Daysy review

Momenteel gebruik ik de Daysy al ruim vijf maanden en ik krijg er heel veel vragen over. Hoe bevalt de Daysy? Is dit apparaat wel echt veilig? Hoe moet je het apparaat gebruiken? Hoe duur is de Daysy en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ook via mijn Instagram kreeg ik enorm veel vragen over dit apparaatje. Dus mensen! Hier is eindelijk mijn complete review over de Daysy. Ik bewaar mijn Daysy altijd in mijn nachtkastje, zo kan ik er iedere ochtend snel bij.

Even een klein verhaal over waarom ik aan de Daysy wilde beginnen. Op mijn 17e begon ik aan de pil, best laat.. ik weet het! Maar in dit geval, beter laat dan vroeg. Maar op dat moment wilde ik mijn menstruatie meer onder controle krijgen, dus ik ging naar de huisarts en vroeg om de pil. Ik verloor soms langer dan een week bloed en ik was de eerste twee dagen vaak ziek zwak en misselijk. Na ruim 6 jaar stopte ik met de pil, ik was klaar met dat opgezette gevoel en ik wilde mezelf weer zijn. Ik had altijd het idee dat de pil mij veranderde. Ik was niet blij met mezelf, had mezelf minder in de hand en werd sneller boos om dingen. Toen ik stopte met de pil verloor 7 kilo binnen twee maanden tijd en ik voelde mezelf weer herboren.

Op een gegeven moment haalde iemand mij over om toch aan een spiraaltje te beginnen. Maar ik wilde eigenlijk niet meer met hormonen werken, toch praatte de huisarts mij om. Uiteindelijk ging ik dus wel voor de Mirena spiraal (lees hier mijn horror) en dat terwijl ik eigenlijk liever voor het koperspiraaltje wilde gaan. Na zeven weken flinke pijn (op onze kampeer vakantie in Italië) te hebben moeten doorstaan liet ik het spiraaltje eruit halen ’tot ziens 100 euro’.

Is het gekomen door het spiraaltje? Geen idee, wat ik wel weet is dat ik een jaar lang heb getopt met enorm veel pijn. Ze kwamen bij de huisarts en bij het ziekenhuis niet verder. Uiteindelijk 2 weken voor onze bruiloft nog geopereerd (en weer enorm veel pijn gehad en het was uiteindelijk nog voor niks ook) en de pijn was nog niet weg. Uiteindelijk ben ik citroenen, limoenen en zure sapjes gaan vermijden en hierdoor gaat het nu een stuk beter. Meer beweging, meer water drinken en thee drinken met verse gember. Na dit hele gebeuren begrijpen jullie wel dat ik klaar was met al die hormonen. Ik wilde een andere optie, die ik zelf in de hand had. Geen buisjes, rare vrouwencondooms, spiraaltjes of pillen. Nee, gewoon het apparaat Daysy!

Hoe werkt de Daysy?

Het berekenen van de ovulatie is geen eenvoudige taak. Om accuraat te zijn, heb je betrouwbare gegevens nodig. Daysy maakt het eenvoudig om te weten wanneer je ovuleert door je basale lichaamstemperatuur te nemen, deze gegevens te volgen en te berekenen wanneer je ovuleert. Daysy geeft je vruchtbare fase nauwkeurig en veilig weer.

Deze factoren spelen een rol bij het berekenen van je vruchtbare dagen:

 • Menstruatie cyclus lengte: een cyclus begint op de eerste dag van de menstruatie (= 1e dag van de cyclus) en eindigt op de dag vóór de volgende menstruatie. Elke cyclus is anders en kan zelfs variëren.
 • Jouw basale lichaamstemperatuur (waaktemperatuur) is iets lager in de eerste cyclusfase en neemt toe met 0.25-0.45 ° C rond het tijdstip van de eisprong.
 • Registreer alle metingen en onthoud andere factoren die een invloed kunnen hebben, zoals een infectie of koorts.
 • Begrijpen van bovenstaande informatie en jouw vruchtbaarheidsstatus iedere dag berekenen. 

​Klinkt als een hoop werk? Klopt! Daarom hebben we Daysy ontwikkelt – zodat je makkelijker je vruchtbare fase kunt berekenen.

Je hoeft niet veel werk te doen: gebruik Daysy alleen ’s morgens om je basale lichaamstemperatuur onder je tong te meten en bevestig als je menstrueert. Daysy berekent automatisch alles voor je. De compacte ovulatietracker is gemakkelijk te gebruiken en snel – maar wat nog belangrijker is, Daysy is nauwkeurig.

-Elke vrouw slechts één eisprong per cyclus.
-Als er twee of meer ovulatie’s optreden, vinden deze binnen 24 uur plaats.
-Na de eisprong is de eicel vruchtbaar voor maximaal 18 uur.
Sperma kan bewegen en bevruchten in het lichaam van een vrouw gedurende maximaal 5 dagen.

Dit betekent dat zwangerschap slechts 6 dagen kan plaatsvinden, d.w.z. 5 dagen vóór de ovulatie en op de dag van de eisprong zelf. Daysy berekent en geeft deze 6 dagen aan.

Elke vrouw heeft haar eigen unieke cyclus, en het is niet per se elke maand hetzelfde.

Je cyclus wordt ook beïnvloed door je emotionele toestand. Stress en andere factoren kunnen ook van invloed zijn op uw lichaam, wat van invloed kan zijn op je cyclus. Door je gegevens dagelijks te registreren, kan Daysy deze veranderingen in je leven herkennen en aangeven.

Leer hoe je kunt vertrouwen op je cyclus

Veel vrouwen worstelen met klachten en zijn niet blij met hun huidige situatie, maar de switch naar Daysy is hoe dan ook spannend. Je wilt je meer dan 200% beter voelen maar niet ten koste van veiligheid en betrouwbaarheid!

Ontdek DaysyView

Statistieken & voorspellingen

Bekijk jouw te verwachten menstruatiecyclus kalender, temperatuur curve en menstruatie cyclus statistieken. In de app kan je naar je kalender gaan en daar kan je allerlei opties kiezen. Wanneer heb je geslachtsgemeenschap gehad, hoe is je vaginale slijm etc. Hoe meer je noteert in de app, des te beter Daysy je lichaam leert kennen.

1. Iedere morgen als je wakker wordt meet je de temperatuur onder de tong.

2. Bevestig op Daysy je menstruatiedagen.

3. Daysy evalueert jouw data en laat zien of je vruchtbaar bent of niet voor de komende 24 uur.

Met deze 3 kleuren kun je jouw cyclus en vruchtbaarheid bijhouden

 • Als Daysy je een groen licht laat zien, ben je niet vruchtbaar.
 • Als Daysy je een rood licht laat zien, ben je vruchtbaar/waarschijnlijk vruchtbaar.
 • Gele dagen geven cyclusvariaties aan. Ze kunnen ook betekenen dat Daysy nog in de leerfase is.

Een van de voordelen van Daysy is het vermogen om je eigen cyclus te verkennen en je lichaam beter te leren kennen. Afgezien van de eenvoudige meting van je basale lichaamstemperatuur in de ochtend en de input van je menstruatiedagen, is niets anders nodig om je bewust te worden van je cyclus en lichaam.

Gezinsplanning, Daysy weet wanneer je vruchtbaar bent!

Zoals op zoveel dingen van het leven, is de juiste timing belangrijk, inclusief de bevruchting van de eicel. Afgezien van fysiologische factoren die een zwangerschap kunnen voorkomen, is het belangrijkste dat jij en je partner op het juiste moment gemeenschap hebben. Met Daysy en de app kan het een stuk makkelijker worden.

Daysy en de app DaysyView, die beschikbaar is voor je smartphone, besparen je de verwarring en schijnbaar eindeloze stress die je te wachten staat bij andere natuurlijke methoden om je vruchtbare dagen te bepalen. In plaats van constant te denken aan kalenderdagen, temperatuur- en baarmoederhalsslijmmetingen of de status van je hormoonspiegel, heeft fertility tracker Daysy maar een paar seconden nodig in de ochtend.

Binnen een mum van tijd, Daysy bepaalt je dagelijkse menstruatiecyclus status en toont je wanneer jij je in jouw vruchtbare fase bevindt.

Met Daysy kun je focussen op dicht bij je geliefde te zijn. Je hoeft niets te onthouden, je hoeft niets te te berekenen en je hoeft niets te registreren, Daysy doet namelijk het rekenwerk voor je! Meer dan 30 jaar onderzoek en een algoritme dat gegevens uit meer dan 5 miljoen menstruatiecycli gebruikt, waaronder jouw eigen dagelijkse invoer (basale temperatuur en menstruatiedagen), vormen de basis voor Daysy om je vruchtbare dagen te bepalen. Daysy is een technisch geavanceerde vruchtbaarheidsmeter die je dichter bij je kinderwens kan brengen – zonder chemische hormonen, denkwerk of stress!

Blijf op de hoogte met de App DaysyView

Het speciale aan de app DaysyView is dat je niet alleen de afgelopen cycli kunt bekijken met dagen, weken en maanden, maar je kunt ook je toekomstige voorspelde vruchtbare en onvruchtbare dagen bekijken. Op basis van de al verzamelde gegevens, toont DaysyView een prognose van hoe jouw cyclus er in de nabije toekomst uit zal zien.​ Dit vind ik zelf ook een ideale optie. Door de kleurtjes weet je al genoeg!

Met de app “DaysyView” kun je ook jouw activiteiten in de agenda bijhouden. Naast het tonen van je fasen in de menstruatiecyclus, kun je geslachtsgemeenschap en andere persoonlijke aantekeningen invoeren, dus kennis en timing zijn geen probleem meer!

Geeft Daysy ook aan wanneer je zwanger bent?

Basale lichaamstemperatuur is een goede manier om een mogelijke zwangerschap in een zeer vroeg stadium te observeren. Als de menstruatie uitblijft en jouw basale lichaamstemperatuur langer dan 18 dagen hoog blijft, kun je een ‘mogelijke vroege zwangerschap’ waarnemen. Implantatie vindt plaats ongeveer 6 tot 12 dagen na de ovulatie.

Daysy geeft een ‘mogelijke zwangerschap’ aan, waarbij alle lampjes (rood, groen en geel) knipperen. Daysy geeft een hogere kans op zwangerschap aan met alle lampjes continu verlicht (rood, groen en geel). “DaysyView” zal blauw en ‘mogelijke zwangerschap’ tonen. Daysy kan een ‘mogelijke zwangerschap’ vaststellen en volgen via jouw basale temperatuurgegevens en historische gegevens. Wil je er zeker van zijn? Doe dan een zwangerschapstest!

info@daysynederland.com kan je altijd mailen wanneer je advies nodig hebt. Ze reageren hier altijd erg snel op en ze geven ook erg goed advies.

Kortingscode //

Kortingscode: Daysy_via _Rachel geeft €10,- korting opje bestelling + je krijgt een Daysy Ocase opberghoesje.

Tot nu toe ben ik zelf erg tevreden over Daysy. Ik heb het apparaatje nog maar 1x hoeven op te laden, je doet daar dus al erg lang mee! Iedere ochtend meet ik mijn temperatuur en èèn keer per week werk ik mijn app bij. Hierdoor heb ik altijd goed overzicht! Wat gebruik jij als anticonceptie?

Share:

35 Reacties

 1. 27 maart 2020 / 15:07

  Interessant om te lezen Rachèl! We hadden het hier laatst natuurlijk al even over via Instagram, maar heb veel geleerd van je artikel. Ik trek mijn cyclus wel op mijn iPhone maar met Daysy heb je natuurlijk veel meer informatie.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   28 maart 2020 / 20:45

   Thank Sanne! ja, klopt! Hier heb je in ieder geval echt alle informatie instaan. Dit was een beetje veel om te typen in een dm via instagram haha 😉

 2. 27 maart 2020 / 15:29

  Wat interessant om te lezen zeg! Ik kende dit nog niet helemaal. Ik zit zelf al jaren aan de pil en heb daar tot op heden geen enkele complicatie mee gehad -gelukkig-, maar dit is zeker een goede optie!

  • Naomi
   28 maart 2020 / 09:43

   Hi, ik heb zelf ook de Daysy 2.0 met de DaysyView app. Wanneer ik mijn menstruatiedagen wil editen op de app wil het apparaatje niet synchroniseren met de app. Heb je ook last van deze sync problemen? Ik lees daar namelijk steeds meer over van verschillende gebruikers. Heb je daar ook toevallig een oplossing voor, mocht je dezelfde problemen ervaren?

   • Rachel Kromdijk
    Auteur
    28 maart 2020 / 20:44

    Wat fijn dat jij nog geen problemen hebt gehad Kelly! en Naomi bedankt voor je comment. Ik doe dit zelf 1x in de week en net nadat ik mijn Daysy heb gebruikt om mijn temperatuur te meten. Daarna open ik ondertussen mijn app en dan klik ik twee keer (wanneer die nog aanstaat) om de gegevens door te sturen naar de app. Op deze manier heb ik er geen problemen meer mee, ik liep in het begin tegen hetzelfde ‘probleem’ aan als jou!

 3. Natascha - Beautyopinie
  27 maart 2020 / 15:47

  Wat een interessante blogpost zeg! Ik herken jouw verhaal, alleen heb ik inmiddels 2 kindjes en ben ik toevallig net aan het kijken voor wat ik nu wil. Hiervoor gebruikte ik een app en met mijn redelijk gelijkmatige cyclus zat deze ook altijd goed. Ik ga me hier nog eens wat verder in verdiepen voor ik de huisarts weer bel en deze mij de pil aanraadt!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   28 maart 2020 / 20:46

   Dankjewel voor je comment Natascha, ai ik begrijp je. Het is een hele fijne en veilige optie! Zeker doen, de huisarts gaat toch vaak gelijk over op.. ah maar je moet wel beschermd zijn neem de pil of een spiraal. Ik weet een ding, ik ga daar nooit meer aan!

 4. 27 maart 2020 / 17:31

  Jeetje, wat een interessant apparaatje! Ik ben helemaal voor de no hormone movement, maar ik slik zelf wel al 10 jaar de pil.. Ik durf er niet vanaf, om meerdere redenen. En ik heb er gelukkig bijna geen vervelende bijwerkingen van – daar heb ik mega geluk mee. Maar toch zou ik het allerliefst hormoonvrij willen zijn. Moet ik het alleen eerst nog ‘durven’. Zo’n apparaatje zou daar best eens voor een groot deel verandering in kunnen brengen (: Fijn dat je er zo blij mee bent zelf ook, en dat je je de laatste tijd weer beter voelt! Veel liefs!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   28 maart 2020 / 20:49

   Hmm ik begrijp je gevoel Stella, 10 jaar is lang.. maar ik weet wel dat ik mezelf nog nooit zo vrij had gevoeld na 2 maanden afkicken van de pil. Ik voelde mezelf weer een stuk fijner, vocht nam af, ik viel ook af en ik had mezelf meer onder controle. Soms is het niet durven, maar gewoon doen! Ik weet sowieso dat een mens zichzelf beter en fijner voelt zonder die hormonen.

 5. 27 maart 2020 / 18:00

  Wow, wat super interessant om te lezen. Ik denk dat veel vrouwen niet afweten van deze vorm van anticonceptie. Ik kwam er zelf ook pas een half jaar geleden achter. Super goed dat je dit geschreven hebt, ik denk dat je menig vrouw hiermee een groot plezier doet.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   28 maart 2020 / 20:48

   Precies Yaika! daarom wilde ik het ook eerst maanden lang testen voordat ik dit artikel online ging gooien. Ik wilde er namelijk wel achter staan..

 6. 27 maart 2020 / 21:02

  Klinkt heel erg interessant, maar ik vraag me af of het echt net zo goed werkt als bijvoorbeeld de pill. Ik zou er zelf nooit meer aan willen beginnen. Dus dit is wel een handig dingetje.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   28 maart 2020 / 20:47

   Het werkt niet hetzelfde als een pil een pil zorgt er namelijk voor dat je niet zwanger kan raken. als je na seks gaat braken of aan de diaree bent dan werkt de pil niet meer. Daysy geeft alleen aan wanneer je onveilig seks kunt hebben of wanneer je moet vrijen om een kindje te kunnen krijgen (als dat mogelijk is). De pil was voor mij echt een no go en ik voelde mezelf slechter en slechter in mijn vel komen te zitten.

 7. 28 maart 2020 / 17:54

  Ik had hier nog nooit van gehoord maar het lijkt me heel chill! Je hoeft in ieder geval geen hormonen e.d. in je lichaam te stoppen, die zijn toch nergens goed voor…

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   28 maart 2020 / 20:46

   Nee precies, een stuk fijner dus Marjoleine! bedankt voor je reactie, liefs

 8. 29 maart 2020 / 12:14

  Dank voor het uitgebreide artikel. Misschien is dit wel iets voor mij 🙂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   6 april 2020 / 22:34

   Goed om te horen Saskia, momenteel krijg je ook korting op dit apparaat, check de kortingscode onderin het artikel 🙂

 9. 29 maart 2020 / 13:21

  Voor mij ook geen hormomen meer, maar is dit apparaatje niet meer bedoeld voor mensen die juist zwanger willen worden? Voor mij zou het dan namelijk niet geschikt zijn 😊

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   6 april 2020 / 22:34

   Momenteel krijg je ook korting Debbie! Check het laatste stukje van mijn artikel. Het is voor beiden partijen eigenlijk, als je zwanger wil worden dan kan je precies zien wanneer het juiste moment is. Wil je juist een zwangerschap voorkomen dan kan je precies zien wanneer je het veilig moet doen.

 10. 30 maart 2020 / 12:57

  Ik ken dit helemaal niet! Ik gebruik de pil en dat vind ik eerlijk gezegd wel erg makkelijk. Ik snap wel wat je bedoeld met dat je veel hormonen binnen krijgt.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   6 april 2020 / 22:33

   Ja, dat begrijp ik Daphne, het is ook mega makkelijk.. maar helaas slecht voor je lichaam.

 11. 31 maart 2020 / 08:41

  Wat een fijna rtikel! Ik hoor ook veel over de Lady Comp en volgens mij lijkt deze daar erg op. Ik gebruik zelf ook geen anti conceptie omdat het mij totaal niet beviel. Fijn dat deze jou zo goed bevalt! Misschien dat ik hem ook wel aanschaf 🙂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   6 april 2020 / 22:32

   Thanks Claire 🙂 ja klopt ja, daar heb ik vroeger ook nog naar gekeken maar deze is weer iets simpeler. En het is een compacter apparaatje.

 12. Chantall
  31 maart 2020 / 09:51

  Fijn een duidelijk artikel Rachél!
  Ik heb zelf in dezelfde sh*t gezeten, was al 15! jaar aan de pil.
  Nooit ergens last van tot vorige zomer, depri – moodswings en dacht hoe kan dit toch?
  Toen ben ik gestopt met de pil en ben ik ook 8 kg afgevallen in een korte tijd, voelde me zo veel fijner!
  Vrolijk. Dat is het goede woord.
  Maar gezien ik een vaste relatie heb en geen kinderwens moesten we toch kijken voor een andere optie..
  Spiraal (kyleena) laten zetten, zitten heel weinig hormonen in maar een maand later voelde ik me weer zo klote.
  Toen er uit laten halen en in een paar dagen was ik weer de vrolijke ik.
  Nu ben ik aan de Yaz 24+4 pil met lichaams ”eigen” hormoon. Ik had zoiets van ik probeer het nog 1x!
  En deze bevalt me echt geweldig. Ik heb overwogen ook zo’n temperatuur metertje aan te schaffen maar ik ben te bang dat het dan alsnog mis gaat (slaat nergens op maar zit tussen mijn oren).

  Ps: ik volg je blog al vanaf het begin en ik vind hem nog steeds zo leuk om te lezen :-)!

  Liefs Chantall

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   6 april 2020 / 22:32

   Bedankt Chantal! Ik heb mezelf gedaan op dit artikel haha, het is veel info.. maar veel vrouwen hadden mij een dm gestuurd via Instagram. Ahw.. dat krijg je echt door hormonen, vreselijk. Daarom ik wilde er ook zo snel mogelijk weer mee stoppen. Ik voelde mezelf echt enorm depri opgezet en ik zat enorm rot in mijn vel. Nou misschien ooit op een dag dat ik daar nog aan ga beginnen, maar voorlopig vind ik dit echt top! Thanks voor de tip in ieder geval Chantal, misschien hebben andere mensen hier iets aan (die ook dit artikel lezen).

 13. 10 april 2020 / 19:57

  Heel interessant om te lezen! Fijn dat je er tevreden over bent. Een vriendin van mij gebruikt ook een app om haar menstruatiecyclus bij te houden, maar zelf heb ik PCOS dus dat gaat helaas niet. Een paar weken geleden heb ik mijn mirena spiraal eruit laten halen, ik heb 9 maanden rondgelopen met pijn… 🙁 Voorlopig even niets voor mij.

  • 12 mei 2020 / 09:43

   Och wat vreselijk dat je het spiraal ook zo naar ervaren hebt, dat begrijp ik.. rustig aan! Al is dit wel een top apparaatje wat mij enorm goed helpt

 14. colinda
  11 mei 2020 / 22:28

  bedankt voor je duidelijke blog!
  Ik heb hem gelijk besteld met je kortingscode!

  Groetjes, Colinda

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   12 mei 2020 / 10:13

   Wat super dat ik je heb kunnen helpen Colinda, veel plezier met je Daysy!

 15. Romana eskens
  21 maart 2021 / 18:15

  Kun je dit apparaat ook gebruiken als je onregelmatige cyclus hebt door schildklier ziekte

 16. Jolijn Verbeet
  8 april 2021 / 12:59

  Heerlijk een duidelijke blog over de Daysy. Ik doe er nu al een paar maanden onderzoek naar alleen ben ik een 20 jarige studente die het niet bepaalt breed heeft hoe graag ik dit apparaat ook zou aan willen schaffen! Nu wordt er mij 1 ding niet duidelijk, wanneer begin je met de Daysy als je stopt met de pil? Als je eenmaal je stopweek neemt en daarna na die 1 week stopweek je pil niet meer slikt (omdat je wil stoppen of over wil stappen naar een ander conceptie middel) wanneer begin je dan precies met de Daysy? Na je stopweek? of je eerst volgende menstruatie als je van de pil af bent (de menstruatie die dus uit jezelf komt)?

  Fijn als jij mij antwoord kan geven Rachel!

  Groetjes Jolijn!

  • Daanster
   21 augustus 2021 / 17:04

   Hi Jolijn,

   Ik weet niet of je inmiddels antwoord op je vraag hebt, de Daysy hebt gekocht of iets anders hebt geprobeerd, maar ik wilde toch even een antwoord schrijven. Ik heb namelijk online een thermometer gekocht die 2 decimalen achter de komma meet en daarmee speciaal bedoeld is om ovulatie etc te tracken. Je moet dan alleen zelf je resultaten in een app bijhouden en hij meet rectaal, niet oraal (wen je snel genoeg aan). Die thermometer heeft mij €6 gekost en doet in feite hetzelfde als de Daysy maar dan voor minder geld. Ik mis dit stukje informatie/beschouwing bij veel reviews over dit apparaat, hoe handig hij ook is 🙂
   Misschien heb je hier nog iets aan.

 17. Lionne
  25 mei 2022 / 20:57

  Super interessant artikel.

  Ik heb het apparaatje inmiddels zelf besteld en in afwachting tot hij komt. Ik ben inmiddels zelf een half jaar onderweg om zwanger te worden, maar tot ons verdriet nog niet gelukt. Ik hoop dat daysy deze wens uit laat komen. Zijn er dames die een positieve zwangerschapstest in handen hebben gekregen na het gebruik van daysy?

  Ik hoor hier graag eens ervaringen over.

 18. Marina
  6 juli 2022 / 09:02

  Mijn reactie komt nu al even na het verschijnen van dit artikel, maar ik twijfel dus tussen de Daysy en de Lady Comp.
  Heeft iemand daar ervaringen mee?
  Waarom koos je voor de Daysy?

  Ben benieuwd.
  Bedankt.

 19. Roos
  2 augustus 2022 / 11:24

  Hi,

  2 jaar later lees ik je blog en ik vroeg me af gebruik je hem nog steeds? En wat is tot nu je ervaring ermee

  Alvast bedankt 😊

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.