De week van Rachel

Het is alweer maandag en wat gaat de tijd toch snel, dit weekend heb ik een heerlijk relaxed weekend gehad. Mijn vader werd 67 jaar en dit hebben we gelukkig toch nog een beetje kunnen vieren ‘op afstand’. We hadden een aantal leuke cadeaus voor mijn vader uitgezocht en hier was die gelukkig helemaal blij mee. ”Lekker leesvoer, bedankt jongens. Dit komt nu wel goed van pas” waren dan ook zijn woorden. Nu lig ik heerlijk in een schoon bed samen met mijn man. Marc even op zijn laptop aan het game en ik een artikel aan het schrijven.

Dit keer een nieuwe rubriek dankzij Stel. Zij doet namelijk de week van Stel, dus ik dacht wat mega tof! Dit wil ik ook weleens proberen. Benieuwd hoe mijn week eruit zag? Wat ik voelde, dacht, vond, wilde leerde, luisterde en las? Scrol dan snel naar beneden. Hebben jullie trouwens mijn laatste artikel al bekeken? In dit artikel schrijf ik namelijk over mijn zaailingen en de moestuin. Benieuwd? Klik dan hier voor het artikel.

Rachèl voelde

Zich happy en chaotisch, hoe kwam dit? Sowieso heb ik het nieuws amper gevolgd over de Corona, ik kan het eventjes niet meer aanzien. Is dit dan verstoppen? Geen idee, misschien wel.. maar we houden er zoveel mogelijk rekening mee en door iedere keer die dodenaantallen te zien word ik alleen maar verdrietig. Verder werd ik enorm vrolijk van het heerlijke weer, woensdag was ik vrij en toen was het ook echt enorm zonnig. Verder ben ik bezig geweest met mijn zaailingen, plantjes en bloemen. Er komt al van alles op in mijn vierkante meter bakken. Dit is zo’n leuk moment! De veldsla groeit goed, de radijsjes groeien enorm de hoogte in en de wortel, sla, lente-ui en goudsbloem laten zich ook al zien. Heerlijk om dit proces vanaf het zaadje mee te maken. Ik voel mezelf net een moeder, ik sta nog net niet tegen mijn plantjes te praten. Benieuwd hoe de tuin er nu uit ziet? Of mijn vensterbanken? Klik dan hier voor het vorige artikel.

Rachèl dacht 

Veel aan mijn ouders, ze zijn toch een risico factor. Ik kan niet alleen maar skype, dus ik ga op gepaste afstand langs. Verder heb ik ook nagedacht over ons moestuinplan, is alles duidelijk? Waar zet ik bijvoorbeeld onze glascorn neer ”siermais” en hoe ga ik ervoor zorgen dat de grond minder droog en hard is? We hebben geen elektriciteit op het bouwland dus ik moet een gieter in de sloot duwen en op deze manier geef ik water. Maar het land is veelte groot om het op deze manier te doen. Zaterdag ging het regenen en ik dacht alleen maar yes; ”dit is goud wat er valt”. Maar helaas was dit nog lang niet genoeg. Hopelijk komt er binnenkort een flinke regenbui, dan kan ik ook beginnen op de grond zelf.

Rachèl vond 

Het best een lastige week, zat een beetje met mezelf in de knoop, moest pittige keuzes maken en ik liep tegen een aantal dingen aan. Ben ik op dit moment bijvoorbeeld goed bezig? Of kan ik meer uit het leven halen? Kan ik meer voor andere betekenen? Zulke vragen, het zal wel deels aan mijn vrouwelijke hormonen leggen. Hebben jullie dit ook weleens? Je maakt van alles een probleem, je ziet overal als een berg tegenop en je zit slecht in je vel. Dit kan per week enorm verschillen, als ik slecht in mijn vel zit dan eet ik ook weer verkeerde dingen en hierdoor zit ik ook gelijk een stuk minder lekker in mijn vel. Ik wil dus ook weer gezond gaan eten, hierdoor zit ik dan ook een stuk fijner in mijn velletje. ”enorm lastig als je gek bent op eten”.

Rachèl wilde

Dat ze iets kon doen aan dat stomme virus. Ik weet dat sommige mensen er lacherig over doen, maar dit is toch écht wel serious business. Niet omdat we er allemaal dood aan zouden gaan, want dat is gelukkig niet zo, maar omdat het echt vergaande gevolgen heeft voor ZO veel mensen. Niet alleen omdat zij de kans lopen dierbaren te verliezen die binnen een risicogroep vallen, maar ook omdat zij misschien wel ondernemer zijn en in financiële problemen raken of omdat zij in de zorg werken en het daar heel heftig gaat worden als dit nog meer uit de hand gaat lopen. Ik heb ein-de-loos respect voor de mensen die zich hier dag in dag uit mee bezig houden en verantwoordelijkheid dragen voor (de gezondheid van) anderen. Laten we alsjeblieft allemaal ons best doen om dit in toom te houden mensen.

Rachèl leerde

Dat ik geen water moet geven op het blad, hierdoor blijft er water opleggen en hierdoor verbrand het blad, zonde! Dit doe ik dus ook nooit meer, nu staan ze allemaal dicht op elkaar en straks op het bouwland zal dit dus ook wat makkelijker gaan. Dan kan je het makkelijker bij de wortels water geven want dan staan ze een stuk hoger. Verder heb ik weer enorm veel geleerd op moestuin gebied, het is enorm veel info.. maar dankzij het boek van Floor en de Makkelijke Moestuin kom ik een stuk verder.

Rachèl luisterde

Ik luister op dit moment enorm veel country, lean back en relaxte muziek bijvoorbeeld van: Lord Huron, Kygo, of Dotan. Ik heb een aantal heerlijke lijsten op Spotify geselecteerd waar ik mezelf uren mee kan vermaken, ik wil nog steeds beginnen met een podcast. Want die heb je ook op Spotify en ik heb er nog geen één geluisterd, terwijl het volgens mij momenteel echt een trend is.

Rachèl las 

Momenteel zit ik natuurlijk enorm in de moestuinboeken, maar wat ook een heel interessant boek is, is die van Deborah Megens: Kruiden. Hier kan je namelijk alles leren over kruiden, hoe moet je ze zaaien, oogsten, vermalen tot een olie of verwerken in gerechten/zeep? Het boek is ook erg duidelijk geschreven en ze gebruiken duidelijke foto’s. Hier kan ik nog veel van leren en voorlopig heb ik dit boek ook nog niet uit.

Hoe was jullie week? Laat je dat even hieronder weten?

Share:

7 Reacties

 1. 21 april 2020 / 09:18

  Ahhh wat leuk dat dagboek! Ik snap dat je je zorgen maakt om je tuin maar het is natuurlijk ook een kwestie van leren 🙂 Denk dat je hierna alles weet over moestuinieren! En heel herkenbaar je gevoel over het virus. De nasleep is echt vreselijk 🙁

 2. 21 april 2020 / 13:39

  Wat leuk dat je zo bezig bent met je plantjes meid. Het is ook een leuke bezigheid. En het corona virus, ik herken veel dingen er wel in terug van mezelf. Ik ben het wel een beetje zat, en tevens soms bang omdat je het niet ziet, maar er toch is. Veel mensen worden heel ziek of gaan dood. Ja echt een rare wereld op het moment.

 3. 22 april 2020 / 18:30

  Wat leuk zo’n dagboek! Ik heb toevallig laatst de podcasts van Avocado generatie geluisterd (van Sarah Rebecca, Laura en Lotte). Maar als je iets grappigs wil dan is “my dad wrote a porn” ook erg leuk. Het is zo slecht dat het grappig is.

  • 25 april 2020 / 20:54

   Nog gefeliciteerd met je vader, volgens mij had ik dat ook al op Insta gedaan. Maar zo niet, dan bij deze. Ik ben ook blij (denk er ineens aan, in een blog van je gezien) dat hij goede oefeningen heeft die hij steeds moet doen. Hoop echt dat het hem een eind op weg helpt! Ja, dat Corona virus is zo eng, en we zijn er volgens mij ook onbewust veel mee bezig. Ik zit af en toe ook niet goed in m’n vel. Het is ok, helaas hebben we niet altijd goede dagen. Ik moet dat ook nog steeds accepteren, ik raak echt van slag als ik me een dag niet goed voel…en dat je je afvraagt of je goed bezig bent is ook heel herkenbaar…

   Fijn weekend Rachèl!

 4. 28 april 2020 / 16:47

  Leuk om te lezen, en mooi opgedeeld onder de kopjes wat je dacht, deed, voelde etc.!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.