Wat heb ik gedaan in april 2020?

De eerste gedachte bij zo’n artikel is denk ik toch wel het volgende; ” Wat kan je überhaupt doen in zo’n maand met Corona’‘? Nou, ik kan je zeggen.. best veel, want de maand is gewoon alweer voorbij gevlogen. Ik heb zo min mogelijk regels verbroken en ik ben ook nog steeds werkende. Nee, ik werk niet thuis. Ik werk nog steeds vanuit het kantoor in Hardinxveld-Giessendam. Gelukkig ben ik zelf maar twee dagen niet fit geweest in deze maand. Deze twee dagen heb ik mezelf met onwijs veel fruit volgepropt en toen ging het gelukkig wel weer.

Gelukkig ben ik een echte huismus en ik verveel mezelf echt nooit! Ik heb eerder teveel hobby’s, dus ik kan mezelf ook echt nooit vervelen. De vorige keer was het artikel ” wat heb ik gedaan in maart 2020?” onwijs goed bekeken, dus hier is de wat heb ik gedaan in april! Benieuwd wat ik dus allemaal heb gedaan? Scrol dan snel naar beneden. Er komt namelijk van alles voorbij; moestuin foto’s, bikini tijd, oude sieraden van oma dragen, heerlijke gerechten en oeps.. ik had zelfbruiner aangebracht inplaats van body mist.

Het was tijd om weer mijn Olympus Pen erbij te pakken, wat kan ik mezelf voor me kop slaan zeg. Deze camera heb ik echt ruim twee jaar niet gebruikt. Zonde! Want deze lens had ik toen voor 200,- gekocht en dus amper tot nooit gebruikt. Nu maak ik echt de mooiste close-ups met deze camera. @opdegroenetour kan je al mijn foto’s bekijken. Op deze manier haal ik gelijk weer mijn fotografie skills omhoog. Ik heb er ook echt weer plezier in. // ook had ik een belangrijk 2e gesprek gehad, ik ga namelijk mijn horizon weer verbreden. Hier vertel ik binnenkort meer over. // even nog een foto van onze hal! Wat ben ik hier toch blij mee. Ook krijg ik nog regelmatig de vraag waar onze robuuste plank vandaan komt. Hier heb ik een artikel over geschreven, bekijk die hier.

Mijn man is altijd degene die kookt, ik kook alleen wanneer ik vrij ben en momenteel is dat op de woensdag, zaterdag en zondag. Deze macaroni smaakte in ieder geval weer heerlijk! Ik eet er altijd graag een paar blokjes feta en een augurk bij // en toen begon de zon nog meer te schijnen, het was gewoon dik 29 graden! Wat heerlijk zeg.. bikini aan en bakken maar // ondertussen geniet ik ook nog steeds van onze olijfboom en andere planten. Nu heb ik er dus ook weer iedere dag een taak bij; water geven.

Zoals ik al eerder vertelde heb ik mijn fotografie weer opgepakt. Wat is het toch heerlijk om mijn Olympus camera te gebruiken. Op deze manier kan je echt prachtige close-ups maken. Ik ging begin april met mijn nichtje ”op 1,5 meter afstand” naar onze moestuin lopen. Hier hebben we gelachen, bloemen bekeken, lammetjes uitgelachen en ik heb nog een paar leuke foto’s van mijn nichtje gemaakt. Ik vind het ook zo leuk om te zien dat ze steeds meer op mij gaat lijken. Ze vind echt precies dezelfde dingen als mij leuk; knutselen, tekenen, creatief bezig zijn, filmen, fotografie, goed met apparaten noem het maar op haha.

Ik kocht een nieuw spel op de playstation ” Unravel” en die kan ik samen met mijn man spelen. Dit spel vond ik er zo leuk uitzien en ik moet wat nu ik geen Outlander meer kan kijken.. hier zal ik binnenkort even een review over gaan schrijven. Mijn collega Cees trakteerde ook nog op een heerlijk kinderbueno ijsje, te lekker.. vooral die bovenkant! Ook is mijn papa jarig geweest en we hebben hem goed kunnen verrassen. Eerst hadden de ‘klein’kinderen het huis versierd, daarna heb ik een tof pakketje gemaakt met; een fles rosé – parfum – twee boeken – brie – doos bonbons – kaart en nog wat dingetjes. Dit hebben wij met de kinderen gegeven, hier was die helemaal happy mee! We kwamen om en om en bleven netjes op afstand, wel gek om iemand niet even te kussen en te knuffelen.

Oh ik had heerlijke Duitse biefstuk gehaald bij de keurslager, die zijn echt zo lekker! Mijn man en ik houden totaal niet van biefstuk, maar dit is qua structuur met een tartaartje te vergelijken. Dit vleesje is ook erg lekker op een broodje ”hamburger”. Daarnaast hadden we een prakkie gemaakt met gekookte aardappelen en sperziebonen. Eten jullie ook nog zulke gerechten of eten jullie nooit gekookte aardappelen? Het lijkt namelijk echt iets voor de ”oudere” generatie te worden. De volgende dag startte ik met een groene smoothie, hello vitamines en ik zag hoe mijn veldsla steeds groter begon te worden.

Ik maakte nog even wat mooie foto’s op de moestuin. Momenteel zet ik de belichting een stuk donkerder waardoor de kleuren extra goed uitkomen. Ook verraste mijn man mij zondagochtend met een ontbijt op bed, hij kwam er alleen achter dat we nog geen dienblad hadden. Dus dan gebruik je gewoon het blad van de oven haha, opgelost! 🙂

Mijn ouders kwamen afgelopen zondagmiddag bij ons eten, dit wilde ik erg graag. Ik zie ze momenteel amper ‘ook al wonen we in hetzelfde dorp’ en ik heb heerlijk uitgebreid voor ze gekookt. We hebben ons netjes aan de regels gehouden. Helaas had ik eerst te weinig rijst, maar toen had mijn man ondertussen nog een pan opgezet. ”dat krijg je ervan als je bijna niet meer hoeft te koken”. Ik koos voor een heerlijk rijstgerecht met kip ”creme fraiche – witte droge wijn – tijm – basilicum – ui – knoflook en nog een aantal andere ingrediënten”. Het was in ieder geval erg lekker! Ook had ik s’ morgens nog een heerlijk toetje gemaakt, ik werd gelijk gespamd op Instagram! Dit recept zal ik binnenkort op mijn blog zetten, nog eventjes geduld mensen. Oh in mijn salade had ik trouwens ook twee viooltjes gebruikt, dit staat echt mega leuk.

Hierboven zijn nog een aantal heerlijke recepten te zien; nasi met een gekookt ei, satesaus en kroepoek. Ook had ik nog een stoofpotje gemaakt in de slowcooker, het vlees was echt zo mega mals.. te lekker! En hier kan je natuurlijk ook nog salade bij serveren. En voor het eerst had ik asperges gemaakt met ham, ei, gekookte aardappelen en saus. Mijn ei was alleen mislukt dus die heb ik uitgelepeld… en de asperges had ik verstopt onder de ham haha.

Nog steeds ben ik super blij met de bloemen die ik had gekocht bij de Intratuin, ze zijn lekker heftig qua kleur. Dat fleurt onze woonkamer gelijk op! Ook kreeg ik foto’s binnen van drukwerknodig.nl want mijn moeder zat nog op haar foto’s te wachten. Nu hangen wij ook ‘eindelijk’ in een lijst in de woonkamer. Bij deze website kan je op een prachtige manier je foto’s laten vergroten. Je kan hier ook posters en roll-up banners bestellen. Ook kocht ik trouwens nog bij de Intratuin twee nieuwe borden. Er lagen er nog maar drie ‘in de sale’ dus ik heb er twee meegenomen. Hopelijk kom ik ze nog een keer ergens tegen dan neem ik er nog 2 of vier bij.

Even nog deel 1 spelen, hier raak je iedere keer een stuk van je touw kwijt. Dus ondertussen moet je ook weer iedere keer op zoek naar een nieuw stuk rood touw. Ik vind het spel echt prachtig opgezet, het is enorm kleurrijk en je krijgt echt een band met je karakter. Ook ging ik mijn eerste basilicum oogsten, ziet het er niet geweldig uit? De geur is echt fantastisch, als het echt goed gaat groeien ga ik er pesto van maken.. jammie! Ook maakte ik de ouderwetse heksenbol, te lekker. Even het gehakt rullen, daarna de piripiri saus erdoorheen roeren en dan bovenop het broodje een plak kaas leggen. Die smelt dan mooi mee in de oven, echt een heerlijk smakelijk broodje.

Ook laat de oregano zichzelf zien, het groeien van kruiden duurt enorm lang.. maar ik kan er geen genoeg van krijgen. Ondertussen heb ik de kweekkas vastgezet met tape aan de schutting, want anders valt die uit elkaar van ellende. Die kas staat enorm scheef dus ik probeer mijn planten op deze manier ook te redden. Ook maakte ik deze rechtse foto nog op de moestuin, is die niet prachtig? Trouwens, mijn nichtje heeft deze gemaakt!

Ik eindigde de dag met yoga, wat voelt dit toch goed.. hierdoor ben ik helemaal flexibel en rustig. Tijd om te gaan slapen.. joe! Mijn tante Teunie kwam nog een poortje brengen die we op de moestuin kunnen gebruiken. Dit is een stuk makkelijker dan wat wij op dit moment hebben. Ook bekijk ik de bakken nog iedere dag met trots, mijn man heeft ze echt prachtig in gemaakt. Ik ben zo benieuwd hoe straks de plantjes tegen het hek aan gaan groeien. Over een aantal weken is alles al een stuk groter en groener. Dus radijsjes kunnen we denk ik als eerst gaan oogsten. Spannend en super leuk om zo’n rood bolletje boven de grond te zien.

Oke, dit is echt een hele verkeerde actie geweest en ik kan mezelf nu ook echt voor m’n kop schieten. Ik wilde deze ochtend mezelf inspuiten met een mist. Op deze Engelse fles stond dat je hierdoor een mooie bronzy glow zou krijgen en dat je het in de zon kon gebruiken en geen vlekken zou creëren. Nou, je begrijp wel dat ik mezelf rot schrok toen ik die avond in de spiegel keek. Ik leek wel een oempaloempa! het was wel een lekker bruin kleurtje kan ik je zeggen, inmiddels is het gelukkig eraf ‘na flink wat scrubben’. Ook kan ik zo genieten van ons bed, soms kan ik er echt niet uitkomen. Deze foto stuurde ik naar mijn ouders, die lagen namelijk toen ook nog lekker in bed.

Hier nog een aantal mooie donkere foto’s die ik had gemaakt, ik gebruik nog wel een filter op Lightroom, maar de belichting schroef ik nog een stuk meer omhoog en de groene kleur moet ik aanpassen, want anders kloppen de kleuren helemaal niet. Wat vind jij van zo’n donkere filter? Ik vind het op de een of andere manier iets magisch uitstralen.

Afgelopen maandag op Koningsdag ging ik nog even bij mijn zus verven, ook weer op afstand. Ik zeg het er maar bij, want anders denk iedereen dat we ons er niet aan houden. Maar dat doen we dus wel! De balken hebben we zwart geverfd op de zolder, ziet het er niet stoer uit? Vanavond aten we nog pasta carbonara en ik deelde nog deze prachtige foto op mijn instagram, de eerste hommel is gespot!

Hoe zag jouw maand eruit? En heb jij nog leuke dingen gedaan ondanks het Corona?

Share:

19 Reacties

 1. 28 april 2020 / 22:55

  Wat een leuke maand heb je achter de rug. Ziet er fijn uit allemaal! En wat heb je toch een mooi huis!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   29 april 2020 / 21:14

   Thanks Marloes, super lief! ja, het was een prima maandje zo 🙂

 2. 29 april 2020 / 09:33

  Owwww, ik ben alvast benieuwd naar je Outlander review! En wat onwijs gaaf, die zwarte balken! Je hebt zo’n heerlijk huis. Onze kozijnen worden komende tijd allemaal zwart geverfd, daar kijk ik ook onwijs naar uit. Net als jij ben ik ook super druk geweest; ik heb alle oude artikelen van mijn blog seo proof gemaakt, ik werd er op een bepaald moment helemaal tureluurs van. Gestart met Pinterest en allemaal borden aangemaakt. En we zijn natuurlijk heel erg druk geweest met de tuin. Alle tegels moesten eruit en dat was ongelofelijk veel werk want we hebben nogal een flinke tuin. Nu liggen de nieuwe tegels er in, dus de nieuwe basis is er;-)

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   29 april 2020 / 21:12

   Het is trouwens de zolder van mijn zus Christiana haha, wij hebben een flinke zolder.. maar niet zo groot en hoog! ja, ontlader… ik mis het haha! dankzij jou werd ik er helemaal verslaafd aan. Dat is sowieso een hele goeie! Ik moet ook eens mijn oude blog artikelen gaan update. oef.. een tuin opknappen kost aardig wat geld, energie en kracht, maar straks kan je er extra van gaan genieten 🙂

 3. 29 april 2020 / 09:49

  Wat een heerlijke en veelzijdige maand had je! En wat fijn dat je je ouders hebt kunnen zien! Wat een bijzonder plantje op je eerste foto trouwens. Prachtige pot ook.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   29 april 2020 / 21:14

   Ja, gaaf is die he! Ja.. was zeker fijn om ze even wat langer te zien <3

 4. 29 april 2020 / 10:29

  Unravel is echt heel erg leuk (en veel te kort 🙁 ), geniet ervan! Als je nog leuke co-op games zoekt, laat maar weten! Mijn man en ik zijn ook fervente gamers.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   29 april 2020 / 21:12

   Dat klinkt goed Tamara, welke spellen raad jij nog aan? Ik hoor het graag van je!

 5. 29 april 2020 / 10:49

  Wat leuk allemaal! En wat een lekker eten! Ik heb nu ook wel zin in die asperges met ham en ei. Jammmmiee!! Unravel heb ik ook een keer in de winkel gezien en trok mijn aandacht toen ook enorm. Ik ben erg benieuwd wat je ervan vindt 😀

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   29 april 2020 / 21:13

   Mijn man had ze thuis nooit willen eten en dit was de eerste keer en gelukkig beviel de smaak ‘m! ja, erg leuke game.. binnenkort lees je er meer over, komt goed! Fijne week nog verder Iris.

 6. 29 april 2020 / 11:26

  Wauw wat een heerlijke maand. en echt een fijn artikel. Zelf maak ik veel te weinig foto’s. Moet daar echt meer op letten voor mijn overzichtjes, haha. Ik vind donkere filter echt heel mooi zo. Die heksenbol lijkt me heerlijk, ik ken dat helemaal niet, jam jam.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   29 april 2020 / 21:13

   Leuk om te horen Simone, thanks! ja.. ook leuk om later terug te kijken, tenminste dat vind ik haha. Ja, die heksenbol moet je echt eens gaan maken, hij was erg lekker!

 7. 2 mei 2020 / 13:27

  Leuk dat je weer actief aan het fotograferen bent geslagen! Dat eten – en vooral dat ene toetje – ziet er inderdaad echt heel erg goed uit!

 8. 3 mei 2020 / 20:39

  Wat een fijne foto’s allemaal! Ik geniet trouwens ook heel erg van jouw plaatjes op IG.
  En al dat eten.. Krijg er gewoon weer trek van haha!

 9. 3 mei 2020 / 20:39

  Wat een fijne foto’s allemaal! Ik geniet trouwens ook heel erg van jouw plaatjes op IG.
  En al dat eten.. Krijg er gewoon weer trek van haha!

 10. 4 mei 2020 / 11:19

  Klinkt als een leuke maand! Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt! Ik besteedde deze maand veel tijd aan de blog en mijn stage.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   12 mei 2020 / 17:09

   Dankjewel Suzanne, leuk om te horen.. heerlijk he als je even zoveel tijd over hebt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.