Onze hal – before and after

Ons huis heeft een flinke opknapbeurt gekregen, maar ik wil jullie ook onze hal laten zien. Is daar dan zoveel aan veranderd? Jazeker! Wij hebben de hal namelijk ook helemaal aangepakt. Er zat heerlijke vloerbedekking op de trap, maar wij wilde overal PVC. Uiteindelijk ben ik dus op zoek gegaan naar een stoere grijze betonlook trap. Dit was nog een hele klus, uiteindelijk hebben wij deze trap voor een hele mooie prijs kunnen kopen bij HomingXL (niet gesponsord)! De kleur grijs past overal bij, dus daar zijn wij uiteindelijk voor gegaan. De grijze toon kwam ook weer terug in onze PVC vloer. In ons toekomstige huis zou ik wel vloerbedekking nemen op de eerste etage. Dit voelt gewoon een stuk fijner aan, ook is een PVC vloer snel stoffig. Ook al doen wij twee keer in de week goed stofzuigen.

Maar goed laten we snel door dit artikel heen scrollen. Er staan aardig wat before and after foto’s in. Ik hoop dat jullie op deze manier een goede indruk krijgen van onze verbouwing. Het heeft aardig wat bloed, zweet en tranen gekost, maar dan heb je ook wat! En ik moet zeggen dat onze hal ook flink geliked wordt op Instagram. De foto’s worden ook regelmatig opgeslagen, dit is natuurlijk super leuk om te zien! Ik wilde met natuurlijke tinten werken en die combineren met zwart. Dit maakt het geheel stoer en het sluit mooi aan bij onze industriële woonkamerdeur.

Hieronder is de before foto te zien, het is een prachtige hoge hal, ruim, mooie kleuren en een toffe hangplant. Ik wilde altijd al heel graag een lichte vloer, vandaar dat we deze donkere vloer eruit hadden gehaald. Eerst twijfelde ik over de vloerbedekking, het was een mooie kleur, lekker dik tapijt.. alleen als ik had geweten hoeveel werk die trap was dan hadden we het waarschijnlijk zo gelaten.

Wat een ramp is dat zeg.. even een trapje kaal maken. Ze zeggen het weleens; dat het een rot karwei is, dat kunnen wij nu beamen! Er zijn nog net geen gewonden gevallen. Er zitten enorm veel uren in, maar het eindresultaat mag er zijn. Verder missen we op dit moment alleen nog een trapleuning, voor de rest hebben we alles gefixed!

Tot ziens kast! Er zat een prima kast in hoor, maar ik wilde eigenlijk dat de kast tot het plafond zou lopen. Dus die hebben we helemaal afgebroken en ik kan je zeggen; die kast zat goed in elkaar. Wauw, op een gegeven moment hing ik samen met mijn toekomstige man aan de deur. En nog brak de deur niet af, hier zat ook aardig wat tijd en zweet in! Mijn man heeft voor het eerst in zijn leven een kast gebouwd en wat genieten we er nu van! Er kan mega veel instaan zoals: voorraad (boodschappen) – wat Ha-Ra schoonmaak producten – Keukenmachine – slowcooker – staafmixer, schoenen, sjaals en nog wat overige dingen. Zoals je kan lezen kunnen we er dus genoeg in kwijt!

Toen was het tijd om de vloerbedekking eraf te halen, dit ging eigenlijk vrij makkelijk. Er bleef links en rechts nog wel wat vloerbedekking zitten, maar dat konden we er makkelijk afkrabben. Helaas kwam er wel een scheve trap uit! De trap was namelijk hobbel de bobbel en hij was naar voren geknikt. Oké, dit gaat dus nog een lastig project worden. PVC was geen optie, want dan zou je ieder putje en bobbeltje gaan zien. De trap gladmaken hebben we dan ook als eerste geprobeerd, maar dit was onbegonnen werk.

Hierboven is te zien dat er nog een flinke laag lijm op zat achteraf hadden we dit er gewoon op kunnen laten zitten. Maar toen we met dit proces bezig waren, hadden we nog op de PVC gehoopt. Marc zijn vader heeft toen uren op deze trap gezeten. Hij smeerde er enorm sterk spul op en hierdoor kon je de lijm eraf krabben. Wat een enorme nare geur had dit spul zeg brrr. Afbijt is altijd heftig qua geur, maar als je er bovenop zit dan word je snel licht in je hoofd. Op dit soort momenten lieten we dus ook de voordeur open, anders was de geur niet te doen. Op een gegeven moment hebben we ook alle muren laten stuken. De muren van zo’n jaren 60 huis zijn behoorlijk slecht, wil je het behang eraf trekken? Dan brokkelen de muren gewoon spontaan af. Dit gebeurde bij iedere muur waar we iets aan wilde doen.

Eerst was het de bedoeling dat alleen de zolder werd gestukt. Uiteindelijk is dus iedere muur gestukt in het huis (behalve de plafonds). Al waren ze wel bang dat de plafonds naar beneden zouden komen i.v.m. het sauswerk. Dat konden dan plakkaten worden en naar beneden vallen, gelukkig is dit niet gebeurd! In de hal was de stuk er niet goed opgezet waardoor alles eraf gehaald moest worden, dat was wel enorm balen. Heel de vloer zat er onder, vieze bedoeling dus! Dit krijg je heel slecht schoon kan ik je zeggen.

Wat hebben we met de vloer gedaan? We hadden het laminaat eruit gehaald en toen kwamen we erachter dat de vloer ook uit hobbels en bobbels bestond. Deze was nog niet eerder geëgaliseerd, dus dit hebben wij dus maar eventjes gedaan. De keukenvloer lag namelijk een stuk hoger dan de woonkamer vloer. Hier hadden ze dus allemaal kleden onder gelegd ter opvulling. De eerste keer heeft een vriend van Marc de vloer gedaan geëgaliseerd. Er moest dus aardig wat egaline in om met de keukenvloer gelijk uit te komen. Dit was helaas in de woonkamer niet helemaal goed gegaan, de egaline was namelijk niet goed weggelopen. Hierdoor lag er dus een soort oplopende bult op de woonkamervloer en omdat we de duurste egaline hadden gebruikt konden we die niet wegschuren. De baalmomenten liepen langzaam op kan ik je zeggen.

Die zakken kosten al aardig wat bij elkaar en nu kon het dus nog een keer geëgaliseerd worden. Dit waren echt van die baal momenten, want hierdoor ging alles extra lang duren. Het stukwerk had tijd nodig om te drogen en de vloer ook, hierdoor kon je dus weer een dag niks doen. Ondertussen kwam onze trouwdag al steeds dichterbij. Oké, ik ben niet snel gestrestst, maar op dit moment liep alles wel even hoog op.

Hieronder kan je zien dat bij de voordeur de originele tegels liggen. Hier is uiteindelijk een grote deurmat overheen gekomen en de planken op de kruipruimte waren toe aan vernieuwing. Die waren helemaal volgetrokken met vocht. Dit gebeurd nogal snel met een flinke regenbui, de deur is nogal kromgetrokken dus die is eigenlijk ook toe aan vervanging. Maar dat kan altijd nog een keer gebeuren. Ik heb gewoon twee platen gehaald die vocht bestendig zijn, de zijkanten heb ik even een extra beschermingslaag gegeven.

Op dit moment hebben we aan de zijkant van de deur een tochtstrip gezet. En er moet nog een nieuwe strip in worden gezet, dit moet aan de onderkant en zijkant zodat het vocht ook buiten blijft. Want in de winter is de hal echt enorm koud, dit komt omdat die voordeur gewoon zo krom is als een hoepel. In de zomer is het er weer mega warm, dus we willen hier misschien een gordijn gaan hangen. Die kan dan weer mooi de zon buiten houden.

En waar veel mensen leuk op reageerde was onze ”Harry Potter” trappenkast. Deze kast had een prachtig bloementjes behang, maar deze heeft er al vanaf de eerste bewoonster ingezeten. Dit behang was namelijk geplakt op oude kranten uit 1960. Er stonden allerlei advertenties in waar zetels werden verkocht voor 200 gulden. Super grappig om te zien! Ik wilde sowieso dit kastje ook gaan gebruiken voor boodschappen, dus dit kastje werd mijn project. Wat heb ik gedaan: houders losgeschroefd, behang eraf getrokken, vloerbedekking eruit gehaald, al het hout rondom geschuurd en toen alles gesaust en geverfd.

Dit was ook een grotere klus dan ik dacht, maar het is enorm opgeknapt! Het is nu ook gewoon een lekker hokje waar we van alles hebben liggen; chips, wasmiddel, pakken sap, drank, nootjes, lampen, batterijen etc. Marc heeft nog iedere kier dicht gekit, nu is het echt helemaal wit van binnen. Paans Scheeps en woningstofferingen heeft nog PVC erin gelegd, toen was het ‘Potter’ hokje helemaal ready! Er ging flink wat verf doorheen, maar nu hebben we in ieder geval een heerlijke nieuwe en vooral overzichtelijke ruimte gecreëerd.

Bij de gamma had ik nog nieuwe zwarte steunen en draagplanken gehaald. Wat een wereld van verschil he? Het is echt zo’n ander hok geworden. Wel makkelijk, want op een gegeven moment kocht ik alvast wat dingen in en die kon ik dan alvast hierin zetten. Hieronder zie je bijvoorbeeld lakens en beddenhoezen liggen. Ook de kalkverf van Pure and Original had ik hierin gezet. Die heb ik op de woonkamermuur gebruikt in de kleur Tin Kettle.

Ik heb helemaal geen foto van hoe de kast er eerst uit zag, maar zo is die in ieder geval geworden. Eerst zat ik te twijfelen over de deur en toen over de deurknoppen. Ik wilde heel graag een stoere kleur groen, die viel uiteindelijk heel anders uit en ik was niet tevreden. Toen we de kast voor de 2e keer met deze kleur gingen inzetten was de linkerkant lichter dan de rechterkant. Als je goed kijkt op de foto hieronder zal je het verschil ook duidelijk zien. Rechts is meer appeltjes groen en links is meer licht en pastel groen.

Als de zon naar binnen scheen was heel de hal groen, oké dit had ik dan weer niet verwacht. Op een woensdag heb ik de stoute schoenen aangetrokken. Ik heb met de Makitaboor de leren handsvaten eraf gehaald en toen heb ik de hele kast licht geschuurd. Toen heb ik een verfblik van Sikkens erbij gepakt waarmee wij de voorkant en achterkant van ons huis hebben geschilderd. Dit is een taupe kleur en zal dus ook een stuk rustiger eruit zien. Oké, het is geen matte verf, maar misschien pakt het juist heel mooi uit?

Hieronder is het resultaat te zien, op de middelste foto zie je hoe de kleur echt is! Door de filter-to-the-gram is de kleur een beetje veranderd. Vandaar dat ik deze foto even heb toegevoegd. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. De groene kleur was in het echt nog wel een stukje heftiger (vooral de rechterkant). Het had gewoon een veel stoerdere groen moeten worden, dat is dan weer lastig met kleuren. Uiteindelijk ben ik nu wel blij dat die in de kleur taupe geverfd is.

Er zat een dichte witte deur in de woonkamer en ik wilde enorm graag een open en vooral industriële deur. Dat is gelukt zoals je kan zien! Alleen dit ging ook weer niet heel makkelijk. We hadden die witte deur gratis weggedaan via Marktplaats. Uiteindelijk hadden we de scharnieren nodig voor onze nieuwe deur. Dus we hebben die mensen opnieuw moeten contacten en we kregen gelukkig de scharnieren mee. Anders had het nog een duurder grapje geworden. De scharnieren heb ik zwart geverfd en nu sluiten ze mooi aan bij de deur. Deze deur hebben wij gekocht bij de Praxis, let wel op dat het deurbeslag er nog bij komt (op de prijs die je in de folder ziet).

Naast de deur hebben we een kapstok gemaakt, hij moest niet te opvallend zijn. Ik kocht bij de Karwei een aantal knoppen en die passen nu mooi bij de rest van ons interieur. In de hoek ligt nog een opgeknoopte bal die de toiletdeur tegenhoudt. Op deze manier kan de muur niet beschadigen, ja ja! Aan het toilet hebben wij vrij weinig gedaan. Even schoongemaakt, gesaust en een lampje opgehangen.

Nou dat was het dan, dit is onze hal geworden! Op een foto ziet het er altijd simpel uit, maar simpel is het nooit. Als enigste zou ik nog graag een zwarte trapleuning willen. Zeker wanneer er kinderen komen in de toekomst is dit gewoon veel makkelijker. De trap is geweldig mooi geworden, uiteindelijk hebben we gekozen voor een 2 mm vinyl toplaag. Plus de traptrede is van 12mm MDF. Hierdoor hebben we er een strakke trap van kunnen maken. Marc heeft onder de traptreden ook nog een paar dunne houten plankjes bevestigd. Hierdoor is de trap ook wat rechter geworden, de voorkant liep namelijk af. Ben jij ook trots op je hal?

Share:

22 Reacties

 1. Natascha - Beautyopinie
  10 april 2020 / 17:14

  Wat is het mooi geworden zeg. En jullie deur, wauw love it!

 2. 10 april 2020 / 17:23

  Wauw, wat mooi! Meteen een warm welkom als je bij jou binnen komt. Ook leuk om die metamorfose te zien. Vooral de deur vind ik echt prachtig!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 april 2020 / 16:52

   Wat een mooi compliment om te krijgen zeg, dankjewel!

 3. 10 april 2020 / 20:22

  Wat mooi zeg! Mooie kleurencombinatie dat donkergrijs, met het groen en de houten vloer!

 4. 11 april 2020 / 07:50

  Wat een werk hebben jullie toch verricht in jullie mooie huis! Het is allemaal zo mooi geworden en echt ‘af’! Ik kan ook niet wachten tot onze trappen eindelijk gedaan worden. Binnenkort gaat onze klusjesman starten met de overloop, een deel wordt gestuukt en een ander deel behangen. Als dat allemaal gedaan is, gaan we starten met de trappen. Vrolijk pasen lieve Rachel!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 april 2020 / 16:51

   Ah dankjewel lieverd, ja echt heerlijk he.. er zijn altijd dingen die je nog extra wilt. Maar we zijn nu al zo blij hoe het is geworden. Als we na het eten even uitbuiken en om ons heen kijken dan zeggen we vaak, wat hebben we toch een leuk huisje he. oh wat goed veel succes dan Christiana! Ik hoop dat je ook een fijn Pasen hebt gehad 🙂

 5. 11 april 2020 / 17:23

  Jeeeeetje mina! Wat een mooi resultaat. Daar zit echt veel tijd en moeite in. Ziet er echt goed en strak uit. Die deur en de kleurencombinaties zijn echt prachtig!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 april 2020 / 16:52

   Jeetje wat lief Marloes! ja, we hebben er veel tijd in gestopt.. maar we zijn er nu zo blij mee!

 6. 12 april 2020 / 14:40

  Wat is het mooi geworden, zeg! Ik vind het altijd zo leuk om de before and after foto’s te zien. Er komt toch heel wat kijken bij zo’n verbouwing. Zo’n deur zou ik ook graag willen hebben thuis :).

 7. 12 april 2020 / 15:00

  wooo wat hebben jullie veel werk verricht joh! Maar het is wel echt de moeite waard geweest, want het ziet er prachtig uit!

 8. 12 april 2020 / 21:16

  Het resultaat is echt prachtig, zo sfeervol ook!
  Wat een werk ook zeg… pfoe, petje af dat jullie zo doorgezet hebben. Maar wel alle eer van het werk nu!

  Wij hebben ook heel veel gerenoveerd in ons huis maar de vloeren en trappen konden we (gelukkig!) behouden. In onze hal ligt zo’n zwart-wit geblokte terrazovloer. Die hebben we terug laten polijsten of hoe het ook heet en een nieuwe beschermlaag erover. Echt mooi is ie zo terug geworden. We vonden het wel leuk om oude elementen te houden en dat te combineren met nieuwe dingen. Al bij al ben ik er ook wel tevreden over.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 april 2020 / 16:53

   Ah thanks voor je lieve reactie Geke, we zijn er mega blij mee.. en dat is zeker zo. We hebben nu alle eer van het werk. wat fijn dat je de trappen kon behouden, wat een rot klus was dat zeg haha. oh dat is wel mega tof zeg!

 9. 13 april 2020 / 10:47

  Super mooi geworden! Die nieuwe deur is heel gaaf!

 10. 13 april 2020 / 18:14

  Heel erg mooi geworden! Wat een monsterklus, maar het resultaat mag er zijn. Ik wil ooit ook nog eens wat gaan doen met onze houten trap (is nu alleen geschilderd), je brengt me op ideeën.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 april 2020 / 16:53

   Bedankt voor je lieve reactie Debbie, ja dit is echt een top oplossing hoor.. ook qua prijs!

 11. 14 april 2020 / 12:08

  Het resultaat is prachtig geworden! Behang eraf halen in een nieuwbouw woning (2013) gaat trouwens ook niet goed hoor en trek je ook een deel van de muur mee. 😉

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 mei 2020 / 14:11

   Och toch nog wel joh? Echt balen.. dan is een kleurtje verven toch wat makkelijker haha.

 12. Sara
  15 april 2020 / 07:18

  Wat supermooi allemaal!! Vooral de deur is prachtig en staat ook op mijn wishlist. Alles vormt een heel mooi geheel! Wat fijn dat je man kan klussen en de trap heeft kunnen doen, Wij kunnen het niet zelf en hebben al wat offertes opgevraagd, maar de prijs houdt ons nog tegen!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 mei 2020 / 14:12

   Bij HomingXL is het qua prijs echt enorm goed te doen, 1500 euro tot 2000 euro goedkoper dan waar wij het opgevraagd hadden. Bizar hoeveel je voor zo’n trap anders zou moeten betalen.. en het materiaal is echt heel erg mooi!

 13. 20 april 2020 / 11:32

  Het is zo mooi geworden! En wat zou ik ook graag onze hal en trap aan willen pakken. Wij hebben nu ook nog bekleding op de trap en dat is zo ouderwets vind ik…

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 mei 2020 / 14:11

   Ja het kan mooi zijn hoor, maar als je net als ons overal pvc hebt liggen dan matched het niet zo vind ik haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.