Wat heb ik gedaan in maart 2020?

Vandaag is het alweer 29 maart 2020 en dat betekent dat ik weer mijn favoriete artikel van de maand kan gaan maken! Hierdoor zie ik in een paar minuten wat voor leuke dingen ik allemaal heb gedaan in de afgelopen maand. En die wil ik natuurlijk ook aan jullie laten zien! Benieuwd wat ik in de maand maart allemaal heb gedaan? Scrol dan alvast naar beneden. De zondag vliegt voorbij, het is inmiddels al 16:18 en straks ga ik een overheerlijke lasagne maken. Gisteren heb ik nog even wat heerlijke verse ingrediënten ingeslagen. Het gehakt heb ik uitgehaald en de verse pesto staat al klaar!

Wat heb ik tot nu toe gedaan? Nog niet heel veel eigenlijk.. ik ben nog eventjes bezig geweest met ons moestuinplan, want dat komt deze week echt van de grond. Ik moet dus gaan nadenken hoe ik de bakken wil gaan zetten. Aan welke kant het klimrek moeten komen. Wat ga ik als eerst erin zetten? Wortels, sla, radijsjes en knoflook? Ondertussen heb ik in ieder geval keuze genoeg qua zaden en kruiden! Dankzij Instagram word ik iedere dag geïnspireerd door vele moestuinierders. Maar goed laten we eventjes naar het artikel gaan kijken!

Wat vinden jullie trouwens van deze lay-out voor dit artikel? Is het op deze manier overzichtelijk genoeg? Ik doe momenteel drie foto’s naast elkaar en hier zet ik dan weer een tekst onder. Maar laten we met de eerste drie foto’s beginnen! Oh als ik door deze foto’s heen scrol word ik al helemaal happy! Wat een heerlijke kleurtjes, hallo lente!

INTRATUIN SHOPPING // ik weet het, het was niet een hele handige zet. Je moet proberen zoveel mogelijk thuis blijven, maar ik had die 10 zakken potgrond nodig. En ik was bang dat als de tuincentra’s gingen sluiten ik er niet meer aan kon komen. Dus ik ben met mijn man even snel naar de Intratuin gereden en daar hebben we 10x 40L makkelijke moestuin mix gekocht en ook een olijfboom. Wauw, we hadden even niet nagedacht hoe we deze in de auto gingen krijgen.. op schoot dus? Marc zette mijn stoel in de ligstand en hij schoof toen die olijfboom zo naar achteren. De takken gingen lekker langs mijn gezicht, top dit! Wie z’n idee was dit ook alweer?

Het is in ieder geval gelukt, maar na 30 minuten in de auto te hebben ‘gelegen’ was ik er wel klaar mee. We hebben in ieder geval nu weer iets groens erbij. Ik wilde al jaren een olijfboom en deze was nog betaalbaar ook! Hebben jullie ook een olijfboom? We hebben mediteraanse grond gekocht en wat olijfboomvoeding er doorheen geroerd. Hierdoor moet die het goed blijven doen. Wanneer het helemaal lekker weer is zetten we ‘m in de hoek van de tuin, daar heeft die de meeste zon. Maar het zou deze week ook nog gaan vriezen, vandaar dat we de olijfboom even onder de overkapping hebben laten staan.

MIJN KOK, MIJN HELD // dit plaatje zie ik vaak wanneer ik thuis kom uit mijn werk. Wij moeten nog gewoon werken, dus Marc is nog steeds eerder thuis dan ik. Hierdoor begint hij alvast met het eten en vaak hoef ik alleen nog maar de tafel te dekken of aan te schuiven. Echt toppie! En wat doet die het goed. Verder had ik nog na het eten een heerlijke tomatencremesoep gemaakt. Zelf voeg ik altijd nog wat extra dingen toe waardoor die extra lekker smaakt. Ik vind het altijd heerlijk om een soepje te eten op mijn werk, vooral als het zo koud is buiten!

NIEUWE RECEPTEN ONTDEKKEN // en wat waren ze lekker zeg! Ik had weer wat recepten online verzameld en ze zijn stuk voor stuk goed uitgepakt. Sowieso zijn mijn man en ik echte rijst/pasta eters. Dus dit ging er ook allemaal goed in. Het eerste recept heb ik van HelloFresh vandaan. Die kerrierijst in combinatie met het ei, de kokosmelk en de noten is hemels. Het tweede recept is met couscous, paprika, worst, boerenkool, wortel en dit was ook zeker een aanrader. Dit recept valt ook niet zo zwaar op de maag. Het derde recept is een andere versie van Risotto, klik hier voor het recept. Dit risotto recept is romig, zacht maar met een pittig randje!

MOESTUINIEREN // ik ben op dit moment echt alleen maar bezig met onze plantjes. Ik moet ze iedere dag op de juiste plek zetten, ik zie ze groeien, er waren zelfs een paar bladeren verbrand, maar ondertussen ontdek ik ook alweer nieuwe blaadjes. Die zien er gewoon goed en sterk uit. Ik hoop dat dit project goed gaat verlopen. Afgelopen weekend zou ik eigenlijk met Marc onze moestuinbakken gaan zagen en in elkaar gaan zetten. Helaas kon dat niet doorgaan, hopelijk vinden we nog een gaatje deze week! Maar dat moet vast wel goed komen, dan kan ik al gaan beginnen met het zaaien van radijsjes, knoflook, uien en wortelen.

Hierboven is de gele komkommer, paprika en basilicum te zien. Zelf ben ik ook echt gek op basilicum dus kruiden zijn sowieso welkom in onze keuken. Ben jij ook gek op basilicum? Het is dus heel makkelijk zelf te kweken. Deze variant is veel sterker en fijner dan die van de supermarkt. Benieuwd naar mijn andere foto’s? Ga mij dan volgen op Instagram @opdegroenetour.

NIEUWE VISJES, GARNALEN & BABY’S // Ja, jullie spotten allerlei nieuwe dingen. We hebben twee mannetjes (guppies) gekocht bij de Intratuin en vier vrouwtjes. Deze guppies waren echt zo onwijs mooi, we konden gewoon geen keuze maken! Uiteindelijk koos Marc voor de vis met de gele staart en ik voor de oranje. De werknemer die ons hielp kon echt enorm goed vangen. Wij wezen er een aan en ze pakte ‘m er zo tussenuit (tussen meer dan 40-50 vissen). Er zijn ook nog 10 garnalen bijgekomen en twee Helena slakken die het slakken probleem moeten aanpakken. Ja, je leest het goed. Deze slakken, eten slakken. En op de rechtse foto zie je ook een baby guppy. Hoe cute? Daar zijn er nu 4-5 van. Ze doen er een halfjaar over om groot te worden, ik ben benieuwd hoe ze eruit gaan zien!

OPRUIMEN EN BEWEGEN // woensdag was een dag waarop ik veel calorieën heb verbrand. Ik ging eerst ruim een uur rolschaatsen met mijn nichtje. We hielden netjes onze afstand en ik wilde der ook gewoon eventjes zien. Ik vind het wel lastig om zoveel afstand te houden van onze familie. Marc kocht nog een trapje bij de Hubo, want die komt altijd goed van pas! Als ik aan het poetsen ben dan kan ik overal net iets beter bij. Op de linkse foto zien jullie allerlei zooi dat uit onze schuur kwam. Handig zo’n grote schuur, maar je stapelt ook heel snel dingen op. Het was dus tijd om de stoelen naar buiten te doen en de schuur grondig uit te vegen.

Hierboven is ook de foto te zien die ik had gemaakt samen met mijn nichtje Merel. Het was woensdag trouwens echt een prachtige dag, er was geen wolkje aan de lucht. Verder at ik nog wat mandarijntjes en mocht ik een toffe kortingscode weggegeven die je kon gebruiken bij iDeal of Sweden. Die eerste foto heb ik trouwens met mijn Olympus PEN Like E-PL7 gemaakt, ik was even vergeten dat ik een paar jaar geleden een mega dure lens had gekocht van 200 euro. En zonde.. want ik gebruik deze camera eigenlijk nooit meer. Toch wil ik deze meer gaan gebruiken bij onze moestuin en bij het maken van product foto’s.

DE PRACHTIGE STOEL VAN WOONONLINE // oké, deze foto was begin maart gemaakt en deze toffe win-actie is er inmiddels al uit. Wauw, momenteel werk ik ook vanaf deze stoel en hij zit zo lekker. Eindelijk een stoel waar je uren achter elkaar op kan zitten. Merel had toen meegeholpen met de poten monteren. Wat deed ze dit goed! Topper.. ook deelde ik nog wat foto’s van onze woonkamer. Ik ben zo blij hoe alles is geworden in ons huis.

NEW & FAVORIETE SERIE EVER // oké, eerst stond The Vampire Diaries bovenaan, daarna Anne met een E, maar momenteel ben ik verslaafd aan Outlander. Vrijdagavond heb ik de laatste twee afleveringen gekeken van seizoen 4. Ik heb geproost met een glas whiskey, yes im that kind of girl. Ik kan genieten van dit soort series. Pure passie, liefde en enorm veel spanning. Ik wil hiervan ook echt de boeken gaan aanschaffen, deze kan ik dan weer op de moestuin gaan lezen. Heb jij deze serie al gekeken? Op Ziggo kan je momenteel ook seizoen 5 kijken.. wij hebben KPN, dus pech voor mij! Ik hoop dat die z.s.m. op Netflix komt te staan! Hoe was verder jullie maand? Ondanks het Corona moeten we er maar wat van proberen te maken. Ik heb mezelf in ieder geval dit weekend opgesloten thuis.

Share:

28 Reacties

 1. 29 maart 2020 / 17:01

  Heerlijk, lasagne met verse pesto. Ik krijg er trek van!
  Mijn maand maart is voorbij gevlogen en eigenlijk heb ik niet eens zoveel gedaan…

 2. 29 maart 2020 / 18:23

  Leuk overzichtje van deze maand! Toevallig ben ik gister ook lekker buiten in de weer geweest met potgrond en plantjes. Ik ben benieuwd hoe jouw moestuin eruit komt te zien! De lay-out van dit artikel vind ik trouwens mooi en overzichtelijk. 🙂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   1 april 2020 / 21:13

   Oh heerlijk om zo bezig te zijn toch José 🙂 Thanks, goed om te horen!

 3. 29 maart 2020 / 21:01

  Ondanks alles toch een fijne maand. Fijn dat je zo lekker met de plantjes bezit bent! En ik ben nog steeds verliefd op die stoel!! <3

 4. 30 maart 2020 / 12:49

  Wat een leuk overzicht! De lay-out met alle foto’s is ook echt prachtig! Ik moest wel een beetje lachen om de foto in de auto met de olijfbom haha.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   7 april 2020 / 17:13

   Thanks Daphne 🙂 ja ik ga het maar op deze manier erin houden denk ik, net zo makkelijk! ja haha, wauw wat was ik blij dat die van mijn schoot afging en toen we thuis waren.

 5. 30 maart 2020 / 13:12

  Leuk overzicht! Zo gaaf dat je zo bezig kunt zijn met je moestuinplantjes. Je woonkamer is echt heel mooi geworden! En die stoel… supermooi!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   1 april 2020 / 21:13

   Die blijf tof he, hij zit ook zo lekker haha.. hier hou ik het in ieder geval goed op uit!

 6. 30 maart 2020 / 14:47

  Leuk overzichtje! Ik ben zo benieuwd naar hoe je plantjes het allemaal gaan doen!

 7. 30 maart 2020 / 22:06

  Mooi gedaan hoor met die drie foto s naast elkaar. Ik hoor meer mensen over Outlander, misschien toch maar eens proberen? En mijn moestuin…Er komt weer van alles naar boven maar geen idee meer wat wat is. Gaaf zo een olijfboompje, leuk!

  • Michelle
   31 maart 2020 / 22:17

   Ik heb deze ook gekeken en hij is echt heel mooi. Er gebeuren genoeg dingen

 8. 30 maart 2020 / 23:32

  Wat heb je, ondanks de omstandigheden, een heerlijke maand gehad. De kerrierijst in combinatie met ei, kokosmelk en noten lijkt me heel lekker. Oh ja, en het olijfboompje is echt heel cute!

  • Michelle
   31 maart 2020 / 22:16

   Lekker is dat in de tuin bezig zijn, vooral met dit mooie weer! Leuk dat je bezig bent met een moestuin, het bijhouden lijkt me alleen zo lastig haha! En series kijken doen wij echt veel ook en Anne met een E zijn we nu aan het kijken, ik dacht, even wat luchtigers. Niet altijd is het luchtig, maar Anne maakt alles net wat leuker. Zitten nu bijna in seizoen 3. Is vooral ook een mooie serie! Jullie hebben een mooi huis.

 9. 31 maart 2020 / 08:37

  Ohh wat heb je veel groene dingen gedaan! Ik vind de foto’s heel overzichtelijk zo. Leuk dat je zo aan de slag bent gegaan met je tuin 🙂 Ben benieuwd hoe alles gaat bloeien. En hoe fijn dat je een olijfboom voor een klein prijsje hebt gevonden!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   7 april 2020 / 17:13

   Leuk om te lezen Claire, thanks ik ga dit er op deze manier inhouden!

 10. 31 maart 2020 / 13:55

  Jeetje, wat is je site mooi geworden! Toen ik jaren geleden blogde, kwam ik vaak op je blog kijken. En nu heb je je eigen huis en wat is het mooi! Echt, jouw smaak is helemaal mijn ding. Ons huis is lichter, maar met dezelfde tinten. Binnenkort verven we onze muur in de woonkamer groen, dus dan is het helemaal hetzelfde, haha. Maar jouw stijl is net wat donkerder en ik moet zeggen dat ik het echt fantastisch gaaf vind!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   1 april 2020 / 21:12

   Wat mega lief en leuk om te horen Kimberley, Welcome back zal ik dan maar zeggen haha. Het was even een flinke klus, maar we zijn er nu ook echt mega blij mee! Tof! 🙂

 11. Karin Schiff-Groes
  31 maart 2020 / 21:05

  Wat leuk dat je dit allemaal beschrijft! Echt leuk om te lezen. Netflix Anne with an e en Outlander ook van genoten. 🙋‍♀️❤️

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 april 2020 / 17:09

   oh heerlijk he… zijn echt mijn favoriete series op dit moment! Al stond eerst The Vampire Diaries bovenaan.

 12. 1 april 2020 / 07:58

  Wat een fijne maand, juist ondanks alles… Ik heb genoten van je maandoverzichtje, ik geniet altijd extra van de fijne sfeer op je foto’s 🙂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   1 april 2020 / 21:13

   Super leuk om te lezen Saskia, thanks! 🙂

 13. 2 april 2020 / 10:29

  Wat een fijne maand met mooie nieuwe dingen. Ik had vroeger ook guppies, zo leuk!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   7 april 2020 / 17:12

   Ik ook alleen toen aten ze elkaar bijna op haha.. ze trokken elkaars staarten kapot tot ze naar beneden zonken.

 14. 7 april 2020 / 19:00

  Mooi gedaan zo’n overzicht! Stiekem heb ik jullie woonkamer als inspiratie gebruikt voor onze eigen nieuwe woonkamer 😀 Ik vond die ronde kleedjes met de ronde tafel zo leuk gevonden!
  En oh ja Outlander! Love it. Ik ben nog niet zo heel ver (seizoen 2?) dus ben heel benieuwd.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 april 2020 / 17:10

   Wat mega leuk om te horen Evelien, leuk dat ik je op deze manier heb kunnen inspireren 🙂
   En outlander wordt echt steeds spannender!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.