Risotto met Mascarpone & chorizo

Wat hebben we van dit recept gesmuld zeg, mijn man is niet zo van de risotto dus ik dacht, ik ga een andere variant maken. De pesto variant met gehaktballetjes vond die te simpel. Deze vind ik overigens ook heerlijk, maar mijn man houdt wel van kruiden en flink wat smaak. Dus toen dacht ik, hello Google. Ik ging toen met verschillende ingrediënten aan de slag en toen kwam dit recept eruit. Benieuwd wat ik er allemaal in heb gedaan? Scrol dan snel naar beneden voor alle informatie. En ik kan toch echt wel zeggen dat Risotto een van mijn meest favoriete gerechten is. Veel mensen proberen het niet omdat het veel werk is, maar het is juist enorm makkelijk! Je doet namelijk alles vanuit èèn pan, makkelijker kan het niet.

Ondertussen wil ik jullie enorm bedanken voor alle lieve reacties onder mijn Corona artikel. Er zitten veel persoonlijke woorden in en gelukkig wordt dat enorm gewaardeerd. Verder ben ik nog steeds werkende, terwijl veel mensen al vanuit huis werken. Wij werken met z’n vieren op kantoor, maar houden wel onze afstand. Ook staat hygiëne bij ons voorop! We zorgen dat we extra vaak onze handen wassen, deurklinken poetsen en in onze elle bogen hoesten. Tot nu toe heb ik zelf gelukkig nog nergens last van gehad ”afkloppen”.

Ingrediënten

 • 150 gr chorizo grof gesneden
 • 200 gram risottorijst
 • Blueband/olijfolie
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 120 gram cherrytomaatjes gehalveerd
 • 1 sjalotje gesnipperd
 • Kruiden; oregano, tijm en Italiaanse kruiden
 • 2 teentjes knoflook heel fijngehakt
 • 1 blik tomatenblokjes (rond de 300-400gr)
 • 1 L groentebouillon tegen de kook aan
 • 100 gr mascarpone
 • Je kan ook kiezen om er een klein pepertje doorheen te snijden
 • Verse basilicum naar smaak
 • Parmezaanse kaas naar smaak

1. Verwarm een pan met Blueband of olijfolie, doe hier de fijngesneden sjalot en knoflook in. Als de sjalot wat glazig is mag de chorizo erbij. Ruik je die heerlijke geuren al?

2. Ondertussen zet je een pan op met 1 liter water en hierin doe je een bouillon blokje. Deze roer je met een garde los, als het water warm is kan je het gas uitdraaien.

3. Voeg daarna de tomatenpuree en de cherrytomaten toe. Bak dit eventjes mee voordat je de risottorijst toevoegt.

4. Strooi de rijst over de inhoud en begin te roeren, zorg dat de rijst niet aanbrand! Blijf roeren tot de korrels glazig worden. Giet daarna de tomatenblokjes er doorheen.

5. Dan is het tijd om de eerste grote lepel bouillon erin te doen. Laat de rijst de bouillon zoveel mogelijk bouillon opnemen voordat je weer een nieuwe lepel toevoegt. Dit is enorm belangrijk; herhaal dit proces tot de bouillon helemaal opgenomen is en de rijst helemaal gaar is.

6. Daarna is het tijd voor de mascarpone, hier doe ik de helft van in (ik gebruik een groot en rond kuipje van Galbani). Roer dit goed door zodat alle mascarpone gesmolten is.

7. Op het eind doe ik er nog wat plakken chorizo en parmezaanse kaas doorheen. Strooi nog wat verse basilicum eroverheen voor extra smaak.

Eetsmakelijk en geniet van dit heerlijke recept.

Share:

10 Reacties

 1. 21 maart 2020 / 10:44

  Ohhhh wat ziet dit er lekker uit!! Krijg er gelijk honger van, op dit tijdstip al hahaha. Dit moet ik een keer proberen. Yum!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   22 maart 2020 / 16:15

   Ah thanks Justine! het is ook zo mega lekker, echt het proberen waard 🙂

 2. Natascha - Beautyopinie
  22 maart 2020 / 16:08

  Thnx! Wij eten regelmatig risotto en ik zoek altijd lekkere variaties. Deze ga ik onthouden en als ik hem gemaakt heb laat ik het je weten!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   22 maart 2020 / 16:15

   Wat super leuk om te horen Natascha, doe dat.. ik ben benieuwd wat jij van deze versie vind.

 3. 23 maart 2020 / 09:24

  Oeh dit ziet er heerlijk uit! Wil dit zeker eens proberen (ik ben niet zo’n keukenprinses) te maken x

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 april 2020 / 16:03

   oh dan is dit echt wel easy Bianca! Gewoon erbij blazen staan en roeren en gieten.. you can do it!

 4. 25 maart 2020 / 10:51

  Klinkt ontzettend lekker! Ik maak eigenlijk nooit risotto, maar toch leuk om eens te maken.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 april 2020 / 16:03

   oh toch echt eens proberen Suus.. is de moeite waard dat beloof ik 🙂

 5. 27 maart 2020 / 11:43

  Wat een heerlijk recept! Ik heb nog nooit risotto gemaakt, leek mij altijd veel te veel gedoe, maar als ik het zo zie valt dat best mee.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 april 2020 / 16:03

   ah dat moet je echt eens doen.. het is makkelijk en echt enorm smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.