 6. 12 maart 2020 / 11:05

  Wat gaaf! Ik heb zelf skeelers en vind dat zo leuk in de zomer. Nu ik jouw foto’s zie, mis ik het zelfs haha. Je hebt ze trouwens heel gaaf gepimpt. Mijn skeelers zijn zelf wit met roze en daar ben ik ook zo blij mee!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 maart 2020 / 17:22

   Ja, dan zie je mij er ook het meest op hoor.. dan is het weer ook relaxter, warmer en nu is het koud, winderig en regenachtig.. brr! Thanks Claire 🙂 Ben er ook zo mega blij mee. oh dat begrijp ik, dat is ook een leuke combinatie qua kleuren.

 7. 14 maart 2020 / 09:50

  Ze zijn echt super geworden, je rolschaatsen! Inderdaad, wat nieuwe veters en hippe wielen niet kunnen doen, zo’n leuk effect!

  Ik ben team skeeler vrees ik 😉 Kan er net veel beter mee weg dan met rolschaatsen, vooral het stoppen dan, waarbij ik niet overkop ga nu 😉
  Wel heb ik er mijn steunzolen in, want anders knikken mijn voeten inderdaad ook naar binnen en heb ik ook pijnlijke enkels erna. Dus dat herken ik wel uit je beschrijving.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 maart 2020 / 17:21

   Ah thanks Geke, ben er zelf ook mega blij mee 🙂 vind vooral de veters erg leuk! Hierdoor lijkt het of je een compleet nieuwe rolschaats heb. Deze lichtgevende wielen en veters kunnen natuurlijk ook prima in je skeelers 😉 ik begrijp je hoor.. je kan het een beetje vergelijken met snowboarden en skiën, de een vind het een makkelijker dan het anders! Thanks in ieder geval voor je reactie.

 8. Natascha
  23 mei 2020 / 21:02

  Ik rijdt ook sinds kort op Moxi skates, dit is echt “Top of the Bill”voor aan je voeten. Ik ben inmiddels 42 en skate nog bijna elke dag. Mijn doel is om ooit Mini-ramp te skaten. Jammer dat er in nederland niet zoveel meiden of vrouwen zijn die nog Rollskaten, maar liever gaan skeeleren. Als je in Amerika kijkt zie je het tegenover gestelde..leuk ook om een keer Youtube filmpjes van Moxi of Planet Rollerskate te gaan kijken…daar leer je ook nog veel van.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.