Deze producten hebben wij standaard in huis

Het Corona virus is continue in het nieuws en we worden er een beetje gek van, toch? Ik heb het nooit als een ‘griepje’ gezien en ik wist dat het naar Nederland zou komen. Ondertussen zijn onze kerkdiensten geannuleerd, de concerten worden afgeblazen en sommige mensen zijn zelfs aan het hamsteren. In dit artikel ga ik jullie vertellen welke producten wij standaard in huis hebben. Want eigenlijk moet de basis altijd goed zijn, zo hoef je nooit halsoverkop nog op het eind naar de supermarkt omdat je ‘niks’ in huis hebt.

Wat zijn onze favoriete ingrediënten? Waar kopen wij de meeste producten? In dit artikel kan je hier dus alles over lezen! Ik ben op dit moment nog niet merkvast, ik probeer juist heel graag nieuwe dingen. Van deze lijst ga je in ieder geval erg vrolijk worden, ben je er klaar voor? Scrol dan maar snel naar beneden. Hopelijk kan ik jullie op deze manier een beetje helpen en inspireren! Het is een hele grote lijst, maar het is altijd handig om deze producten op voorraad te hebben. Ik ben ook benieuwd welk product jij altijd op voorraad wilt hebben.

Koelkast

 • Magere yoghurt (hier maak ik smoothies mee)
 • Pakjes roomboter (om mee te bakken/braden)
 • Blueband boter
 • Een doosje eieren
 • Mayonaise, curry, truffelmayonaise en frietsaus
 • Sambal, pesto, kappertjes
 • IJsbergsla
 • Snoeptomaten
 • Kaas; meestal nemen wij oude kaas en Italiaanse kruiden kaas
 • Een pot feta blokjes, altijd lekker door de salade
 • Vleeswaren/salades
 • Verse groente zoals courgette, komkommer, bleekselderij, lente-ui, paprika.

Vriezer

 • Verschillende soorten diepvriesfruit (voor smoothies)
 • Kip; dit koop ik bij de kippen poelier
 • Gehakt; altijd handig om te gebruiken voor; gehaktballen, soep of in de lasagne, pastagerechten
 • Diepvriesgroenten van Bonduelle. Denk bijvoorbeeld aan spinazie, ook handig door de smoothie heen of door de pasta!
 • Pizza’s 2x
 • Snacks en friet (Franse frietjes, frikandellen, kroketten, kipcorn, kipnuggets en bami hapjes)
 • Verse gember (in plakjes snijden van 2 cm gesneden, op deze manier kan je het veel langer bewaren)
 • Verse kruiden die ik fijn heb gesneden
 • Brood 2 soorten, mijn man eet gewoon bruinbrood en ik een stukje donkerder of maisbrood
 • Overig vlees; runderlappen, varkenshaas, hamburgers, verse worstjes etc.
 • Soms zit er ook een bak ijs in of wanneer het warm weer is ijsjes

Fruitmand

 • Ik had vroeger altijd citroenen en limoenen, maar daar reageert mijn lichaam niet meer goed op, dus die liggen er niet meer in..
 • Bananen
 • Mandarijnen
 • Witte pitloze druiven
 • Verse gember
 • Kiwi’s
 • Meloen

Groentemand

 • Rode ui
 • Uien
 • Sjalotjes
 • Knoflook
 • Tomaten; tros- en cherrytomaten
 • Verse kruiden! Momenteel ben ik bezig met oregano, basilicum en tijm kweken. En ze groeien al erg goed.. op deze manier hebben we straks een kruidentuintje in onze achtertuin

Keuken basics: standaard in mijn keuken

 • Zeezout (grof en fijn)
 • Zwarte en witte peper van Verstegen (altijd versgemalen van de korrels) dit staat ook een stuk leuker.
 • Heel veel specerijen! Daar kan ik nog wel een aparte blog over maken, zoveel verschillende specerijen heb ik. Maar een aantal favorieten van mij zijn: cajun (dit gebruik ik graag over mijn vlees en in de groene spaghetti), gerookt paprikapoeder, kerriepoeder, kipkruiden, groene/gele aromat, kruidenboter kruiden, oregano, knoflookkruiden, gemberkruiden, kaneel
 • Olijfolie! Hier maak ik mijn salades mee aan, ik bak ermee, mijn pasta top ik hiermee af, ik kan niet meer zonder!
 • Azijn en zonnebloemolie
 • Overige flesjes met smaakmakers: sojasaus, witte- en rodewijnazijn en rijstazijn en ketjap
 • Bouillonblokjes (groente, kip, runder) altijd handig om in huis te hebben, wat is er nog lekkerder dan een verse soep?

Dit ligt er in mijn keukenlade

Wij hebben niet te klagen qua ruimte in de keuken, wij hebben twee diepere keukenlades. Wat ligt erin qua bakspullen?

 • Diverse soorten bloem en meel: tarwebloem, volkorenmeel, zelfrijzend bakmeel en soms ook amandelmeel
 • Suiker: kristalsuiker, poedersuiker, basterdsuiker (wit, lichtbruin en donkerbruin). Maar ook een natuurlijke suikervervanger van Splenda Stevia in de vorm van kristalsuiker. Dit vergeet ik er soms bij te pakken.. mijn moeder gebruikt dit vaak in de bramen sap die ze zelf maakt, te lekker!
 • Diverse bakhulpjes: bakpoeder, gist, vanillesuiker en klopfix
 • Natuurlijke aroma’s: vanille, rum, vanillepasta, amandelextract
 • Divers decoraties voor op cupcakes/taarten

Keuken basics: Standaard in mijn voorraadkast

Iedereen heeft wel een voorraad kast. Wij gebruiken een ruimte onder onze trap en de halkast voor opslag. Wat zit hier allemaal in? Ik kan je zeggen genoeg:

 • Spaghetti en korte pasta en gnocchi
 • Afwasmiddel, waspoeder, wc blokjes
 • Rijst (ook zilvervlies)
 • Parelcouscous en de normale variant
 • Meer granen rijst met noten
 • Noedels
 • Potjes pesto, tomaten in blik, tomatenpuree, knakworsten
 • Chips, verschillende soorten dranken en frisdrank
 • Augurken en zilveruitjes
 • Verschillende soorten noten
 • Diverse onmisbare producten zoals maïzena, paneermeel etc.
 • Veel verschillende soorten thee, want dat heb ik altijd wel nodig dus handig om wat verschillende soorten op voorraad te hebben
 • Pakjes voor lasagne, macaroni, spaghetti etc.
 • Kroepoek voor bij de chinees/nasi/bami
 • Een aantal pakken Familiegerechten, hangt er vanaf wat voor lekkers er in de reclame is dan neem ik wel weleens zo’n pak mee
 • Extra bolletjes knoflook en uien
 • Koffiepads voor mijn man en de visite
 • Altijd twee verschillende pakken koeken

Het is een flinke lijst, maar ik hoop dat ik jullie hiermee kan helpen. Alles wat wij standaard in huis hebben staat op deze lijst. In het begin vond ik het best wel moeilijk wat je nou allemaal precies op voorraad moet hebben. Soms kregen we onverwachts visite en dan dacht ik shit, ik heb geen rosé of wijn staan. Oh de koffiepads zijn alweer bijna op en zo kan ik nog wel even doorgaan. Nu grijpen we eigenlijk nooit meer mis. Welk product moet bij jou altijd op voorraad staan?

Share:

22 Reacties

 1. 2 april 2020 / 18:42

  Leuk om eens te ‘zien’ wat een ander in huis heeft! Inderdaad de basis moet goed zijn, zodat we zo min mogelijk naar de supermarkt hoeven.

 2. 3 april 2020 / 11:40

  Super interessant om te lezen! Ik ben zo’n persoon die nooit wat in huis heeft, vaak zelfs niet de basis. Dat lijstje helpt me wel om wat meer in te spelen op de basis en de basisgerechten, zeker in deze tijd!

  • 12 mei 2020 / 09:54

   Goed dat ik jou heb kunnen inspireren Tamara, het is zo fijn om niet altijd mis te grijpen..

 3. 3 april 2020 / 15:23

  Heerlijk hè om gewoon dingen op voorraad te hebben? Leuk om te lezen wat jullie in huis hebben. Bij ons is het ook wel zoiets en grijp ik ook zelfden mis.

 4. 3 april 2020 / 15:29

  Super leuk lijstje. We waren hier nooit zo goed in, maar de laatste tijd worden we er al beter in, haha. We hebben sinds 2 weken zelfs een nieuwe voorraadkast die mijn vriend zelf gebouwd heeft met behulp van mijn schoonpa. Ik ben er zo blij mee! Standaard hebben we wel een aantal kruiden, paar soorten pasta, snacks en friet voor air fryer, pesto, kaas, melk, groenten, fruit etc. Maar nog niet zoveel als jullie. Ik merk wel dat dit beter is, want zo ben je sneller geneigd om lekker en gezond te koken i.p.v af te halen of bestellen.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 april 2020 / 17:06

   Het is ook enorm wennen hoor Simone, als er visite kwam dan ontbraken er flessen rosé, wijn of een extra pak koeken. Dit hebben we nu altijd gewoon op voorraad. Ja precies, ideaal om dingen dus op voorraad te hebben 🙂

 5. 3 april 2020 / 19:04

  Zeker leuk om te lezen wat er in jouw ‘food stash’ zit. Die is in ieder geval een stuk uitgebreider dan die van ons 😊. Ik zal jouw artikel ook morgen (wanneer ik m’n boodschappenlijstje weer maak) nog even bekijken. Misschien toch maar wat extra’s meenemen 😜.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 april 2020 / 17:04

   ai hahah ja nou ik vind altijd wat extra dingen in huis makkelijk, dat zie je maar! 😉

 6. 3 april 2020 / 19:17

  Oké, dit gaat misschien raar klinken, maar dit soort lijstjes vind ik echt heerlijk! Haha, echt. Ik heb zelf ook alles wat jij opgenoemd hebt standaard in huis, behalve gember. Op de één of andere manier vergeet ik dit altijd te halen en als ik het nodig heb, moet ik snel even naar de supermarkt. Qua kruiden hebben wij ook bizar veel in huis. Who said white people don’t know herbs? (; Ik wil na de coronacrisis ook weer inslaan op wasmiddel en tandpasta. Is altijd fijn om dat in grote hoeveelheden te halen i.v.m. korting en dat het in huis is, is zo fijn!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 april 2020 / 17:04

   Wat leuk dat ik je heb kunnen inspireren Kimberley! Gember is ook altijd handig om in huis te hebben, vooral als je last hebt van een opgeblazen gevoel of wanneer ik tob met mijn blaas. ja precies!

 7. 4 april 2020 / 10:39

  Het lijkt heel erg op onze voorraad. Al moet ik zeggen dat onze voorraadkast niet zo uitgebreid is. Daar hebben wij alleen maar de non-food dingen van. Wel fijn dat je zo veel in huis hebt!

 8. 5 april 2020 / 16:04

  Zo leuk om het eens te lezen! Onze voorraad is zo uitgebreid haha

 9. 6 april 2020 / 09:02

  Wat een super leuk en origineel artikel! En wat een complete voorraadkast hebben jullie. Ik ben bang dat onze voorraadkast niet zo heel uitgebreid is, altijd netjes en opgeruimd, dat dan weer wel, dat is ook wat waard;-)

 10. 6 april 2020 / 13:20

  Super leuk om te lezen wat je altijd in huis hebt! En gember in de vriezer, dit heb ik nog niet eerder gehoord, maar wel super handig.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 april 2020 / 17:05

   Ja, dit is heel goed te doen hoor Suzanne!

 11. 7 april 2020 / 09:11

  Ik heb ook altijd veel voorraad in huis! Dat geeft wel veel rust vind ik.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 april 2020 / 17:05

   Ja, als je dan een keer mis grijpt dan kan je altijd nog wel iets anders maken 🙂

 12. 7 april 2020 / 14:18

  wat heerlijk en gezond! love dat je truffelmayo hebt in de koelkast, ook erg lekker is truffelkaas van de zuivelwinkel!

 13. 9 april 2020 / 14:59

  Hee dit lijkt heel erg op wat ik altijd in huis heb 😉 Ik heb sowieso een la met allemaal houdbare producten zoals pasta, groenten in blik en tomatenblokjes. Ook mijn vriezer is standaard gevuld met vleesvervangers, diepvriesfruit en brood!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 april 2020 / 17:06

   Wat goed om te horen Claire haha, ideaal toch? Hierdoor kan je altijd wel een risotto, macaroni of pasta maken 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.