Mijn Netflix top 5 – Maart

Het is vandaag zondag en wat waren we vanmorgen èn gisteren al vroeg wakker. Gisteren hoorde ik rond 7:30 al de vogels fluiten, kort erna ben ik snel onder de douche gesprongen, heb ik een wasje aangezet, mezelf klaargemaakt en toen zijn we richting de Lidl gegaan. We hebben even wat dingetjes ingeslagen en zijn toen weer snel richting huis gegaan. Het is bizar om te zien hoe mensen aan het hamsteren zijn; wc papier – afbakbroodjes – potten en blikken met groente – rijst deze schappen waren dus helemaal leeg. Wij gingen alleen voor een aantal gebruikelijke dingen die we nodig hadden voor deze week. In onze voorraadkast hebben we sowieso altijd genoeg pasta, rijst, pitabroodjes, afbakbroodjes en andere ingrediënten op voorraad. Hoe pakken jullie dit aan?

Ik ga het in ieder geval niet verder over Corona hebben, maar ik wil wel wat films en series uitlichten. Deze wil ik aan jullie voorstellen, want soms is de struggle enorm groot. Mijn man zegt dan tegen mij; Rachèl kies jij even een nieuwe serie of film uit. Ondertussen ben ik een halfuur aan het scrollen en dan nog kijken we uiteindelijk een programma op tv. Maar de afgelopen maand heb ik echt een aantal toffe series en films ontdekt! Scrol snel naar beneden voor alle informatie en trailers.

Anne met een E

Dit vond ik echt zo’n toffe serie, waar gaat deze serie over? Sowieso gaan we even terug naar vroeger. Anne met een E is een Canadese televisieserie die gebaseerd is op het boek Anne van het Groene Huis van Lucy Maud Montgomery uit 1908. We gaan dus echt een grote stap terug in de tijd. De serie gaat over de wees Anne Shirley met een ongelukkige jeugd en ze zat in een weeshuis. Op een dag wordt ze ‘geadopteerd’ door Marilla Cutbert en haar lieve broer Matthew Cuthbert. Ze hadden alleen geen meisje verwacht, die kunnen namelijk niet het zware werk uitoefenen op de boerderij.

In het begin willen ze haar dus ook terugsturen, maar Anne verovert hun harten, net zoals de mijne. Het verhaal speelt zich af op Green Gables, dat in Avonlea ligt. Anne is een bijzonder en zeer creatief wonderkind, ze heeft bijna ieder boek gelezen en is dan ook al snel de slimste van de klas, samen met Gilbert Blythe. Ondertussen verovert Anne de harten van de inwoners van Avonlea. En wordt bevriend met Diana die uit een rijk gezin komt. Het is een feelgood serie, maar heeft ook zo zijn spanningen.

Outlander

Met deze serie ben ik nog maar net begonnen, maar wat is die spannend! We gaan even helemaal terug naar 1945. Claire Randall gaat samen met haar man Frank op tweede huwelijksreis naar de Schotse Hooglanden. De beelden van de natuur zijn ook echt geweldig (ook de Schotse muziek op de achtergrond maakt het af). Claire is verpleegster geweest in het Britse leger en haar man Frank is historicus. Op deze reis wil hij meer onderzoek doen naar zijn voorvader, de beruchte Jonathan “Black Jack” Randall, die als kapitein in het Britse leger diende.

Als Claire op een dag zonder Frank naar de plaatselijke stenen cirkel gaat om daar naar een plantje te zoeken, merkt ze een merkwaardig geluid op die van de stenen cirkel komt. Ze loopt erheen, raakt de grote steen aan en maakt dan een reis naar 1743. Daar ontmoet ze Jonathan Randall, de niet zo eerbare voorvader van haar echtgenoot. Hij wil haar bijna verkrachten en ze wordt dan net op tijd gered door een Hooglander. Ze wordt meegenomen door de McKenzie clan en daar beleeft ze vele avonturen.

Chesapeake Shores

Wat een leuke en fijne serie was dit zeg, wel weer een feelgood serie, maar dat kijkt zo relaxed weg vind ik. Als ik net een vrouw bijna verkracht zie worden of er vliegt een stuk darm door het beeld daar krijg ik alleen maar een hoge hartslag van. Dus soms wissel ik dit ook weer af met een goede feelgood serie/film. Abby O’Brien speelt de hoofdrol in deze serie. Zij gaat weer terug naar haar familie, die jaren geleden een klap heeft opgelopen. Haar moeder en vader zette er een punt achter en haar moeder vertrok met de noorderzon. Ze heeft twee zussen en een broer. Deze band moet ze weer langzaam opbouwen en dan loopt ze opeens haar ex tegen het lijf.. Trace Riley. Wij vrouwen kunnen op dit moment niet meer de ogen van de tv afwenden. Je begrijpt vast wel wat ik bedoel.

Riverdale

Een favoriete serie van mij is ook Riverdale. Ondertussen ben ik al bezig met het laatste seizoen en man, die spanning blijven ze maar opbouwen. Betty, Archie, Veronica en Jughead maken deze serie compleet. Het draait het meest om deze vier. Betty heeft een duistere kant net zoals haar vader. Ondertussen is Archie haar geheime liefde, totdat Veronica in beeld komt. Er gebeuren hier heel veel dingen, spanning, moord, liefde en ga zo maar door. Een serie waar je gewoon echt aan moet beginnen!

Adrift

Dit is echt een mega spannende film, ik zag de trailer al ooit eens voorbij komen. Dus toen deze film op Netflix stond maakte mijn hart een sprongetje. Ik ben er eergisteren voor gaan zitten en ik werd er helemaal door opgeslokt. De acteur herken je wel van de film Me Before You (ook echt een fantastische film) maar deze actrice speelt momenteel ook in enorm veel films. En wat kan ze goed acteren en wat een pittige rol was dit. Ze wordt verliefd op een man die de wereld overzeilt, ze maken de mooiste reizen en daarna gaan de ruim 16.000 km overbruggen. Ze komen in de storm terecht en dan staan ze er echt alleen voor. Het bereik valt weg en de boot slaat om. Ze hebben te weinig eten mee en haar verloofde heeft gebroken ribben en een verbrijzeld been. Hoe overleven ze dit? Bij het einde heb ik in ieder geval alleen maar gehuild.

Wat is jouw favoriete film/serie van dit moment? Op de zondag vind ik het altijd heerlijk relaxed om Netflix te kijken. Gewoon op het gemak ervoor zitten, een tapasplankje erbij en kijken maar. Mijn man en ik volgen momenteel ook een serie op de tv, deze heet Manifest. Ook echt een hele spannende serie. Nog een fijne zondag verder en veel kijk plezier!

Share:

16 Reacties

 1. 15 maart 2020 / 16:20

  Altijd leuk zo’n lijstje! Ik ben wel benieuwd naar Adrift. Gisteren hebben mijn vriend en ik Absentia uitgekeken, een dikke aanrader als je van spanning houdt. The Stranger vond ik ook spannend. Wat betreft het coronavirus: hier in België loopt het serieus uit de hand. Mensen luisteren niet naar de maatregelen. Als ze in ons land niet meer buiten mogen, dan gaan ze maar over de grens naar Nederland, wat het alleen erger maakt. En dat hamsteren in de supermarkten is hier ook verschrikkelijk. Als je niet in de supermarkt moet zijn, dan blijf je er beter weg.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   29 maart 2020 / 13:34

   Ah die zal ik ook eventjes toevoegen aan ons lijstje thanks Vanesse 🙂 ja ik hoorde het.. het is verschrikkelijk wat er momenteel allemaal gebeurd. Ik hoop dat de mensen die 1,5 meter nauw nemen en gewoon ook luisteren door zoveel mogelijk binnen te blijven.

 2. 15 maart 2020 / 19:43

  Anne with an E en Outlander lijken me erg goed en kende ik nog niet. Bedankt voor de tip! Ps. wij kijken momenteel Better call Saul op Netflix.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   29 maart 2020 / 13:34

   Outlander is echt fantastisch, beste serie ooit (tot nu toe) Oh Better Call Saul ken ik zelf nog niet, die zal ik vanmiddag eens gaan bekijken 🙂

 3. 15 maart 2020 / 21:27

  Anne met een E staat op mijn eindeloze lijstje van nog kijken. Ik ben momenteel bezig met Sabrina, Shadowhunters, Sex Education en ik heb een beginnetje gemaakt aan Stranger Things. Mijn favorieten zijn Sabrina & Shadowhunters. Qua boeken ben ik echt een contemporary-mens, maar blijkbaar met series bezwijk ik altijd voor fantasy. Gek om te zien.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   23 maart 2020 / 15:30

   Shadowhunters is ook enorm goed! Sabrina kwam ik niet echt in.. dan is game of thrones ook wel wat voor jou dan 😉

 4. Silkeblogs
  16 maart 2020 / 08:59

  Met die verdomde coronagekte komt jouw lijstje net als geroepen!

 5. 16 maart 2020 / 10:39

  Ik ben bezig met Adrift. Ik vond hem tot nu toe ook heel spannend en nu ben ik door jou alleen maar nieuwsgieriger geworden! Vandaag ga ik hem afkijken!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   23 maart 2020 / 15:31

   oh kan jij dat Iris? Een film in stukken kijken? haha dat kan ik dan weer niet. Hoe vond je de film?

 6. 17 maart 2020 / 10:35

  OH! Outlander! Ik ben er helemaal weg van. Ik heb alle seizoenen inmiddels al meerdere keren gekeken, het is zo spannend, zo ontroerend, allemaal zo onwijs mooi! Leuk dat deze serie in jouw lijstje staat;-)

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   23 maart 2020 / 15:30

   haha echt een fantastische serie, ben momenteel al bij seizoen drie.. wat zijn Claire en Jaimy toch leuk. Dat moment dat ze weer hem ging opzoeken… mijn hart.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   29 maart 2020 / 13:33

   haha echt neem het van mij aan, Outlander staat bij mij nu echt op nummer 1!

 7. 2 april 2020 / 21:12

  Wat fijne serie’s en vooral een super mooie film.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.