Opdegroenetour #3 – de bakken staan er!

Afgelopen weekend heeft mijn man de bakken op de moestuin gemaakt. Ze zien er echt mega tof uit, benieuwd? Scrol dan alvast naar beneden. Nog een paar weken geduld en dan groeien de meeste dingen al helemaal op. Gisteren heb ik op de moestuin ook nog wat foto’s gemaakt met mijn Olympus Pen EPL-7. Mijn nichtje Merel ging ook gezellig mee, och ze genoot er net zo hard van als der tante. De volgende keer neem ik ook mijn andere nichtje eventjes mee, maar dan moet er al wel iets meer te zien zijn. De bloesem is nu ook overal te zien, hier heb ik ook nog een aantal foto’s van gemaakt. Doordat het momenteel zo warm is moeten we extra veel water geven. Dit doe ik nu iedere keer na mijn werk, het is maar een paar minuten werk! In mei/juni/juli/augustus zal dit meer werk zijn, maar dan kan je ook wel genieten van al het groen om je heen.

Gisteren was ik trouwens vrij en wat heb ik een heerlijke chil dag gehad. Eerst heb ik een wasje aangezet, daarna ben ik eventjes op pad geweest, wasje opgehangen, gegeten op afstand bij mijn ouders ‘ik had kibbeling gehaald’ en daarna heerlijk in de tuin gelegen met een aantal toffe boeken. De meeste waren moestuin gerelateerd en nog een kruiden boek waar ik onwijs veel uit kan leren. Hier komt binnenkort een review van op mijn blog. Hier wil ik mezelf ook wat meer in gaan verdiepen. We zijn trouwens ook naar een hondje aan het kijken. Vanavond hoorde we dat de dekking is gelukt, het hondje is zwanger. Nog even 32 dagen wachten en dan hopen dat ze gezond geboren worden. Dit ras verhaart niet en hij heeft krulletjes.

Deze foto heeft mijn nichtje gemaakt, ook was er een prachtige ondergaande zon te zien

Mijn man heeft twee bakken van 120×120 gemaakt. We hebben douglashout gebruikt en vier palen per bak in de grond geslagen, dit zo’n 20 cm diep. Ook wilde ik een stuk aan de bak waar groentes omhoog konden klimmen. Hierdoor komen insecten er een stukje moeilijker bij en het ziet er leuk uit! Je hebt namelijk ook bepaalde groente/fruit die de lucht in willen denk bijvoorbeeld aan: boterboontjes, meloenen, pepers, courgette, komkommer.

Verder wilde ik 1 bak creëren met afdekstrips, op deze manier kan je alles wat makkelijker gescheiden houden. Dit zal ook niet gaan roesten en blijft gewoon goed. Ook houd ik de linkerbak bij met de makkelijke moestuin app. Op deze manier kan je de precieze tijdlijn bekijken, dit werkt erg goed. Ook zit er voor een groot deel makkelijke moestuin grond in, hier zitten enorm veel voedingsstoffen in. Ook is er ruim 1100 liter grond in gegaan, jep in twee bakken van 120×120.. bizar!

De veldsla die ik had voorgezaaid staat er inmiddels ook in.
De radijs komt ook al langzaam omhoog, zaterdag ga ik ze eventjes uitdunnen
Mijn favoriete plant is toch wel de basilicum, wat ruikt die al lekker en wat groeit die goed. Bekijk snel de twee andere foto’s hieronder.
Dit is de sweetpepper, prachtig hoe deze al is gegroeid!
Deze prachtige tulp spotte ik op het landje van onze buurman

Deze muntplant had ik gekocht op de markt, deze heb ik schuin afgesneden en daarna in een glas water gezet. Toen er na 1,5 week wortels aan vastzaten heb ik de muntplant in de volle grond gezet. Hij groeit goed, maar wordt nog niet heel breed. Dit groeiproces moet ik dus nog eventjes bekijken in mijn Kruidenboek van Deborah Megens. In dit boek kan je echt alles over kruiden vinden. Hoe je er olie van kan maken, sommige kruiden dienen ook als medicijn. Hier wil ik mezelf dus nog iets meer in gaan verdiepen. Op de moestuin wil ik ook een speciale kruidenhoek maken.

De prachtige bloesem is overal te zien, deze bloesem zag je bij een kersenboom
Een prachtige Narcis, prachtig hoe bloemen in elkaar zitten.
Ook deze foto heeft mijn nichtje gemaakt, echt enorm trots hoe ze al zulke close-up foto’s kan maken. Ze heeft het in ieder geval van der tante.
In ons dorp staan er ook prachtige roze bomen, die vind ik ook zo onwijs mooi!
Oranje en roze is geen lelijke combinatie toch?

En deze prachtige foto heb ik ook nog gemaakt, je moet misschien eventjes kijken. Maar als je goed kijkt kan je zien dat het een haan is, zie je hoe mooi de zon op z’n veren schijnt? Ik kreeg z’n kop er niet op want hij rende enorm heen en weer. Verder heb ik deze foto nu op de achtergrond van mijn telefoon, love it! Ik ben benieuwd wie van jullie ook kippen heeft. Nu ben ik wel benieuwd wat jullie van dit artikel vonden? Niet al teveel tekst, maar ik wilde deze foto’s enorm graag met jullie delen. Nog een fijne week verder en dit weekend ga ik weer meer foto’s maken van de moestuin. De goudsbloem komt namelijk nu ook omhoog! Deze bloem is net een weerstation, als het regent blijft die dicht en wanneer de zon schijnt klapt die mooi open. Mensen zeggen ook het volgende; ” wanneer de goudsbloem s’morgens al helemaal openstaat, dan weet je zeker dat het goed weer wordt”. Als je deze bloem combineert met Afrikaantjes dan kan je aaltjes, mieren en de witte vlieg op afstand houden.

Ondanks het Corona kan ik wel genieten van de rust om me heen. Eventjes een boek pakken, even een vriendin bellen en verder gewoon heerlijk op de moestuin rommelen. Momenteel ben ik nog steeds werkende op kantoor, wij kunnen nog gewoon door. Terwijl heel veel mensen thuis zitten, dat is nog steeds te zien op de weg. Ik heb in ieder geval respect voor al het zorgpersoneel en de ouders die hun kinderen nu thuis les moeten geven.

Share:

14 Reacties

 1. 17 april 2020 / 09:12

  Owwwww, wat spannend dat er een puppy aan gaat komen! Ik wil er natuurlijk straks ALLES over lezen;-)

 2. 17 april 2020 / 10:21

  Ik droom helemaal weg bij de foto’s haha. Wat heb je die mooi gemaakt! Je nichtje heeft ook zeker talent 😉 Leuk om te zien hoe alles groeit!

 3. 17 april 2020 / 12:20

  Ahhh wat een prachtige foto’s! En hoe fijn is het om je eigen moestuintje te hebben zeg. Zo leuk!

  Wist je dat je nu bij Lidl heel veel tools en zaadjes voor spotgoedkoop kunt kopen? Zelfs potgrond en moestuin planken.

 4. 17 april 2020 / 13:30

  Wat een schitterende foto’s hebben jij en je nichtje gemaakt! Wat staat de moestuin er mooi bij en wat ene handige en mooie bakken heeft je man daarvoor gemaakt.

 5. 18 april 2020 / 16:00

  Awhh! Zo leuk dat jullie een puppy willen. Wat zijn die foto’s van de natuur prachtig, heel mooi geschoten. 🙂

  Ohja en die moestuin ziet er echt gaaf uit haha.

  Liefs
  X

 6. 19 april 2020 / 13:59

  Wat een mooie foto’s! En wat een mooie moestuin!

 7. 19 april 2020 / 16:20

  Wat een mooie foto’s heb je gemaakt! Leuk om het ook te lezen trouwens!

 8. 19 april 2020 / 17:48

  Wow, jij (én je nichtje natuurlijk) hebben echt prachtige foto’s gemaakt. Zo leuk dat je dit ook met ons wilt delen. Wat spannend en excited dat jullie een puppy willen. Echt iets leuks om naar uit te kijken in deze periode :)!

 9. 20 april 2020 / 11:35

  Ik krijg gelijk zin om ook aan de slag te gaan! Helaas heb ik geen moestuintje meer, maar het was zo leuk!!
  Wat tof dat er een puppy komt 😀

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   20 april 2020 / 21:33

   Ah wat mega balen dat je geen moestuintje meer hebt! Ik hoop er straks veel plezier aan te beleven.. vind het nu al geweldig om die plantjes te zien groeien uit een zaadje 😛

 10. 20 april 2020 / 14:35

  Ohh wat spannend zo’n puppy! Ik ben heel benieuwd naar hoe het ras eruit ziet! Je foto’s van het moestuintje zijn trouwens ook prachtig!

 11. Natascha - Beautyopinie
  20 april 2020 / 14:41

  Wat super of gedaan zeg, elke keer als ik jouw blog weer bezoek wil ik naar het tuincentrum. Maar wacht toch nog heel eventjes 😉

 12. 22 april 2020 / 09:48

  Wauw, wat een prachtige foto’s! En heel leuk om te zien hoe jullie moestuintje erbij staat. Lijkt me zo leuk om daarmee bezig te zijn!
  Ik ben natuurlijk ook heel benieuwd naar jullie toekomstige hondje. Zo leuk!

 13. 27 april 2020 / 17:37

  Wat een prachtige, stevige bakken zijn het geworden. Daar gaan jullie veel plezier van hebben. Groeit goed zeg, alles wat je al gezaaid hebt!
  Ik zou de muntplant toch weer even uit de volle grond halen en in een pot zetten, het zijn – eens ze op gang zijn – namelijk enorme woekeraars die de hele boel overnemen. Niet voor te stellen hé, als je zo’n stekje ziet maar het is dus echt wel zo!
  prachtige foto’s, dank je wel voor het laten meegenieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.