Hier heb je nu de tijd voor

Ondertussen is het Corona-dag nummertje #54345 en wij mensen worden per dag creatiever. Mensen storten zich massaal op TikTok en gaan compleet viral. Maar we pakken ook andere activiteiten en hobby’s op! Waar moet je dan aan denken? Dat ga ik jullie in dit artikel vertellen. Ik ga jullie namelijk een zetje in de goede richting geven. Voorlopig moeten we nog zoveel mogelijk thuis blijven. Dat betekent het volgende; klusjes bedenken, de kinderen bezighouden en ondertussen ook alle ballen proberen in de lucht houden. Maar laten we eerlijk zijn, dit is momenteel niet echt reëel. En soms vallen alle ballen tegelijk op de grond en kan je het wel uitgillen.

Wij mensen willen presteren, fit en slank blijven, het beste uit onszelf halen en onze sociale contacten onderhouden. De realiteit op dit moment? We presteren minder, worden afgeleid door onze kinderen of partner, we dijen wat uit en onze sociale contacten verwateren. Toch ga ik jullie in dit artikel wat tips geven ”en wat ideeën” en hopelijk kan ik jullie hierdoor weer inspireren.

CREEER DE PERFECT DATE VIBE

Duik samen de keuken in of kook uitgebreid voor je partner. Dek de tafel, zet de kaarsjes neer, kleed jezelf netjes aan, spuit een heerlijke parfum op en ga samen aan tafel. Oké, uiteten is veel makkelijker, want je betaald en je loopt de deur uit zonder de vaat te hoeven doen. Maar dit is jullie avond! Ga ervoor en ik bedoel.. de afwas is het beste moment van de dag toch? Plus je wordt nu niet ontbroken door de serveerster. Oh en je word ook niet afgeluisterd door de mensen naast je. Nu ben je gewoon alleen met je partner, geniet van die rust.

GEDRAAG JEZELF WEER ALS EEN KIND

Soms wil je helemaal niet volwassen zijn en dan mis je het kind zijn gewoon. Pak dus het boek kleuren voor volwassenen erbij, ga hoelahoepen, schmink elkaar, wees weer een beetje lenig met een potje Twister, pak het bordspel Ticket to Ride Nederland erbij, bak koekjes en besmeer ze met glazuur, bekijk een aantal fantastische Disney Films zoals: de classic versie The Lion King, of de nieuwe Lion King, Beauty and the Beast, Frozen 2, De kleine zeemeermin of Finding Dory. Ik kan niet eens kiezen, ik vind werkelijk iedere Disney film fantastisch. The Lion king was trouwens mijn aller eerste bioscoopfilm. Wat was jouw aller eerste bioscoop film?

RUIM JE KAST EENS GOED OP

We graaien maar al te graag iets uit onze kast, maar opruimen? Nah.. dat zit er niet echt in. Dit kost gewoon teveel tijd, maar we hebben momenteel tijd zat toch? Gooi alles op je bed en maak de volgende stapeltjes: ondergoed, basics, jurkjes, t-shirts, truien, zwemkleding, blouses en jassen. Hierna ga je nog vier stapels maken: houden – twijfel – weg – verkopen via Vinted. Heb je namelijk nog iets liggen wat je niet meer aan kan, maar niet weg wilt doen? Zet het item dan op Vinted en verdien er op deze manier nog geld aan. Op deze manier laat je iemand anders weer van je kleding genieten. Langleven een goed geordende kast.

ZEG EEN DAG OP ALLES JA

Soms wil je op alles nee zeggen, maar probeer eens een dag op alles ja te zeggen. Och wat zul je veel uitdagingen moeten overwinnen. Veel succes, je zal deze dag in ieder geval veel mensen blij maken. En blijven lachen he!

RICHT JE HUIS OPNIEUW IN

Je bent misschien momenteel elke dag thuis en je bent toe aan verandering. Afgelopen woensdag heb ik mijn hele huis schoongemaakt en opnieuw ingericht. Nu heb ik het niet over onze kast en bank, nee.. ik heb het over onze accessoires. Wat heb ik dan allemaal veranderd? Onze vensterbanken heb ik opnieuw ingericht, het toilet, de plank boven de bank en ook heb ik wat spulletjes op onze keukenplank veranderd. Nu ben ik er weer helemaal happy mee 🙂

Het viel mijn man niet eens op haha, hebben alle mannen dit?

EEN DAG LANG CHILLEN

Och, dit gun ik mezelf ook zo haha, maar ik doe het nooit. Plan eens zo’n chil dag in. Maar hoe plan je zo’n dag? Nou, dat is het mooie.. die plan je dus niet (hier ben ik dus niet goed in, want ik lees op to do lijstjes). Blijf bijvoorbeeld extra lang in bed, met of zonder kids. Sta extra lang onder de douche, of ga extra lang in bad, bekijk uren achter elkaar je favoriete serie op Netflix ”I scream Outlander, wat een geweldige serie”. Ga weer eens tekenen of waterverven ‘heerlijk ontspannend’. Of hebben jullie nog andere suggesties? Laat dat even hieronder weten!

GA TERUG NAAR JE GEBOORTE JAAR

Haha, het nummer ”tijdmachine” van Dio komt momenteel voorbij op Xite. En dit nummer sluit mooi aan op dit stuk. Ik ga terug naar 1992, dit ‘kleine’ propje werd op een zaterdag geboren. De 90’s waren trouwens wel echt fantastisch. Hier denk ik ook graag aan terug, gezinnen hadden meer tijd voor elkaar en we hadden niet de prikkels van onze mobiele telefoons. De muziek was trouwens ook fantastisch, er kwamen geweldige films uit en laten we het ook eens hebben over de games. De Sims, Rollercooster, Habbo Hotel, Barbie’s paardijclub, Zoo Tycoon en zo kan ik nog wel even doorgaan. Misschien dat de meeste mensen van mijn leeftijd gek zijn op game. De generatie voor ons was gek van de Donald Duck haha.

Waar vermaak jij jezelf momenteel mee? En hoe ziet jullie weekend eruit? Zet dat eventjes in de comments neer, ik ben benieuwd.

Share:

24 Reacties

 1. 23 april 2020 / 23:53

  Wat een mooi en origineel artikel! Ook leuk dat je wat verder denkt dan de standaard tips! Haha, die chill dag heb ik al een aantal keer ingelast, heerlijk om na een lange tijd hard werken eens rustig aan te doen en tijd te maken voor dingen die al zo lang op de planning staan, maar steeds worden uitgesteld. Ik heb al een flink aantal documentaires gekeken en boeken gelezen die ik al heel lang op mijn lijstje had staan. En wat een leuk idee om terug te duiken in mijn geboortejaar! Dat ga ik de komende week eens doen! Nostalgie naar de 90’s en de zero’s!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 mei 2020 / 15:49

   Bedankt voor je lieve comment, ja heerlijk toch? Er is niks zo lekker als een flinke chil dag. Zeker wanneer het weer wat minder is.

 2. 24 april 2020 / 08:22

  Leuke tips! Ik heb al een paar kasten opgeruimd, maar veel verder geraak ik niet met een peuter in huis. Een dag chillen en Netflix zou nu heerlijk zijn maar zit er gewoon niet in. Tof dat je wat accessoires hebt veranderd. Dat mannen dat niet snel door hebben, is volgens mij heel normaal, haha!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 mei 2020 / 15:50

   Nee dat snap ik haha dat zijn kleine rotzooi makers die alles uit de kasten trekken, thanks 🙂

 3. 24 april 2020 / 09:28

  Ik ben idd ook al druk aan het opruimen geslagen. En ook nog een goede tip wellicht: eindelijk al die vakantievideo’s eens gaan monteren!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 mei 2020 / 15:50

   Ja, hier kan ik altijd zo van genieten! Veel succes en nog een fijn weekend verder

 4. 24 april 2020 / 10:51

  Huis opnieuw inrichten staat nu op mijn lijstje. Ben toch binnenkort jarig dus dan kan ik wat extra dingetjes vragen. En ik kan nu ook sneller mijn leesdoelen dit jaar behalen.

 5. Natascha - Beautyopinie
  24 april 2020 / 15:21

  Op sommige dagen is het hier met 2 kids echt bikkelen haha. Verder merk ik wel dat het allemaal op een wat rustiger tempo gaat en ik alleen maar tijd besteed aan mensen die ik echt mis. En dat is een heerlijk gevoel!

 6. 24 april 2020 / 17:37

  Leuke post! Mijn werk gaat -gelukkig- nog gewoon door, dus ik hoef mij niet te vervelen haha. Wel blij met dit extra dagje weekend. Wij gaan lekker genieten van de zon én vriendlief is jarig, dus dat gaan we met zijn tweetjes toch nog een beetje gezellig maken. 🙂

 7. 24 april 2020 / 22:29

  Op alles ja zeggen, zou ik wel willen, maar durf ik ECHT niet! Super scary! Heb jij het zelf wel gedaan? 😀

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 mei 2020 / 15:51

   Haha, nou ik wilde het een keer doen.. maar heb dit toen niet doorgezet 😉
   Sowieso moet je het tegen niemand zeggen haha..

 8. 25 april 2020 / 09:35

  Met Andre is het een beetje wisselend, de ene keer ziet hij het wel als ik (alweer) iets veranderd heb, en de andere keer valt het hem niet op. Laatst had ik in de keuken wat dingen veranderd, en dat zei ik in de woonkamer. Ja, HARTSTIKKE leuk, zei hij toen al, terwijl je dat deel van de keuken vanuit de woonkamer niet eens kan zien, haha;-) Ach, hij vind het allemaal wel prima, dus daar bof ik dan wel mee!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 mei 2020 / 15:51

   haha geweldig, die mannen he.. hij vind het allemaal prima dat is wel lekker, de mijne vind het ook al snel goed hoor. Alleen over grotere dingen wilt hij wel mee beslissen, maar dat vind ik ook normaal 🙂

 9. 25 april 2020 / 23:11

  Leuke tips! Tip 1 vind ik echt super leuk en ga ik zeker doen. Inderdaad geen irritante serveerster en echt gewoon lekker met zijn tweetjes. 🙂

 10. 26 april 2020 / 17:52

  Wat een heerlijke tips! Omdat uit eten gaan nu niet kan, kook ik de afgelopen weken regelmatig uitgebreider en verraste ik mijn man vorige week zelfs met een kaasplankje als nagerecht (zijn lievelings als we uit eten gaan ;-)).

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 mei 2020 / 15:52

   oh wat ben je goed bezig meis, klinkt heerlijk.. ja ik kan chocolade niet weerstaan, of cheesecake, of een brownie haha.. dus eigenlijk kom ik nooit aan het kaasplankje toe, terwijl ik dat ook echt heerlijk vind. Ik blijf dat toch echt meer een voorgerechtje vinden haha.

 11. 27 april 2020 / 15:38

  Leuke tips! Het wordt bij mij ook echt tijd dat ik mijn kledingkast weer een keer op ga ruimen. Ik bestel momenteel zoveel nieuwe items en ik vergeet vaak te kijken wat ik nu eigenlijk allemaal al in mijn kast heb hangen. Thanks for the reminder :).

 12. 27 april 2020 / 17:01

  Leuke tips! Mijn man merkt het ook niet op als ik dingen wat anders rangschik of verplaats. Volgens mij weet hij zelfs in de keukenkasten niet alles staan.

  Ik ben nog aan het werk, dus extra vrije tijd heb ik niet. Soms zelfs wat meer werk want de planbesprekingen die ik normaal ‘life’ heb, gaan nu via mail, dus moet ik een heel verslag typen met de visie achter het ontwerp.
  En alle andere tijd gaat naar de tuin.
  (ik beken dat ik een beetje uitkijk naar de voorspelde regen van de komende dagen. enerzijds voor de tuin zelf natuurlijk omdat alles zo droog is, maar ook wel een beetje omdat ik dan even iets anders kan gaan doen omdat ik het nog niet zo ver drijf om ook dan in de tuin te gaan werken)

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 mei 2020 / 15:53

   haha oei, nou mijn man kookt elke dag dus die weet gelukkig wel alles te vinden. Ja heerlijk he die regen, ik kan daar ook enorm van genieten hoor. Vandaag is het ook bewolkt en ik vind het wel eventjes lekker.. gewoon even bijkomen van die warmte!

 13. 28 april 2020 / 12:56

  Oeh heerlijk artikel weer! Ik ben nu ook echt opruim modus. Echt met alles, mijn mailbox kamer etc ! Heerlijk!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 mei 2020 / 15:54

   Goed bezig Sas, nog een fijn weekend verder 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.