10 feitjes over mij

Even weer een keer een persoonlijk artikel. Wat was dit weer een heerlijke dag zeg. Het is wel iets anders gelopen dan gepland, maar we mogen niet klagen. Vanmorgen ging mijn man al vroeg bij een vriend helpen met een verhuizing, ondertussen heb ik het volgende gedaan; een wasje – de ramen buiten schoongemaakt – mijn auto na dik een jaar een keer uitgestofzuigd – boodschappen gedaan – plantjes verspeend – het huis van boven tot beneden gestofzuigd – gegeten in de zon – avondeten gemaakt en de was gestreken. Nou dat is aardig wat toch? Ook heb ik ontdekt dat er kleine baby guppy’s in het aquarium zwemmen, hopelijk overleven ze het.

Verder wilde mijn man en ik vanmiddag de moestuinbakken gaan maken, maar dat kon helaas niet doorgaan i.v.m. die verhuizing. Dus dat moet even een keer ’s Avonds gebeuren. Gisteren heb ik ook de laatste aflevering gekeken van Outlander, potverdorie nu wachten op seizoen 5. Wat een geweldige serie is dit zeg! Nu ga ik even 10 feitjes over mezelf schrijven en daarna ga ik heerlijk op de bank neerploffen. Dat mag wel na zo’n dag toch?

IK BEN GEK OP FOOD // ondertussen leer ik ook steeds meer dingen te eten en dat maakt het soms ook wat lastiger. Want dan vind ik nog meer dingen lekker! Als straks de moestuin goed gaat kan ik gelukkig uit onze eigen tuin eten en dan moet ik ook van mezelf meer gezond gaan eten. Muismeloentjes meenemen naar mijn werk bijvoorbeeld of een paprika om te snacken.

IK BEN EEN DROMER // ik kan helemaal wegdromen bij bepaalde dingen. Dit kan bij een gebouw zijn, een serie, een boek, op mijn Pinterest, wanneer ik in de bergen stan of aan mijn bureau noem het maar op. Ik heb een levendige fantasie en ik kan enorm genieten van de kleine dingen om me heen. Een hele fijne eigenschap kan ik je vertellen. Op deze manier ervaar ik dingen anders dan andere mensen en ik kan dus ook blij zijn met een klein bloemetje wat uit de grond popt.

ZET MIJ MAAR IN DE KEUKEN // nu is het zo dat mijn man iedere dag kookt wanneer ik werk. Wanneer ik vrij ben kook ik en het mooie is, wij houden allebei van eten en koken. Dus voor mij is het ook echt geen straf om te koken. Het liefst kook ik voor vrienden, dan kan je altijd wat complimentjes vangen en dan weet je dat je het goed gedaan hebt. Ook hoort bakken hierbij, want wat is er nog leuker en lekkerder dan een taart maken? Of overheerlijke cupcakes? Maar ik werk ook graag met een blender of een professionele staafmixer. Hierdoor krijg je de perfecte gladde smoothie of soep! Ik vind het altijd heerlijk om een soepje mee te nemen naar mijn werk.

IK DUIK GRAAG IN DE BOEKEN // nee, dit deed ik niet graag op school. Maar hier in ons huis duik ik regelmatig met mijn neus in de boeken. Nu moet ik ook heel eerlijk zijn dat ik een aantal boeken in mijn kast heb staan die ik nog niet eens heb gelezen. Santa Montefiore vind ik echt prachtige boeken; onder de Ombu Boom, De vuurtoren van Connemara en de dochter van de Imker. Stuk voor stuk prachtig en meeslepende verhalen. Stiekem zou ik ook ooit nog een boek willen schrijven en uitbrengen.

IK BEN GEK OP SIERADEN // maar ik draag ze bijna nooit. Oke, mijn earparty draag ik dag en nacht, daar slaap ik gewoon mee. Maar je wilt niet weten hoeveel ringen, kettingen en armbanden ik heb. En wat is het toch mega zonde, ik draag ze bijna nooit. Al hebben ze nu wel een mooi plekje gekregen in mijn Pax Kast van IKEA. Nu heb ik wel meer overzicht wat ik heb en daardoor pak ik ze er wel sneller bij.

VERLIEFD OP INTERIEUR // dit is jullie misschien al opgevallen, maar ik ben de afgelopen paar maanden extreem veel bezig geweest met interieur. Ons huisje is al zo goed als af, maar ik heb natuurlijk nog wel een aantal dingen die ik anders zou willen. Of laat ik zeggen, sommige kamers wil ik meer gevuld hebben. Onze slaapkamer heeft ook een pax kast en daar wil ik graag een schuifdeur in laten zetten. Hierdoor oogt de kamer een stuk rustiger. Onder de tv mag nog een dressoir komen te staan en op mijn kamer waar ik achter mijn iMac werk wil ik graag nog iets achter mij plaatsen. Maar dit heeft allemaal geen haast!

IK BEN GEK OP REIZEN // vroeger als klein meisje maakte ik al een kalender voor onze vakantie. Ik streepte iedere avond weer een hokje af en de vakantie kwam steeds dichterbij. Een dag van te voren ging ik samen met mijn oma snoepjes kopen bij de supermarkt en die mocht ik dan heerlijk opsnoepen onderweg. Geen chocolade, want dat smolt weg 😉 Maar echt, zet mij maar weken lang op een eiland en ik vermaak mezelf nog.

Italië heeft mijn hart veroverd en ondertussen is het in onze favoriete streek net een oorlogsveld. De kisten kunnen ze niet aangesleept krijgen en inmiddels is het dodental al boven de 10.000 opgelopen. Mijn hart breekt als ik die beelden zie, wij Nederlanders zijn er nog steeds zo nuchter over. Ik hoop dat het bij ons niet op zo’n drama uitloopt.

Het liefst maak ik in de toekomst nog een grote reis in Canada/Amerika langs Oregon. Maar daar moeten we natuurlijk eerst nog voor gaan sparen en dan kijken hoe we dit gaan doen!

HALLO MOESTUIN // ondertussen groeien onze paprika en peper plantjes al goed. De rest ga ik morgen weer even voorzaaien en hopelijk staan volgende week dan onze moestuinbakken op het land. Ik moet nog even een klimrek in elkaar knopen en dan hebben wij straks een prachtig natuur gebied gecreëerd. Een plek waar we tot rust kunnen komen, waar we gewassen zien groeien en die we thuis lekker kunnen opeten! Nu alleen hopen dat de muizen, konijnen, vogels en fazanten eraf kunnen blijven.

NOG STEEDS GEK OP MAKE-UP // ik heb al enorm veel make-up looks gemaakt, check hier mijn visagie pagina. Maar nog steeds heb ik enorm veel liefde voor make-up. Ik heb een alex drawer van Ikea met acht lades en die zitten allemaal vol. Op dit moment heb ik misschien al een jaar geen make-up meer gekocht omdat ik de afspraak heb gemaakt eerst zoveel mogelijk op te maken. Waarschijnlijk zou ik dan nooit meer iets kunnen kopen (behalve oogprimer, mascara en eyeliner) want ik heb genoeg van alles. En dat terwijl ik al zo vaak dingen heb weggegeven aan mensen. Er zijn dozen uit mijn make-up kast huis verdwenen waar je u tegen zegt. Toch wil ik wel weer eens in de zoveel tijd een toffe make-up look maken, anders verleer ik het straks nog!

LICHTELIJK NETFLIX VERSLAAFD // oh my, ik heb het al teveel gezegd.. maar ik was de afgelopen twee weken echt enorm Netflix verslaafd. Ik kon niet stoppen met de serie Outlander, vanavond ga ik weer een aan een andere serie beginnen. Toch ben ik bang dat ik niks kan tippen aan Outlander, maar we gaan het zien!

Wat hebben jullie vandaag allemaal gedaan en wat gaan jullie morgen doen? Werk jij momenteel al thuis of ben je net als ik nog aan het werk? Ik ben benieuwd, laat dat even hieronder in de comments weten!

Share:

14 Reacties

 1. 29 maart 2020 / 11:47

  Leuk om te lezen! Ik ben ook echt een liefhebber van boeken, ik doe de laatste tijd steeds meer met make-up, ik ben ook dol op reizen maar bakken en koken, daarvoor moet je zeker niet bij mij zijn, haha.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   29 maart 2020 / 13:42

   haha niet? ach, misschien met wat simpele gerechten beginnen? Heb je die risotto van mij al gezien? Is best makkelijk en je hebt maar twee pannen nodig 🙂 ideaal dus!

 2. 29 maart 2020 / 12:07

  Wat een leuk artikel! Nu ben ik wel heel erg benieuwd geworden naar Outlander!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   29 maart 2020 / 13:43

   Gewoon gaan kijken vandaag, is echt de moeite waard.. zo spannend en vol met passie!

 3. 29 maart 2020 / 12:11

  Leuk om te lezen en je beter te leren kennen op deze manier.
  Ik werk 1 dag vanuit huis en de andere 3 dagen ben ik gewoon op locatie om kids op te vangen van vitale beroepen. Heel dubbel om toch aan het werk te zijn in deze gekke tijden.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   29 maart 2020 / 13:42

   Wat goed Saskia, thanks ook voor je comment! Het is ook erg dubbel, dat begrijp ik. Nog een fijn weekend verder!

 4. 29 maart 2020 / 15:24

  Neeeee, niets kan tippen aan Outlander hoor;-) Leuk om deze dingen over jou te lezen. Haha, acht lades vol make-up. Ik heb 1 laatje en een tasje. Maar om eerlijk te zijn gebruik ik alleen de spulletjes uit het tasje. Maar met die mooie looks die jij maakt, kan ik me de collectie heel goed voorstellen, dan is het natuurlijk ook wel erg leuk om van alles uit te proberen.

  • 30 maart 2020 / 11:07

   haha echt niets! daar ben ik ook bang voor. Ja, doordat ik alleen ging bloggen over beauty kreeg ik in die tijd veel dingen opgestuurd. Ook kocht ik veel make-up hoor 😉 maar daardoor zijn er acht lades ontstaan haha..

 5. 30 maart 2020 / 12:52

  Wat een leuk artikel! Ik volg je nog niet zo lang, dus leuk om je zo wat beter te leren kennen. Ik ken Outlander nog niet, dus daar ga ik snel naar kijken!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   30 maart 2020 / 13:18

   Wat leuk dat je mij nu ook bent gaan volgen Daphne! 🙂 welkom op mijn creatieve plekje op het internet. Outlander moet je inderdaad z.s.m. aan beginnen haha.. TE SPANNEND! en te mooie serie.

 6. 31 maart 2020 / 08:40

  Wat een leuke feitjes! Leuk om je zo beter te leren kennen. Ik ben lichtelijk Videoland verslaafd. En dan echt die hele slechte series zoals Love Island enzo haha.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   31 maart 2020 / 20:48

   haha oh echt waar? Ja dat kijk ik dan weer echt helemaal niet! Maar Videoland beschik ik trouwens ook niet over.. 😛

 7. 1 april 2020 / 09:01

  Wat leuk, dit lijstje met feitjes! Zo leer ik je nog wat beter kennen 🙂 De liefde voor interieur herken ik maar al te goed. Het blijft leuk om dingen in huis aan te passen. Ik ben heel benieuwd naar je volgende interieurupgrades. Wat mooi trouwens dat je zo kunt genieten van de kleine dingen! Een heel waardevolle eigenschap!

  • 20 april 2020 / 15:15

   Bedankt nog voor je reactie Romy! aanpassen en schuiven met items is het leukste 🙂 ja gelukkig kan ik dat.. maar jij ook, dat lees ik altijd wel in je artikelen terug

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.